Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Autobackup af kroatiske foldere.

Af Monster Nørd Dragonheart | 18-11-2018 18:14 | 1646 visninger | 26 svar, hop til seneste
Hey gutter Jeg skal til at installere in SSD i mine forældres Lenovo desktop så den arbejder lidt hurtigere. I den forbindelse vil jeg gerne lave en weekly backup af nogle bestemte kritiske mapper(billeder, videoer og dolumenter, primært) til en HDD da disse er bedre egnede til backup pga deres bedre data retention. Både SSDen og HDDen er internt i desktoppen med SATA. Er en sådan ugentlig backup ting nem at automatisere i win 10 ?
--
#1
pederlk
Guru
18-11-2018 18:20

Rapporter til Admin
Det er der inde under backup: https://support.microsoft.com[...]
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
#2
Dragonheart
Monster Nørd
30-11-2018 23:22

Rapporter til Admin
#1 Ah.. selvfølgelig.. many thanks :-)
--
#3
Tomruk
Megabruger
30-11-2018 23:27

Rapporter til Admin
Kroatiske foldere :D ja det er bare dobro og tak for et billigt grin
--
#4
tuwk
Junior Nørd
01-12-2018 01:53

Rapporter til Admin
Hvis du vil lave en god backup løsning, så overvej at lægge et par dollars hver måned til OneDrive eller Google Drive, så du kan smide den data ud på deres services. Så hvis hele maskinen brænder af og tager alt hardware med sig, mister I ikke jeres vigtige data. En data kopi på samme maskine, kan ikke rigtig betegnes som backup.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#5
Dragonheart
Monster Nørd
03-12-2018 15:47

Rapporter til Admin
#4 en del af dataene er særligt følsomme og vil derfor gerne undgå at lægge dem ud i skyen. Hvordan gøres det simplest lokalt met et eksternt drev ?. SLuttet til via usb i et externt enclosere der er permanent sluttet til eller ?
--
#6
Tux
Guru
03-12-2018 16:26

Rapporter til Admin
#5 rsync.
--
Don't feed the trolls.
#7
Duckman
Mega Nørd
03-12-2018 17:54

Rapporter til Admin
Enig med #4. En kopi af data der befinder sig på samme adresse som originalen er pr definition IKKE en backup. Hverken hvis det er på et internet eller et eksternt drev. Det beskytter udelukkende imod mekanisk nedbrud af én disk, men ikke mod brand, tyveri, overspænding, og hvad man ellers kan forestille sig af ulykker. Du sætter jo heller ikke din ekstranøgle til huset i samme nøglering som den primære nøgle. Hvis du vil undgå skyen, så skal du have en server eller NAS stående på en anden adresse. Personligt tager jeg backup til en NAS der står hos et familiemedlem.
--
Whatever
#8
Master
Gæst
03-12-2018 18:16

Rapporter til Admin
#4/#7, en backup er når du tager en kopi af data til et andet medie. Så det han laver er en backup. Så ganske fornuftigt at lave en sådan. Det kan naturligvis altid anbefales at der laves noget off-site backup i forbindelse med naturkatastrofer, brand mv. Det letteste er at købe en ekstern, tage den med når du er på besøg og læg filerne overpå. Så befinder de sig 2 steder. Jeg bruger selv Veeam File Backup host de gamle, som er gratis. Backuppen med retention ligges over på en Linux boks, hvorfra der med SSH hentes hjem til min filserver. Ligeledes ligger jeg også min backup på Linux boksen. #5, ganske fornuftigt du ikke vil gemme i skyen, når der er tale om private data. Kunne jeg heller aldrig drømme om :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Duckman
Mega Nørd
06-12-2018 16:01

Rapporter til Admin
#8: Det er ikke korrekt. Det er ikke definitionen på en backup. Ingen med en IT uddannelse vil kalde en sådan kopi for en backup. Jeg har det her ret meget som en kæphest, fordi jeg er SÅ træt af at læse om triste folk der har mistet data. og det er blandt andet fordi folk fejlagtigt tror at et RAID setup er en backup. Det er det ikke. RAID beskytter oppetid, men IKKE data. Jeg kender også en der fik stjålet sin computer, hvorpå der lå en vigtig skoleopgave. Der fandtes selvfølgelig en "backup. På en USB stick. Som lå i den samme taske, som den computer der blev stjålet... Så, det var heller ikke en backup. Det er altså ikke fordi jeg er langt ude og paranoid, men folk skal forstå hvad en backup er, og ikke lade sig lulle i søvn af falsk sikkerhed. Og den løsning som #0 tiltænker giver NUL datasikkerhed, og er meget langt fra at være en backup af noget som helst.
--
Whatever
#10
|Smash|
Forumansvarlig
06-12-2018 16:06

Rapporter til Admin
#9 - Det er noget volapyk. En backup er ikke per definition offsite. Online og offline backup er også en ting. En backup af en kopi af data, så man kan genskabe data i tilfælde af datatab.
--
Bazinga! Problemer med en Admin/Moderator? Spørgsmål vedr. en tråd/et indlæg? - Send en mail til undertegnede. FFHAU!
#11
the688
Guru
06-12-2018 16:06

Rapporter til Admin
#9 - det er nu altså stadig "per definition" en backup. Det er bare ikke en særligt sikker en af slagsen - af de mange årsager som er nævnt :) En ekstra nøgle til huset er også en ekstra nøgle til huset. Men at opbevare den inde i huset, er naturligvis ikke pissesmart - det er sjældent der man står og mangler den.
--
"ORK SATME!"
--
Sidst redigeret 06-12-2018 16:07
#12
Duckman
Mega Nørd
06-12-2018 16:49

Rapporter til Admin
#10: Offline backup er fint - Bare den er offsite. Du kan kalde det noget volapyk, hvis du vil. En kopi af data på samme site som originalen, han ingen værdi. Vi kan godt vade rundt i begreber og definitioner, men en backup der er sårbar overfor de samme events, som gør at jeg kan miste originalen, den opfylder ikke nogens behov for en backup. Og derfor mener jeg ikke man kan kalde det en backup. Som du selv skriver "En backup af en kopi af data, så man kan genskabe data i tilfælde af datatab". En backup er ikke bare en kopi - Det er en kopi der overlever, i de situationer hvor du mister originalen. Vil du så også kalde en kopi af en mappe, der ligger på samme fysiske disk som originalen, for en backup? #11: Som nævnt, vi kan godt vade i begreber. En backup uden værdi, når man har brug for den, vil jeg ikke kalde en backup. En tom brandslukker er også "pr definition" en brandslukker. Den kan bare ikke slukke nogen brand, og har ingen værdi.
--
Whatever
#13
Jim Night
Guru
06-12-2018 17:07

Rapporter til Admin
#12 En onsite offline backup er da også en backup. Den beskytter ikke mod indbrud, brand osv., men den beskytter mod nedbrud og hardwarefejl.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#14
Duckman
Mega Nørd
06-12-2018 17:38

Rapporter til Admin
#13: Ja - Men så er der indbrud i hytten, og så skal jeg igen se på de flæbende forældre på facebook, der tuder over at den eksterne harddisk med alle familie-fotos blev stjålet, sammen med laptoppen originalerne lå på. Ofte vil de ligefrem betale tyven, bare de får deres data igen. Jeg har ikke en statistik der kan bakke det op, men med de indbrudsbølger der hærger pt så vi jeg sige at sandsynligheden for at få din "backup" disk stjålet i et indbrud, er cirka den samme som et den bryder sammen så data ikke kan reddes ud. Enten så har man data man er ligeglad med - Så tager man ingen backup. Eller også har man data, som man ikke vil miste - Så tager man en backup, som virker når man har brug for den.
--
Whatever
#15
Jim Night
Guru
06-12-2018 17:41

Rapporter til Admin
#14 Så er én backup ikke nok. https://www.carbonite.com[...]
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#16
anonx
Gæst
06-12-2018 17:46

Rapporter til Admin
#9, har nu en IT-uddannelse og arbejdet med Enterprise Backup. Så vil som de andre fortæller, er din defination af backup er ikke korrekt. Backup er en kopi på et andet medie. Man skal naturligvis have i tankerne hvad man ønsker backuppen skal kunne. Her har #0 valgt, at hvis den ene disk står af, kan det genskabes. Det er en langt forbedring end hvad jeg ellers typisk ser, hvor det kun ligger et sted ved computer nedbrud. Jeg har offsite backup som sikre mod brand, indbrud mv. Men den er intet værd, hvis en hacker får root adgang til det primære system og vælger at slette data begge steder. En fysisk backup på samme lokation, kan godt sikres i et brandskab, så selv hvis der er brand, er der mulighed for recovery. Har selv sådan en boks. Her er jeg så sikret mod hackeren der ikke har adgang.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Duckman
Mega Nørd
06-12-2018 17:51

Rapporter til Admin
#15: Nej - Ikke hvis det er erhvervsdata af høj værdi. Det handler selvfølgelig om risiko. Jeg har kun original og 1 backup (offsite). Jeg vil vurdere at det dækker 99,9% af de scenarier jeg kan blive ramt af. Det er fint i forhold til værdien af mine data (det er kun billeder som jeg har af sentimentale grunde). Hvis du har din backup på samme site som originalen, i samme taske, eller endda på samme enhed, så dækker du måske 10-50% af de scenarier du kan blive ramt af. Er det afvejet og velovervejet, i forhold til den værdi du synes dine data har? Hvis du har en "backup" som har 90% risiko for at være værdiløs når uheldet rammer, er det så en backup? Eller er det bare falsk sikkerhed, fordi du slet ikke har gjort dig de nødvendige tanker om hvad en backup er, eller bør være?
--
Whatever
#18
Duckman
Mega Nørd
06-12-2018 18:02

Rapporter til Admin
#16: Langt en forbedring? Det er i bedste fald en marginal forbedring. Det siker mod det scenarie hvor SSD´en står af i en grad så data ikke kan reddes, og harddisken overlever. Og kun det ene scenarie. Så hvis det f.eks er et elektrisk problem (Lynnedslag?) så ryger begge diske samtidigt. Tyveri, glemt computeren i bussen, taber den på gulvet, brand, oversvømmelse, og hacking giver det nul sikkerhed imod. Listen er lang. Jeg har svært ved at få øje på nogen nævneværdig sikring af data. Offline backup er midlet mod hackere - Jeg anser dog risikoen for at en privat bliver udsat for hacking med root adgang, hvor også en online remote backup for lille. Den er regnet med i mine 0,1% fra #17.
--
Whatever
#19
anonx
Gæst
06-12-2018 18:19

Rapporter til Admin
#18, ja der bliver vi nok ikke enige. Jeg mener nu at det scenariet med hardware fejl er langt mere plausibelt end brand, indbrud, lynnedslag og system kompromittering. Derfor mener jeg nu det er en klar forbedring og fornuftigt. Alt efter hvor vigtig dataerne er, kan én backup ikke er tilstrækkeligt. Jeg vil altid foretrække 2, da den første altid kan fejle og så er man på den.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#20
Anomynous
Monster Supporter
06-12-2018 20:26

Rapporter til Admin
Jeg har en 64gb ssd i min skuffe ved siden af min PC, som jeg bruger til at overføre billeder og andre personlige ting af høj affektionsværdi. Det er pr definition en backup. Så kan man diskutere hvor sikker den er, men det ændrer altså ikke på det faktum, at jeg har taget backup af mine billeder.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#22
Jim Night
Guru
07-12-2018 09:33

Rapporter til Admin
#20 Du har helt ret i at det ér en backup, men hvordan er du sikret imod indbrud, brand og lign.? Mine vigtige data ligger på en lokal PC, der kører online backup hver nat, og jeg har en ekstern HDD som ligger låst inde i en boks herhjemme. Jeg tager manuelt en kopi på den eksterne HDD ca hver anden måned. Jeg anser det for højst usandsynligt at jeg mister min online backup samtidig med at den lokale backup forsvinder eller bliver defekt.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#23
Devilduck
Bruger Aspirant
07-12-2018 11:08

Rapporter til Admin
Mange mennesker tror at ord har bestemte betydninger. Folk tror at ordbøger bestemmer hvad ord betyder... Når en person siger et ord eller en sætning, så er betydningen defineret af hvad personen tænker at ordene eller sætningen betyder. Hvis jeg tænker at jeg vil fortælle verden om "Kritiske" foldere og jeg ender med at bruge ordet "Kroatiske" - ja så betyder "Kroatiske" altså Kritiske for det var tanken bag ordet... En ordbog fortæller os om hvad de fleste mennesker bruger ord til at udtrykke. Ord er bærere af tanker, fordi vi ikke kan sende tanker direkte har vi opfundet ord til at flytte tanker fra et sind til et andet sind. Og fordi ord virkeligheden repræsenterer tanker, så er det tankerne der definerer ordene. Så hele diskussionen om hvad back up er handler i virkeligheden om at flere mennesker her fortæller hinanden hvad ordet betyder når de forskellige personer bruger ordet. A: Når jeg bruger ordet backup så betyder det x B: Når jeg bruger ordet backup så betyder det y En bedre formuleret og mere meningsfyldt diskussion ville være: A: en backup er god når data eksistere i flere versioner B: Den er bedre hvis versionerne er delt ud på flere drev C: og endnu bedre hvis de drev befinder sig på forskellige geografiske steder Find en ordbog og læs hvad den selv siger den er eller læs om hvordan dansk sprognævn ser på sig selv.
--
Sidst redigeret 07-12-2018 11:12
#24
Dragonheart
Monster Nørd
07-12-2018 17:23

Rapporter til Admin
Sikke en diskussion jeg har sat i gang :-D Det skal være en løsning to 70-årige der er meget dårlig til alt hvad der hedder teknologi at gøre skal kunne bruge.. Hvad med. 1. Working copy på SSD i PCen 2. Backup på ekstern netværks HD 1x ugen. 3. Brænding af blurays elelr lign her 3. måned ?
--
#25
Chucara
Maxi Nørd
08-12-2018 01:18

Rapporter til Admin
#23: Siger du at en betydningsordbog ikke fortæller hvad ord betyder? Det ville jo være umuligt at kommunikere andet end telepatisk med det, du foreslår. Fordi min mor kalder et kabinet for en "harddisk", betyder det jo ikke at det er rigtigt. Hvis du ikke lige har en Synology stående eller lign, ville jeg vælge en eller andet Cloud backup fra et firma, du stoler på. Det behøver ikke koste alverden. Backups skal være automatiske til privat brug, eller glemmer man det. Backblaze skulle efter sigende være godt, men har ikke selv brugt det.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#26
Nubi
Giga Nørd
08-12-2018 13:08

Rapporter til Admin
Jeg har ikke lige læst hele tråden, men vil blot nævne jeg selv bruger en cloud storage løsning til off-site backup, hvor jeg krypterer alle data lokalt inden jeg sender dem i skyen. Det løser problemet med at have personlige data ude og svømme (forudsat man stoler på sin kryptering naturligvis) Jeg bruger BackBlaze B2 storage, da de er absurd billige og har været på markedet i rigtig mange år. Link: https://www.backblaze.com[...] Jeg har brugt dem et par 2 og har haft 0 problemer - jeg har ca. 300GB liggende derude og mine regninger lyder på et par $ om måneden. Til at sende data derud bruger jeg mit Synology NAS som har en CloudSync funktion, men ellers kan et værktøj som duplicity også bruges: http://duplicity.nongnu.org[...] Jeg kører faktisk backuppen manuelt, men har overvejet at sætte et cron job op på mit NAS eller min Raspberry Pi til formålet. (Omend begge maskiner nok vil komme på hårdt arbejde så :-D)
--
Sidst redigeret 08-12-2018 13:11
#27
Devilduck
Bruger Aspirant
08-12-2018 17:13

Rapporter til Admin
Hvor tit er der ændringer i disse data? Hvis de bliver ændret oftere end ugentligt så ville en automatisk løsning over netværk eller internet være bedst. Hvis det kun ændres månedligt eller mindre så brug en harddisk eller 5 USB nøgler eller noget i den stil. #25 Ok : )
--

Opret svar til indlægget: Autobackup af kroatiske foldere.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning