Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

8600k pc fryser?

Af Monster Supporter PoXx | 21-09-2018 22:54 | 2422 visninger | 28 svar, hop til seneste
Oplever at min pc efter lidt brug bare fryser. Har forsøgt at stress test den med prime95 og cpu er max 65 grader efter 100% load i 30 min. Men så fryser den. Kan intet gøre andet and at lukke ned ved hjælp af on/off knap. Specifikationer er i min signatur. Og alle dele er rimelig nye. Hvad kan jeg forsøge mig med?
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#1
lallebob
Monsterbruger
21-09-2018 23:18

Rapporter til Admin
Hvordan fryser den? Kan du bevæge mus? Har du udelukket softwarefejl ved at geninstallere Windows? Har du kørt memtest? Har du stresstestet uden GPU? Har du testet RAM setup i forskellige slots? Et par idéer til at afgrænse fejlen.
--
#2
PoXx
Monster Supporter
21-09-2018 23:22

Rapporter til Admin
Jeg kan hverken bevæge mus eller bruge tastatur. Den fryser bare. Skal lige være sikker på hvad du alt foreslår her. Windows 10 er rimeligt nyt installeret. Men forsøger en ny frisk formatering i morgen. Memtest er det i bios? Hvordan skal jeg stress test uden GPU? Men du fysisk uden GPU i maskinen? Den stress test jeg kørte i prime95 var kun cpu stress nemlig.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#3
lallebob
Monsterbruger
21-09-2018 23:26

Rapporter til Admin
Hiv grafikkortet ud og kør skærm via integreret grafik på CPU'en (altså, smid kablet i motherboardets HDMI-stik). Memtest køres via et bootable USB medie og tester RAM på alle mulige måder. Hele processen handler basically om at udelukkende komponenter en ad gangen.
--
Sidst redigeret 21-09-2018 23:26
#4
Eldrup
Monster Supporter
21-09-2018 23:43

Rapporter til Admin
www.memtest86.com[...] Dog kan den godt vise 0 fejl, og alligevel kan det være RAM der er noget galt med.
--
Mvh Dennis @ sanjugaming.dk
#5
Martin.v.r
Ultra Nørd
21-09-2018 23:55

Rapporter til Admin
FOR DET FØRST ER BIOS BLEVET OPDATERET
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
#6
lallebob
Monsterbruger
22-09-2018 00:11

Rapporter til Admin
#4 +1. Det er derfor, jeg også anbefaler at teste RAM i forskellige DIMM slots (altså mange forskellige setups, hvis du bruger 2x i et 4 slotted mobo), så du kan udelukke dem for good.
--
#7
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 00:21

Rapporter til Admin
Bios er ikke opdateret nej. Jeg vil forsøge med memtest. Det er fanme noget mystisk synes jeg :-)
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#8
Martin.v.r
Ultra Nørd
22-09-2018 00:53

Rapporter til Admin
så er det nok en ide at opdater bios,der ligger nok de først 10 nye bioser til dit bundkort,hvor der er blevet rette fejl i din bios
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
#9
Martin.v.r
Ultra Nørd
22-09-2018 00:55

Rapporter til Admin
https://www.asus.com[...] 14 gange har de rette fejl så få lagt sidste ny på
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
--
Sidst redigeret 22-09-2018 00:57
#10
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 01:52

Rapporter til Admin
#8+9 - Vil jeg gøre. Kan en outdated bios være skyld i at pc pludselig er begyndt at fryse da?
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#11
waskustobaskus
Elite Supporter
22-09-2018 08:27

Rapporter til Admin
#10 Hvis din computer har kørt fint så kan en bios ikke være skyld i crash. Har den crashet fra dag 1 af så måske. Det kan sagtens være noget som dine ram. Prøv evt at sætte dem til default 2133mhz i bios bare for at se om det hjælper.
--
#12
gasolin
Guru
22-09-2018 08:58

Rapporter til Admin
Dine ram kan være oc'ed for meget + for lidt volt Din cpu kan være oc + for lidt vcore En bios bliver nogen gange opdateret og engang imellem skrives der improved stability så det kan være tilfældet. Dog lyder for lidt volt som årsagen hvis ellers bundkortet kan køre med den hastighed som rammene er opgivet til, husk de skal over en hvis hastighed have 1.35volt så husk at kigge om rammen er sat til mindst 1.350 volt, er de 4-5 første værdier som man kan finde i f.eks cpu-z de samme som i biosen?
--
#13
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 10:14

Rapporter til Admin
Hvis jeg går i bios og sætter alt til default, men ændrer ram profil til xmp1 burde alt mht til volt osv vel stå som det skal ikk? Eller vil i anbefale jeg bare kører med standard mhz på mine ram til at starte med?
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#14
gasolin
Guru
22-09-2018 10:23

Rapporter til Admin
Du behøver ikke køre med xmp profil du kan bare sætte den til aut så køre den ofte 2133mhz Eller bare slukke pcen, tage batteriet eller clear cmos så går den tilbage til default settings, som dog også kan gøres i biosen.
--
#15
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 10:32

Rapporter til Admin
Indtil videre har jeg bare kørt med xmp1 profil for at mine ram kørte 3200mhz som de er lavet til. Men kan godt forsøge mig med auto funktion.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#16
xGeezus
Ny på siden
22-09-2018 11:15

Rapporter til Admin
følger lige med :)
--
#17
waskustobaskus
Elite Supporter
22-09-2018 12:06

Rapporter til Admin
Du kan sagtens opleve at dine ram bare ikke er stabile med xmp profilen. Prøv at slå xmp fra og lad dem kører default 2133mhz. Crasher den så ikke, jamen så ved vi at der er et problem med dine ram og din xmp profil på 3200mhz.
--
#18
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 13:18

Rapporter til Admin
Kan se at min cpu kører 1.008v på core. Det lyder af lidt? Er det bios update der skal til?
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#19
Martin.v.r
Ultra Nørd
22-09-2018 17:23

Rapporter til Admin
hvis du læser alle de fejl de har rette via bios på dit bundkort,ville jeg lægge sidste nye bios på
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 2x4GB Samsung [email protected] 1.4v AMD HD 7970 bios mod 1200/1650
#20
PoXx
Monster Supporter
22-09-2018 18:33

Rapporter til Admin
#19. Det prøver jeg. Mange tak.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#21
PoXx
Monster Supporter
05-10-2018 22:38

Rapporter til Admin
Så er bios opdateret - men jeg oplever stadig at min pc bare fryser. Alt i bios er sat til default, intet oc eller lign. Temp bliver overvåget og cpu er ikke over 60 grader. Er der nogen der har forslag til hvad i alverden jeg så skal prøve nu?
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#22
PoXx
Monster Supporter
06-10-2018 00:00

Rapporter til Admin
Jeg har forsøgt at teste med 1 ram blok i og med begge klodser i. Har testet dem individuelt. Jeg oplever nogle gange (virker tilfældigt) at computeren ikke vil starte op? Den starter i 3 sek, så genstarter den og lukker ned igen. Computeren kan starte op med begge de to ram klodser i hver for sig. Hvad i alverden er det der ikke fungere her i mit system? Bios har jeg opdateret til nyeste version også. Min i5 8600K ved idle (800mhz core speed) får 0.704V ved full load (4100mhz) får den 1.150V Hvis nogen i Sønderjyllands området har mod på det, vil jeg gerne komme og aflevere min pc hjemme ved jer og i så evt kan fejlfinde på den - jeg har rimelig givet op.
--
Asus Z370-P - 86[email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#23
PoXx
Monster Supporter
07-11-2018 23:54

Rapporter til Admin
Problemet er stadig det samme. Bios er opdateret. Der er sat ny strømforsyning i maskinen. Den fryser stadig fuldstændigt tilfældigt og kan derefter kommer der intet billede på skærmen når jeg starter maskinen op. Alle kabler ud og på et tidspunkt kommer den igen.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#24
Jimminez
Supporter Aspirant
08-11-2018 00:26

Rapporter til Admin
OC på din CPU kan godt fryse windows... det er når der ikke kan komme nok strøm til din CPU
--
#25
PoXx
Monster Supporter
08-11-2018 01:31

Rapporter til Admin
#24. Alt kører stock. Både cpu, ram og grafikkort.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#26
morpfVE
Supporter Aspirant
08-11-2018 04:19

Rapporter til Admin
Har læst din tråd igennem, og kan se at det er et problem, der har stået på i et stykke tid. Jeg ville umiddelbart foreslå at prøve at give din CPU mere volt. Prøv at giv den 1.2v manuelt, med loadline calibration på level 5 eller level 6. Det burde give en god solid tilførsel af spænding til CPU'en. Selvom dette ikke bør være nødvendigt, så er det typisk ASUS at enten give for meget eller for lidt volt på de forskellige parametre på stock, og på det svenske forum sweclockers bliver der af og til gjort grin med assuses "Auto" indstilling. Mit asus z370-e vil give min 8600k mere spænding på "auto" dvs. stock, end jeg behøver at give den, for at opnå et 5 ghz overclock. Ja så slemt er "auto" på asusboards. Prøv at start ved 1.2v og så arbejd dig op mod 1.250 volt. Hvis du stadigvæk ikke får stabilitet efter 30 minutter eller længere tid for den sags skyld, så er det ikke det der er problemet. Hvis du får stabilitet, så har du højst sandsynligt fået en chip, der ligger i bunden af silicone lottery.
--
Sidst redigeret 08-11-2018 04:20
#27
PoXx
Monster Supporter
08-11-2018 19:23

Rapporter til Admin
#26. Det vil jeg prøve. Tak for det.
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.
#28
PoXx
Monster Supporter
11-11-2018 00:38

Rapporter til Admin
Efter at have haft mulighed for at rykke mine 2x8gb blok over i et nærmest identisk setup som mit eget (z370p+8600k) har jeg nu fået min kammerats pc til at fryse også. Kan derfor konkludere at mine TridentZ ram er defekt på den ene eller anden måde. De bliver sendt ind på garanti. Mange tak for jeres hjælp alle sammen!
--
Asus Z370-P - [email protected] AIO - G.Skill TridentZ 3200mhz - Evga 1070ti SC 8gb - Samsung 950 pro - Sea Sonic 650W Gold - S340 Elite.

Opret svar til indlægget: 8600k pc fryser?


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Dit svar: