Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Side 1 2 3 4 næste »

Gå til:

AMD Hammer arkitektur

Af Casper Madsen | 21-09-2003 | 17374 visninger | 0 kommentarer

Producent:
Sponsor:
Page 1 : AMD Hammer arkitektur

64-bit og hvad så?

Nu varer det ikke længe før AMD lancerer deres Athlon64 processor og derfor tager vi her et kig på teknologien 64 bit. Mange mennesker vil sikkert tro at 64-bit processor giver den dobbelte ydelse i forhold til 32-bit processor, men det er langtfra tilfældet. En 64-bit only processor, vil faktisk være langsommere til at afvikle 32-bit applikationer, da der skal foregå en såkaldt morphing (oversættelse) af 32 Bit koden før 64-bit processoren kan afvikle koden, man kan således ikek afvikle 2 32 bit instruktioner på samme tid i en 64 bit processor.

64-bit processor er dog ikke noget nyt, de har eksisteret i lang tid, og at der bringes 64-bit processorer til highend-end workstation marked er faktisk bare en ”genopdagelse” af en ”gammel” ting. I starten af 1990´erne sad Alpha processoren nemlig solidt på workstation marked, men ved introduktionen af den meget billigere Pentium processor og senere Pentium II, så blev Alpha processoren tvunget ud af workstation markedet.

Hukommelse

En 32-bit processor kan arbejde med 4 GB data effektivt. Vi vil derfor inden for få år se at først servere og senere almindelige workstations blive begrænset af grænsen på 4 GB RAM. . Der findes dog forskellige metoder til at få en 32-bit processor til at arbejde med større datamængder, men når man kommer op i de "tilladte" 4 GB så går det ikke så hurtigt som hvis processoren var designet til at bruge datamængder i de størrelser.

Derimod kan en 64-bit-processor teoretisk arbejde med en effektiv datamængde på op til 16 Exabytes(En Exabyte er 1024 Petabytes, og en Petabytes er 1024 Terabytes) så der altså tale for mange mennesker tale om næsten uendelig store datamængde. Dette vil med tiden komme alle til gode, men i første omgang vil det især være firma´er der har behov for en processor der kan arbejde med mere end 4 GB RAM, uden at være begrænset af den langsommere hastighed over 4 GB. De steder hvor firmaerne har problemer er f.eks. ved store databaser, her er det en stor fordel hvis processoren kan arbejde med de meget store mængder data i hukommelsen.

Det varer dog ikke meget længe før 32 bit adressering også kan blive et problem for almindelige mennesker med almindelige computere. Feks har Tim Sweeney (Grundlægger og Præsident af Epic Games) har udtalt:

"If there aren't widespread, consumer-priced 64-bit machines available in three years, we're going to have a hard time developing games that are more compelling than last year's games.

If cost-effective, backwards-compatible 64-bit CPU's were available today, we'd buy them today. We need them today. It looks like we'll get them in April.

Any claim that "4GB is enough" or that address windowing extensions are a viable solution are just plain nuts. Do people really think programmers will re-adopt early 1990's bank-swapping technology?"


Altså her fremgår det tydeligt at spilbranchen vil kunne udnytte den ekstra hukommelse som 64 bit processorer tillader. Så hvis vi kort opsummere så er en af de største fordele ved 64-bit at man med en 64-bit processor effektivt kan gøre brug af mere end 4 GB ram, faktisk teoretisk helt op til 16 Exabytes. Umiddelbart, så virker barrieren på 4 GB langt væk for de fleste brugere, men om få år vil denne barriere kunne blive et problem hvis man ønsker at kunne afvikle fremtidens spil.

Side 1 2 3 4 næste »


ANNONCE