Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Computer fryser efter et stykke tid.

Af BOFH Thomas | 06-03-2018 22:04 | 1578 visninger | 9 svar, hop til seneste
Jeg har et problem med min søns computer og jeg kan simpelthen ikke lige finde ud af hvad der er galt. Der er tale om en følgende setup I3 4130, ASUS H81M-Plus 8 GB DDR 3 RAM PC12800 AMD HD7950 Det startede med at han havde konstante performanceproblemer CS:GO der laggede uanset hvor meget vi satte settings ned. Så derfor geninstallerede vi computeren og i samme forbindelse smed jeg en gammel SSD som jeg havde liggende i den. Det fungerede han kunne spille igen. Efter noget tid begynder computeren af fryse hvor den stoppermed at reagere og nu bliver det virkeligt underligt, for jeg kører lidt stress tests på den for at se om jeg kan finde ud af hvad der får den til at fryse og den kan fint køre Prime 95 lige som memtest86 heller ikke melder fejl på RAM. Spændingen fra strømforsyningen og temperaturer ser stabile ud. Men så holder USB driverne pludseligt op med at fungere, men computeren starter fint op, men det er svært at styre en computer uden mus eller keyboard. Det er ikke USB porten, for mus og keyboard fungerer fint i BIOS og jeg kan se at lyset i mus og keyboard slukker under opstarten. Jeg har så prøvet at nulstille computeren men der går den også i stå efter noget tid, lige som jeg har prøvet fejlsikret tilstand og reparation uden held. Er der nogen af jer der har oplevet ligende og evt har enide til hvordan jeg kan løse problemet?
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
Cocio21
Junior Supporter
06-03-2018 22:19

Rapporter til Admin
Som du beskriver det lyder det som det kunne være noget data corruption. Hvor mange pass fik memtest86 lov at køre ? jeg plejer normalt at sige 3 pass er absolut minimum.
--
#2
Thomas
BOFH
06-03-2018 22:31

Rapporter til Admin
#1>>Jeg er begyndt at hælde lidt imod at det kunne være noget der fejler på SSD'en så måske den har en fejl selvom SMART sider alt er i orden på den. Det ville i hvert fald give lidt mening når nu RAM og CPU ikke lader til at være problemet. Jeg synes bare aldrig jeg har oplevet data corrucption på den måde.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#3
Cocio21
Junior Supporter
06-03-2018 23:17

Rapporter til Admin
#2 Prøv at skifte Sata port (helst sata2 hvis du brugte en sata3 før) Evt glo i SMART om der er sket CRC errors, den bør stå på 200/100 alt efter hvad er normen for den (raw kan så fortælle om evt tidligere fejl hvis ikke der står 00000000) Det er meget sjælent at Sata kontrollers crapper ud, men det sker dog. Det kan også være et uheldigt sata kable, men det kan så ses via CRC errors, værdien stiger hurtigt igen hvis der stopper med at opstår fejl.
--
#4
Thomas
BOFH
07-03-2018 01:42

Rapporter til Admin
#3>>God ide, det vil jeg prøve, har dog stadig lige det problem at jeg ikke har USB drivere når Windows starter op så kan ikke styre noget på computeren. der desværre smidt de gamle keyboards og mus med PS2 stik ud for mange år siden.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#5
The-Geekster
Maxi Supporter
07-03-2018 04:16

Rapporter til Admin
Mit besyv er: Opdater BIOS - og find/lån en PS2 mus og Keyboard til start. Enig med #3 - Har set en 2 måneder "gammel" pc ikke virke pga. SATA kablet til SSD Hent Win10 via MS's Creation Tool og brænd en dvd eller læg den ned på en USB nøgle og installer på ny. (så får du ihvertfald den nyeste version med alle opdateringer med fra start) Ikke det der nulstilling, selvom det virker nemmest og hurtigst. (CS:GO må du desværre aldrig regne/måle med) Det kører som vinden blæser, og det er selvom du sidder på den vildeste pc eller ej. Lige nu er det programmet Discord der har "fucked" det for nogle, andre gange Nvidia drivers osv. Held og lykke til dig med at fejlfinde...
--
Grow up or give up!
#6
Chinabox27
Elitebruger
07-03-2018 08:20

Rapporter til Admin
skift bios batteriet evt forsøg uden mekanisk disk sat til
--
Handler "normalt" Kun F2F
--
Sidst redigeret 07-03-2018 08:22
#7
Thomas
BOFH
07-03-2018 09:52

Rapporter til Admin
#1>>Jeg havde forøvrigt kørt 4 passes i memtest86 der plejer den at finde evt problemer så regner ikke med at det er RAM. #5>>Nu hvor jeg har testet de enkelte dele vil jeg gå til næste del af fejlsøgningen , det er bare svært at gøre noget uden USB drivere. For med undtagelse af USB driveren starter windows helt fint op uden fejl. Men jeg vil se om vi har noget gammelt udstyr liggende her på arbejde jeg kan teste med, Ellers må jeg jo installere windows igen, jeg har bare gerne ville undgå det da den netop stoppede under restore. #6>>hvad skulle reset af BIOS gøre? Det med den mekaniske disk bliver en del af det jeg skal forsøge idag.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#8
Cocio21
Junior Supporter
07-03-2018 12:57

Rapporter til Admin
#7 Måske du kan finde sådan en her/nogen i nærheden har sådan en : https://www.kontorel.dk[...] (ignorer at de skriver den er til en mus, den lilla er til keyboards, den grønne til mus) Har før set den slags i kvickly og fona havde dem vist også dengang de var til. Jeg mener desværre ikke man kan lave en upgrade install (dvs og repair sit OS den vej) uden at man gør det fra windows af når det er win10.
--
#9
Thomas
BOFH
10-03-2018 11:29

Rapporter til Admin
Jeg endte med at geninstallere computeren og i den forbindelse byttede jeg rundt på hvilken SATA port og kabel. Indtil videre kører den som den skal, men nu må vi se hvad tiden siger.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk

Opret svar til indlægget: Computer fryser efter et stykke tid.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning