Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Elgiganten og færdigsamlet PC

Af Gæst Cirkeline | 16-05-2019 08:43 | 805 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej Hvis jeg skal købe en færdigsamlet gamer pc til min bror i Konfi-gave, er Elgiganten så et OK sted at købe, eller kan jeg få bedre? Budget er ikke så vildt for mit vedkommende, men omkring 11-13K. Fordelen ved Elgiganten er at de ligger i min baghave (næsten), men hvis jeg kan købe til bedre "value for money" andre steder via nettet, så gør jeg selvfølgelig det. /tak
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Azakiel
Skribent
16-05-2019 08:47

Rapporter til Admin
Ville personligt købe ved et sted ala Topdata, så slipper du også for alt det bloatware som er præ-installeret på OEM maskiner som dem du finder i Elgiganten.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#2
Fc Junkies
Super Nørd
16-05-2019 08:50

Rapporter til Admin
Det er faktisk et ret højt budget til en stationær. Og som #1 siger, så bestil via f.eks. Topdata Skal der også være skærm, tastatur og mus med til prisen?
--
Mvh Fc Junkies
#3
trolleleet
Bruger
16-05-2019 08:56

Rapporter til Admin
Ville holde øje med brugt PC. så sparer man det beløb, som man ellers vil mistet på salget af en samlet PC. Der er så mange i lignende situation der skulle have en gamer pc og går død i de efter 3-6 måneder og så bare står med en nysamlet pc til 16.000 de nu kan sælge til 8.000. Hvorfor give 1200kr for en ny strømforsyning, når du kan få den til 600kr? Der er en grund til de kommer med 10 års garanti, lortet går ikke bare i stykker! Finder du et godt tilbud på en brugt spand til 10.000kr, så vil den kunne sælges igen for 9-9.500 og lide et minimalt tab.
--
#4
Akasut
Elite Nørd
16-05-2019 09:13

Rapporter til Admin
Medmindre elmutanten har et godt tilbud, så kig på system integratorer hjemmesider istedet for. Du ønsker ihvertfald ikke OEM hvis det kan undgås.
--
#5
Fc Junkies
Super Nørd
16-05-2019 09:24

Rapporter til Admin
Jeg ville tage f.eks. denne og så er der rigeligt med penge til en fornuftig skærm og andet tilbehør: http://topdata.dk[...] Husk at Windows koster 799,- hos dem, men så er det også installeret og testet. Og hvis det var, så kan du i menuen ændre nogle dele. Til en ung fyr ville jeg nok tage/ændre disse dele: * PC'ens pris: 8999,- * Kabinet med RGB lys +100 kr. * SSD fra 512GB til 1 TB +399 kr. * Bundkort med WIFI og bluetooth +599 kr. * Større CPU køler CM HYPER 212 LED +199 kr. * Windows 10 +799 kr. Total: 11.095 kr. Men som standard PC til 8999,- er den også rigtig god!
--
Mvh Fc Junkies
--
Sidst redigeret 16-05-2019 09:25
#6
FlyingHippo
Junior Supporter
16-05-2019 11:13

Rapporter til Admin
Jeg stemmer også for TopData. Førhen samlede jeg rigtigt mange pc'er for venner og bekendte. Men med de priser og hardware sammensætninger f.eks. TopData kører med, kan det simpelthen ikke betale sig at bruge tid på at samle selv. Det er kun hvis man virkeligt synes det er sjovt, at samle pc'er. Og have det efterfølgende support ansvar selv
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#7
JTP
Ny på siden
16-05-2019 11:39

Rapporter til Admin
Vil sige at det også kan være et "hit eller miss" ved Elgiganten. Kan lide deres service med "prøv 30 dage", der plejer aldrig være bøvl med det eller andet. Dog kan sælgerne ofte have en mindre viden omkring hvad man skal bruge. Enten prøver de at sælge en et bestemt mærke, eller så gider de ikke rigtig at hjælpe. Har jeg selv prøvet. Men man kan også få fat i en god sælger der ved hvad vedkommende snakker om. Vil selv undersøge hvad pcen skal bruges til af spil, spørge måske lidt rundt hvad der er bedst for prisen. Evt. kan du skrive et indlæg herinde og skrive noget om hvad han vil spille og hvad du skal bruge. Om det er pcen alene eller om der skal følge mus / tastatur og skærm til. Held og lykke med det og tillykke med din bror^^
--
#8
Cirkeline
Gæst
16-05-2019 13:20

Rapporter til Admin
Hold da op - dejligt at komme tilbage til alle jeres svar, tak for det :) Skulle måske have skrevet, at han har Win10 Pro, tastatur, mus og skærm, så kun computeren :) Kan sagtens se fornuften i at købe brugt, men det ligger bare ikke i vores gener at købe brugt, og har det også dårligt med at købe brugt til konfi-gave :( Jeg er dog 100 % sikker på, at han ikke går død i det efter 3-6 mdr. da han ånder og lever for det, så han vil altid game, eller bruge den til musik :) Spændende PC #5 linker til. Dog et par spørgsmål: - Den i5 9600K CPU den kan godt OC, ikke? Hvis det nu blev interessant? - Fint med at ændre bundkort til Wi-Fi versionen. De 599 kr. er vist godt givet ud :) - Hvorfor vælger du CM Hyper 212 køleren over Corsairs vandkøling? Er vand ikke "the sjit"? - Fedt med RGB i kabinet, men er det ikke noget med, at det NZXT kabinet får dårlige anmeldelser, da det kun har 1x 120mm intake i fronten, så airflow der i er minimalt/dårligt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Azakiel
Skribent
16-05-2019 13:35

Rapporter til Admin
#8 I5'eren kan overclockes, så længe den har det rigtige bundkort til det. Enten eller af de 2 bundkort der kan opgraderes til, tillader at overclocke. H100 vandkøleren er en ældre jas efterhånden, så hvis i endelig vil have vandkøling er det bedre givet ud selv at montere det når behovet er der. Det er dog sjældent at behovet er så stort at vandkøling er nødvendigt, og det er oftere monteret for e-peen faktoren, end reel behov for det. H500i'eren får rimelig gode anmeldelser, og der er trods alt 2x 120mm, en i top og en i front. Det giver et fint airflow, og er mere optimeret end mit lidt ældre s340 som minder om det, og som virker helt fint til det formål.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#10
bphhm
Monsterbruger
16-05-2019 13:51

Rapporter til Admin
#0 Flot at du vil give din bror en PC i konfirmationsgave! Tror højest jeg fik en "lammer" af min bror i sin tid. Men som der svares i denne tråd og efterhånden de fleste herinde så har Topdata nogle rigtigt fint sammensatte PC'er og som alternativ kan du også kigge på MM-Vision hvis der skal være lidt at vælge mellem. Jeg synes #5's forslag er fint, men selv ville jeg nok prioritere en mindre SSD til operativ system og produktive programmer og så bruge ekstra penge på en stor HDD til spil. Vandkøling er som der nævnes ikke per default nødvendigt eller bedre end luftkøling. Men hvis der skal overclockes vil jeg nok monitorere temperaturerne for at se om der efterfølgende er brug for bedre køling. Og så kan en nøje udvalgt AIO være en mulighed. Men som det er vist nogle gange af diverse techtubere kan luftkøling sagtens slå vandkøling.
--
#11
Cirkeline
Gæst
16-05-2019 14:20

Rapporter til Admin
#9 OK, så kan det sgu være det samme med OC :) Hvorfor tillader de ikke OC de bundkort? I gamle dage kunne man da OC uden at tænke på bundkort, eller? Nå det skal vi heller ikke ind på her, men tak for svaret. Nu er det ikke H500i kabinet de sælger, men det alm. H500 kabinet. Det får ikke særlig gode anmeldelser, da der ikke er intake i fronte, men kun små riller i siderne i fronten, som gør, at de blæsere i fronten kun er til pynt. Men det er måske ikke nogen deal-breaker? Så vandkøling er kun for e-peen? Jamen så er det sgu bare luft vi går efter. Også meget nemmere :) #10 Hehe tak for svar, og trist med en lammer. Jeg elsker min bror, og han skal have noget fedt i konfi-gave :) Nu er der også nogle år i mellem os, så jeg er i en position, hvor jeg kan gøre, så hvorfor ikke? :) Nu viser det sig så, at det bundkort ikke tillader OC, så der skal nok ikke OC :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Cirkeline
Gæst
16-05-2019 14:22

Rapporter til Admin
#9 Undskyld, det er sgu H500i kabinettet med RGB :) Men folk snakker stadig om, at det ikke er så godt med "intake" da der ikke er nogle huller i fronten af kabinettet til blæserne?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Azakiel
Skribent
16-05-2019 14:26

Rapporter til Admin
#11 I gamle dage brugte man primært BCLK overclocking, det kan teknisk set lade sig gøre, men er praktisk talt umuligt at udføre ordentligt disse dage. Derfor bruger vi multiplier overclocking i stedet, og den er låst på bundkort der ikke har et Z foran navnet. Opgraderer du bundkortet til det med wifi + bluetooth kan det dog lade sig gøre. Du kan vælge H500I'eren med RGB lys (og uden), det var derfor denne jeg tog udgangspunkt i da #5 anbefalede at opgradere kabinettet til det med RGB lys. Alternativt er der Fractal Design's valg i stedet, hvis det skal være lidt mere neddæmpet. Vandkøling er for størstedelen af alle de builds jeg har set været for e-peen, men vil dog stadig anbefale at opgradere til 212 Hyper, alene da Intel Stock køleren burde være forbudt og prøvet under geneva konventionen. Edit: #12 Det virker for mit vedkommende i S340'eren hvor der heller ikke er intake i fronten direkte, men også kun i siden på samme måde. Der er fint med airflow, på trods af at jeg har en 280mm radiator der også blokerer for intake.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
--
Sidst redigeret 16-05-2019 14:27
#14
Cirkeline
Gæst
16-05-2019 15:27

Rapporter til Admin
Hej #13 Super svar, tak for det :) Forstår dog ikke det du skriver med at OC kun er muligt på bundkort der ikke starter med Z, men samtidig skriver du, hvis jeg opgradere til det med Wi-Fi så kan jeg godt. Men det starter jo med Z? :) Og lyder super med H500i - jeg er helt pjattet med det kabinet, og det ser fedt ud. Men om det vil se fedt ud, med den store klump af en CM 212 køler, det ved jeg så ikke :D men må da pynte noget på det, at det er LED blæser, hvis den så bare er god, men den blæser kan vel opgraderes? Hvilke blæsere kan du anbefale til kabinettet? Skal jo købe ekstra til fronten, og så kan jeg vel lige så godt skifte de to der medfølger også, så de er ens?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Dalianz
Ny på siden
16-05-2019 15:41

Rapporter til Admin
Hov, skrev i forkert tråd ^^
--
Sidst redigeret 16-05-2019 15:42

Opret svar til indlægget: Elgiganten og færdigsamlet PC

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning