Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 næste »

Gå til:

CeBIT'07: Intel Bearlake Chipset Billeder

Af Thomas Christensen | 15-03-2007 | 19685 visninger | 4 kommentarer

Introduktion til Intel Bearlake

Intel brugte sædvanen tro CeBIT som platform for fremvisning af 2. halvårs chipsets, og dette års CeBIT var fyldt med "Bearlake" 33 og 35 baserede motherboards. Her skal vi tage et kig på diverse "Bearlake" baserede motherboards, og det er fra producenterne Abit, ASUS, Albatron, Biostar, ECS, Foxconn, Gigabyte og MSI.

Inden vi hopper videre til billederne, skal vi lige have en introduktion af "Bearlake" chipsettet. Navnet "Bearlake" er kodenavnet for næste generation af Intel chipsets, som skal erstatte i945, i965 og i975 modellerne.

Ligesom sin forgænger består "Bearlake" chipset familien tre serie, og low end 33 serien tager over efter 945, mainstream 35 serien overtager efter 965 og high end 38 serien overtager 975 seriens plads. De kan så igen have forskellige egenskaber, og derfor skal de jo også have et fornavn ligesom de eksisterende chipsets. "Bearlake" familien får dog heldigvis samme fornavne som de eksisterende chipset, så vi har "X" for Xtreme (forbeholdt 38 serien umiddelbart), "G" for onboard grafikkort, P for performance og Q for Intel's vPro platform.

Med til et nyt chipset hører der også en ny southbridge til, og med "Bearlake" familien kommer der fire varianter. Det er ICH9, ICH9R, ICH9DH og ICH9DO. De understøtter alle 12 stk. USB2.0 porte, 6 stk. PCI-Express x1 porte, 6 stk. SATA 3Gbps porte med eSATA og Matrix RAID, Intel HD Audio. Derudover er der også understøttelse for en enkelte PATA port. De fleste motherboards producenter benytter denne, og nogle har endda benyttet en ekstern chip, til at få 3 PATA porte.

ICH9 er den mest mindste af southbrigde modellerne, og kommer derfor uden ekstra features. ICH9R står for RAID, og kommer derfor med SATA RAID, som ikke er at finde på standard versionen eller de to andre. Det er denne southbridge, som vil være at finde i de fleste slutbruger orienterede motherboards.

ICH9DH står for Digital Home, og er rettet imod Viiv platformen. ICH9DO står for Digital Office, og er rettet imod vPro platformen, og vil derfor ofte blive parret med et G35 chipset med integreret grafikkort. Udover standard features har de to Digital Home/Office versioner et par strømbesparende funktioner, som ICH9 og ICH9R ikke kommer med.

Derudover understøtter Bearlake chipsettet en 1333 MHz FSB, som vil komme med "50'er" processorerne som f.eks. E6850, E6750 og E6650 osv. På hukommelsen er der understøttelse for DDR2 op til DDR2-800 og DDR3 op til DDR3-1066. Der er ligeledes understøttelse for den kommende 45nm "Penryn" processorfamilie, ikke mindst Wolfdale og Yorkfield. De bliver dog først frigivet i 4. kvartal, men supporten er der.

Bearlake har hidtil officielt stået til at blive frigivet i 3. kvartal 2007, men nogle har sunget en sang om, at G33 og P35 kommer i slutningen af 2. kvartal 2007, hvor G35 samt X38 så skulle komme i 3. kvartal 2007. Intel's officielle roadmap viser dog ingen chipset lancering i 2. kvartal 2007.

Motherboard producenterne fremviste dog overraskende mange motherboards bygget over de kommende G33 og P35 chipsets, langt flere end vi har set ved de sidste to års chipset opdateringer. Om det er et tegn på, at Intel sætter G33 og P35 fri før tid, skal være usagt, men Computex vil være det oplagte lanceringstidspunkt, så bliv ikke overrasket, hvis Intel trykker på launch knappen i starten af juni måned...

Dermed fik vi rundet de grove specifikationer og definitioner af de forskellige Bearlake versioner, og har i andre specifikke spørgsmål, så lad os endelig høre dem, så opdaterer vi så vidt muligt. Med disse ord hopper vi videre til billederne af alle de Bearlake motherboards , der blev fremvist til CeBIT'07.

Side 1 2 3 4 5 6 7 8 næste »


ANNONCE