Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

Cebit 2003 en almindelig dag for en travl redaktør

Af Thomas Eriksen | 17-03-2003 | 14024 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : Cebit 2003 en almindelig dag for en travl redaktør

Introduktion

De fleste af jer ved nok at Cebit er verdens største computer messe, faktisk er det den største messe overhovedet. Der var i år over 400.000 m2 udstillingsareal og over 6500 udstillere. desuden kommer der hvert år over 700.000 besøgende foruden pressefolk og udstillere.

Cebit er for en side som HardwareOnline.dk den årlige chance for at mødes med folk som vi ellers kun får skrevet sammen med pr email eller i bedste tilfælde taler i telefon med. Der er derfor vigtigt at deltage og komme ud og møde de forskellige folk. I år havde vi planlagt at vi skulle af sted alle de 5 personer som vi kan anse for den faste stamme på HardwareOnline.dk. Det vil sige dotdkay, Lasse, Fuze og Crucial-Kid og naturligvis mig selv. Derudover var Allan (god kammerat af mig og kommende P4 bundkort tester) og Naz havde i sidste øjeblik ydret stærk interesse om at komme med så det lykkedes os at skaffe en ekstra seng til ham så han også kunne deltage.

Men lad mig fortælle mig lidt om hvordan en af mine dage gik.

ALi

Onsdagen startede vi tidligt og vi var på messen kl 8.45 så jeg havde god tid til at nå til mit første møde som var kl 9.30 hos ALi (tidligere Acer labs). Som på de fleste andre møder fik vi en gennemgang af de forskellige produkter de har på programmet og de havde en hel del mere på programmet end de havde sidste år og jeg må sige at de har et større produkt program til CPU'er på markedet og også dem der kommer på markedet senere. Men ved siden af de ting som i sikkert kender allerede så har de faktisk også udviklet andre ting så lad os kigge på de forskellige ting som de har på programmet.



Mest spændende af de produkter som ALi har på programmet er nok det som de ikke kan bruge, nemlig deres M1687 til AMD Athlon 64 Chipsetet er parat og når Athlon 64 lanceres så vil både de og flere bundkort producenter vær klar. Derudover har de M1683 til Pentium 4 som understøtter de kommende 800 MHz fsb Pentium 4 processorer og med DDR 400 support. Derudover er der den del som vi ikke kender så meget til nemlig ting som DVD chips både single chip løsninger som de håbede kunne gøre DVD afspillere billigere og så de mere traditionelle DVD controllere. Vi så desuden en hel væg af produkter der benyttede en af deres USB og ATA controller så der er mere til Ali end vi lige ser til dagligt.

Og så var der naturligvis den AMD Clawhammer notebook som jeg allerede har postet om i nyhederne.





MSI



Mit næste møde var kl 11 og foregik hos MSI. Hos dem fik jeg en rimelig standard historie for en bundkort producent det vil sige at de har planer om at lave bundkort med alle de forskellige chipsets der kommer frem over de næste par måneder. det vil sige at de vil understøtte Pentium 4 med 800 Mhz fsb Athlon 64 mv.




Hov ramte jeg fik ikke taget billede at kabinettet ;-) desværre gør billedet hende ikke ære og det forfra blev desværre dårligt. Men jeg lover jeg hun var lækker :-)



Noget af det jeg fandt meget interessant var faktisk MSI's Mega PC. Det er en lille PC som mest af alt ligner et stereo anlæg og som også fungerer på den måde selv når PC'en ikke er tændt. Den fås i 2 forskellige versioner til enten Pentium 4 eller til AMD AthlonXP og begge understøtter alle CPU modeller i de familier. De har dog integreret grafikkort så forvent ikke en high end løsning til gamers. Kort sagt en god kontor / Internet PC til folk der ikke har lyst til at have en stue domineret af en stor computer.


Her Mega PC'en som vil passe ind i de fleste stuer, så ville vi bare mangle fladskærmene så ville de også kunne bruges uden almindelig monitor.

AMD



Klokken 13 skulle jeg så mødes med AMD og det var et møde jeg havde set meget frem til for det var på tide man fik noget nyt at høre om hvornår vi får AMD Athlon 64 og Opteron på gaden. Som jeg allerede havde hørt flere steder så er AMD Athlon 64 sat til september og det var det samme som AMD sagde. De fortalte samtidig at Opteron deres chip til servere vil komme ud i April eller ca 1 måned fra nu. Der er tale om at de kommer ud i 3 versioner de vil ikke blive navngivet som traditionelle AMD Athlon processorer de satser på et helt andet marked, nemlig servere. De kunne dog fortælle så meget som at de første Opteron CPU'er vil komme til at køre med 1,4 1,6 og 1,8 GHz. Vi fik ikke nogle benchmark resultater præsenteret men de fortalte at Opteron vil have en meget høj IPC (hurtigere pr MHz) i forhold til andre CPU'er på markedet idag. AMD regner desuden med at AthlonXP vil fortsætte indtil midten af næste år og derefter burde hovedparten af deres forretning være Athlon 64. Inden Barton bliver faset ud vil den dog være blevet lanceret i en version med 400 MHz fsb og det vil ske inden alt for længe. Det vil naturligvis også blive understøttet i diverse chipsets.

Vi fik desuden præsenteret et par demoer af Athlon 64 bla hvordan en 64 bit bedre kunne klare en kæmpestor database end en 32 bit database så de derfor havde færre cache hits og derfor blev langsommere pga systemet skulle have adgang til disken i stedet for at læse fra hukommelsen. derudover var der naturligvis et par Clawhammer notebooks mere, alt dette var naturligvis bag lukkede døre.

Ja jeg er Formel 1 fan og især af den bil som holdt hos AMD desværre tror jeg kun det var en replika, den manglede nemlig mulighed for at indstille vinger mv som der altid er på sådan en bil. Men den var ok aligevel ;-)

Soyo og Epox

Derefter gik turen videre til til Soyo kl 14.30 og her var vores interesse mest i at præsentere HardwareOnline.dk og det gik skam ganske godt og mødet blev også ganske kort hvilket var godt da mit næste møde allerede var kl 15. hos Epox. der er ikke det store at fortælle andet end at Epox naturligvis har de samme ting på programmet som alle andre det vil sige Intel 865 (springdale) og naturligvis også en række nye ting til AMD AthlonXP.

Sandisk

Mit sidste personlige møde om onsdagen var noget helt andet nemlig et møde med Sandisk, som laver memory cards. Jeg havde måske ikke de store forventninger til mødet med Sandisk men det viste sig faktisk at være meget interessant og jeg havde helt glemt hvor mange forskellige typer medier der findes. Her så vi bla deres 4 GB CompactFlash kort og ting som deres Cruzer som er en USB "harddisk" som benytter almindelige SD Cards og som derfor kan opgraderes som ens behov skulle blive større og SD diske bliver billigere.


Ja Sandisk laver andet end bare medier

Pressemøde hos AMD

Det var så det for den dag, lige med undtagelse af at vi havde en uformel presse briefing med AMD hvor de præsenterede AthlonXP-M. De havde ikke mindre end 12 forskellige modeller der skulle præsenteres hvor de mest interessante var 2400+ og 2500+ som begge er med Barton kerne.



dette var så hvordan en ganske almindelig dag på Cebit gik for mig, eller det vil sige næsten gik fordi vi festede naturligvis også en del men det skal jeg nok komme med en artikel om senere. Jeg vil desuden satse på at skrive en artikel om dag 2 og 3 også men dog ikke helt så grunddigt beskrevet som denne og jeg håber i har nydt denne første af mange artikler om Cebit.

Lidt billeder af os efter en lang dag


Her et billede af os igang med at få gratis mad og drikke. Fra venstre mod højre er det mig BOFH aka Thomas ;-). Casper aka dotdkay, Jyde Thomas aka Crucial-Kid og så er det vidst Lasse der lige vil være med på billedet også ;-)


Så lige et billede mere og denne gang er det nakken af Lasse, Simon aka Fuze og så steen fra Hardware-Test.dk der lige var hende og sige hej

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE