Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Gode råd om touch-helvede?

Af Gæst Snotnæse | 13-08-2017 11:44 | 677 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej søger gode råd om brug af mobil-tlf med touch. Fonen er en dejlig Nokia Lumia, men tænker at alle mobiler med touch har lign problemer i sagens natur: 1. Skrive SMS. Jeg kommer fra en fon med alm trykknapper, hvor jeg kunne "blindskrift" uden ordbog ;) Problemet er at mine fingre er for store (helt alm mandehånd) så laver konstant stavefejl, så en SMS tager 3 gange længere at skrive end tidligere. Det problem har jeg delvist løst med en "pen" fra en Samsung, hvilket fungerer fint, men så skal jeg rende rundt med den "pen" overalt. Synes jeg slet ikke der er så meget "smart" ved. 2. Når jeg bruger den til alm tale bliver mine samtaler tit sat på hold, eller lagt på da min kind åbenbart ubevidst toucher. Må jeg simpelthen leve med at holde den 10 cm fra ansigtet, eller vil fx noget glas hjælpe? Jeg er ikke typen der taber min tlf så jeg er ikke bange for at skærmen skal gå i stykker eller lign. Det er ligefør jeg vil tage den gamle mobil i brug igen, men så mister jeg kamera og internetadgang som jo er "smart" nok at kunne når man ikke er hjemme...?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Lars
Giga Nørd
13-08-2017 12:14

Rapporter til Admin
Der er da noget galt med din telefon. Den skal slet ikke reagere sådan. Har du prøvet at genstarte den, eller se om der er kommet en opdatering til den? Normalt skulle den ikke reagere på noget som helst når den røre din kind, når du taler. Og hvis du har sat stavekontrol til, vil den hele tiden prøve at gætte på hvad du vil skrive, og forøge chancen for dig at ramme rigtig, ved at gøre tastens touch-arealet større for dig (du rammer nogle gange rigtig selvom du rammer ved siden af), men for dig ser ligner det et helt almindeligt touch-tastatur. Slår jeg stavekontrol eller autokorrektur fra, så staver jeg helt vild forkert. Så jeg har aktiveret stavekontrol uden autokorrektur, fordi jeg ikke bryder mig om at telefonen retter mine fejl fordi den til tide gætter forkert :D
--
Sidst redigeret 13-08-2017 12:15
#2
Snotnæse
Gæst
13-08-2017 12:43

Rapporter til Admin
Ja SMS-delen er nok bare et spørgsmål om tilvænning lige som hvis man skifter tastatur til computeren, dette er dog MEGET anderledes da mine fingre "er kodet" til trykknap-tlf uden nogen former for ordbog eller gætterier på hvad jeg måske vil skrive ;) Men det med at folk ubevidst blir sat på hold, er røv-irriterende, både for mig som måske har fortalt noget langt (som personen så slet ikke kan høre) og naturligvis for den anden person der tænker "Hvor faen blev han af?" Men du siger at den ikke burde reagerer på at jeg holder den op til kinden? Hvordan skulle den egenligt kunne kende forskel på min kind og min finger? Derfor jeg tænker om noget glas kunne gøre den mindre følsom, så det ikke skete mere. Tror ikke det som sådan er en funktionsfejl ;) Iøvrigt er touch også noget pis af den naturlige årsag at når man har brugt den nogle få dage så har man fedtfingre overalt ;) Men vil som sagt nødig undvære internet-delen (det er godt nok tæt på ubrugeligt til andet end tjek af mail og netbank, men dog godt at kunne på farten). Tæt på jeg så vil bruge begge mobiler, og kun have den "smarte" med når jeg er på længere ture. Men så løber jeg vel ind i et andet problem: Så skal jeg vel have 2 abbonnementer, 2 numre, 2 regninger. Hvorfor kan man ikke få 2 simkort til samme nummer, så begge ringer samtidigt? - jeg ville naturligvis så blot slukke den der ikke er relevant at bruge den givne dag? Altså slukke den smarte når jeg er hjemme, og omvendt hvis jeg er ude? Kunne seføli bare sætte simkortet i den relevante tlf, men jeg gider da ikke pille sim-kort ud og ind alt efter om jeg er ude eller hjemme ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ReneSDK
Guru
13-08-2017 13:49

Rapporter til Admin
Der sidder en "proximity sensor" oppe ved højtteleren til øret, og hvis den ikke bliver dækket nok til at den er aktiv, så tror telefonen at den skal aktivere skærmen så du kan trykke på den. Det samme sker for mig på arbejdet, hvis jeg f.eks. holder telefonen kortvarrigt med skulderen fordi man lige skal lave noget samtidig med at man taler i telefon. Det er simpelthen forkert brug af telefonen der er skyld i det, eller defekt sensor. Man kan f.eks. ikke flagre med telefonen som man kunne med de gamle telefoner som ikke havde touchskærm, f.eks. dem der holder den næsten 45 grader væk fra kinden så kun højttaleren rører øret. I forhold til at skrive på den, så gælder det bare om at plante fingrene. De fleste tastaturer er intelligente nok til at regarer i midten af din kæmpe finger. Nogle dog bedre end andre. Kender ikke lige tastaturet på en Lumia telefon, men SwiftKey til Android er fænomenalt til sådan noget :)
--
FFHAU! This is 2017, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#4
snotnæse
Gæst
13-08-2017 14:49

Rapporter til Admin
Ok. Det lyder næsten som om jeg bør se mig om efter en anden fon. Den har jo Windows på, ikke Android eller Apples tilsvarende ;) Det ville løse både taste-SMS-problemet og formentlig også "sat på hold uden det er meningen"-problemet? Og et glas foran ændrer ikke noget? Jeg er ikke fan af at smide ting væk som ellers virker, så i så fald har jeg en billig Lumia til salg (og så blir den gamle trykknap-tlf også i overskud (faktisk kun brugt i to mdr, så så god som ny). Så mangler nogen en ekstra mobil til sommerhuset, bilen, børnene eller hvad ved jeg så er der muligheder næsten gratis. Men i så fald hvilken mobil vil i anbefale jeg finder? Har ikke noget imod brugt så længe den er fuldt funktionsdygtig, ikke stjålet osv. Alternativ en helt ny. Den skal kun kunne: Tage billeder (kun til privat brug, ikke noget prof), ubegrænset SMS (den gamle jeg har skal man slette på hvergang der er 25 sendt eller modtaget), og så internet til mail, netbank og lign. Skal absolut ikke være en ala Iphone (slet ikke apple, aldrig i livet) men heller ikke Samsung S7/8 da det er overkill. Og så vil jeg i det hele taget ikke have en dyr telefon alene af den grund at den er dum at "flashe i offentligheden", og jeg før har glemt min telefon i toget/andre steder ;) Så bedste alternativ, der ikke koster en rumraket?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
GrillBiller
Semi Nørd
13-08-2017 16:47

Rapporter til Admin
Har du ikke opgraderet den til Windows 10 Mobile? Så har du jo Swype ... det halverer "Stavefejlene"...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#6
ReneSDK
Guru
13-08-2017 16:57

Rapporter til Admin
Huawei P9 Lite eller P10 Lite ville nok være i din boldgade. Alternativt så kig på de nye Nokia 3, 5 og 6 som også er Android baserede.
--
FFHAU! This is 2017, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#7
Jonas TP
Gæst
13-08-2017 17:35

Rapporter til Admin
Er enige med andre herinde. En touch mobil har en cencor der går igang når du sætter mobilen op til øret, så den går "i sort" og man derfor ikke umiddelbart kan lægge på, fordi man presser den ind mod øret. Hvis en genstart ikke løser dette problem, så skal du nok sende den til rep eller anskaffe en ny. Jeg plejer at lave skrivetastaturet om til det gamle look man havde på mobiler med knapper. Normalt tastatur vil ligne et keyboard på en pc. Men den her indstilling laver den det om til at ligne det du er vant til : hvis man trykker på knap 2 f.eks. flere gange, så skifter den mellem nogle bogstaver.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Snotnæse
Gæst
13-08-2017 19:26

Rapporter til Admin
Nå men så er der nok en naturlig forklaring på "den ligger på når den rører min kind"-problemet. Da jeg købte den som ny, var jeg lettere desperat, og fattede ikke umiddelbart hvordan man skulle få bag-coveret af så man kunne få SIM-kort og batteri ind i den ;) Derfor brugte jeg en gaffel i hullet man ellers ville stikke et headset i (og det er oppe ved øret). Så jeg har garanteret beskadiget denne "sensor" i samme omgang ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Gode råd om touch-helvede?


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: