Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Erfaring med Mesh netværk

Af BOFH Thomas | 14-08-2018 16:28 | 1137 visninger | 15 svar, hop til seneste
Jeg går og overvejer at opgradere mit internet i huset derhjemmetil et MESH netværk men kunne godt bruge nogle erfaringer. Mit nuværende setup består af 2 ASUS RT-N66U sat op medsamme SSID og forbundet med kabel. Kablet løber over loftet til Routeren på mit kontor og fra Routeren løber der et kabel til min PC. Jag har 2 problemer det ene er at jeg er ved at være godt træt af at går jeg fra den ene ende af huset til det andet så dør min forbindelse. Den anden er at min søn har forbindelses problemer hvilket påvirker hans spil. Jeg vil helst ikke miste muligheden for at kable mit netværk på min egen PC, lige som jeg tænker at min søns forbindelses problem nærmere skal løses ved at trække et kabel til hans PC. Så håber at i har nogle erfaringer i kan dele med mig.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
United
Junior Nørd
14-08-2018 18:33

Rapporter til Admin
Når du siger Mesh netværk, tænker du så på f.eks. google wifi? Umiddelbart når du i forvejen har kabel trukket, skal du gå efter at få skiftet til noget bedre wifi, jeg tænker at nogle Unifi ap ville være en god erstatning for de der RT-66u (evt. bruge den ene som router uden wifi slået til).
--
´66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC CANTONA WAS BORN.
#2
Coff
Super Supporter
14-08-2018 18:35

Rapporter til Admin
Jeg prøvede et sæt Strong extender mesh da jeg også havde problemer med rækkeviden og stabiliteten af mit netværk. Det virkede sådan nogenlunde men jeg skiftede så til en Ubiquiti AP LR og siden den kom op så har jeg ikke haft problemer! Tl;dr køb et par Ubiquiti AP'er og nyd at have stabilt wifi.
--
#3
mrKayne
Nørd Aspirant
14-08-2018 20:23

Rapporter til Admin
Hvad de andre siger.
--
#4
Wing Man
Nørd
14-08-2018 20:34

Rapporter til Admin
MESH != seamless roaming
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#5
Wing Man
Nørd
14-08-2018 20:38

Rapporter til Admin
Jeg bruger openwrt på Netgear R7800, ZyXEL NBG6617, TP-Link cpe-210 og openwrt virker super godt med fast roaming IEEE 802.11r.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#6
Thomas
BOFH
14-08-2018 22:13

Rapporter til Admin
#1-3>>Det ser rigtigt fint ud, men med den er jeg jo stadig fanget med andet netværks udstyr i begge ender af huset. Jeg har en NAS server koblet på routeren i stuen og og samtidig vil jeg gerne have min og min søns PC koblet op på kabel til den sekundære router. Med den Ubiquiti AP har jeg jo ikke den kablede router funktion som en mulighed. #4>>Ja det er netop seamless roaming jeg er interesseret i, men uden at ofre den kablede mulighed som jeg feks er nød til med Google Wifi mf. #5>>Lyder interessant, jeg skal dog være ærlig og sige at jeg ville foretrække noget det er understøttet som standard, så jeg ikke skal ud og rode med alt for meget netværk.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#7
mrKayne
Nørd Aspirant
14-08-2018 22:19

Rapporter til Admin
#6 Køb en switch?
--
#8
Madschr
Monsterbruger
14-08-2018 22:24

Rapporter til Admin
Prøv at læse op på Asus AiMesh. Uden at have erfaring med det skulle det være et mesh network du kan bruge med specifikke router modeller. Prøv evt. at se om dine 2 understøtter det? LinusTechTips har en video på det her https://www.youtube.com[...] (4:30 ca. og frem i videoen). Ellers vil jeg helt klart anbefale et par Access points fra Ubiquiti. Har ikke selv erfaring med mesh network, men må indrømme jeg ikke har den store tiltro til det. I min optik burde der altid være et drop ved skift af AP, selv på mesh networks. Men det kan være der er nogle kloge hoveder, der ved noget andet end jeg gør :)
--
Sidst redigeret 14-08-2018 22:29
#9
Thomas
BOFH
14-08-2018 22:25

Rapporter til Admin
#7>>Det kan naturligvis blive nødvendigt, men det ville jo være rart hvis jeg kunne få det hele i en enhed.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#10
Fjummer
HOL Moderator
14-08-2018 22:49

Rapporter til Admin
Jeg bruger ligowave nft-2ac. Styres via cloud (gratis) har tre netværks porte (en poe eller bruges en psu). https://www.ligowave.com[...]
--
Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of death.
#11
mrKayne
Nørd Aspirant
14-08-2018 23:03

Rapporter til Admin
#9 Efter nu at have skifter til unifi fra alskens standard routere, kan jeg kun sige at det er sjældent man får det bedste fra begge verdener i én enhed. Lidt ligesom helårsdæk. Det mest optimale, når du alligevel skal investere, er at gøre det ordentligt første gang. Du kan jo købe en Unifi Ac lite og så en Ac pro. I pro udgaven har du vidst også en eller 2 netværksudtag. Så slipper du for at trække et nyt kabel til din søns pc.
--
#12
Thomas
BOFH
14-08-2018 23:51

Rapporter til Admin
#8>>Ser fedt ud, MESH funktionen og rigtig router funktionalitet. Desværre er mine routere ikke understøttet så skal ud og have fat i nyt udstyr. #10>>3 porte kunne jeg sagtens leve med, vil bare helst undgå at skulle have endnu en enhed tilsluttet for at kunne få kablet netværk. #11>>Ja det virker fedt med det Unifi men manglen på porte er en mangel, for Pro udgaven har kun en ekstra port og der skal trækkes et kabel til sønnens PC, så han kan få ordenlige Ping tider. Problemet er at børneværelserne er en tilbygning og den omrindelige ydervæg står stadig, så wifi signalet er ret begrænset på værelserne.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#13
XsiX
Monsterbruger
15-08-2018 07:47

Rapporter til Admin
#9 Hvorfor er du så opsat på at have det hele i én enhed? Jeg har altid bedre kunne li' at have det opdelt, typisk noget ala: Internet -> Firewall/router -> Switch -> Wifi/kablet forbindelser, m.m. Og nu kunne jeg fornemme at du har adgang til et loft, så du kunne gemme alt væk deroppe.
--
Google er din ven
#14
mrKayne
Nørd Aspirant
15-08-2018 09:22

Rapporter til Admin
#12 Mir forslag går på, at du køber en switch og sætter ved siden af din router. Her kan du så sætte det ene AP til. Hvis du så har et kabel i den anden ende - jeres tilbygning - kan du sætte pro-udgaven, og derfra trække til din søns pc.
--
#15
Thomas
BOFH
15-08-2018 09:52

Rapporter til Admin
#13>>Fordi jeg allerede har alt for mange enheder og kabler kørende i især stuen. Derudover er øget kompleksitet jo en mulig fejl kilde. Jeg vil desuden have behov for at have en Switch i begge ender for at kunne klare opgaven. Så vil gerne holde det så simpelt som muligt. Hvad angår at bruge et loft til selve hardware, så er der lige et par problemer, der er ikke noget strøm, støv, fugt og temperaturen kan jo blive ret ekstrem på sådan et loft. Så tvivler på at hardwaren vil overleve der. #14>>Pro udgaven har kun en udgang og jeg skal minimum bruge 2 udgange så en switch er også nødvendig på mit kontor. Så ville gerne holde det simpelt og undgå mange enheder.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk

Opret svar til indlægget: Erfaring med Mesh netværk

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning