Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Selvstændig 13 årig?

Af Ny på siden Villas1710 | 12-02-2019 16:52 | 1833 visninger | 33 svar, hop til seneste
Hej Hol! Jeg har for nyligt oprettet en tråd som indeholdte dette (evt også læse din under mine tråde da der er 27 kommentarer) : Hej Hol,Jeg er en 13 årig dreng der bygger og sælger stationære med målet at tjene på det. Jeg har indtil videre solgt 2 og tjent 1600-,. Dette var på en måned gennem DBA, hvor mange timer jeg bruger på det er jeg lidt ligeglad med grundet at jeg intet har at lave i min fritid. Og jeg kan godt lide at bygge computere. mit spørgsmål er om hvad jeg kan tjene mest på? At få mine forældre til at lave et firma og give mig fuldmagt? Så skal der jo også betales lidt skat også selvom jeg har frikort. Så skal jeg jo også give kvittering og garanti. Samt at sige at jeg rent faktisk tjener penge på det. Frem for at de tror de får det så billigt som muligt? Jeg ville evt også kunne lave en hjemmeside ligesom magnutron.dk? I sidste ende vil jeg bare gerne tjene mest. Har cirka 16000 til at opstarte. Nu er jeg så kommet til den konklusion (takket være de kloge mennesker på hol!) at det bedste er at gøre det jeg gør lige nu. Så mit spørgsmål er om der er nogle tips vedrørende at være selvstændig, forhandle, holde styr på ens “forretning” og egentlig bare tjene penge? En ting jeg glemte at skrive var at jeg er “lærling” i et it support sted der befinder sig i københavn k. Har aldrig udnyttet det via min forretning men tænker der må være en måde at gøre det? Har spurgt ham om han evt kan købe dele gennem hans firma og han lød åben om ideen. Er der andre måder jeg kan “udnytte” det at jeg er “lærling” der? Er ret gode venner med ham. Og hvis der er andet i synes i burde sige vedrørende min første tråd må i meget gerne det! Mange tak! Ved godt det er tidligt at tænke over uddanelse. Men er der nogle uddanelser i tror jeg ville være interesseret i?
--
Sidst redigeret 12-02-2019 16:56
#1
Memo85
Superbruger
12-02-2019 17:30

Rapporter til Admin
Så du vil havde din "mester" til at købe hardware igennem hans firma til dig. Det er jo ikke sikkert at han kan få det billigere end hvad du køber fra Tyskland. Du skriver også lærling.. men det er vel mere ungarbejder, da du skriver om der er nogle uddannelser vi tror ville være gode for dig. Igen skal du passe på med at lave det til en forretning / selvstændig, da det hurtig ender med at du står for reklamationen på de computere. Selv om du bare skal sende det videre til Tyskland hvor du har købt det, så er det DIG der skal sende det til Tyskland og klare at få det fixet hvis der er fejl på noget hardware. Dine kunder skal kun sende til dig, ikke videre.. ligesom ALDI engang ville havde man selv skulle tage kontakt til deres computer forhandler, hvilket de vist nok tabte på, da forbruger kun behøver at klage til butikken.
--
#2
fuerzzz1
Elite Supporter
12-02-2019 17:41

Rapporter til Admin
Vil som #1 antyde at du starter med kun at sælge til familie og venner. Forestil dig lige, hvis du nu har solgt fx 100 PCer, og så skal håndtere alle former for reklamationer, sende frem og tilbage osv. Det er et fuldtidsjob for en voksen ikke for en 13-årig skoleelev ;)
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#3
Villas1710
Ny på siden
12-02-2019 17:44

Rapporter til Admin
?? ja jeg fandt ud af at jeg bare skal sælge dem som ny byggede. Altså uden at sælge den gennem et firma
--
#4
nuxx
Guru
12-02-2019 17:49

Rapporter til Admin
#0 du lyder kreativ på både den gode og den dårlige måde. Det du hinter til med at købe på din arbejdsplads CVR og så sælge det videre privat er ikke bare kreativt - men basalt set underslæb som både du og din arbejdsgiver kan få fingrene rigtigt grundigt i klemme på. jeg forstår du er ivrig efter at få noget forretning op at køre - hvilket er rigtigt fedt - men jeg vil kraftigt advare imod at din profitstrategi omhandler kreativ bogføring - det er en meget uheldig måde at komme fra start på. tag dog imod de mange råd du fik i den anden tråd. Der er massere ting du kan sælge online som er mere profitabelt og mindre besværlige end computere :)
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
--
Sidst redigeret 12-02-2019 17:51
#5
PoXx
Monster Supporter
12-02-2019 17:50

Rapporter til Admin
Fortsæt med at sælge dine maskiner på dba og nyd at bygge og sælge. Drop tanken om at gå selvstændigt med det - er bare mit råd :-) Der er nærmest ingen fortjeneste på elektronik i dag og som 12 årig ville jeg nyde de ekstra lommepenge du kan tjene og opbygge erfaring osv inden snakken om selvstændig kommer op igen :-)
--
Asus Z370-P - [email protected] H115i - 2x8gb Corsair Vengance - MSI 1080ti - 1tb Samsung 970 evo - Sea Sonic 650W Gold - H700i matte white.
#6
kikophil
Ultra Supporter
12-02-2019 17:56

Rapporter til Admin
Alt i din alder med oprettelse af firma samt skattebetaling vil ikke være noget der giver penge i kassen. Konceptet samt lignende koncepter med andre der opretter for dig og lignende, har allerede været prøvet utallige gange. Imidlertid er det altid rart at høre en så ung person med ildhu, der prøver at finde en niche uanset hvor på arbejdsmarkedet. Desværre kræver nye nicher som regle helt nye idèer/opfindelser, så din idè er desværre ikke aktuel :) Hvis du en dag finder det, vil det jo samtidig evt. ku`afstedkomme flere arbejdspladser - så thums up from here :) Du kan altid hjælpe andre med dit initiativ - men du får desværre ikke en givtig levevej (løn) ud af det, da profit - versus/løn/skat/div, udgifter aldrig kan svare sig - og du skal jo altså langt videre i livet :) Så hold hjælpen nede på et personligt plan - hvor du så også kan få hjælp/tjenester tilbage - hvilket jo også er godt i en situation, hvor du evt. står lidt med "håret ned af nakken" hehe.. Du finder helt sikkert ud af tingene over tid. /Kim
--
Sidst redigeret 12-02-2019 18:01
#7
stallemanden
HOL Moderator
12-02-2019 18:22

Rapporter til Admin
#0 Jeg synes det er pisse fedt, at du kaster dig ud i det, og har gjort dig en masse tanker om, hvordan du kan gøre din interesse og hobby til en forretning. Umiddelbart tænker jeg, at det er helt fint, at du fortsætter som du har gjort hidtil. Køb ind til en PC, og sælg den med lidt fortjeneste. Har du overvejet, at tilbyde din viden og evner i det lokale som en start. Altså, tilbyde din hjælp med PC support. En del af den service kunne fx. være, at du tilbyder at hjælpe med at samle en PC. En måde kunne være, at kunden indkøber delene, evt. med din vejledning, og kunden så betaler dig et beløb for at samle den.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#8
inckie
Elite Nørd
12-02-2019 18:31

Rapporter til Admin
Først og fremmest, hvis du vil lave forretninger, så lad nu bare være med at forsøge at tænke kreativt i forhold til skat, moms og økonomi osv. Ud over det, så kan kunne jeg godt forstille mig at de penge du tjener på denne måde er b-indkomst, fordi der ikke er trukket skat af beløbet (som der f.eks. ville være hvis du fik løn fra en arbejdsgiver): https://skat.dk[...] dvs. at du selv er ansvarlig (eller dine forældre er?) for at indbrette dette til Skat, samt at du skal formentlig også som minimum betale AM-bidrag af din indkomst. På ovenstående side jeg linker til er der et eksempel, du kan jo prøve at følge det eksempel og sætte det beløb du har tjent og din træk procent i stedet for. Det jo fint du har gå-på-mod (forsæt med den stil) og gerne vil tjene en skilling på at bygge computere, men lad nu være med at dumme dig. Jeg synes du skal snakke med dine forældre om det og evt. få jer lidt skatterådgivning ;-)
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-02-2019 18:34
#9
kikophil
Ultra Supporter
12-02-2019 18:51

Rapporter til Admin
#7 - Beklager men knægten spørger om helt andre ting end "bare" hygge/hobby - hvorfor jeg svarer ham med, at disse direkte/indirekte indtægtskilder allerede er afsat via pensionister og andet vidende folk, der bare vil score lidt ekstra i kassen til pensioner eller bare fordi de kan :) #0 er jo bevidst om hans situation siden han nævner andre til evt. at oprette cvr og derigennem kunne oprette et funktionelt økonomisk fungerende firma. Han nævner også tidligere viden via andre tråde. Hans opsparede kroner bør derfor bruges til evt. separat uddannelse indenfor hans interesse, hvilket i sidste ende - via hans efterfølgende bedre viden, vil kunne få ham længere frem i køen for en evt. bedre/lønmæssig stilling ud i fremtiden :) #0 - fortsæt endelig med din hjælp/opsparing, da man aldrig kan få penge nok, når man er så aktiv/initiativrig som dig :) Brug dem på uddannelse da dèt vil gi` dig langt mere senere hen, end blot at knokle rundt blandt så mange andre "her og nu pc hjælpere" :)
--
#10
M.Mikkel
Maxi Nørd
12-02-2019 19:08

Rapporter til Admin
Det er da sikkert en fin ide problemet er der ikke er mange penge at tjene hvad gør du når du sælger en pc du har solgt der går ned efter 1 uge???? kunden gav 6000kr er du så bare ligeglad. Jeg ville aldrig købe en pc af en dreng på 13 år uden nogen for Garanti
--
Imac 27 5K-Iphone 6x og ipad air.
#11
Villas1710
Ny på siden
12-02-2019 19:20

Rapporter til Admin
Jeg har på nogle hjemmesider opdaget at man kan oprette en “business” account for at spare.Det kræver dog et tax identification number. Kan jeg evt få det eller er det for besværligt / koster? Tak
--
Sidst redigeret 12-02-2019 19:23
#12
Villas1710
Ny på siden
12-02-2019 19:22

Rapporter til Admin
#10 lige nu sælger jeg dem på dba (dba=brugt/ingen garanti) sælger dem som nybyggede der bare skal væk.
--
#13
kikophil
Ultra Supporter
12-02-2019 19:23

Rapporter til Admin
#12 - helt fint du kører det på det plan - så ved folk også hvad de får - og hvad de ikke får :)
--
Sidst redigeret 12-02-2019 19:24
#14
stallemanden
HOL Moderator
12-02-2019 19:34

Rapporter til Admin
#9 Jeg har absolut ingen idé om, hvad du mener med din henvendelse til mit indlæg. Jeg har i hvert fald på intet tidspunkt henvendt mig til dig. (Udover nu) Det giver ikke så pisse meget mening. #11 Det du nævner handler om, at du skal have et CVR nummer (firma), der er momsregistreret, og dermed kan modregne momsen. Som dit setup er lige nu, så er der ikke den store fidus ved det. Det er ikke så længe siden, der var en der troede han kunne lave boksen, ved at oprette en erhvervskonto og på den måde købe billigt hardware som han kunne bruge/sælge videre. Udover det, er det sjældent, at en erhvervskonto pr. automatik giver reelle rabatter. Du skal i hvert fald passe på med, at lade dig snyde af, at priserne er + moms, og regne med, at de penge automatisk kan "forsvinde".
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#15
Villas1710
Ny på siden
12-02-2019 19:41

Rapporter til Admin
Tak #14 Det er netop derfor jeg spørger jer voksne mennesker der har styr på deres liv. Jeg ved knap nok hvad selvstændig står for :)
--
#16
Charly
Nørd Aspirant
12-02-2019 19:43

Rapporter til Admin
Om du laver en enkeltmandsvirksomhed eller ej har intet at sige i forhold til din skattebetaling. Det er stadig dit frikort, du kører på. Lige så snart du køber med videresalg for øje, så kan du ikke længere sige, at regler om reklamationsret mm ikke gælder, for det gør de. Der er ikke længere tale om salg af brugte ting, hvor man kan fraskrive sig den slags. Jeg ved ikke, om en løsning her måske kunne være at sælge selve det, at du samler computeren for køber? Alternativt synes jeg bare, at du skal køre løs. Så længe det er 2-4 computere om måneden, så ville jeg ikke være bange for at gøre det over dba. Om du betaler skat af dit salg er nok op til din egen samvittighed (et frikort er jo ikke bundløs). Går du skridtet videre med hjemmeside og CVR-nummer, skal du nok lige stikke en finger i jorden og sætte dig ind i reglerne. Ikke at du ikke skal gøre det af den grund.
--
#17
~DoN~
Maxi Supporter
12-02-2019 20:00

Rapporter til Admin
Vil bestemt også råde dig til at holde det til et par computere på DBA hver måned. Begynder du først køre det som erhverv, så er der en masse regler du skal sætte dig ind i. Hvis du vil have noget rabat, så kommer du altså ikke langt med 16.000 kr. Så skal du måske købe 100 af en enhed som f.eks. CPU eller grafikkort. Plus det også lige pludselig er dig der står for at håndtere reklamation.
--
#18
Villas1710
Ny på siden
12-02-2019 20:02

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke jeg ville have problemer med at lave en hjemmeside og få cv og så videre. Det vil min far faltisk gerne lære mig. (Han ejer flere virksomheder en restaurant osv) det jeg er i tvivl om er om det er det værd? Og om jeg rent faktisk tjener på det?
--
#19
SBargisen
Ultra Supporter
12-02-2019 20:14

Rapporter til Admin
#18 Tjene på det kan du godt, men det er yderst begrænset. Der er virkelig mange konkurrenter på det danske marked; Topdata, MM-Vision, FComputer, Extremegaming, Froggaming, Magnutron, Sharkgaming - og så er jeg stødt på nogle forholdsvis ukendte; Scorpion gaming, raptor gaming, Agentgaming og Gertsen Gaming. Jeg startede Froggaming tilbage i juli '15, og jeg var virkelig heldig at intet gik galt på vejen. Når du afsender en PC, så har du ansvaret for pakken til den er i hænde på kunden. PostNord erstatter, umiddelbart, men chancen for din pakke rent faktisk helt forsvinder er der. - Hvilket betyder at du kun får en lille del af beløbet erstattet. GLS erstatter ikke. Uanset hvad der sker, så er det din egen skyld. Af hvad jeg har erfaret. - Hyppigste skader indebærer smadrede kabinetter og ødelagte PCI-E porte. - Det skal du også erstatte. Reklamationssager - Hvis du ikke passer på, eller hvis du er uheldig, så kan du ende med at have temmelig mange reklamationssager, hvor du skal betale fragten tur retur. - Et eksempel herpå, kan være at vi fik en dårlig sending Kingston A400 SSD'ere. Vi fik knap 40 SSD'ere tilbage af en sending, heldigvis kunne mange kunder selv skifte- og geninstallere Windows. Men det koster stadig at sende frem og tilbage, samt den tid man evt. skal bruge på det. Jeg startede selv med tanken om, at det kunne være sjovt at sælge 5-10 stykker om måneden, og tjene lidt ekstra ved siden af studiet. Men jeg vil være ærlig og sige, at hvis du gør det her, så læs op på momsregler mm. Du kan ikke tjene kassen på det. Selvom priserne, når du logger ind som "erhvervskunde" står markant billigere end som privat, så er det fordi det ofte står uden moms, men momsen tillægges når du så køber varen. Køber du fra Tyskland med CVR (VAT) så køber du uden moms, hvilket også skal indberettes. Jeg vil, som de andre nævner, også anbefale dig at bruge DBA og dit lokalområde. - Hertil kan du med fordel benytte forskellige rabatter rundt om, når du handler hardware.
--
www.froggaming.dk[...] - De bedste priser på gaming PC'ere
--
Sidst redigeret 12-02-2019 20:14
#20
nuxx
Guru
12-02-2019 20:14

Rapporter til Admin
#18 Tror ikke du forstår os. Det tekniske er ikke problemet... problemet er at når der kommer hjemmeside på, ordrer og al den slags... så er du 100% over i erhvervsøjemed og så ligger du under EN MASSE regler både mht. regnskabsføring og forbrugeraftaleloven... som SKAL overholdes ellers kan du (eller dvs din far) holdes juridisk ansvarlig.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#21
Villas1710
Bruger Aspirant
12-02-2019 20:39

Rapporter til Admin
Tror jeg har fået svar nok nu. Mange tak folkens! Har dog stadig et spørgsmål til ejeren af froggaming :0 hvordan kan det være at færdigbyggede computere fra firmaer er så dyre? Kan bygge de fleste 1500 kr billigere, og med jeres masseindkøb kan i vel bygge dem endnu billigere. Grundet alt konkurrencen skal man jo sælge billigt men koster garanti forsendelse problemer og kundeservice virkelig omkring de 1200 per computer solgt? Dele kan blive på lager for evigt grundet ingen udløbsdato. Og kundeservice kan 1 mand jo stå for. Penge skal der tjenes men hellere sælge 10 og tjene 500 frem for 1 og tjene 1500, eller er alt jeg nævnte forkert? Ps - nogen ledige jobs ved froggaming en 13 årig kan udføre :0? Igen, tak alle sammen.
--
#22
stallemanden
HOL Moderator
12-02-2019 20:47

Rapporter til Admin
#21 Jeg kender ikke regnskabet for froggaming, men et par ting du måske ikke har tænkt igennem. 1. Hardware HAR en udløbsdato, forstået på den måde, at det bliver forældet. Så selvom man måske kan spare ved at indkøbe 1.000 af ét grafikkort, så hjælper det ikke pisse meget, hvis ikke man når at sælge dem inden næste generation, og man så må sælge til indkøbspris, eller måske under. 2. Der skal betales husleje til en forretning som froggaming. Man står ikke blot og samler hjemme på værelset, eller i far og mors stue. (Der hører selvfølgelig også forsikring til det) 3. Der skal betales lønninger mm. Sælger, kundeservice, pc bygger etc. Det er mange penge der skal tjenes, inden man kan putte penge i lommen.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#23
inckie
Elite Nørd
12-02-2019 21:49

Rapporter til Admin
#21 Det er rigtigt godt spørgsmål som du har stillet dig selv der, og da du skriver at din far blandt andet ejer en restaurant, så prøv at spørg ham om hvorfor en rød bøf koster 300 kr på hans restaurant, når jeg kan købe en til 100 kr i et supermarket og stege den selv, så jeg sikker på at han kan give dig en god lang forklaring. Men helt seriøst - find lige ud af det med skat og om det er en virksomhed, som du driver. Jeg har meget svært ved at tro på at du bare kan købe hardware og sælge det til folk gennem DBA og kalde det for "privat salg," og regne med du kan stikke hele beløbet i lommen selv. Det er fuldstændig underordnet, hvilken platform du bruger til at sælge igennem, om det er din egen hjemmeside, DBA, eller for den sags skyld HOL. Og som jeg også har skrevet, så jeg ret sikker på at du som minimum skal betale 8% i A/M bidrag, som der står i mit link i #8, her er i øvrigt et andet link, som underbygger på min påstand: https://www.amino.dk[...] Ud over det, så kan du altså ikke bare snige dig uden om forbrugerlove m.m. når du rent faktisk sælger hardware, det jo ikke ligefrem "brugt salg / privat salg".
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-02-2019 21:51
#24
nuxx
Guru
12-02-2019 21:55

Rapporter til Admin
#23 Han køber og videresælger med profit som øjemed... det han bedriver idag er allerede kategorisk erhverv... men i tilstrækkelig lille skala er det til at undskylde... det er stadig i praksis ulovligt ikke at opgive indtægten til myndighederne... men når først der kommer hjemmeside på osv... så er der "ingen kære mor" ...så snakker vi fuld erhvervsdrift med alle de forpligtelser det indebærer.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#25
inckie
Elite Nørd
12-02-2019 22:28

Rapporter til Admin
#24 Super - så der jo ikke så meget at rafle om. Der har igennem tiderne været en del tråde hvor børn har fået en "fantatisk ide" til hvordan de lige kan tjene lidt penge, men samtidig faktisk slet ikke tænker over at der er noget som hedder skattepligtig indkomst og det faktisk er sorte penge de tjener - det er alt lige fra Twitch streamers som modtager "donationer" til CS:GO gambling/betting sites (som bestemt kræver en tilladelse af spillemyndigheden i Danmark !). Jeg lyder måske lidt hellig - jeg kan fint sove om natten, hvis en 13 årig tjener 100 kr sort en gang i mellem, for at slå naboens græs, meeeeen når det begynder at lugte af decideret virksomhedsdrift, så synes jeg sgu' at man skal spille efter samme regelsæt som alle andre - også selv om det er en lille virksomhed, med få tusind kroner i overskud og man er 13 år gammel. Ud over det, så det jo ganske sundt at vende sig til den del, hvis man render rundt med en lille iværksætter i maven. Når han bliver 18 år gammel og synes at Skat skal have en lidt for stor bid af kagen, så kan han jo ytre sig via sin stemmeret.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-02-2019 22:30
#26
Morpheuz1986
Super Supporter
12-02-2019 22:44

Rapporter til Admin
#21 Et lille mente i forhold til dit spørgsmål om deres salgspriser. Det første du skal gøre er jo at trække 20% til moms. Uanset om de har fradrag for deres indkøb, så ligger der som virksomhed i Danmark en anseelig regning i form af moms, afgifter, skat osv. Min store og vedvarende bekymring omkring hele dit koncept er reklamation. Hvis du bygger pc'er af nye dele, er du selvfølgelig dækket ind under din egen reklamationsret, men hvis du (som jeg selv) bygger pc'er af brugte dele, så skal du enten ud i selv at være ansvarlig eller sælge helt uden reklamationsret (hvad du har lov til som privat), men der kan du stadigvæk bare ende i nogle ubehagelige situationer, hvis en pc du har bygget går i stykker. Ang. dit tidligere spørgsmål omkring prissætning, så er der i hvert fald her i vestjylland klart mest skub i de billigere systemer. Kan jeg ramme omkring 3.5-4.5k maskiner, så er de som regel væsentlig hurtigere at sælge end 5k+ systemer. Endelig så pas på ikke at købe for stort ind. Hvis du lige pludselig selv skal finansere 3-4 builds af gangen, mens der er lidt stilstand i salget, så kan man godt få lidt sved på panden :-)
--
Knowlegde is power and power currupts Study hard - Be EVIL !
#27
kikophil
Ultra Supporter
12-02-2019 22:52

Rapporter til Admin
#14 - Det et muligt du ikke forstår mit indlæg. men det drejer sig altid så hurtigt som muligt om, at få de unge mennesker sporet ind på et område, der efterfølgende kan gavne dem fremover! Dit indlæg i #7 er da absolut en del af hele trådens tanke - så selvf. har mit efterfølgende indlæg noget med dit at gøre! Sæt dig lidt ind i tingene , før du hakker folk af - tak! Og fint nok at drengen bruger sin tid og evner til lokalsamfundet, for små kroner - MEN han må ikke tro, at dette er vejen frem til bedre uddannelse/høj løn - da dette kun går gennem uddannelse og selvf. en del af al den viden han kan tage med sig via egne erfaringer. Fremtiden ligger absolut heller indenfor dette område, da viden bedst kommer fra læreanstalter, og gør det selv folk fungerer muligvis bedre indenfor håndværkerfaget - men sjældent indenfor itbranchen.. Du er moderator, og vil helt sikkert misbruge stillingen til, at fjerne - alle modsigende indlæg - hvorfor jeg selvf. hopper fra - efter tidligere erfaringer! Moderatorer burde overhovedet ikke ha` "privat" adgang/del i HOL`s tråde! Tal venligst med den gode mand Thomas omkring dette :)
--
#28
stallemanden
HOL Moderator
13-02-2019 00:12

Rapporter til Admin
#27 Fra #9 #7 - Beklager men knægten spørger om helt andre ting end "bare" hygge/hobby - hvorfor jeg svarer ham med, at disse direkte/indirekte indtægtskilder allerede er afsat via pensionister og andet vidende folk, der bare vil score lidt ekstra i kassen til pensioner eller bare fordi de kan :) Vil du være rar at henvis mig til, hvor jeg antyder, at #0 "bare" vil have gang i en hobby? Af ovenstående vælger jeg at udlede, at din holdning må være, at: ...det er der allerede andre der gør, så det kan du ikke lave penge på... Det var da lidt en trist og nedslående melding at komme med, til en 13 årig knægt der bare gerne vil prøve at lave penge på sin naturlige interesse. #0 er jo bevidst om hans situation siden han nævner andre til evt. at oprette cvr og derigennem kunne oprette et funktionelt økonomisk fungerende firma. Han nævner også tidligere viden via andre tråde. Jeg er ikke sikker på, hvor dette henvender sig til mit indlæg, så jeg kommenterer ikke yderligere. Hans opsparede kroner bør derfor bruges til evt. separat uddannelse indenfor hans interesse, hvilket i sidste ende - via hans efterfølgende bedre viden, vil kunne få ham længere frem i køen for en evt. bedre/lønmæssig stilling ud i fremtiden :) Jeg mener, at man som 13 årig bør overveje om ikke der er lidt mere "normal" skolegang der skal klares inden man begynder at kaste sine opsparede penge efter egen betalt uddannelse. Har #0 drivet til at bringe sin interesse/hobby til at drive en succesfuld virksomhed, så GO FOR it. Udover det, er jeg er ikke enig i, at man nødvendigvis skal uddanne sig til at kunne tjene penge til andre personer/virksomheder, hvis man har lysten og drivet til at gøre noget selv. #0 - fortsæt endelig med din hjælp/opsparing, da man aldrig kan få penge nok, når man er så aktiv/initiativrig som dig :) Brug dem på uddannelse da dèt vil gi` dig langt mere senere hen, end blot at knokle rundt blandt så mange andre "her og nu pc hjælpere" :) Fra #27 #14 - Det et muligt du ikke forstår mit indlæg. men det drejer sig altid så hurtigt som muligt om, at få de unge mennesker sporet ind på et område, der efterfølgende kan gavne dem fremover! Dit indlæg i #7 er da absolut en del af hele trådens tanke - så selvf. har mit efterfølgende indlæg noget med dit at gøre! Sæt dig lidt ind i tingene , før du hakker folk af - tak! Du henvender dig direkte til mit indlæg, med en "belæring" om, at jeg formentlig ikke har fattet hvad det er #0 spørger ind til. I mit svar i #7 tager jeg i høj grad højde for, hvad det er #0 gerne vil, og jeg vælger at give et fif til, hvordan han kan kringle det. Jeg mener det er dybt forkert, at "dræbe" drengens lyst til at drive noget selv, under parolen; "det er der allerede så mange der gør". Og fint nok at drengen bruger sin tid og evner til lokalsamfundet, for små kroner - MEN han må ikke tro, at dette er vejen frem til bedre uddannelse/høj løn - da dette kun går gennem uddannelse og selvf. en del af al den viden han kan tage med sig via egne erfaringer. #0 er 13 år, og har lyst til og se, om ikke han kan tjene nogle penge på det der virkelig interesserer ham. Jeg siger pisse meget GO FOR IT. Hvem ved, han kan måske ende med at drive det til noget relativt stort, inden han absolut skal bekymre sig om, hvorvidt han kan nå at uddanne sig til at tjene penge til andre. #Generelt Jeg mener, at #0 skal klø på, og selvfølgelig løbende holde sig indenfor lovens rammer, hvad angår beskatninger, virksomhedsdrift etc. som der så klart gjort opmærksom på fra flere kanter i tråden.
--
http://hamdentykke.dk[...] http://onsdagssnegl.dk[...]
#29
kikophil
Ultra Supporter
13-02-2019 00:38

Rapporter til Admin
Beklager - men du og jeg kommer aldrig på talefod, da du tydeligvis ingen viden har omkring udvikling af unge mennesker! Jeg har selv hjulpet over 100 af slagsen til adskillige 12 taller over tid, så jeg ved noget omkring ? Jeg kunne godt bruge timer på, at skrive hvorfor du er langt ude i skoven, men dit åbenlyse ego/overbevisning - jævnfør mine problemer med, at se/læse så meget på nettet/skærmen holder jo slet ikke! Den unge mand bør ikke bruge al sin "fritid" på noget, der kun giver ham lidt småpenge i lommen i forventning om, at få en senere god indtægt via sin nuværende interesse, da dette aldrig vil ske! Årsagerne er allerede nævnt, så han må absolut hellere fokusere på uddannelse der kun kan blive bedre - hvis han bruger "lommepengene" på, at samle gryn nok sammen til evt. Man stiger forøvrigt ikke i graderne fra start af, uanset hvor mange pcère man nævner - man over tid har samlet/solgt !!! Så venligst åben for ører og vilje, da du absolut - ligesom vi alle - har meget at lære endnu :) Med din nuværende "tilgang" kvæler du desværre sitet!.. Men du ønskes selvf. alligevel en god - hmm nat - må det vel blive :) Hopper så selv fra, da jeg skal scannes for ad bad bag venstre øje. Jeg er pisse bange for resultatet, da jeg har en absolut fornemmelse af, at det er noget "møg" der sidder og giver alle de "fucking" smerter. Undskyld sproget.. Love you all /Kim
--
Sidst redigeret 13-02-2019 00:43
#30
inckie
Elite Nørd
13-02-2019 08:24

Rapporter til Admin
#29 Gå nu væk dit forstyrret menneske...
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#31
Charly
Nørd Aspirant
13-02-2019 08:52

Rapporter til Admin
#29 Der er absolut ingen grund til, at han ikke skulle kunne drive virksomhed samt gennemføre skole ud fra det, han skriver. Du kender jo intet til drengens situation. Desuden er netop den tilgang, du lægger for dagen og som i øvrigt gennemsyrer folkeskolen, en af grundende til, at vi ikke udklækker nok iværksættere. Skolen burde understøtte iværksætteri, ikke kvæle det.
--
#32
PunaniPounder
Supporter
13-02-2019 14:14

Rapporter til Admin
#29 At du, som altid kan få en hvilken som helst tråd til at handle om dig selv og hvor herlig du er, skal sidde og beskylde andre for at have et stort ego er fuldstændigt til grin. Du har på intet tidspunkt hjulpet langt over 100 mennesker med noget som helst. Dine lange indlæg med underlige indskudte sætninger, understregninger osv. er ulidelige. Please fald ned, husk at ta’ din medicin og forstå, at du ikke er Guds gave til menneskeheden med en helt ekstrem evne til at forstå komplekse sammenhænge - det er ikke tilfældet.
--
HP Elitebook 820 G1: i7-4600U / 16 GB RAM / 512GB SSD / 12.5" FullHD IPS Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
#33
Jepperdepper
Giga Supporter
13-02-2019 14:29

Rapporter til Admin
#29 Sikke nogle latterlige svar. Du har virkelig ikke et nuanceret billede af verden. Heldigvis kan din tørre og gammeldags tankegang ikke stoppe ungdommens vilje, drømme og gåpåmod. :) Der er masser af måder at få succes på i livet, uanset om det er økonomisk, socialt eller lykke. Vi lever i en tid hvor alt er muligt - også at tage en anden vej en leverpostejsvejen, hvor hele livet allerede er foruddefineret. Helt særligt er din tilgang til det meget deprimerende. Uddannelse er en fin vej til dem der vil det, men det er iværksættere Danmark lever af. Det er dem der skaber arbejdspladser til alle der uddanner sig. :) Det er sat lidt på spidsen, for uddannede mennesker skaber også virksomheder, men det er faktisk oftest det modsatte der er tilfældet. I øvrigt - hvorfor kan #0 ikke tage en grunduddannelse samtidigt? Der er der flere flotte eksempler på som f.eks. www.watery.dk[...] der lige har været i Løvens Hule. Lige nu er det en uskyldig hobby for #0, men med hans engagement og interesse for iværksætteri, så lur mig om ikke han er en af dem vi kan læse om, om 5-7 års tid, der har startet en shop som brager derudaf. Måske ikke i hardwarebranchen, for den er der ærligt talt ikke mange penge i, men sikkert nogle andre varer. Og så er din præmis om at den erfaring han gør sig nu intet er værd fuldkommen forkert. Praktisk erfaring og passion er til enhver tid mere værd end et papir fra en uddannelse, der har undervist i forældet materiale og alt for meget teori, som ikke har hold i virkeligheden.
--
Sidst redigeret 13-02-2019 14:33

Opret svar til indlægget: Selvstændig 13 årig?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning