Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer

Hvordan er Kubuntu som platform?

Af Gæst nissekvinde | 04-06-2021 11:14 | 1444 visninger | 10 svar, hop til seneste
Jeg har brugt Debian i en del år efterhånden og har lyst til at at prøve noget nyt. Det eneste krav jeg har er at det skal være en apt/deb distro med KDE som DE. Hvordan er den nye Kubuntu 21.04 evt i forhold til Kubuntu 20.04 LTS? Specielt mht til spil understøttelsen (mange native og få wine/proton)? Og er der andre distroer jeg burde overveje
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ninjastyle
Ultrabruger
04-06-2021 11:34

Rapporter til Admin
Jeg er lige sprunget på Pop!_OS. Det ville være min anbefaling, hvis det skal være en Debian base.
--
#2
mortenb
Semibruger
04-06-2021 13:06

Rapporter til Admin
Jeg har kørt Kubuntu siden 2008ish og har været glad for det, selvom det til tider har givet lidt hovedpiner, når der er kommet updates med bugs. Jeg har tænkt at jeg vil installere KDE Neon i stedet når jeg skifter maskine inden længe - det er for at få de nye opdateringer hurtigere. Jeg kan ikke komme med så meget input ift. spil og den slags, men som arbejdsmaskine for en udvikler er jeg meget mere effektiv på linux end på Windows. Som almindelig desktop til websurf og skriveprogrammer etc. oplever jeg ikke den store forskel på linux/windows/mac længere. Det virker stort set bare altid.
--
#3
Bendico
Bruger
04-06-2021 14:03

Rapporter til Admin
Jeg har brugt Pop!_OS i en måned nu. Det fungerer skidegodt.
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
#4
HunterKiller
Elite Nørd
04-06-2021 14:48

Rapporter til Admin
Nu spørger manden specifikt om en KDE baseret distribution -som Pop!_OS ikke er... -Jeg har kørt Ubuntu 21.04 siden udgivelsen og det kører glimragrende med de versioner af proton osv som kommer fra Steam og Lutris. -Jeg kan ikke forestille mig det skulle være anderledes i KDE
--
Linux, både privat og professionelt Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
#5
anox
Gæst
04-06-2021 20:21

Rapporter til Admin
#4, nu er det heldigt at det er muligt at installere lige det desktop du ønsker. Så i PopOS skriver du blot følgende i terminal, for at få KDE: sudo apt install kde-standard Jeg foretrækker nu også KDE, men blot på en Arch Distro.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
NitroBlast
Guru
04-06-2021 20:29

Rapporter til Admin
Jeg har i langt til brugt Kubuntu LTS (nuværende version 20.04) som primært system, og jeg mangler ikke noget - stabilt og let at arbejde med. Jeg har forsøgt mig med udviklingsversionerne (eks. 21.04, 20.10), men der er for mange fejl i dem. Jeg gamer ikke, men hvis man vil have de sidste nye gaming-relaterede pakker, så findes der repos til det. Mit råd er derfor, at hvis du ikke kender ret meget til Linux/Ubuntu, så hold dig til LTS versionen.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#7
inckie
Guru
05-06-2021 01:21

Rapporter til Admin
#0 Og er der andre distroer jeg burde overveje Der findes også KDE Neon, Den er baseret på Ubuntu 20.04 LTS, men med den nyeste KDE software. Jeg har dog ikke erfaring med den, da jeg ikke bryder mig om KDE. Link: https://neon.kde.org[...]
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#8
Nubi
Ultra Nørd
05-06-2021 16:15

Rapporter til Admin
Jeg har tidligere kørt Fedora KDE edition, men døjede med jævnlige bugs i Plasma. Om det er blevet bedre siden ved jeg ikke, men hvis det stadig er lidt en ustabil størrelse ville jeg nok vælge Kubuntu LTS, da jeg *antager* de pusher nyeste KDE opdateringer knap så hurtigt (og derved kan nå at teste tingene lidt ekstra) Som andre har foreslået er der Pop OS, den kører godt nok Gnome out-of-the-box, men du kan selv tilføje KDE som #5 også nævner. Det (IMO) gode ved Pop OS!, er deres eget repository ovenpå Ubuntus, her får du bl.a. nyere AMD drivers uden brug af PPA, Discord, Lutris og sikkert flere andre lækkerier ift. spil. System76 som laver Pop OS! lever pretty much af at sælge hardware med Pop OS! på, dvs. de har en kommerciel interesse i at OS'et bare spiller. Af samme grund får du ikke de nyeste Ubuntu opdateringer med det samme, da System76 selv tjekker opdateringerne igennem for bugs etc. og fixer dem før release. Jeg har oplevet Pop OS! som både hurtigere og mere stabilt end Ubuntu i al den tid jeg har brugt det. (Jeg har dog kørt Gnome, så om KDE kan spænde ben for noget tør jeg ikke sige)
--
#9
Mattti
Supporter Aspirant
05-06-2021 16:34

Rapporter til Admin
Når jeg bruger linux, pleje jeg at installere kde manjaro.. Der kan man selv installere en ny kernel. Når den bliver frigivet..
--
#10
MadsFerguson
Nørd Aspirant
08-06-2021 12:02

Rapporter til Admin
Jeg har kørt Kubuntu på min 'backup' laptop (den jeg bruger til at lave alle de skæve ting med som min arbejds maskine ikke skal stå på mål for) og det har kørt helt upåklageligt i flere år. Du kan roligt hoppe på Kubuntu.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.

Opret svar til indlægget: Hvordan er Kubuntu som platform?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning