Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer

Data HDD død - Kan ikke boote fra Windows SSD.

Af Juniorbruger lefevre | 19-10-2017 20:11 | 1145 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hey HoL. TL:DR - Data HDD er død, SSD (med windows) anses ikke som Boot device af motherboard - Any help? Står i den heldige situation at min stationære Windows PCs data HDD begyndte at sige nogle meget underlige klik-lyde og inden jeg så mig om, kan den kun sin min SSD i boot menuen. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor den ikke kunne boote lige pludselig, da Windows ligger på min SSD og min HDD er ren og skær data. Jeg læste mig så frem til at hvis man installere Windows med 2 drives tilsluttet, kan boot loaderen/boot partionen(?) ske at blive installeret på HDD'en og ikke sammen med resten af windows på SSD'en. Så som sagt, står jeg i den heldige situation at jeg ikke kan få Windows booted. Når jeg tænder min PC (Med begge drives tilsluttet) hænger den i lang tid på skærmen hvor den 'leder efter drives' og finder kun min SSD. Herefter kommer BIOS splashscreen frem (Den hvor man kan trykke for at komme ind i BIOS), herefter vises teksten: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and pres a key" . Nogen som har en mulig fremgangsmåde til at få min MOBO til at boote fra min SSD? På forhånd tak. :)
--
Sidst redigeret 19-10-2017 20:11
#1
SvenBent
Gæst
19-10-2017 21:34

Rapporter til Admin
Har ikke en loensing lige PT da jeg altid sikre mig at installer windows korrekt ved a at frakoble unoedvendige diske. Men jeg ville starte med at boote fra windows install mediet og se om du ikke kan bruge en af repeartion mulighedern eller bruge fixboot og fixmbr
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Jacob [5260 Od.S]
Elite Supporter
20-10-2017 00:07

Rapporter til Admin
Som #1 Tag datadisken fra systemet. Hvad sker der så? Hvis den stadig ikke booter, sørg for at din ssd er valgt som boot i bios. Jeg ved ikke hvor du har læst det med bootloader, umiddelbart synes jeg ikke det virker logisk (med mindre det er et dual boot system med et system på hver sin disk). Hvis du vil spare tid, så fuck det hele og geninstaller windows. Hvis du har data på din ssd der skal gemmes, så start en linuxsession og red det du skal bruge til en usb-disk.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#3
lefevre
Juniorbruger
20-10-2017 09:52

Rapporter til Admin
#1 & #2 - Tak for svar. :) 1. SDD & HDD tilsluttet: Kun SSD er synlig i BIOS og valgt som Boot device 2. Kun SSD tilsluttet: SSD er synlig i BIOS og valgt som boot device ?(Kan også se mit CD-rom drev i begge tilfælde) Er ikke sikker på at det er bootloaderen (Er ikke så stærk i Window boot lingo), men læste mig til (Som #1 så pænt sagde) at hvis man har 2 Drives sat til ved Windows install, kan den finde på ikke udelukkende at benytte den primære (SDD'en), men også lægge noget boot relevant på den sekundære (HDD'en). :/ Hvilket for mig ikke rigtig giver mening, men pt lader det til rent faktisk at have været tilfældet. Frygter lidt min HDD er død, men vil gerne se om jeg kan nå at redde noget på den og samme med min SSD (Yes, har selvfølgelig ikke taget backup for nyligt #Cry). @Linuxsession: har du mulighed for at uddybe - har aldrig haft fingrene i nærheden af Linux? :) @Bootable USB: Er igang med at se om jeg kan redde noget med et Bootable USB også. :P
--
#4
Jacob [5260 Od.S]
Elite Supporter
20-10-2017 11:25

Rapporter til Admin
Du downloader en linux distro - ubuntu eksempelvis. Når du starter op så har du mulighed for at installere eller prøve uden at installere. Hvis du prøver har du et fuldt funktionelt system med adgang til diske osv. Herfra kan du kopiere det som du skal bruge. Det er samme som en bootable usb som du er i gang med. Jeg er dog ikke så optimistisk mht at redde data fra din hdd. Klik lyde og at den ikke bliver fundet i bios er ikke en god kombi. Som regel er kliklydene indikator på mekanisk fejl og det er ikke sådan at rette op på. Held og lykke med projektet.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#5
lefevre
Juniorbruger
20-10-2017 13:40

Rapporter til Admin
#4 - Roger, må prøve Linux vejen hvis det andet slår fejl. Tror desværre også du har ret ift. min HDD, men jeg håber lidt endnu. - Tak for hjælpen so far. :)
--
#6
Kanser
Monsterbruger
20-10-2017 13:58

Rapporter til Admin
HDD'en er nok ikke til at redde nej. Jeg har oplevet præcis det med at bootloaderen bliver installeret på en anden disk end den man installerer Windows på. Hvorfor det sker ved jeg ikke, men det skete da jeg samlede en ny computer for en ven og installerede Windows på den. 1 stk m.2 SSD og 1 stk SATA HDD. Faktisk starter den maskine altid op i BIOS, og man skal manuelt vælge HDD'en som boot device hver gang, og ikke SSD'en som Windows ligge på. Har ikke haft tid til at se på det endnu, og han lever ind til videre med det ;) Men som nævnt af andre, så kan det være at reparer-funktionen i Windows installer kan fixe din Windows-installation. Din data-HDD bliver meget svær at redde hvis den ikke engang kan ses i BIOS.
--
I5-2500, MSI GTX 970 Gaming 4G
#7
ZoneSlash
Superbruger
20-10-2017 21:40

Rapporter til Admin
Hvis din HDD sagde klik-lyde og derefter ikke detekteres er den stensikkert død med et læsehoved der har sat sig fast - bedste råd hvis du har noget på den der er værd at redde er at betale en specialist for at få det af disken, du vil i 99,999% af tilfældene kun ødelægge disken yderligere ved at blive ved med at forsøge at få den i spinup. Har ikke selv haft noget af værdi der nogensinde var på en død disk, men jeg har hørt godt om de her gutter fra en ven: http://www.recoverit.dk[...] Vær obs på at indhente tilbud med 'lav prioritet' hvis du vil have deres billigste hjælp, det koster knaster hvis det skal gå stærkt ;)
--
You name it, I game it
#8
lefevre
Juniorbruger
23-10-2017 18:02

Rapporter til Admin
Update: Well, fik ændrer i settings så jeg kan boote min windows på min SSD. Min problem er nu at bootloaderen (Eller hvad der nu sørger for at fortælle BIOS, hvor der skal bootes fra) ligger på en Bootable USB jeg lavede til formålet. Så jeg kan altså ikke boote Windows uden at have USB pinden i min PC. Mange steder på nettet foreslår den nemme udvej, en re-installation af Windows, men kan det virkelig passe at det ikke er til at ændre, så SSD både kan have Windows og boot-info?
--
#9
Jacob [5260 Od.S]
Elite Supporter
23-10-2017 18:14

Rapporter til Admin
#8 Jeg hører hvad du siger og der findes helt sikkert et hav af forklaringer om emnet på nettet. Du kan starte fra en ende af. Når du har nået de første 5 forsøg, så kig på klokken og tænk, at du kunne have geninstalleret windows på en time, med kun en ssd i maskinen, så du aldrig skulle bøvle med dette problem mere. Det anbefales alligevel at geninstallere windows ca hvert halve år, jeg er sikker på tiden er inde.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#10
lefevre
Juniorbruger
23-10-2017 18:19

Rapporter til Admin
#9 - Jeg tænker du har ret - har allerede smidt for mange timer efter det nu, så det er stædighed, der holder ved. :) Jeg har været naiv nok til at tro at det at flytte boot data fra en USB stick til min SSD umuligt kan være så stort et problem, som det lader til at være. :(
--
#11
lefevre
Juniorbruger
05-02-2018 09:24

Rapporter til Admin
Lige for at necro min egen thread: Fandt frem til at få lavet en Bootable USB med Windows 10 og boote fra den. Når den kommer med opsæt sprog til Windows, trykkede jeg næste og kunne vælge avancerede indstillinger (Kan ikke præcis huske hvad den hedder, men den var nede i venstre hjørme af vinduet). Derefter kunne jeg vælge at få en command prompt op. Herfra: - kørte jeg 'DISKPART' for at aktivere diskpart kommandolinjen ( https://docs.microsoft.com[...] ) - derefter 'list volumes' (Lister alle tilkoblede drev) - Fandt min SSD, i mit tilfælde C: drevet - Kørte 'select disk C:' - Herefter 'list partitions' - For mig var den rette partition 1, så herefter kørte jeg 'select partition 1' I første omgang troede jeg at jeg var færdig, men manglede at køre commanden 'active', som opsætter drevets partition som den aktive boot partition (as far as i know). (Var mest et svar hvis folk skulle komme forbi tråden efter svar, så beklager spam til commenters :) )
--
Sidst redigeret 05-02-2018 09:25
#12
Sven Bent
Monster Supporter
05-02-2018 13:42

Rapporter til Admin
altid en god ide kun at have OS disk i maskinene naar man installere windows
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury

Opret svar til indlægget: Data HDD død - Kan ikke boote fra Windows SSD.


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: