Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Parallelimporteret Mobil??

Af Semibruger Mattti | 17-06-2019 20:24 | 781 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej derude :) Jeg er i gang med at finde en samsung a50 til min mor. Efter snak med sælgerne i Power, køber jeg den under ingen omstændigheder der. Derfor ville jeg lige høre om, der var nogen herinde der havde erfaringer med parallelle import?? Kan se at den er billig hos cinemagic. Hvor jeg selv har købt min xiaomi.. Har forsøgt at lave lidt research, men er mere interesseret i om i har nogen erfaringer?? På forhånd tak!
--
#1
Jim Night
Guru
17-06-2019 20:29

Rapporter til Admin
Hvad har cinemagic med parallelimport at gøre?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#2
Mattti
Semibruger
17-06-2019 20:33

Rapporter til Admin
Hej igen, Takker for svar! Cinemagic parallelleimportere deres samsung telefoner. Så det jeg vil vide er om det har noget med garanti at gøre??
--
#3
Klump
Elitebruger
17-06-2019 20:38

Rapporter til Admin
Garanti skal du ikke bekymre dig om, Det er Cinemagic som står ansvarlig for garantien uanset om det er Parallelimporteret eller ej :) Det er sådan lovgivningen er når det er Business to Private.
--
#4
ToFFo
Guru
17-06-2019 20:48

Rapporter til Admin
Parallel importeret eller ej, gør ingen forskel for dig, så længe du ikke skal bruge den i erhvervs sammenhæng. Der kan blive problemer med garantien hvis du køber en parallelimporteret telefon. Hvis du skal indrulle din telefon i Knox eller anden MDM system, kan det også give problemer når det er parallelimporteret. Men så længe du køber den privat, har du stadig dine 2 års reklamationsret. Så hvis du får problemer med den, er det forhandlerens problem. Husk, garanti og reklamationsret er 2 forskellige ting.
--
- Indsæt signatur -
#5
Mattti
Semibruger
17-06-2019 22:01

Rapporter til Admin
Hej igen.. Og takker for svar! Jeg har bare engang hørt at man ikke kan få lavet mobilen via autoriserede værksteder.. Det er måske ikke gældende længere??
--
#6
GandalfTheGrey
Maxibruger
17-06-2019 22:41

Rapporter til Admin
Cinematic - og de fleste danske forhandlere - køber produkter udenfor Danmarks grænser, hvilket der intet er galt med / ulovligt. Køber man indenfor EUs indre marked som forhandler er der ikke tale om parallel import. Køber en forhandler udenfor EU så skal man have producentens accept for import fra et andet handelsmarked, hvilket man nok næppe får i dit tilfælde med Samsung som har distributører i hele EU. Parallel import er hvor du køber et produkt som er købt udenfor EU, så med mindre Cinemagic gør det, så er der ikke tale om parallel import. Hvis Cinemagic F.eks. køber en telefon fra en tysk forhandler som har købt varen fra Samsung Tysklands distributør, så kan det danske værksted godt nægte at tage reparationen (eller sende en regning til forhandleren). Hvorom alt er, så er du jo sikret din reklamationsret igennem forhandleren i de 2 år efter køb.
--
#7
Dragonheart
Elite Nørd
17-06-2019 22:45

Rapporter til Admin
#3 Se #4. Forretninger der sælger til private er ikke forpligtet til at yde nogen som helst form for garanti. #5 Det har jeg aldrig hørt om før. men regner med det skal stå i garantibestemmelserne for samsung hvis det er tilfældet. Hvis den skal repareres ifm. med en reklamation er butikken jo ikke forpligtet til at benytte af samsung autoriseret værksted. Hvis der er funktioner i produktet der ændres som følge af parallelimport skal det tydeligt fremgå af slutbrugeraftaler mv. Men tænker det simple løsning ville være at skrive til samsung support og spørge om garantibestemmelser, teperation osv gælder uanset hvilken butik (I danmark) den er købt i.
--
#8
Klump
Elitebruger
18-06-2019 07:21

Rapporter til Admin
#7: Det var også reklemationsret jeg tænkte på :)
--

Opret svar til indlægget: Parallelimporteret Mobil??

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login