Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

PC tager 5min+ om at slukke helt

Af Ny på siden ChristianHP | 18-11-2019 00:19 | 558 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg har et lidt besynderligt problem. Når jeg lukker min computer lukker Windows 10 normalt ned, skærme slukker, disken spinder ned, osv. Men maskinen slukker ikke. Der er fortsat lys i LED strips og i kabinettets front panel LEDs og både kabinet- og CPU-fans kører stadig. Først efter adskillige minutter (jeg har ikke timet præcist, men over 5) slukker maskinen helt. Det samme sker ved Restart: Windows lukker normalt, men ét eller andet i laget under OS'et afventer i nogle minutter, hvorefter rebootet sker. Googling leder til forskellige forslag der for det meste involverer at pille ved hibernation settings og Fast Startup settings i Windows. Disse har jeg forsøgt, uden held. Jeg har også flashet min BIOS til seneste udgave i dag, også uden held. Har nogen prøvet noget lignende og fundet ud af hvad der er galt? HW: ASRock Z97 Extreme6 Core i7 4770K 16GB HyperX Beast DDR 2400 Samsung EVO 500GB SSD Asus GTX 1080 ti Corsair HX1050 (1050W) Et hint: Jeg MENER (er 80% sikker) at problemet startede da jeg for nylig skiftede mit gamle GTX 770 ud med det GTX 1080 ti der er nævnt i listen ovenover. Kan grafikkortets BIOS have noget med det at gøre? Bør jeg prøve at flashe det også? På forhånd tusind tak for evt. forslag!
--
#1
ChristianHP
Ny på siden
18-11-2019 18:06

Rapporter til Admin
Jeg har bootet maskinen fra en Linux USB i dag. Derfra slukker den helt normalt. Man kan derfor konkludere at det er en driver i Windows der er problemet. Sandsynligvis er der noget, der ikke får lov til at holde op med at trække strøm, og så afbryder bundkortet ikke endegyldigt. Jeg tager stadig gerne imod forslag. ;)
--
#2
Mr. WoLF
Guru
18-11-2019 19:09

Rapporter til Admin
Der var en tråd her inde for nogle dage tilbage med en pc som tog 10 min. om at slukke, kan ikke huske hvad det endte med/mener han sagde det var en controller driver. Du må lige se om du ikke kan finde tråden eller en anden her inde kan finde den frem. Tænker du kan prøve med et af de automatiske driver update program og update alle drivers og se om det virker, der er flere programmer at vælge mellem men du skal passe på med ikke at komme til at install "ekstra" software som ofte følger med i programmet hvis man ikke selv vinger det af. Er der noget at se i event log?
--
#3
mr doc22
Monsterbruger
18-11-2019 19:25

Rapporter til Admin
Har du prøvet at isætte det gamle gfx kort og se om problemet stadigvæk er der? Her er tråden med nedlukning som tager 10 min: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
ASUS prime x370-pro | 3200 MHz på Corsair 2x8GB C18 | Philips 220E | Corsair HX850i AMD Ryzen 5 1600 3.2 Ghz | MSI RX 470 GAMING X 4 GB
#4
ChristianHP
Ny på siden
19-11-2019 09:35

Rapporter til Admin
#2 og #3, Tak! Har læst den anden tråd nu. Hans problem var helt sikkert det samme, den adfærd han beskriver matcher 100% mit problem. Han siger han fiksede det med en formatering, hvilket støtter min tanke om at det er en rådden driver. #2: Jeg forsøgte faktisk med ét af de der driver-install programmer for lidt siden, men det havde en ret suspekt installer, og det forsøgte ret hurtigt at få mig til at købe det for at installere drivere. Det havde sgu lidt samme stank som diverse rogue antivirus, så jeg opgav det hurtigt. Til gengæld vil jeg kigge i event loggen i aften, godt bud. Står der ikke noget brugbart der bliver det The Nuclear Option: Geninstallér Windows. ;) #3: Har ikke længere det gamle GFX. Men det er også lige meget: Når systemet lukker normalt fra Linux er det ikke hardware relateret.
--
#5
Mr. WoLF
Guru
19-11-2019 11:26

Rapporter til Admin
#4 Kender kun selv til slimdrivers, det virker man kan kun update 1 driver af gangen i free (stadig med ekstra sowtware som gerne vil med ind under install)
--

Opret svar til indlægget: PC tager 5min+ om at slukke helt

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning