Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Lav USB stik i fronten

Af Mark Jørgensen | 07-08-2002 | 22787 visninger | 3 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Lav USB stik i fronten

Det har længe irriteret mig at jeg ikke havde 1 eller 2 USB-porte foran i mit kabinet. Jeg har 2 i mit keyboard (MS Natural Keyboard Pro) men dér er den ene optaget af musen og de kan ikke levere mere end 100 mA strøm. Og det er ikke nok til f. eks et kamera som det jeg havde lånt (Agfa ePhoto CL20) eller en USB-harddisk skuffe – de skal bruge 500 mA . Så nu skulle det være – jeg havde et USB-kabel liggende som var bundlet med bundkortet (Soltek SL5DRV5) og en frontplade i kabinettet som godt kunne ”ofres”.

Ting jeg brugte:

Til front-delen:
1 styk USB-kabel til at sætte til bundkortet uden bagpladen til at montere bag i kabinettet. 1 styk frontplade til kabinettet.

Til USB-forlænger kablet:
2 røde ledninger, 2 grønne, 2 grå og 3 sorte i en længde der passede med afstanden fra bundkortets ekstra USB-connector til, 2 hun 5 pins jumper stik(blev loddet sammen til 2*5), 1 han 10 pins (2*5 rækker)

Lim til at montere stikkene fra USB-kablet på frontpladen, Agfa ePhoto CL20 til at ”dokumentere” hvad jeg lavede :-), loddekolbe,

Det er godt nok svært at få de billeder til ikke at blive rystede / til at blive bedre når kameraet ikke er bedre, men det er et jeg har lånt så jeg kan ikke rigtig klage ;-)

Jeg startede med at skille USB-kablet ad i selve kablet, skruerne og bagpladen (den er blevet lidt bøjet da jeg skulle bruge den som skabelon på frontpladen).







Dernæst lavede jeg kablet til at forlænge usb-kablet ved at lodde de 2 røde, de 2 grønne, de 2 grå og de 3 sorte i hanstikket så de havde den samme farvekode på hvert enkelt stik som det originale usb-kabel-stik og gøre det samme i den anden ende med hunstikket. Den ene pin i hanstikket trak jeg ud med en fladtang for ellers passer det ikke på det originale usb-kabels stik og i hun stikket loddede jeg et ”hun” til så det ikke kan vendes forkert på bundkortet. Det sidste jeg gjorde ved kablet var at stripse det sammen med kabelbindere så det ikke fyldte så meget i kabinettet.

Hvert ”sæt” af 1 rød, 1 grøn, 1 grå og 1 sort svarede til et usb-stik, så da der var 2 stik passer det med antal ledninger. Den opmærksomme læser vil bemærke at der er 3 og ikke 2 sorte – den sidste sorte ledning er til den skærm der er i kablet men den har jeg bare ført ned til næste stik uden at bruge den til at skærme forlænger-kablet af med den (forlængeren virker fint uden).

Det færdige forlængerkabel kom til at se sådan ud :



Så skulle frontpladen laves og eftersom jeg ikke havde en boremaskine eller en dremel til rådighed måtte jeg være lidt snild. Jeg brugte den bagpladen fra USB-kablet til at måle op hvor og hvor stort hullet skulle være i frontpladen og brugte en loddekolbe til at smelte plastikken og en kniv til at skære det plastik væk der boblede op foran og bagved. Så kom frontpladen til at se sådan ud :





Til at samle kablet og frontpladen havde jeg noget ”evobond” lim liggende (Det er sgu noget krasbørstig lort – jeg har været tæt på at lime mig selv fast et par gange til diverse ting, f. eks min knivmagnet i køkkenet, en 5-krone og den frontplade jeg bruger nu).



Jeg kom lim på et USB-stikkene og holdt det fast til frontpladen mens jeg brugte en PS/2<=>USB konverter til at sikre at det var sat ordentligt på plads. Det samme gentog sig med det sidste af de 2 stik. Og resultatet ses her:



Stikket blev sat tilbage i fronten af kabinettet:



Forlængerkablet blev sat i bundkortet og på usb-kablet:



Voila det virkede med det samme. Alle billederne der er brugt her er overført fra det kabel jeg lavede. Og der har ikke være nogen ”udfald” i kablet mens jeg overførte billeder fra kameraet til computeren. Til gengæld har Agfa program været lidt ”flaky” når man tog kameraet fra igen – det gik nogen gange ned. Hvad enten jeg bruge mine hjemmelavede stik eller dem der sidder bag på bundkortet.

Til sidst vil jeg gerne takke min ven Morten for lån af loddekolbe / værktøj og plads til at arbejde på. Han forsynede mig også med ledning og stik at lave forlængerkablet – han er en sand ven :-)


Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE