Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 5 næste »

Gå til:

SSD test, OCZ Vertex 3 vs Crucial M4

Af Simon Fruergaard | 12-12-2011 | 19664 visninger | 24 kommentarer


Producent: OCZ Technology
Sponsor: OCZ Technology
Introduktion / OCZ Vertex 3

SSD (Solid State Drive) er ikke en ny teknologi indenfor computerverden, men i løbet af de seneste år har en lille del af de private forbrugere fået øjnene op for SSD’er. Dette grunder nok i, at først for nogle år siden begyndte producenterne at lave mere ”privat orienteret” SSD’er. Dog var pris/GB stadig meget høj sammenlignet med pris/GB for en traditionel HDD (Hard Disk Drive), så få private valgt at punge ud for en SSD, selvom performance forskellen var skyhøj. Prisen/GB for en SSD er faldet en smule i løbet af tiden, men selv i dag (hvis vi ser væk fra de ekstremt høje HDD priser som skyldes oversvømmelserne i Thailand) så er prisforskellen stadig høj. Derfor er størstedelen af de private computerforbrugere stadig udvidende om hvad en SSD er. Dette skyldes, at computerproducenterne som Dell, HP, Sony, Samsung, Acer osv. sjældent sætter SSD’er i deres PC’er, medmindre alt andet hardware er ”top of the art”. Dette er en skam, da den typiske forbruger sagtens ville kunne klare sig med mindre kraftige komponenter plus en SSD, da lagerenheden typisk er flaskehalsen for PC’ens hastighed.

Men flere og flere hopper over på SSD vognen, hvilket fremkommer at de mange ”hvilken skal jeg vælge”-tråde på HOL.dk. Her bliver der typisk forslået Crucials M4 og Vertex 3, hvilket dog ofte ender i skænderier om hvilken der er bedst. Vi fik derfor fat i OCZ, som med glæde ville sende os en 240 GB Vertex 3, som vi kunne teste imod min egen Crucial M4 128 GB. Og ja, der er en størrelsesforskel, hvilket har en smule at sige for hastigheden af SSD’er, så dette skal med i overvejelserne til sidst.

Indpakningen og første indtryk af Vertex 3

Ved første øjekast så er kassen med Vertex 3’en meget lille til at indeholde Vertex 3’en og tilbehør, samtidig med at beskytte SSD’en godt nok mod slag under fragten. Men dette OCZ sørget for som ses på billederne:

Forsiden af Vertex 3 boksen.

 

Her ses Vertex 3’en godt beskyttet med hårdt skum rundt om sig, hvor de otte monteringsskruer ligger til venstre. Den med følgende 2,5” til 3,5” montering kit ligger oven på paplågen hvor den går ned gennem de riller i både paplågen og det hårde skum og holder Vertex 3’en godt på plads.

Her ses alt det medfølgende:

  • Vertex 3 SSD’en
  • Installationsvejledning og garantiinformation
  • 2,5” til 3,5” monteringskit
  • 2*4 monteringsskruer
  • Et OCZ klistermærke til computeren: “My SSD is Faster Than Your HDD”

Side 1 2 3 4 5 næste »


ANNONCE