Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

PC fryser efter "Luk computer"

Af Supporter Aspirant Mr Hyde | 07-09-2020 10:22 | 659 visninger | 47 svar, hop til seneste
Her på det seneste, er min pc begyndt at fucke lidt med mine følelser :P Når jeg vælger "luk computer" via windows start menu, så slukker skærmen, men PC'en køre stadig. Blæsere, RGB osv går tilbage til "default" også sker der faktisk ikke en skid efter der :( Er nød til at holde sluk knappen inde, for at få den til at gå ud :( Nogen ideer til "how to fix" ?
--
#1
thomsen48
Super Supporter
07-09-2020 10:27

Rapporter til Admin
Prøv at slå "Hurtig start" fra How to disable Fast startup in Windows 10 OS Open “Control Panel” and click “Power Option”. Click “Choose what the power buttons do” Click “Change settings that are currently unavailable” Disable “Turn on fast startup”
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
#2
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 10:32

Rapporter til Admin
Det er allerede slået fra desværre :( Hjælper intet. Der er INGEN fejlkoder på motherboardet i displayet heller :/
--
#3
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 10:48

Rapporter til Admin
Oh :/ kan se den kommer med en fejl kode 05 efter slukning og bare kører i sin egen verden. Det er et gigabyte z370 aorus gaming 7 rev.1.0 mobo jeg har. Der er ingen nye opdateringer til bios
--
#4
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 11:10

Rapporter til Admin
Ikke meget jeg finder omkring den fejl men: Prøv at starte med at clear CMOS. Næste ser jeg, at ændre "CPU VTT Voltage fra 1.100V til 1.050V. Og at det kan være psu
--
#5
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 11:51

Rapporter til Admin
Psu er sprit ny. 850 gold fra asus strix. Men fatter ikke det med volt. Min i7-8700k er ikke OC'ed :/ selvom den er delid så havde jeg oc hvis jeg vidste how hehe Men prøver at clear cmos. Har vist en knap på bundkortet. Skal det gøres mens man er på skrivebordet eller hvordan ??
--
#6
pederlk
Guru
07-09-2020 11:57

Rapporter til Admin
#5 Skal gøres mens pc'en er slukket :)
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#7
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 12:06

Rapporter til Admin
#6 Takker, jeg prøver lige :)
--
#8
Fessor33
Megabruger
07-09-2020 12:12

Rapporter til Admin
Overclocker du memory controlleren? Du kan kun køre DDR4-2666 MHz i følge specifikationer på din cpu, hvis du ikke vil overclocke. Hvis du vil have dem til at køre 3200 MHz, det kræver en del indstillinger i bios. https://ark.intel.com[...]
--
#9
ChristianHP
Bruger Aspirant
07-09-2020 12:14

Rapporter til Admin
Jeg havde en lignende fejl engang, PC lukkede, skærme slukkede, men blæsere blev ved med at køre. Hvis jeg bare lod den stå slukkede den omsider, men efter 5-10min. Prøv at downloade et Linux boot image (let at google) og smid det på en USB nøgle; boot ind i den og luk computeren derfra. Hvis den slukker normalt ved du det er en Windows/Driver ting (det var det for mig). Fejlen opstod efter jeg havde skiftet bundkort uden et reinstall; umiddelbart virkede det ikke nødvendigt fordi det var samme chipset osv, og computeren bootede og virkede fint på det nye bundkort. Men der var sgu alligevel et eller andet lort dybt nede i Windows's drivere, der ikke kunne finde ud af at slukke strømmen længere eller sådan noget. Et reinstall fixede det.
--
#10
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 12:23

Rapporter til Admin
Har lige reset cmos, og været inde i bios igen for at sætte XMP profilen til igen. Det er det eneste jeg ved hvordan man gør :P Men tallene ser sådan her ud: CPU i7-8700k Frequency ? BCLK 4301.40MHz ?100.02MHz Temperature 28.0*C ? ?Voltage 1.212 V. Voltage PCH Core ?+5V 1.045 V ?5.070 V +12V 12.168 V ?
--
#11
Zhaq
Elitebruger
07-09-2020 12:24

Rapporter til Admin
Har du fornyligt installeret virusprogram? AVG fik min computer til at opføre sig sådan..
--
#12
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 12:29

Rapporter til Admin
#11 nope, har ALDRIG nogensinde haft nogen former for anti-virus programmer, andet end det Windows er født med. Ved godt at AVG og andet af det lort, er lidt som at smide et anker ud bag en bil, mens den skal op i fart :P
--
#13
Fessor33
Megabruger
07-09-2020 12:30

Rapporter til Admin
Hvis du har sat XMP profilen til så har du garanteret sat ram til 3200 MHz, og så overclocker du din memory controller der ligger i din CPU. Jeg overclocker selv min memory controller, men jeg skal hæve volt 2 forskellige steder på cpu for at få computer helt stabil, måske du skal gøre det samme? Ellers prøv at sætte ram ned til 2666 MHz, som memory controller i CPU er raidet til, for at se om den bliver stabil her. Så kan du se om det er dette her der driller, inden du går videre med at sætte MHz op på ram.
--
#14
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 12:52

Rapporter til Admin
#13 Jeg har i de 2 år den har fungeret PC'en, aldrig haft problemer før med XMP fx ? Så det burde da ikke give mening, hvis det er problemet først nu så ?
--
#15
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 13:11

Rapporter til Admin
Prøv med ram ved lavere hastighed load bios default og ikke ændre ram. Prøv at se på intel management engine
--
#16
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 13:55

Rapporter til Admin
Det er stadig samme problem selvom bios er nulstillet igen uden XMP :( dvs. 2333 mhz tror jeg den skrev. Kan det være selve windows som fucker op, så man skal ud i komplet format C ? :(
--
#17
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 14:14

Rapporter til Admin
#16 Prøv at se på intel management engine
--
#18
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 14:15

Rapporter til Admin
#17 Dumt spørgsmål... men hvor finder jeg lige den henne ? :P
--
#19
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 14:21

Rapporter til Admin
nvm, fandt den via enhedshåndtering. Der er opdateret drivere, så intet at hente der. :(
--
#20
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 14:29

Rapporter til Admin
#19 Kan du fjerne den og prøve at lukke ned? Har du prøvet at ændre CPU VTT som i #6 ?
--
Sidst redigeret 07-09-2020 14:32
#21
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 14:36

Rapporter til Admin
#20 Jeg har ingen anelse om hvordan man ændre det, ville rigtig gerne have min cpu oc'ed, men ja, er ret stuck da jeg intet aner om hvordan og hvorledes :P :( Har prøvet at uninstall intel management engine via kontrolpanel, har ikke givet nogen effekt :(
--
#22
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 14:47

Rapporter til Admin
#21 Det skal ændres i bios
--
#23
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 15:07

Rapporter til Admin
#22 så komme jeg ikke længere, da min viden der i, er lige 0 :P Har lige kigget der inde i de forskellige menuer, kan slet ikke se noget der hedder "CPU VTT" eller andet som default står til 1.100v :S
--
#24
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 15:19

Rapporter til Admin
#23 Måske står det som VCCIO
--
#25
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 15:33

Rapporter til Admin
https://www.gamersnexus.net[...] https://hwt.dk[...] Det er hvad der er. Intet VCCIO eller VCCSA
--
#26
Sven Bent
Ultra Nørd
07-09-2020 16:43

Rapporter til Admin
#14 saa ting kan ikke vaere i stykker hvis det er nyt (#5) og det kan ikke vaere i stykker naar det er gammelt (#14) hvor i din logik er du modtageligt overfor at noget kan vare galt i ding diagnose ? Det er ret svaert at finde en fejl hvis du er absolut sikker paa at alting virker har du proev med en simpelt sfc /scannow commando og se om der er korrupted windows filer ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#27
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 16:55

Rapporter til Admin
#26 Jeg har i mellem tiden, har den skiftet ud til min EVGA 750 G2... netop for at være 100% sikker og udelukke den fejl. ja simpelt for dig, som sikker er nørd på autist niveau, men aner ik hva f... sfc / scannow command er? Det burde du kunne have læst dig frem til, når jeg ikke engang aner hvordan fanden man overclocker. Så det vil lidt svare til, at bede dig om at nulstille og indkøre en DSG gearkasse fra bunden af, via vagcom.
--
#28
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 17:06

Rapporter til Admin
#26 Men jeg lærte da noget nyt fra dig nu, sct / scannow er kørt igennem efter tutorial på YT. "windows resource did not find any integrity violations"
--
#29
Jesperdb
Maxibruger
07-09-2020 17:18

Rapporter til Admin
Hvilken version af windows 10 kører du med?
--
#30
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 17:23

Rapporter til Admin
Windows 10 Pro 64 bit Version 2004 Operativsystemet build 19041.488 Ved ikke om det er noget af det du søger?
--
#31
Jesperdb
Maxibruger
07-09-2020 17:26

Rapporter til Admin
#30 Jeg har selv oplevet netop de problemer som du beskriver, på en bærbar, dog med et ældre build Hvad sker der hvis du laver en en shutdown /s /t 0 frem for at vælge luk computeren? og er det en frisk installation eller den samme siden første build? :)
--
#32
Mr Hyde
Supporter Aspirant
07-09-2020 17:30

Rapporter til Admin
Det er samme installation, dog med løbende opdateringer selvfølgelig :) Hvad er S T 0 ?:S
--
#33
Jesperdb
Maxibruger
07-09-2020 17:36

Rapporter til Admin
#32 "Shutdown /s /t 0" er en shutdown kommando til at slukke din pc med en timer på 0 sekunder :)
--
#34
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 17:42

Rapporter til Admin
Skal det bare skrives i ens kommando promt ?
--
#35
Jesperdb
Maxibruger
07-09-2020 18:12

Rapporter til Admin
#34 jeps, så vender du bare tilbage med hvordan din maskine opfører sig
--
#36
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 18:37

Rapporter til Admin
hvis jeg copy paster "/s /t 0" ind i cmd kørende som admin. så siger den dette: C:\WINDOWS\System32>/s /t 0 '/s is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. EDIT!!!! Mig der ikke lige satte shutdown foran haha :P prøver lige igen, for den lukkede korrekt der.
--
Sidst redigeret 07-09-2020 18:42
#37
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 18:46

Rapporter til Admin
#35 Den lukkede ned med det samme, da jeg indtastede det i cmd. Så har jeg nu prøver 2 gange at lukke pc'en ned, som jeg normalt gør, og nu hænger den ikke fast i "05" koden (freezes). hmmmmmm giver jo nada mening det her!
--
#38
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 18:51

Rapporter til Admin
#37, Tænker intel management engine driver problem/ny install af OS kunne måske fjerne det hvis det kommer igen. Men kunne også være et problem med selve mobo. Håber problem er over/?
--
#39
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 19:10

Rapporter til Admin
Er det nok, hvis man går ind og siger "gendan windows til fabriksindstillinger" ? Ved ikke om det har nogen effekt, når det er et selv-byg system og man derfor selv har smidt win på via usb tilbage dengang :S
--
#40
Sven Bent
Ultra Nørd
07-09-2020 19:17

Rapporter til Admin
#27 jeg ved ikke hvorfor du er saa sur. Hvis du ikke ved hvad en commando er kan du jo spoerge. jeg har ingen forstand paa hvad dine evner daekker over. #37 i saa tilfaelde kunen de tyde paa du har nogle programmer koerende ibaggrundeb der "lige skal laver noget" naar du lukker din maskine ned og de haenger her hvad har du koerende i bagrunden som ikke kom med windows ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#41
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 19:24

Rapporter til Admin
#40 Gigabyte Aorus Engine (AIO) iCue NZXT CAM+ Gigabyte APP center Gigabyte RGB Fusion Jeg har ikke ændret eller tilføjet nogle programmer i lang tid :S Men jeg må prøve at gendan til fabriks evt :S
--
#42
Jesperdb
Maxibruger
07-09-2020 19:27

Rapporter til Admin
#41 det var også nogenlunde samme konklusion jeg fik, da jeg havde problemer med min bærbare, men hvis det virker, så er det jo positivt :) Det kan sagtens være en fejl i Windows 10, som ikke sender det rigtige signal om at der skal lukkes ned Prøv med en geninstallation af et helt frisk build på Windows 10
--
#43
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 19:29

Rapporter til Admin
#42... er det så fint nok, hvis man gør som jeg skrev i #39 ?
--
#44
Mr. WoLF
Guru
07-09-2020 19:30

Rapporter til Admin
Du kan prøve at gå i jobliste og slå alle programmer i start fra, genstarte også prøve at lukke ned
--
#45
Mr Hyde
Junior Supporter
07-09-2020 19:34

Rapporter til Admin
#44 Det eneste jeg ikke kan genkende under "start" i joblisten, er noget der hedder "LMMStartUpApp" :S
--
#46
Sven Bent
Ultra Nørd
07-09-2020 23:28

Rapporter til Admin
#45 Det er fra glary utitlies hvis jeg ikke tager fejl ved du om du har brugt det til at "Tweake" din windows ? mange af disse tweak program indeholder noget der kan lave ret meget lort i idn windows som f.esk at slaa pagfile cleaning til ved nedlukning. Det medfoere at din windows er lang tid om at lukke ned hvis du har brugt regedit foer kan du se her hvordan du checker om den funktio ner slaaet til https://winaero.com[...] Jeg ville dog proeve at at lukked disse extra programmer ned foerst og se om det hjaelper paa din ned uknings tid. dvs goer de 20 min foer at dy lukker din windows ned
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#47
Mr Hyde
Junior Supporter
08-09-2020 11:30

Rapporter til Admin
#46 Har intet brugt for at tweake windows. Kan dog ikke finde det program i "tilføj/fjern programmer" i kontrolpanel :S
--

Opret svar til indlægget: PC fryser efter "Luk computer"

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning