Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Brug for hjælp til ældre stationær PC der ikke giv...

Af Ny på siden jonny_fairplay | 11-01-2017 21:11 | 334 visninger | 8 svar, hop til seneste
Min stationære HP stoppede med at virke for et ½ års tid siden, dvs. den starter op med blæsere osv. men der sendes intet signal til min computerskærm (også HP) jeg mistænker enten motherboardet eller grafikkortet for at være stået af. Computerskærmen virker fint med en Raspberry Pi3, så jeg tror ikke der er noget galt med den. Nu har jeg besluttet mig for at se om jeg igen kan få en bærbar, da jeg synes det er rart med en stor skærm, fremfor min bærbare. I stedet for at købe ny hardware i blinde, tænkte jeg at jeg ville prøve at lokalisere problemet først. Jeg har derfor fået 2 andre stationære PC'er (en medion og en hjemmebygget), begge også af ældre dato og begge uden harddisk og jeg har fået en Chimei 22" skærm. Jeg er af en ven, med ret god forstand på computere, blevet oplyst at de fleste PC'ere, selv uden en harddisk, bør give en eller anden form for billedsignal, om ikke andet så en tekst i stil med "No OS found", jeg ved dog ikke om dette er korrekt? Jeg har nu testet alle 3 PC'er med følgende setup: HP (har en HDMI og en DVI udgang) både med og uden harddisk ?HDMI til HDMI med begge skære ?DVI (DVI til VGA konverter) til VGA Medion (har 2 VGA udgange og 1 HDMI) både med og uden harddisk ?HDMI til HDMI ?VGA 1 til VGA ?VGA 2 til VGA Hjemmebyg (har kun en VGA udgang) kun testet uden harddisk ?VGA til VGA Jeg har testet alle overstående kombinationer og har forsøgt med 2 forskellige HDMI kabler, 2 forskellige VGA kabler og 2 forskellige power kabler. Uanset hvad jeg prøver, så skriver no signal found og går derefter i sleeping mode og Chimei skriver no signal. Jeg har forsøgt alle knapper på skærmerne, for at se om jeg kan skifte input signal, også uden held. Jeg har ligeledes forsøgt at pille alle kabler ud af PC'erne og holde powerknappen inde, som beskrevet her: http://ccm.net[...] Men intet virker. Findes her en eller flere personer, med det gyldne råd/tip? ?
--
#1
gfunknown
Maxi Nørd
11-01-2017 21:58

Rapporter til Admin
Det er altid spændende med gamle brugte computere. Nu ved jeg ikke hvor meget forstand du har på det, men kan du se om de har onboard grafikkort eller de alle er med eftermonteres grafikkort? Kan være er af dem er slået fra i BIOS. Jeg er selvstændig med IT og vil godt hjælpe dig lidt. Også gratis hvis du betaler benzin, og det ikke er for langt væk. Hvor bor du i landet? Eneste jeg vil have retur er lidt reklame for mig hvis du er tilfreds. Men igen kommer an på afstanden til dig ??
--
#2
korvol
Elitebruger
11-01-2017 22:15

Rapporter til Admin
Brænd manjaro (2GB) på dvd og boot den i din ram. https://wiki.manjaro.org[...] Open terminal og skrive inxi -F Tag et sreenshot af det og vend tilbage.
--
Sidst redigeret 11-01-2017 22:17
#3
gfunknown
Maxi Nørd
12-01-2017 11:29

Rapporter til Admin
#2 :D ikke nemt at tage screenshot af noget som ikke viser noget på skærmen.
--
#4
jonny_fairplay
Ny på siden
12-01-2017 11:33

Rapporter til Admin
Nej det er også min tanke? Jeg takker for tilbuddet gfunknown, men vil meget gerne se om jeg selv kan løse det på en eller anden måde :-)
--
#5
gfunknown
Maxi Nørd
12-01-2017 12:05

Rapporter til Admin
det er ok.
--
#6
Jacob [5260 Od.S]
Monster Supporter
12-01-2017 15:23

Rapporter til Admin
Kommer der nogen bip fra computerne under opstart?
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#7
jonny_fairplay
Ny på siden
12-01-2017 15:25

Rapporter til Admin
Der kommer bip fra HP maskinen, jeg har forsøgt at google mig lidt frem uden held.
--
#8
Valkyr
Monsterbruger
12-01-2017 15:49

Rapporter til Admin
Ud fra de symptomer du beskriver er det efter min personlige erfaring: 1. Enten en defekt ram blok, så prøv 1 af gangen. 2. Grafikkortet er stået af. Hvis den har onboard grafik prøv at tage grafikkortet helt ud og så derefter slutte kablerne til motherboardet istedet. 3. Onboard er slået til i bios men du får stadig ikke signal ved at koble kablerne til via motherboard. Tag grafikkortet ud og prøv igen, min egen PC har problemer med onboard siden den registrerer der er noget i PCI-E selvom den er slået fra, og viser derfor ikke billede før grafikkortet er taget helt ud.
--
ASUS M5A99FX PRO R2.0, AMD Sempron LE-1250, 256MB Nvidia GeForce 6150SE nForce 430, 100GB Western Digital WDC, 600w PSU
--
Sidst redigeret 12-01-2017 15:50

Opret svar til indlægget: Brug for hjælp til ældre stationær PC der ikke giv...


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Dit svar: