Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Ønskes - Pc til alm brug

Af Gæst Allan | 23-11-2020 19:20 | 386 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej. Vi vil gerne have en ny stationær pc herhjemme. Vi bruger den mest til internettet og især youtube. Hvor meget skal man ofre på sådan en. Vi ønsker selvfølgelig en SSD og en ekstra HD. Derudover et lidt bedre lydkort end det der normalt er med. Men hvorfor en prosessor skal vi vælge, er RYZEN 3XXX eller I5 det vi skal gå efter og hvor mange ram skal man have. Hvor kan man købe en hvor man selv bestemmer komponenter og de så leverer den samlet? Pft :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Wut
Junior Nørd
23-11-2020 19:32

Rapporter til Admin
Hvis det bare er til surfing og youtube, så kan du nærmest vælge den billigste, du kan finde. Så er en 6kernet Ryzen slet ikke nødvendigt. Hvis der skal spilles nyere eller halv-nyere spil på den, så skal der nok investeres lidt. Men selv de billigste gamer-PCer i dag fra et godt sted (som f.eks. Topdata: https://topdata.dk[...] ) vil fint kunne spille de fleste spil på en 1920x1080 skærm. Onboard lydkort er faktisk blevet helt fine til almindeligt brug. Hvis du har specielle krav til lydkort, så skriv lige, hvad det går ud på, så du kan få lidt råd til det :)
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#2
Allan
Gæst
23-11-2020 19:44

Rapporter til Admin
Mht. lydkortet er det kun fordi vi hører en del musik fra vores pc og har nogle rimelige pc højttalere. Det var derfor vi ønskede at få et godt lydkort. Men hvis et onboard nemt kan klare det er det jo fint :-) Jeg har prøvet at sætte en sammen på nettet uden jeg ved det store om det. Den endte på lige over 6000 kr. Så jeg gør sgu nok noget forkert vil jeg tro :-) Jeg valgte en RYZEN 5 3600 og en 500 GB SSD og en 1 TB HD. Dertil 16 bg ram. Måske der er overkill? Den må helst ikke være langsom når vi sidder og surfer på nettet,
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
gasolin
Guru
23-11-2020 19:46

Rapporter til Admin
hvorfor ikke en stor tablet all in one løsning med et cover som også er en holder/tastatur, med chromecast kan det hele stream til tvet når der skal se youtube vidoeer eller man skal se familie billederne
--
#4
Allan
Gæst
23-11-2020 19:48

Rapporter til Admin
#3. Nej tak. Vi ønsker en stationær pc
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Mr. WoLF
Guru
23-11-2020 19:52

Rapporter til Admin
En nuc med et eksternt lydkort?
--
#6
Wut
Junior Nørd
23-11-2020 21:27

Rapporter til Admin
#2 "overkill" er et relativt begreb. Jo maskinen bliver hurtigere, end du har brug for, men omvendt så kan du også have den i mange år fremover, uden den bliver træt ;) Jeg ville i stedet vælge en 1 TB SSD (og droppe den gammeldaws disk) og evt supplere med flere SSDer, hvis du får pladsproblemer. SSDer støjer ikke, bliver ikke så slidt (mekanisk), bruger mindre strøm, osv. Specielt til dit formål, hvor den bare skal stå og streame musik, så er det fint med en low power disk som altid kan være tændt uden at blive slidt/støje. Evt smid 2 SSDer i den med det samme, så du kan sætte den ene op som backup-disk. For 10 år siden skulle man altid have et godt lydkort, fordi onboard var noget skrald. I dag gør de fleste motherboards det faktisk ganske hæderligt. Jeg har kun et lydkort, fordi jeg har nogle 250 Ohm ørebøffer, som jeg tænker et "rigtigt" lydkort har nemmere ved at trække. Men til aktive højttalere/PC højttalere, så er forskellen nok minimal. Det kan altid opgraderes, hvis behovet opstår. 16GB lyder rigtigt fint.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#7
Porphyra
Elitebruger
23-11-2020 22:49

Rapporter til Admin
Sådan en her vil være super fin til dit behov, Intel CPU'en yder tilsvarende til en Ryzen 3600: https://www.mm-vision.dk[...] Så kan du enten opgradere SSD'en til mere plads, eller tilvælge en harddisk alt efter hvor stort dit musikbibliotek osv. er :-)
--
Sidst redigeret 23-11-2020 22:50
#8
teshin1990
Mega Supporter
24-11-2020 00:15

Rapporter til Admin
Jeg havde klart lavet en itx build. Højest en micro-atx build. Giver 0 mening at have et kæmpe tower stående, når man ikke skal bruge et dedikeret grafikkort :P Se f.eks den her, den er altså ret lækker :-) https://www.youtube.com[...] Jeg ville ikke bruge penge på et lydkort, men købe et bundkort med et fint indbygget lydkort. Du hører ikke forskel når det bare er til et par pc højttalere, det var noget andet hvis det var til nogle 20.000 kr hifi højttalere :-P itx mobo med indbygget wifi og fornuftigt lydkort, i et lækkert lille case, det er hvad jeg havde gjort. gad bestemt ikke smide penge efter en mekanisk hdd, når man kan få kastet ssd'er i nakken for småpenge, især her til black friday.
--
Sidst redigeret 24-11-2020 00:18

Opret svar til indlægget: Ønskes - Pc til alm brug

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning