Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

FSP Walk 5200

Af Kaare H | 10-07-2013 | 11341 visninger | 0 kommentarer


Producent: FSP
Sponsor: FSP
Introduktion

Vi bliver stadig mere og mere afhængige af strøm, og vi har både smartphones, tablets, laptops og diverse andet elektronik som kræver stadig mere og mere strøm, og det er ikke fordi smartphones er så batteribesparende igen. Sidder man og surfer lidt rundt, hører musik, evt. fra en streaming-tjeneste, og man samtidig også skriver beskeder samt foretager et par enkelte opkald, jamen så går det stærkt med at dræne batteriet. Som typisk holder en smartphone 1½ - 2 dage på et batteri, men bruger man den meget, så er vi nede på den kun holder en dag på en opladning.

Hvad gør man så, når man evt. skal være på farten i længere tid, eller man ved at man ikke lige kommer til at være hjemme det meste af dagen? Rigtig mange bruger jo også telefonen som vækkeur, og derfor ligger den, og laderen, hjemme på soveværelset, og det er ikke altid man lige tænker over at have kabel eller lader med sig, så man kan lade op i løbet af dagen, hvis man da overhovedet er i nærheden af en stikkontakt. Skal man så begrænse sit telefonforbrug i løbet af dagen? Skal man til at have en ekstra lader liggende til sådanne tilfælde?

Det er her en powerbank kommer ind i billedet. Det er en batteri-pakke der oplades hjemme eller hvor man nu lige er henne, hvor der er en USB tilslutning til rådighed, og når man så er på farten tilslutter man sin smartphone til powerbanken i stedet for. Med Apple som den helt store undtagelse, så bruger alle smartphones i dag samme USB Mikro-B tilslutning, og ellers så bruger de fleste i dag ellers USB-baserede ladere, hvilket gør det meget let at finde et ekstra kabel til at lade ens smartphone op med.

FSP har med Walk 5200 lavet en batteripakke der bruger nogle høj-kvalitets Samsung Li-Ion battericeller som giver en samlet strømstyrke på 5200 mAh, hvilket skulle være nok til at lade en iPhone fuldt op 4 gange, og så er der en rest på batteripakken. Walk 5200 har to USB udgange til at forbinde strømhungrende apparater til og bruger selv et USB mikro-B stik til at lades op med. Sammen med tilslutningerne sidder der en skydekontakt til at tænde og slukke for powerbanken samt en LED der viser om den er tændt. Walk 5200 kan lade med helt op til 1,1 A, hvilket skulle være nok til at kunne oplade en tablet ifølge FSP’s egne udtalelser, men nu har jeg en iPad Retina (iPad 4) og den kan ikke lades op, da den kræver for meget strøm for at kunne lade (Apples originale lader er på 12 W!), men jeg kan sagtens forestille mig at en Galaxy Tab eller en Transformer kan oplades med Walk 5200.

Ved at bruge en powerbank fra en anerkendt producent som eks. FSP sikrer man sig selv og sine ting man tilslutter powerbanken. Nu er der jo tale om Li-Ion batterier og disse er ikke helt ufarlige. Der har været mange historier i medierne med batterier der pludselig begynder at brænde eller generelt bliver meget varme under belastning. Problemet ligger i, at de skillelag der er inde i selve battericellen, som netop gør at batteriet fungerer, ikke kan tåle at blive varmere end 87° C da de ellers vil smelte, og når dette sker, kortslutter batteriet, bliver endnu varmere og dermed er det en selvaccelererende proces indtil batteriet faktisk er brændt. De anerkendte producenter ved dette og har derfor indbygget sikkerhedskredsløb som både overvåger temperatur, spænding, forbrug og celleregulering, således at batteripakken slår fra hvis den bliver for varm, den kan ikke giver overspænding og den kan heller ikke kortsluttes. Hvis man køber en batteripakke på eks. et gademarked, risikerer man altså at det eneste elektronik der sidder i pakken, egentlig er en spændingsregulator som bare sørger for et 5 V udtag, men som slet ikke sikrer batteripakken. I forbindelse med min uddannelse har jeg været på kursus i el- og hybridbiler som netop også bruger lithium-ion batterier, og derfor har jeg også set resultatet af en kollapset battericelle, og går der først brand i et Li-Ion batteri, kan det ikke slukkes!

Ovenstående billede viser forskellen på kontrolprintet fra FSP til venstre, og så battericelle og styreprint fra en "noname"-batteripakke.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE