Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

UPS, hvilken?

Af Super Supporter tolagarf | 13-11-2018 14:39 | 1273 visninger | 9 svar, hop til seneste
Overvejer at købe en UPS til min PC, som også fungerer som en server til diverse ting. Har nu haft 4 strømafbrydelser på min adresse i 2018 (de 3 gange var det hele byen), og er ved at være træt af det. Men er så lige hvilken UPS jeg bør købe... Jeg skal egentlig kun bruge UPSen til at sikkert lukke systemet ned efter 2 minutter eller mere strømafbrydelse, som kan håndtere en 1000 watt PSU + skærm. Realistisk kommer jeg nok aldrig til at bruge over 650 watt totalt på denne enhed dog. Hvad bør man gå efter, skal watt passe direkte til watt på UPS i forhold til PSU i PC'en?
--
#1
Wut
Supporter
13-11-2018 14:51

Rapporter til Admin
UPSen skal kunne levere, hvad dit reelle effektforbrug er plus en bred margin. Se efter en UPS, der ligger mindst 30% over i Watt, da din PSU er en SMPS last, der strømmæssigt er ude af fase med inputtet. Prøv at måle hvad din server+det løse netværksudstyr mv bruger reelt med en alm effektmåler, man kan få i et supermarked. Det er sikkert under 200W, med mindre du kører noget mining eller lign på det. Kig efter APC Back-UPS. De fås helt ned til 300W med batterikapacitet på nogle minutter til en tusind-krone. Brug deres PowerChute-software til at lukke serveren ned i tilfælde af strømnedbrud.
--
#2
Die_Happy
Ultrabruger
13-11-2018 14:52

Rapporter til Admin
UPS'en skal dimensioneres efter dit maksimale forbrug. Hvis du maks kommer op og trække 650W, så ville jeg tage en 1000VA PSU. Sådan en UPS vil typisk kunne klare maks belastning i 5-15 minutter. Vær opmærksom på om det er en online eller offline UPS du køber. Jeg vil anbefale en offline UPS, da de har et lavere tomgangsforbrug og larmer mindre (de fleste har praktisk talt ingen støj).
--
#3
tolagarf
Super Supporter
13-11-2018 14:54

Rapporter til Admin
#2: Kan du forklare forskellen på online/offline udover larmen? :)
--
#4
Jonas Jalling
Gæst
13-11-2018 15:25

Rapporter til Admin
Når strømmen ikke er gået, er en offline UPS transparent, i den forstand at den blot vedligeholder sit batteri. Strømmen bliver altså ført direkte igennem den. En online UPS derimod, konverterer altid til DC og derefter tilbage til AC og der er derfor et større tab i en sådan. Til dit hobbybrug, bør du blot, som de andre også skriver, købe en offline UPS. Mvh Jonas
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
tolagarf
Super Supporter
13-11-2018 15:27

Rapporter til Admin
#4: Ok mange tak. Jeg kan dog ikke lige se på APC's webside om deres Backups er online eller offline
--
#6
Jonas Jalling
Gæst
13-11-2018 15:31

Rapporter til Admin
Nej, det kan jeg godt forstå. De er offline - APC kalder det "Line Interactive". Mvh Jonas
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
tolagarf
Super Supporter
13-11-2018 15:48

Rapporter til Admin
Nå kan forstå at de APC backups kan lide en del af coil whine, hvilket skulle være normalt. Det er godt nok et problem for mig, som er super følsom overfor sådanne lyde. Må nok finde en anden løsning
--
#8
Wut
Supporter
13-11-2018 19:45

Rapporter til Admin
Der er vist nogle misforståelser her i tråden. En offline UPS leder strømmen uden om DC/AC-konverteren. Dvs lasten bæres direkte af indgangsforsyningen, og UPSen er bare klar til at skifte over til batteridrift via DC/AC-konverteren i tilfælde af strømnedbrud. Fordelen er, at der ikke tabes energi, når lasten bæres direkte af inputtet. Ulempen er, at lasten er forbundet direkte til input, så alle transienter, spikes osv går mere eller mindre direkte igennem. Dvs lasten er ikke beskyttet ret godt mod udsving og støj på inputtet. En online UPS bærer lasten via inverteren. Dvs alt muligt støj og udsving på inputtet slår ikke igennem. Men så oplever man et tab af energi, da al energi igennem upsen skal konverteres (dobbeltkonverteres faktisk). En line-interactive UPS bærer det meste af lasten direkte fra inputtet, men inverteren løber med og kan korrigere for en stor del af støj og uregelmæssigheder på inputtet. Dog ikke store spikes osv. Fordelen er at tabet er minimeret, og man har en rimelig beskyttelse mod støj osv. Og samtidig er inverteren jo allerede kørende, så den kan tage over helt uden afbrydelser i spændingen på lastsiden. Til hjemmebrug er alle typer UPSer fine. Man kan altid supplere med et netstøjfilter, hvis man vil. Jeg ville nok vælge en offline UPS pga det reducerede tab, og vores ret støjfri forsyningsnet i Danmark (generelt).
--
#9
DeXTer_DK
Super Supporter
13-11-2018 20:08

Rapporter til Admin
Ups er er en fin ting men du skal huske altid og vedligeholde dem, og for din egen skyld ikke køb noget billigt skrammel for en ups betyder ikke du er bedre stillet, det er i bund og grund noget elektronik som kan fejle på samme måde som alt andet. Jeg kan ikke tælle på en hånd hvor mange gange vi har oplevet ups klapper sammen når strømmen rent faktik går, Det vi sige de står helt ok med fin batteri status, men når strømmen så ryger så bærer ups load meget kort også brager den ned fordi batteri'et klapper sammen også kommer den ikke op før vi har været ude og skifte batteri . Har oplevet det med GE, APC og har oplevet på en lille rack model fra Eaton at den selv ikke efter et batteri skift virkede igen. Min pointe er hvis du ikke har tænkt dig at skifte batteri'er regelmæssigt 1-2 år så kan de være lige meget :)
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."

Opret svar til indlægget: UPS, hvilken?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE