Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

SSD'er i Raid virker ikke mere

Af Ny på siden Andisch | 19-03-2017 12:35 | 564 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej HwO. Jeg har haft min computer til doktoren i løbet af ugen, men den har fået stillet en dødsdom. Det er en ASUS Zenbook U500VZ med 2 SSD'er på hver 128GB i RAID 0. Der har tidligere været problemer hvor RAID opsætningen fejlede, hvilke resulterede i en ren installation af Windows. Nu vil den ikke boote Windows, og doktoren der har haft den på operationsbordet har rodet med nogle partitioner og umiddelbart forsøgt at installere Windows endnu engang - denne gang uden held. Jeg har svært ved at acceptere at den ikke kan redes uden en komplet udskiftning bundkortet, hvilket ifølge reparatøren koster +-5.000. Er der en herinde der kan kaste et blik på det, og give min PC den sidste diagnose hvis den ikke kan reddes, eller evt. Guide til hvad der kunne være galt - jeg synes at jeg har prøvet alt. Pr. Boote jeg via. USB og forsøger at installere derfra, men får gang på gang fejl omkring mine diske. Tidligere har den vist BSOD med fejlkoden 'UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME'. Jeg har vedhæftet et par billeder i et imgur album her: ASUS Zenbook U500VZ https://imgur.com[...] All hjælp vil blive værdsat!
--
#1
alenkaer
Bruger Aspirant
19-03-2017 12:45

Rapporter til Admin
Hmm, hvis det er diskene den ker gal med. Det er standard m.2 diske, sm941 hvis jeg husker korrekt :) Så måske prøv at slå raided fra, og og installere på disk 0, hvis det fejler, så prøv installation på disk 1. Hvis du har en stationær m.2 slot, kan du jo evt. køre crystaldiskinfo på dem, for at se om det er wearout, der er problemet. Men for alt I verden, prøv at udelukke at det er dit bundkort, der er fejlen :)
--
#2
alenkaer
Bruger Aspirant
19-03-2017 12:47

Rapporter til Admin
Skulle du ikke have det nødvendige eller være bange for at skille den ad selv, må du lige sige til :)
--
#3
A.ndersen
Supporter Aspirant
19-03-2017 13:26

Rapporter til Admin
Error: 0x80070057 https://support.microsoft.com[...] Dette kan betyde at partitionen hvorpå du installerer er korrupt. Dette ses ofte når en eller flere diske i f.eks et raid har skadede sektorer eller såfremt det medie du bruger er defekt. Jeg ville gøre som #1 anbefaler, teste diskene uden raid, teste dem een af gangen, eventuelt teste med andre diske. Du bruger diske af typen M.2 SATA - De koster ikke alverden, mener de kan fåes brugt for ca 4-600kr. Mvh
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#4
Andisch
Ny på siden
19-03-2017 13:30

Rapporter til Admin
Tak for hurtig respons :). Jeg prøvet at skifte fra RAID til både AHCI og IDE (uden helt at have forstand på det), men desværre uden held. Jeg har ingen stationær eller anden Windows PC til rådighed. Dog har jeg haft skilt den ad, og haft hele bundkortet ude af den, samt byttet rundt på de to SSD'er. Det ligner umiddelbart at de begge fejler (se billede)? http://i.imgur.com[...]
--
#5
alenkaer
Bruger Aspirant
19-03-2017 19:54

Rapporter til Admin
Hvis du sætter den til AHCI, og prøver at installere windows, bliver der vist en eller to diske? Hvis du kun finder en disk, kan du bruge funktionen repeair windows, når du har bootet fra usb disken. find dos promt og kør diskpart. Brug følgende: List disk Så kan du se hvad diskene hedder F.eks. disk 0 og disk 1, som dine harddiske Vælg første disk med commandoen: select disk 0 og skriv derefter clean, så skulle den være helt renset for tidligere partitioner Vælg anden disk med commandoen: select disk 1 og skriv derefter clean, så den også er helt renset for tidligere partitioner Genstart computeren og prøv at installere igen
--
#6
A.ndersen
Supporter Aspirant
19-03-2017 20:47

Rapporter til Admin
Actionplan: 1. Press 2. Delete the current RAID volume. 2. Press 1. Create RAID volume. Hvis ikke det virker. 3. Press 3. Reset Disks to non-RAID
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
--
Sidst redigeret 19-03-2017 20:48
#7
A.ndersen
Supporter Aspirant
19-03-2017 20:48

Rapporter til Admin
#5 Raid'et er managed af Intel Rapid Store dette via hans chipset controller.. :) Hans Win10 installation vil kun se eet drev.. :)
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#8
Andisch
Ny på siden
20-03-2017 01:16

Rapporter til Admin
#5 Jeg har forsøgt via diskpart, men får denne ( https://imgur.com[...] ) fejlmeddelelse på det ene drev. Det andet drev fungerede, men den meddeler stadig samme fejl selvom jeg forsøger at installere Windows på disken, på en spritny partition. #6 Det har jeg også prøvet, men uanset hvad jeg gør i Intels opsætning ændrer billedet sig ikke - det er stadig samme status som på det tidligere billede. Er der andre gode bud? Jeg er selv løbet tør for ideer.
--
#9
Petter1979
Elitebruger
20-03-2017 04:15

Rapporter til Admin
Hmm, måske et longshot, hvis du har mulighed for at boote op på linux ubuntu, og formatere og oprette en ny partition
--
I7 3770S, 16GB DDR3, Asrock H61m DGS v.2.0
#10
Peder
Super Supporter
20-03-2017 08:16

Rapporter til Admin
Når du står i indstillingerne til RAID-setuppet Og du er ok med at miste alt, som sikkert er mistet alligevel. Slet raid volume og bagefter restet disk to non-raid Så vil din windows (10) se diskene som to enkelte diske, og her kan du prøve at installere på en af dem, fejler det- start forfra og prøv igen på den anden.
--
Not working is defined as your PC being reduced to a slab of molten metal and plastic. If thats not the case, be more specific!
#11
Peder
Super Supporter
20-03-2017 08:18

Rapporter til Admin
Og når du så får windows på, kan du installere et disk tool, der kan tjekke hvordan de to diske har det, og du kan bytte den defekte ud. Eller fjerne den fysisk og blot køre med een.
--
Not working is defined as your PC being reduced to a slab of molten metal and plastic. If thats not the case, be more specific!
#12
alenkaer
Juniorbruger
20-03-2017 09:26

Rapporter til Admin
#8 det ser ud som om disk 0 ikke er død :( Hvis muligt ville jeg fjerne den fra computeren, og køre den raske disk, som AHCI hvis jeg var dig, når du ikke længere kan cleare disken I diskpart, er det fordi at disken ikke længere fungere, muligvis pga. wearout af diskens NAND, eller den fejler på anden måde. Så spørgsmålet jo så bare, hvordan er den anden disks helbred, jeg ville nok skifte dem begge to :)
--
Sidst redigeret 20-03-2017 09:33
#13
alenkaer
Juniorbruger
20-03-2017 09:35

Rapporter til Admin
Evt. smide to Samsung SM961, de kan fåes for omkring 750kr stykket, for 128gb, eller 1050kr for 256gb, og de er næsten identiske med 960PRO diskene :)
--
#14
Andisch
Bruger Aspirant
20-03-2017 20:52

Rapporter til Admin
I er simpelhen for vilde! *highfive*. Min PC er vendt tilbage fra de døde! Og på samme tid noget af en lussing til begge repearatører som tidligere har givet den en dødsdøm, hvor eneste behandling var en komplet udskiftning af hele bundkortet *host*idioter*host*. Det lykkedes via. løsning som #12 kom med. Jeg fjernede den ene disk (disk0) som tilsyneladende var død, og kørte den som AHCI. Bootede via USB og fik installeret Windows efter at have oprettet en helt ny partition - der er liv i den igen! Nu står jeg dog med en SSD som jeg er i tvivl om rent faktisk virker, eller om det blot har været opsætningen af den der har drillet lidt. Er der nogen af jer tilsyneladende troldmænd der har et tip til hvordan jeg kan teste den, nu hvor jeg har windows oppe at køre via. den anden SSD? Jeg prøver Crystaldiskinfo som #1 anbefalede når jeg får mulighed - men er der andre gode bud i mellemtiden? Hvor er det fantastisk! TAK!!
--
#15
Andisch
Bruger Aspirant
23-03-2017 22:31

Rapporter til Admin
... Og så alligevel ikke. Nu crashede den alligevel, og vil ikke starte igen. Har prøvet at boote via. USB endnu engang, men får nu slet ikke lov til at se indholdet på de to diske - må nok bare se i øjnene at den er færdig. Men oh well - det er vel bare en undskyldning for at bruge flere penge på nyt hardware :).
--

Opret svar til indlægget: SSD'er i Raid virker ikke mere


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Dit svar:



NYHEDSBREV
Afstemning