Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Hjælp til hdd valg

Af Monsterbruger Skottehunden | 11-09-2017 08:50 | 543 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej HOL kan se, at familiealbummet begynder at tage for meget plads. SSD er for dyrt til pladsbehovet. så en 3,5 2 TB har haft kigget kort på disse 2, kan se at WD blue køre med lavere omdrejninger, men kan ikke gennemskue om det har den store betydning mere via lidt snuse via Google disken skal kun bruges til billeder og videoer, ikke programmer. kigger på disse 2 diske Seagate https://www.proshop.dk[...] WD https://www.proshop.dk[...] Nogle erfaringer med disse eller et 3 alternativ jeg har overset?
--
#1
upz
Juniorbruger
11-09-2017 09:41

Rapporter til Admin
Jeg kan ikke stresse det her nok, jeg har familie og venner der har lært det på den hårde måde. Men lad nu for guds skyld være med at gem ting some familie foto og andre ting på 1 hdd. Hvis du vælger at kun bruge 1 hdd så hav det som minimum også liggende i en cloud dropbox/amazon/azure/whatever. Optimalt hav det liggende lokalt på en nas/dedikeret fil server i et mirror eller raid 6 etc. og også i en cloud. Hvis din disk ryger, af den ene eller anden årsag, så mister man noget man aldrig får igen, billeder af børnenes først skridt, etc. det er sku ikke dert værd at spare et par tusind. Nå, men når så det er sagt, så anskaf dig en driftsikker harddisk, evt. WD red serien eller Seagats Ironwolf serie. De 2 du har kigget på er helt fine begge, men når vi snakker om data du ikke kan replikere/få igen, så tag er det i min optik de ekstra penge værd. ** edit ** I øvrigt i forbindelse med dit spørgsmål om lave omdrejninger, den realle effekt på dette for at gøre det kort er følgende. Lave omdrejning betyder at disken er langsomere til at søge efter den data du gerne vi have, dvs. bla. ikke så høj IO, det betyder også at der er mindre chance for evt. fejl gennem slitage (hvilket er en af grunden til at lager diske ofte køre omkring 5400rpm (der findes selvfølgelig undtagelser, alt efter behov og teknologi der bruges)). For dig personligt, vil du ikke mærke nogen reel forskel på 5400rpm og 7200rpm i daglig dagen, specielt ikke når det er en lager disk du skal bruge, og ikke en performance/produktions disk.
--
Sidst redigeret 11-09-2017 09:44
#2
Skottehunden
Monsterbruger
11-09-2017 10:11

Rapporter til Admin
#1 planen var nu også en backup disk, men NAS? er ikke lige opdateret med denne verden, så gode råd modtages gerne min naive tilgang var noget ala dette https://www.proshop.dk[...]
--
#3
upz
Juniorbruger
11-09-2017 10:58

Rapporter til Admin
#2 Nu er jeg ikke helt med på hvad det er du er i tvivl om, men for at gøre det simpelt, så er en NAS en maskine der fungere som en simpel filserver for dig, typisk alt efter hvad man vælger at bruge som nas, så er det en maskine håndtere fil/filsystemer, og gør dem til gænglige via netværk deraf navnet NAS (Network attached storage). Man kan købe specifike systemer der er bygget til dette typisk har firmaer som Qnap/Synoligi nogle færdig løsninger man kan købe efter behov, disse gør det nemt at administere dette (Lave shares, administrere bruger etc. via et web itnerface, eller en shell), hvis man benytter de færdige produkter fra sådanne firmar kan man købe dem i forskellig størrelse (CPU, ram, antal diske mm.) eks. kunne være http://www.pricerunner.dk[...] https://www.qnap.com[...] Om din tilgang er naiv er måske så meget sagt, men når vi taler om unik og personlig data som eks. billeder af familie osv. så er min erfaring blot at det er værd at bruge lidt ekstra penge, og så være sikret. Hvis du vælger at holde dig til en ekstern hdd, så vil jeg på det kraftigeste, som minimum anbefale at du også tilkøber dig en cloud løsning, hvor du kan have en kopi af din backup, for at undgå evt. hardware fejl, brand, tyveri, eller hvad der nu kunne ske.
--
#4
Jim Night
Guru
11-09-2017 11:03

Rapporter til Admin
Jeg må også anbefale nas eller tilsvarende, men hvis du ikke er interesseret i det, kan du klare dig med to eksterne hdd. De behøver ikke en gang en usb boks. Smid den ene hos forældre eller tilsvarende. Gem den anden i din kælder. Når du så engang imellem får nye data, som skal gemmes, bytter du rundt på diskene. Så er du sikret mod indbrud, brand osv.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#5
Niller1.0
Ultrabruger
11-09-2017 13:58

Rapporter til Admin
Hvad #4 skriver! Jeg har mine billeder/vigtige filer på min computer samtidig med jeg har en ekstern hos svigermor/far. Jeg tager den med hjem, fra tid til anden og opdatere. Der er naturligvis den mulighed at gemme "i skyen" men med den mængde data bliver det en omkostning jeg vil være foruden, resten af mine dage.
--
#6
Skottehunden
Monsterbruger
13-09-2017 11:24

Rapporter til Admin
#1 & #4 Ville dette være et alternativ? mest pga. pris det løber jo op, når man kigger NAS https://www.proshop.dk[...]
--
#7
NIRVANA78
Maxi Supporter
13-09-2017 18:27

Rapporter til Admin
Jeg har kun ÉN ting at sige...Western Digital BLACK! De bedste diske jeg nogensinde har haft og er oppe på 3 nu. :) MVH JDH
--
Se SETUP under profil! It's in my Blood...

Opret svar til indlægget: Hjælp til hdd valg


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: