Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Kontrolafgift uden underskrift

Af Ny på siden Frede12345 | 19-01-2022 19:55 | 1022 visninger | 17 svar, hop til seneste
Så fik jeg min første kontrolafgift af DSB - Herligt :-) Sagen er dog lidt interessant. Jeg har glemt min pung med mit rejsekort, så jeg downloader DSB- applikationen og køber en billet. På vejen hjem løber jeg op i toget og åbner min telefon for at købe en ny billet. Selvfølgelig går jeg direkte ind i en kontrollør :-) Viser hende at jeg købte en billet den anden vej og jeg faktisk er ved at købe en ny. Hun er ret forstående, men udskriver stadigvæk en kontrolafgift til mig. Efter den er udskrevet siger hun til mig "skriv til dem at du hverken havde rejsekort eller kontanter med dig og du altid kører på dit rejsekort". Nu vil jeg så skrive til dem og vil derfor høre om andre har fået annulleret deres kontrolafgift? Den interessante part: Det eneste jeg giver hende er mit CPR- nummer og fuldenavn, da jeg ikke kan fremvise billede id. Derudover stiller hun mig ikke nogle spørgsmål for at bekræfte min indentitet. På den udleverede kontrolafgift står feltet "Undertegnede kvitterede hermed for modtagelse af denne kontrolafgift, som DSB har udstedt ved billetkontrol". Den er ikke underskrevet og hun spurgte mig heller ikke om det. Så rent juridisk kan jeg vel bare benægte det var mig der kørte med toget? Selvfølgelig er jeg mest interesseret i at skrive til dem, men ved ikke om hun bevidst overså det så jeg kan undgå at betale kontrolafgiften. Det virker ret absurd at udstede en kontrolafgift uden at få en underskrift og derudover lade felterne "Dato, "fra", adresse, postnr, by" stå blanke:-)
--
Sidst redigeret 19-01-2022 19:56
#1
Kantoz
Nørd Aspirant
19-01-2022 19:57

Rapporter til Admin
Du kvitterede vel ved at modtage afgiften og oplyse dit CPR nr.og navn. ellers var sagen blevet til en politisag ;)
--
Alle computere er bærbare - hvis man blot anstrenger sig lidt!
#2
gæst
Gæst
19-01-2022 20:49

Rapporter til Admin
#1 præcis : ) #0 kom du bare til lommerne og betal de 750,- kr, medmindre du vil risikere en endnu større afgift ; )
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Mr. WoLF
Guru
19-01-2022 20:51

Rapporter til Admin
Koster det ikke 1000 kr. nu?
--
#4
Die_Happy
Semi Supporter
19-01-2022 21:07

Rapporter til Admin
#0 Benægt. Sig at de må have skrevet et forkert CPR-nr. ind. Plat at skrive en kontrolafgift når du står og er ved at købe billet. Der må sgu være lidt fleksibilitet. #1 Så hvis jeg oplyser dit CPR-nr. (hvis jeg nu kendte det) i stedet for mit eget, så har du automatisk skrevet under og hæfter til fulde? Arrhh sådan er det nu heldigvis ikke.. Der kræves en underskrift.
--
5950x | RTX 3090 | WD Black SN850 2TB | EKWB 2x360mm
#5
Frede12345
Ny på siden
19-01-2022 21:33

Rapporter til Admin
#1 Som jeg skrev gjorde præcist ikke dette: https://ibb.co[...] , derfor jeg markede tråden som "interessant sag" ;) Har skrevet til dem og derudover klaget over jeg ikke underskrev eller kontrolløren stillede sikkerhedspørgsmål til min identitet.
--
#6
JS
Gæst
19-01-2022 21:34

Rapporter til Admin
Ja. Du kan benægte, at det ikke var dig i toget og sagen bliver registeret som identitetstyveri. Det vil dog gøre din dag mere besværlig hvis du fremover har glemt at købe billet og mangler dit ID, da politiet bliver tilkaldt for at tale med dig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ToFFo
Guru
19-01-2022 21:34

Rapporter til Admin
Jeg er normalt ikke nogen crime rider, men det pis der ville jeg også prøve at komme udenom. Hun kunne sgu godt lige give dig lidt slack på en røvsyg onsdag. Men tvivlen skal komme dig til gode. Hvis der ingen dokumentation er kan det godt være de bare dropper kravet, hvis du benægter. Det gider de ikke bruge tid på. Jeg har tidligere fået en P-bøde, selvom jeg overholdt reglerne for standsning og parkering. De overholdt ikke deres observationstid, og gik i gang med at skrive bøden i samme øjeblik jeg satte bilen. Det var bare sådan en gul strimmel. De tog ingen billeder som de normalt gør. Jeg betalte bøden men jeg tænkte at det skulle fandme være løgn. Så jeg kontaktede dem, og bad om billed dokumentation på at jeg havde været på det sted, på det tidspunkt. Det kunne de af gode grunde ikke fremskaffe, så de annullerede bøden og refunderede beløbet. Men i din situation... Jeg synes den er svær, for de kan sandsynliggøre det var dig der var med toget. Hvis der virkelig ER skrevet forkert CPR er det lidt påfaldende at det navn der er skrevet, matcher CPR nummeret. Hvis der var skrevet forkert CPR er det noget usandsynligt at navnet der er skrevet også passer. Det sandsynliggør at det VAR dig. Gennemførte du købet af den billet du skulle bruge? Hvis ja, så kan du jo dokumentere at du faktisk havde købt billet FØR kontrolafgiften blev udstedt eftersom der ikke står dato og klokkeslæt :D
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0
#8
Frede12345
Ny på siden
19-01-2022 21:35

Rapporter til Admin
#9
Frede12345
Ny på siden
19-01-2022 21:40

Rapporter til Admin
Jeg har lavet en klage over svagheden i deres sikkerhed omkring deres tjek af min identitet og oplyst mit rejsekort nummer så jeg ender vel nok med at betale 125DKK. Fremfor at fokusere på jeg er en hykler #1/#2 er problemstillingen mere i den her sag, at jeg så let kunne oplyse et andet navn + CPR- nummer uden underskrift eller sikkerhedsspørgsmål.
--
#10
Benny
Gæst
19-01-2022 21:50

Rapporter til Admin
Du kan sagtens nægte, så vil de dog nok have dig til at lave en politianmeldelse omkring identitetstyveri samt tro og love erklæring på det ikke var dig. Det kigger politiet så på og finder de ud af det er dig er det en helt anden straf. Jeg ville betale og ikke gøre mere ud af det - shit happens, sig pyt og kom videre. https://dinoffentligetransport.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Dragonheart
Guru
19-01-2022 21:52

Rapporter til Admin
#9 Toge og metro er jo overvåget. Så det vil være relativt let at identificere dig tænker jeg. Men nu har du jo altså heller ikke pligt til at oplyse kontrolløren (elelr politiet for den sags skyld) om dit CPR nr. Hvis du oplyser et andet CPR nr. end dit eget kan du risikere at blive retsforfulgt for deling af persondata. HVilket nu nok er ret usandsynligt. Medmindre du gør det til en polititjenestemand.
--
Sidst redigeret 19-01-2022 21:55
#12
Frede12345
Ny på siden
19-01-2022 21:55

Rapporter til Admin
#10 Jep, det er jo slet ikke i min interesse. Jeg er bare overasket over at få udskrevet en kontrolafgift hvor der blev er blevet oplyst mit navn og CPR nummer uden sikkerhedspørgsmål eller underskrift. Mit spørgsmål er jo så. Det kunne være ret let hvis en person gjorde det mod mig. Har skrevet til dem og hvis de er helt på tværs betaler jeg bare og kommer videre :)
--
#13
spacefractal
Ultrabruger
19-01-2022 22:23

Rapporter til Admin
Man skal betale billetten FØR man stiger ind. De vil med garanti kun annullere bøden, hvis de kan se at billetten var betalt før toget er kørt. Jeg har prøvet noget lignende, men fik dog bøden annulleret, og det var for en ven efter de kigget på det (jeg hjalp med det) i en lignende sag (dog ikke helt det samme historie, men det lader jeg dog ligge). Det afgørende var at hvornår toget var kørt eller ej.....
--
#14
gæst
Gæst
20-01-2022 04:28

Rapporter til Admin
#10 ja du har helt ret Den, som i øvrigt til brug i retsforhold, der vedkommer det offentlige, skriftligt eller ved andet læsbart medie afgiver urigtig erklæring eller bevidner noget, som den pågældende ikke har viden om, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. #0 Tror du gør det rigtige ved at betale den afgift, istedet for at gøre det endnu værre... Desuden skal du jo have købt din billet før du er i toget.... ja faktisk allerede i det du står på stationen skal man faktisk have sin billet. Så du har jo bare dummede dig og må betale for det. Forstå slet ikke du vil til at benægte og sige du ikke har fået sikkerheds spørgsmål. Men håber da de hiver overvågnings billederne ud hvis du benægter, og du så lige får den store... ja du ved.... : )
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
spacefractal
Ultrabruger
20-01-2022 07:27

Rapporter til Admin
Du måda godt stå op perronen uden billet. Der vil der ikke give ingen mening i., hvis man skal vente 40min eller lignende på et tog eller blot venter på nogle andre. Jeg har hellere set dem gøre det. Men der kan dog ske hvis man lige har forladt toget eller bussen, så må de dog godt kontrollere. Det er noget andet. Det samme gælder busstop steder.
--
#16
Splint
Junior Nørd
20-01-2022 09:41

Rapporter til Admin
#0 Reglerne er egentligt meget klare: Man skal have købt billet før man stiger ombord, så afgiften er berettiget. Du skal passe på med at påstå at du har været udsat for identitetstyveri, for hvis du er uheldig at blive afsløret, så er det altså nogle helt andre strafferammer, vi taler om.
--
0% Woke
#17
Zdrasti
Elitebruger
20-01-2022 10:06

Rapporter til Admin
Tag nu bare ansvar for din handling. i stedet for at finde genveje til at undgå at betale det er dig der tog changen og det faldt ikke ud til din fordel, det er dig der ikke har fulgt reglerne. længere er den ikke
--

Opret svar til indlægget: Kontrolafgift uden underskrift

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE