Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Grafikkort guide april 2001

Af Thomas Eriksen | 05-04-2001 | 12141 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Grafikkort guide april 2001

Der er sket en hel del på grafikkort markedet siden vi sidst havde vores grafikkort guide i Januar. Vi har blandt andet set introduktionen af GeForce3 som er et ekstremt high-end kort med en pris på omkring 5000 kr. Det andet kort er Kyro II fra Vidoelogic. Dette kort retter sig især mod det samme marked som Geforce2 MX retter sig imod, men kan ifølge flere tests levere en ydelse der ligger noget over denne. Begge kort er kun lige kommet på markedet og det er derfor lidt for tidligt til at bedømme effekten på de eksisterende kort endnu.

Kontor maskinen

Denne computer har behov for et grafikkort der kan vise de data der er på skærmen på en klar og overbevisende måde. Derfor skal der vælges et kort som har et skarpt og godt billede. Der er derfor 2 kort producenter der umiddelbart falder mig ind og det er ATI og Matrox. De er begge kendetegnede ved at have et rigtigt godt billede, derfor lader jeg de funktioner som kortet har afgøre valget og min anbefaling går derfor til Matrox Millennium G450 Dual Bulk 16 MB Prisen er 772 et fald fra sidste guide på 62 kr. Du får altså her et kort der er er både billigt og godt til en maskine som denne.
Vi synes stadig at du udmærket kan nøjes med et ATI Xpert2000 Pro 16 MB Bulk hvis du ikke har brug for Dualhead funktionerne. Prisen er 464 kr hvilket er 86 kr under prisen i sidste guide.

DVD maskinen

Igen er der 2 kort der falder står til at vinde denne klasse og det er igen ATI og Matrox. De er nemlig kendetegnet ved at have gode TV-out funktioner og så er de gode til at afspille DVD. Mit valg i denne klasse er dog uden tvivl ATI pga den overbevisende måde disse grafikkort kan afspille DVD. Dette skyldes at ATI længe har indbygget alle de hardware funktioner der er nødvendige i for at afspille DVD direkte i kortet. Det betyder desuden at du kan afspille flydende DVD film på små maskiner. Kortet som jeg valgte er ATI Xpert2000 Pro w./TV-Out Bulk, prisen er 506 kr hvilket er et fald på 82 kr.

Hjemme PC’en

En hjemme PC er ofte kendetegnet ved at den bruges til mange forskellige ting, det kan være forældrene der laver de seriøse ting såsom at skrive breve surfe på nettet og børnene som også surfer men som også kan lide at spille et gode 3D spil. Det er derfor en maskine som har brug for et grafikkort der kan lidt af hvert og som sikkert heller ikke er alt for dyrt. Valget er derfor faldet på et Geforce2 MX da det giver alt det du normalt har brug for på kontor siden men som samtidig giver en god nok ydelse til at man kan spille alle de nye spil og dem der kommer i et stykke tid fremover. Havde jeg haft muligheden for at vælge Hercules 3D Prophet 4500 med Kyro II processor er jeg ret sikker på at det var det jeg ville have valgt, men det kommer muligvis med i næste guide. Kortet som jeg valgte er ASUS AGP-7100 w./TV-Out Retail prisen er 1013 kr. Et fald på 153 kr. Selvom jeg vælger ASUS kortet så yder de fleste GeForce2 MX kort ret ens og du kan derfor sagtens vælge et andet mærke. Du skal bare være opmærksom på at der er nogle kort som brugere langsommere RAM. Det er ligeledes være at bemærke at GeForce2 MX er blevet delt op i flere produktlinier der kører forskellig hastighed. Du bør gå efter den model der hedder MX400 da det er lidt hurtigere end de nuværende MX kort. De andre versioner er bare lavpris kort og det er efter min mening ikke værd at spare de par kr. der kan spares ved at vælge dem.

Spille maskinen

Dette er en maskine der bare ikke kan få nok kræfter og derfor er kun det bedste godt nok, valget her er derfor et Geforce2 GTS med 32 MB DDR RAM. Grunden til at jeg ikke valgte et af de højere ydende kort som GeForce2 Ultra eller et kort med 64 MB Ram er at jeg ikke synes at ydelsen står til måls med prisen. Kortet som jeg valgte er ASUS AGP-V7700 GeForce2 GTS 32 MB w./TV-Out Retail, prisen er 1945 kr. et fald på 148 kr du får efterhånden noget mere for dine penge.
Som sagt kunne jeg godt have valgt et kort med 64 MB Ram eller måske endda Ultra versionen. Når jeg ikke gør det skyldes det alene prisen hvis du skal have 64 MB versionen skal du give over 1000 kr ekstra for de sidste 32 MB og Ultra’en er med en pris på 4349 kr så dyr at det vil være tåbeligt at købe den når vi er så tæt på at Geforce3 kommer på markedet.

Det var rådene men husk det er kun vejledning til hvilken kort der passer i en maskine og du bør derfor uden tvivl fæstne dig mere i de råd der er her i artiklen end over hvad vi lige anbefaler. Ligeledes er dette min personlige præference omkring kort og din kan naturligvis godt være en helt anden.

På de næste sider kan du se alle de gode råd som du kan læse hvis du skal have nyt grafikkort.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE