Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Blive en god nabo - hvordan?

Af Monsterbruger lesbrown | 30-12-2016 23:08 | 1700 visninger | 28 svar, hop til seneste
Hej, Jeg skal flytte hjemmefra. Bo alene i en 1 vær. lejlighed på 2. sal. Vil høre, om jeres erfaring med at blive en god nabo. Skal jeg banke på og byde naboen velkommen fra dag ét? Folk kan godt vær forskellige. Jeg har været inde på Facebook - og set min kommende nabo profilbilleder. Det er en yngre person. Måske studerende ligesom mig. Jeg har det nemmere med at omgåes med yngre mennesker. De ældre kan have det svært. Specielt hvis de bor alene.
--
#1
ToFFo
Guru
30-12-2016 23:10

Rapporter til Admin
Flyt ind. Pas dig selv. Lad være med at larme og opføre dig åndssvagt. Gør dine naboer opmærksomme på det, i god tid, hvis du skal holde en festlig begivenhed. Lad være med at efterlade et svineri på fællesarealer og så videre. Forestil dig alle de ting du ikke vil have de gør. Det skal du ikke gøre.
--
Nu uden signatur :O
--
Sidst redigeret 30-12-2016 23:13
#2
ReneSDK
HOL Moderator
30-12-2016 23:17

Rapporter til Admin
Fedt at du allerede stalker dine naboer før du overhovedet er flyttet ind. Overhovedet ikke creepy. Personligt ville jeg synes det var underligt hvis min nye nabo kom og bankede på og introducerede sig selv. Det er ikke sket en eneste gang i de snart 10 år jeg har boet hvor jeg bor. 5 ud af 9 naboer er fraflyttet indtil flere gange på de år. Nogen har jeg hilst på gennem tiden på trappen når man har mødt hinanden, enten på vej ned, eller på vej op. Men ingen af dem har været kommet og introduceret sig. Det kan godt være det er noget Københavnsk/Sjællandsk at man ikke hilser på sine naboer, men det virker bare påtrængende, akavet og underligt at gøre synes jeg. Accepter larm hvis du selv vil have mulighed for at larme, og som ToFFO siger, husk at informere minimum 1 uge i forvejen hvis du skal holde f.eks. fest hvor der skal larmes.
--
FFHAU! This is 2016, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
--
Sidst redigeret 30-12-2016 23:18
#3
lesbrown
Monsterbruger
30-12-2016 23:18

Rapporter til Admin
#1 Larm er den primær årsag til uvenskab mellem naboer i lejligheder og rækkehuse. Her tænker jeg på støj, høj musik, bore huller sent, støvsuge osv. En del ældre mennesker der beboer i lejligheder er sensitiv overfor støj. Men man kan ikke undgå at høre støvsugeren midt på eftermiddagen. Så må naboen flytte eller finde sig i støj fra støvsugeren.
--
#4
ReneSDK
HOL Moderator
30-12-2016 23:19

Rapporter til Admin
#3 Det er sjovt som du altid skriver som om du aldrig selv forholder dig til det du skriver, men bare citerer fra en eller anden tekstbog, eller hjemmeside med regler.
--
FFHAU! This is 2016, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#5
TechnoMulen
Supporter
30-12-2016 23:20

Rapporter til Admin
what #1 said. :) når du møder dem så hils på dem. Hvis der er mulighed så sig at du forsøger ikke at larme og hvis du gør og det bliver for meget så at du gerne vil vide det da man ikke altid selv kan høre hvor meget andre kan høre af ens larm. (skype samtaler om natten)
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
#6
Ostenost
Supporter Aspirant
30-12-2016 23:22

Rapporter til Admin
#4 hvis du kigger en tidligere tråd igennem omkring autisme finder du også ud af hvorfor :) #0 Pas dig selv, og larm ikke senere end 20:00. Medmindre der er andre regler i opgangen.
--
Sidst redigeret 30-12-2016 23:23
#7
ReneSDK
HOL Moderator
30-12-2016 23:24

Rapporter til Admin
#6 Det er jeg skam godt klar over. Har tidligere i 7 år boet sammen med en der havde Asperger, så det er på ingen måde fremmet for mig. Jeg lagde bare sindssyg meget mærke til det i hans indlæg i #3.
--
FFHAU! This is 2016, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#8
Momberg
Elitebruger
30-12-2016 23:27

Rapporter til Admin
Jeg er rimelig meget enig med #1 Jeg havde lidt de samme tanker som dig da jeg flyttede hjemmefra for 6 år siden, men jeg valgte at passe mig selv. Siden har 2/3 af lejlighederne i opgangen skiftet lejere (nogle flere gange) og ikke én eneste har ringet på min dør og sagt "hej, jeg er din nye nabo". Det er omkring 7 nye lejere der er flyttet ind, efter mig. Det er åbenbart ikke rigtig noget man gør mere, det der med at sige dav jeg er din nye nabo. Når det er sagt, så møder man automatisk sine naboer på trappen i ny og næ, og så falder der ofte et ord eller tre frem og tilbage, og jeg har også hjulpet flere af dem med småting engang imellem, så du lærer dem der er værd at lære at kende, helt automatisk. På trods af at jeg har boet her i 6 år kender jeg ikke en eneste af mine naboers navne, selvom jeg har hjulpet dem. Om det er på samme måde i dit område ved jeg ikke. Jeg bor i Kbh, og vi københavnere har ry for at være gode til at passe os selv, og blande os uden om andres liv, selvom vi opholder os 3 meter fra hinanden, mange timer i døgnet. Hvis jeg var dig ville jeg ikke bekymre mig så meget om det.
--
#9
Rudi K.
Ny på siden
30-12-2016 23:36

Rapporter til Admin
"De ældre kan have det svært. Specielt hvis de bor alene."... Hils på folk i trappeopgang, hvis du møder dem. Er de interesseret, så prøv at få en ok snak sammen. Ik´bank på en dør.. Og gi´også de gamle en chance, nogle få er cool nok. ;-) Mvh.
--
#10
Gill Bates
Ultra Nørd
30-12-2016 23:38

Rapporter til Admin
Det er altid godt lige at hilse. Evt. sige "hvis du oplever at jeg larmer, så sig endelig til! :)". Så er der lagt et godt fundament, og man undgår måske det værste drama hvis der skulle opstå noget. Mange mennesker gemmer sig i privaten og sidder og næsten planlægger krig mod naboen. Men meget af dét kan man undgå ved at være lidt mere udadvendt selv.
--
Sidst redigeret 30-12-2016 23:40
#11
lasse085
Juniorbruger
30-12-2016 23:38

Rapporter til Admin
0# har du ingen familie siden du altid stiller den slags spørgsmål herinde?
--
#12
lesbrown
Monsterbruger
30-12-2016 23:43

Rapporter til Admin
#11 Jo jeg har familie. Vil bare høre jeres erfaring.
--
#13
BentOver
Junior Nørd
31-12-2016 00:33

Rapporter til Admin
#0 drop alt hvad der hedder basshøjtaler/subwoofer/etc. Husk på at mennesker har forskellige døgnrytmer og ikke alle nødvendigvis er på arbejde fra 8-16 hver dag, så dette tidsrum er ikke et carte blanche til at larme uhæmmet. Respekter tidspunkterne for brug af boremaskiner og hamren mv., undgå altid at skulle renovere mellem kl 16-18 på hverdage flere gange om ugen. Husk på at det at bo i lejlighed kræver man tager ekstra hensyn til andre og deres behov, ikke omvendt. Hvis man vil larme må man selv finde en passende bolig, man kan ikke forvente at naboerne må flytte bare fordi "der jo er lydt i en etageejendom". Vær rummelig og smil til dine naboer selv når en eventuel konfrontation skal tages. Langt de fleste mennesker er ikke ude på at genere dig, men bliver man kommanderet rundt med går der utrolig nemt stædighed i os. Tag skoene af indenfor. Hav i mente at selv trinlyde fra en normalvægtig person kan lyde meget voldsomme hvis man ikke har en fjedrende gangart. Det er særligt udpræget hos svært overvægtige personer, deres normale gangart kan nemt lyde som en trampende lettere person. Det kan nemt testes når du går i en trappeopgang med ekko, hvis du tydeligt kan høre dine fodtrin går du for hårdt.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
--
Sidst redigeret 31-12-2016 00:34
#14
~DoN~
Supporter
31-12-2016 01:34

Rapporter til Admin
Hilser på mine naboer, men har aldrig gået ind og præsenteret mig. Har kun kort snakket med en enkelt af dem, da hun kom og spurgte efter en proptrækker dengang hun lige var flyttet ind og ikke kunne finde den i flytterodet. Mit bedste råd er at lade være med at spille høj musik og tv i hverdagene efter klokken 20 (og ingen subwoffer hvis du har underboer). Lad også være med at støvsuge eller sætte en vask eller opvask over alt for tidligt eller sent. Drop også at holde fest hver eneste uge. Sæt en seddel op flere dage i forvejen og tag ikke i byen senere end 24 og er det en torsdag, så klokken 22.
--
#15
Lexio
Super Supporter
31-12-2016 02:14

Rapporter til Admin
Vil ikke gentage hvad flere allerede har skrevet, men vil bare nævne at det i høj grad kommer an på hvor i landet man flytter til og i hvilket nabolag det så er. Om man flytter til storbyen, forstad eller mindre landsby og om det er et kollegie, et rækkehus eller villa/landejendom osv. På landet, i det sydlige Jylland, hvor jeg kommer fra er det f.eks. ikke unormalt at tilflytterne enten kommer forbi og siger hej eller at man besøger dem og siger goddag, måske med en lille gave. Selv "naboer" som bor flere kilometer væk, og som i realiteten ikke er naboer eller endda genboer, bliver alligevel kaldt naboer, man hilser på hinanden når man ser hinanden, og vejfest bliver det også holdt hvor jeg er fra. Til vejfest inviteres som sagt alle naboerne, og selvom det er vejfest, så indbefatter det flere omkringliggende veje for at få nok deltagere til en fest :D Har også erfaring fra små landsbyer eller lidt større købstader og her er det knap så udbredt. Efter jeg flyttede til storbyen for at studere er det i høj grad sjældent at jeg overhovedet ser naboer og genboer, men jeg plejer dog altid at hilse hvis jeg møder nogen i og omkring opgangen og man får som regel en hilsen igen. Men fornemmer folk helst bare vil være "i fred" og ville se det som meget mærkeligt hvis jeg pludselig kom uanmeldt og ringede på døren (de ville sikkert ikke engang åbne). Men som sagt, situationen man kommer i vil nok i høj grad diktere hvad der ville være det mest naturlige. Men at hilse på folk må forventes at være universalt, og ved lejlighed kan man jo lige give en kort introduktion af sig selv til sin nabo og måske få "lokket" lidt ud af naboen også :)
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark? i7-5930K @ 4,7 Ghz - 2xSLI GTX 980 Ti HYBRID - MSI X99A - 16GB Corsair 2666MHz
#16
lesbrown
Elitebruger
31-12-2016 02:57

Rapporter til Admin
#15 Jeg flytter til Aarhus Kommune.
--
#17
dgaa1991
Nørd Aspirant
31-12-2016 11:31

Rapporter til Admin
Selvom det har været har været i Svendborg, Odense eller københavn er jeg da flere gange blevet budt velkommen, af mine kommende naboer når jeg er flyttet dertil. Det er da dejligt når folk gør det! så føler man sig hurtigt velkommen i området og der kan jo ikke ske noget ved at man sel aktivtiv lige banker på og siger goddag hos naboen. Det kunne jo i væreste tildfælde være begyndelsen på et nyt venskab :D
--
#18
Hans
Guru
31-12-2016 11:40

Rapporter til Admin
Det kan gøres på MANGE måder... Du kan jo smide en seddel op/ind i deres postkasser med en invitation til et lille "åbent hus" med lidt kaffe og kage? Men spil ikke alt for højt, sæt en seddel op inden fester, vær venlig... Det er slet ikke så svært :)
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#19
Cojab
Monster Supporter
11-01-2017 15:25

Rapporter til Admin
Ja jeg vil da sige det er helt normalt at man lige hilser på sine naboer. Da jeg boede i Aalborg i noget etage byggeri, drak vi da af og til kaffe med vores nabo og vores overboer hilkste vi da også på et af og til. Men ellers som alle andre siger, vær fornuftig. Larm ikke for meget om aften, ryd op efter dig i fællesområder.
--
//cojab Men se specs i info
#20
Charly
Elite Supporter
11-01-2017 17:53

Rapporter til Admin
Antyd at du er åben for seksuelle relationer med alle, du møder i din opgang. Og at de dør aldrig er låst.
--
#21
kikophil
Super Supporter
11-01-2017 20:23

Rapporter til Admin
Well - du skal ikke selv banke på naboernes døre for, at gøre dig "elskelig" i opgangen :) Almindelig kotume/pæn opførsel ville derimod være, at naboerne banker på, og ønsker dig kort velkommen - uden at trænge sig for meget på, da opgangsmennesker i særlig grad ofte, er mennesker der passer sig selv - indtil de finder det passende at tale med andre.. Derfor er der ikke nogen god dansk kotùme, der foreskriver gældende regler, da danskere generelt er blevet nogle selvoptagne egoister, der hovedsageligt ser skævt til mennesker de ikke kender i forvejen. Du vil sikkert også opleve, at folk lukker deres døre, når de hører, at du er på vej ned af opgangen, da selv et venligt nik kan være for meget for dem hehe.. Men måske du er heldig, at komme ind et sted, hvor der findes interesserede hjertevarme mennesker, der oven i købet tager hensyn vedr. støj både med maskiner og adfærd - hvilket jeg så ikke har været :( Generelt er folk ofte ret ødelagte af den "frie opdragelse" der i sin tid blev opført. Langt fra alle har fået det antal smæk over fingrene ude på arbejdsmarkedet/andet, der har kunnet justere deres manglende forståelse for logiske/humane grænser, hvilket så desværre har afstedkommet voksne mennesker, der nu har fået børn, der får lov til alverdens larmende ting - totalt uden hensyn til andre beboere/andet!.. Selv prøver jeg at finde mig i det, men smutter om ca. 2 år over til vestjylland, hvor jeg evt. kan gå på jagt og fiske så meget jeg vil - med luft omkring mig :)
--
#22
elfmatw
Elitebruger
11-01-2017 20:24

Rapporter til Admin
Du lyder sgu ellers som en freaky fyr.
--
#23
kikophil
Super Supporter
11-01-2017 20:52

Rapporter til Admin
Hmm - mon ikke vi lige bør anføre, at det betyder rigtig meget HVOR man flytter ind/hen, da danmark er ganske meget opdelt mht. generel opførsel, moral, og etik alt efter beliggenhed, aldersgruppesammensætninger, uddannelselsniveau (indkomst) osv. Andre nutidige ting kunne tages med, men af hensyn til rimelig focus, vil jeg undlade dem :)
--
#24
kikophil
Super Supporter
11-01-2017 21:06

Rapporter til Admin
#22 Ved ikke lige hvem du skriver til - eller hvad du mener med freaky - men det vil altid være et must, enten at skrive et indlæg indeholdende argumentation for eller imod andres meninger eller/samt dine egne holdninger :) Hvordan skulle nogen herinde kunne forholde sig til det, du skriver? Udover lige mig selv :) P/S - hvis dit indlæg var til mig, kan du jo bare spørge, hvis noget driller. Jeg svarer altid pænt til dem, der spørger pænt :)
--
Sidst redigeret 11-01-2017 21:11
#25
kb-
Elite Supporter
11-01-2017 23:07

Rapporter til Admin
Jeg gad ikke lige at læse kommentarerne, men jeg havde personligt bare hilst når man mødtes tilfældigt ved døren eller noget. Jeg gad personligt ikke at have naboen rendende hver anden dag her, men det er nok også mest fordi jeg har børn, og ikke orker uanmeldt besøg i en hektisk hverdag.
--
.
#26
morfar66
Juniorbruger
11-01-2017 23:51

Rapporter til Admin
Som #20 siger. Derudover skal du købe et trommesæt. Et af de store. Træn lige omkring kl. 18 hvor der er tv-avis. Petanque kan også anbefales. Kuglerne ruller virkelig godt på et trægulv.
--
#27
Sneakywood
Elitebruger
12-01-2017 00:15

Rapporter til Admin
Jeg har boet ude i 1½ år nu 2 forskellige steder og jeg er ikke blevet hilst af nogen af mine nabo'er endnu. Mig og min nuværende nabo har fælles tresse. En dag stod hendes dør åben så valgte at rode lidt med min cykel for at måske lokke hende ud for at lige sige hej osv, intet specielt. Men hun lukkede bare sin dør. I lejligheder har jeg opfattet man ikke byder hinanden velkommen eller noget. Bare respekter man skal være stille efter huset regler og rydde op efter sig selv, that's it. Min bedste nabo indtil videre var en gut jeg ikke så eller hørte en eneste gang undtagen den dag han flyttede ud lmao
--
GTX 970 Gigabyte G1 - i5-4690k - XFX 850W PSU - 840 EVO 250GB - Corsair Obsidian 450D - 8GB 1600Mhz RAM - MSI Z97 Bundkort - Corsair H110i
#28
elfmatw
Elitebruger
12-01-2017 08:05

Rapporter til Admin
#24 - Jeg hæftede mig ved OPs: "Jeg har været inde på Facebook - og set min kommende nabo profilbilleder. Det er en yngre person. Måske studerende ligesom mig" Tænkte det var ret logisk hvem det var til, eftersom jeg ikke citerer nogen anden post. Forstår ikke resten af dit indlæg.
--

Opret svar til indlægget: Blive en god nabo - hvordan?


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: