Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer

Opsætning shares i Proxmox

Af Monsterbruger skjonnemand | 16-05-2019 08:58 | 895 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hej Jeg har brug for lidt hjælp til opsætning af min proxmox server. Jeg har lejet en server hos Hetzner og har fået installeret Proxmox som VE. Jeg er vant til at bruge Unraid derhjemme fra, men da det er en pain in the ass at få installeret på en hetzner server, når man ikke har fysisk adgang til serveren, så har jeg valgt at kaste mig ud i Proxmox. Jeg vil nu gerne have sat nogle delte shares op som alle mine docker og WMs kan se. Er der nogle der kan hjælp med en rigtig god guide til at opsætte alt det basic?
--
#1
efilNET
Super Nørd
16-05-2019 14:39

Rapporter til Admin
Nu har jeg ikke brugt Unraid, men mig bekendt er dette mere et NAS OS og ikke en hypervisior som Proxmox er. Mig bekendt er docker ikke standard på Proxmox, men linux contain'ers er derimod. Proxmox er dog en alm. linux dist. så i princippet kan du opsætte shares som på enhver anden linux server, og lade dem tilgå denne. (bedre?) Alternativt er at opsætte en VM med f.eks Unraid (da du kender dette) og så lade de andre kunne tilgå share på denne enhed. Kræver dog at hardware er pass-though og du har nok power til dit projekt, da du måske ellers ender op med en bottleneck. Hvis du vil have ekstra meget hjælp herinde, så kan du evt. fortælle præcis hvilken server du har købt og hvilken formål og krav der er til de VM's / contain'ers du skal have kørende?
--
#2
inckie
Elite Nørd
16-05-2019 14:52

Rapporter til Admin
#0 Du burde vel bare kunne installere NFS eller Samba alt efter om du vil køre NFS eller CIFS ? https://wiki.debian.org[...] er et godt sted at starte :-) Men det er relativt nemt at bestille en KVM switch til din server, hos Hetzner, også kan du installere lige det OS du vil, som f.eks. Unraid, ved at uploade ISO på et SMB/CIFS share som er tilgængeligt via internettet - det plejer jeg altså at gøre.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 16-05-2019 14:53
#3
DeXTer_DK
Super Supporter
17-05-2019 01:13

Rapporter til Admin
Proxmox kan flere ting det kan køre kvm "virtuelle" maskiner og lxc containere. jeg vil ikke snakke om virtuelle maskiner overhovedet, da det slet ikke giver mening mere med mindre du vil bruge windows. :) Proxmox's fordele ligger i lxc containere og på den måde de kobles ind i den kørende kernel. det er så meget mere effektivt end at køre virtuelle maskiner og med unprivviled containere er sikkerheden også god nok. Det du gør er du opretter en container med storage direkte monteret du vælger bare en template i gui til den distro du vil benytte også opretter du en folder struktur på selve rodserveren f.eks under /mnt/ på proxmox serveren, også ligger du en lxc mount streng ind under dine containers config som der ligger under /etc/pxe/lxc/vmid.conf --- lxc.mount.entry: /mnt/filshare foldernavnicontaineren none bind,create=dir 0 0 ---- Jeg ved ikke hvad du har af server og om der er ekstra diske i men som hovedregel må man ikke køre zfs på samsung evo eller tilsvarende "langsomme" consumer ssd ved hetzner mener jeg de kører ext4 på de consumer ssd der er i serverne, man kan også få dc diske. Det er ikke for at nedgøre unraid, men så kan du ligeså godt lave en server og bare sætter 20 usb harddiske til. Sikkerheden er ca den samme, hele måden filsystemet fungerer er ikke sammenligenligt med moderne filsystemer, det er sådan en plasterløsning hvor der overføres filer frem og tilbage mellem diske, det er ikke rot aware og kan ikke detektere defekte filer. så hvis det du gemmer har betydning så ville jeg ikke røre det med en ildrager :)
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
--
Sidst redigeret 17-05-2019 01:21

Opret svar til indlægget: Opsætning shares i Proxmox

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning