Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Anskaffelse af router

Af Bruger NumZie | 01-02-2015 11:29 | 750 visninger | 4 svar, hop til seneste
Vi skifter til Waoo 50/50 og skal derfor have en ny router. Jeg har læst diverse tests, og jeg er blevet godt og grundigt forvirret over både G/N/AC og 2,4/5 gHz. Vi bor i et 9 år gammelt hus i ét plan. Routeren kommer til at stå ude i et skab ved hoveddøren, og der er vel ca. 15-20 meter og et par mure rundt i huset til de rum, hvor vi typisk bruger netværket. Min egen telefon kan gå på ac, men kærestens kan 'kun' gå på n (dog både 2,4 og 5, når jeg får den opgraderet). Så har vi en Sonos bridge, der skal tilsluttes, vores gamle PS3 skal tilsluttes (den kan kun g) og endelig har jeg en bærbar, der understøtter n (både 2,4 og 5). Jeg har også en printer, men den kobler sig bare på netværket trådløst, så vi kan printe trådløst. Det er en HP 5520, der understøtter n. Vi har også en iPad Air, der understøtter n samt et Apple TV gen. 3. Jeg vil gerne have det meste ud af mit netværk, især når jeg får en hurtig forbindelse. Det er også vigtigt, at den rækker rundt i hele huset. Vi overfører ikke ret meget filer trådløst mellem enheder, så det behov har vi ikke. Men vi streamer da en del film fra nettet, har behov for at hente store filer fra nettet af og til - og surfer selvfølgelig også en del. Jeg vil gerne kunne udnytte ac på min mobil, og med tiden kommer der nok flere ac-apparater på, men der går måske så mange år, at der er kommet bedre routere til den tid. Tillægsspørgsmål: Er det muligt på en dual band router at have ét SSID med både ac og n tilgængeligt? Eller skal de deles op på hver deres SSID? For så kan jeg få et problem, da PS3'eren jo skal have g (som den eneste). Beklager hvis jeg ikke helt har forstået teknikken. Er der nogen, der tør give et bud på, hvad jeg skal købe - eller som har erfaring med en specifik router? Jeg har både kigget D-Link (850, 868), Asus (RT 66, 68) og Netgear D6300 m. fl. Jeg har bl.a. set en billig, brugt D-Link 850, men diverse test afslører, at den er ringe, når afstanden er over 10 meter. Jeg kan bare ikke gennemskue, om jeg kan mærke at den er ringe med en 50/50-forbindelse. Håber på lidt input :) Mvh Kenneth
--
#1
brian
Gæst
01-02-2015 12:33

Rapporter til Admin
Har sat en del af dem her op Check Point SBXW-166LHGE-6 Den understøtter 150 mbit routing, 108 mbit wireless netværk, er dog ikke sikker på at det er N standarden, 2x usb 2,0 til printer/ ekstern harddisk Sidder selv på wao 60/60 mbit og streamer tv til 3-4 rum af gangen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
disturbed86
Ny på siden
01-02-2015 14:30

Rapporter til Admin
Hej. Jeg har også kigget en del på router og mit bud bliver nok, at det smarteste er at købe fra en internet butik fysisk eller på nettet. Herefter kan man teste den derhjemme og hvis den ikke opfylder ens krav, så kan man jo sende den tilbage. Her udover vil jeg ikke anbefale d-link, da jeg selv har prøvet 868 og igennem 3 vægge + 15-20 meter kunne den næsten ikke modtage hverken på 5ghz eller 2.4ghz båndet. Jeg vil tro til dit første spørgsmål, at som hoved regel så er 2.4ghz båndet til b+g+n og 5ghz til n+ac. Jeg har en gammel cisco linksys router og den kan ca. leverer 60mbit igennem 2 vægge og ca. 10m, men håb ikke på mere mere end det. Hvis jeg skulle anbefale en router ville jeg vælge asus ac66u eller 68, da 2.4ghz båndet er lidt bedre end alle andre og 5ghz båndet ligger også ret fint på skalaen ud fra hvor langt de rækker. En lille regel som mange glemmer når de kigger på router er, at hvis de f.eks. skriver at de kan trække 450Mbps på n eller 1300 på ac så skal det tal deles med 2, da en router ikke kan sende+modtage samtidig til den samme enhed. Så det betyder i virkelighedens verden, at den måske højst kan trække 210Mbps for n og 600Mbps på ac maksimalt.
--
#3
NumZie
Bruger
01-02-2015 15:44

Rapporter til Admin
Så uanset hvordan, så får jeg problemer på 20m afstand? Det skal siges at vi normalt kun streamer én af gangen, så vores behov er ikke noget vildt. Jeg vil bare gerne have en router, der holder en god kvalitet på længst mulig rækkevidde. Andre bud?
--
#4
NumZie
Bruger
01-02-2015 16:40

Rapporter til Admin
Og siger I, at jeg kan have eet SSID på 5 ghz, og så går ac-kompatible enheder selv på ac og n-kompatible enheder selv på n?
--

Opret svar til indlægget: Anskaffelse af router

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning