Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Data- og kommunikationsuddannelsen

Af Mega Supporter BaQQer | 15-01-2017 11:17 | 1841 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg læser i øjeblikket på en ingeniøruddannelse på AAU i Aalborg, men jeg overvejer stærkt at skifte studie grundet manglende interesse og dermed manglende motivation. Data- og kommunikationsuddannelsen (infrastruktur) har i mellemtiden fanget min interesse. Hvordan tror i umiddelbart at fremtidsmulighederne ser ud for en 25-årig nyligt uddannet? Tanken er at læse den på TECHCOLLEGE i Aalborg, hvor jeg i forvejen bor, men hvordan ligger landet med henblik på lærepladser?
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed.
#1
V3nu1
Supporter Aspirant
15-01-2017 11:38

Rapporter til Admin
Lærepladser som datatekniker/IT-Supporter skulle være svære at finde i Jylland. bl.a. går jeg i skole med en som flyttede til Sjælland kun pga. at han ikke kunne få en i Jylland. Han er fra Sønderborg deromkring. Derudover havde min anden vej derover fundet en datatekniker efter 7 måneders søgen.
--
#2
csbc
Junior Nørd
15-01-2017 12:31

Rapporter til Admin
Mit råd vil være, at du gør enten diplom eller civilingeniør færdig, medmindre du har en læreplads ved hånden. Ingeniøruddannelserne er desværre mere anerkendt og du har lettere ved at finde job bagefter. Hvis du vælger datatekniker (infrastruktur), skal du have særlig interesse i netværk, eks. Cisco på CCNA/CCNP niveau. Jeg vil anbefale at du eksempelvis prøver at give dig i kast med CBT Nuggets videoer, for at finde ud af, om det fanger din interesse.
--
* Filco Majestouch 2 MX Brown PBT
--
Sidst redigeret 15-01-2017 12:32
#3
BaQQer
Mega Supporter
15-01-2017 12:47

Rapporter til Admin
#1 Læreplads er også min største bekymring. Jeg har dog en gymnasial uddannelse i rygsækken og dermed et ½ år med rigeligt overskud til at finde en læreplads, før at jeg vil ryge i skolepraktik. Selv det virker dog mere tiltrækkende end at læse videre på mit nuværende studie. Umiddelbart lader det ikke til at der findes særlig mange "infrastruktur"-lærepladser, men er jeg helt ved siden af i at antage at det "kun" kan gå den rigtige vej med antallet deraf? #2 Jeg læser eksportteknologi på første semester, så det er desværre ikke noget jeg "bare lige" kan gøre færdigt. Jeg har erfaring fra tidligere job, som brugeradministrator i en større virksomhed, hvor jeg blev gjort bekendt med stoffet. Jeg vil dog tage et kig på det - tak for forslaget!
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed.
--
Sidst redigeret 15-01-2017 12:48
#4
tuwk
Junior Nørd
15-01-2017 12:51

Rapporter til Admin
Nu kan jeg tale af erfaring, da jeg selv er gået fra et Ingeniør-studie til et Datatekniker-studie. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg var elendig tilpas på Universitetet, og igennem manglende interesse, kom jeg bagud med afleveringer, opgaver, lektier osv. Starten af studiet på Syddansk Erhversskole, bekræftede blot at det var det rigtige valg jeg havde fortaget mig. Motivationen til at lære var der og jeg syntes alt var skide skægt. Med undtagelse af PHP, kæft noget skrald, når man er infrastruktur dude. Min læreplads fik jeg ugen efter jeg var færdig med grundforløbs-eksamen. En kombination af held, CV / ansøgning og timing gjorde, at jeg blev valgt ud af en pulje på 14 mennesker. Der er jeg ret sikker på, at en baggrund som ingeniørstuderende har talt som et plus. Det viser, at man har nogle brikker at rykke rundt med, og ved at skifte uddannelse fra ingeniør til Datatekniker, viser man også modenhed i forbindelse med sine valg og beslutninger. Jeg lagde så ekstra vægt på, at det var et bevidst valg, som følge af motivation og lysten til at arbejde med netværk. Hvor langt er du i din bachelor/kandidat? Hvis du mangler 2 år, er det ikke tiden værd, at fortsætte med at læse. Hvis du mangler 1 semester, ville jeg nok færdiggøre det. Bide i det sure æble, og få det skide diplom. Hvis du aldrig kommer til at bruge det, vil det altid indikere, at du kan stramme dig an og gennemføre en hård uddannelse på 3½ år. Det er en vigtig evne at besidde.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#5
panzerhagen
Semibruger
15-01-2017 15:15

Rapporter til Admin
Jeg har selv taget uddannelsen på Tech College i Aalborg, og var i lære ved Aalborg Universitets IT afdeling. Uddannelsen til datatekniker, er ikke ligeså hård som en akademisk uddannelse. Lærerne på Tech College er dygtige, men det faglige indhold ligger op til, at man selv er opsøgende for at få en dybere viden. Det eneste dybdegående fag er, efter min mening, Cisco/Netværk - hvilket passede mig fint, da jeg valgte infrastruktur-vejen. Med hensyn til elevplads, så blev jeg I første omgang tilbudt en læreplads som IT-Supporter, som senere blev forlænget til en datatekniker elevplads. Så det gælder bare om, at få foden indenfor. Som de andre siger, er der få fordele ved en akademisk uddannelse: Grundlønnen som akademiker, er normalt højere end erhvervs uddannet og ingeniøruddannelsen er mere anerkendt. Dog synes jeg det sidste er relativt, for man kan stadig være dybt inkompetent, selv om man er akademiker - det har jeg erfaret flere gange. Foruden ovenstående, så er jeg helt enig med #4.
--
May the 4th be with you, always
--
Sidst redigeret 15-01-2017 15:21
#6
BaQQer
Mega Supporter
15-01-2017 15:45

Rapporter til Admin
#4 Som tidligere nævnt er jeg kun på første semester. Jeg ser derfor ikke noget grundlag for i 3 år længere at forfølge en uddannelse, som kun til resultere i at jeg rammer uddannelsesloftet. Jeg må satse på at mit CV og mit halve år på AAU vil hjælpe mig på vej. #5 Det glæder mig at høre, at der er plads til selv at udvide sine kompetencer udover studiets faglige rammer. Som så mange andre jagter jeg regelmæssigt viden om emner, der interesserer mig; det vil jeg naturligvis ikke holde op med at gøre. Med hensyn til løn er det ikke noget, der skræmmer mig. Jeg vil langt hellere finde noget, som jeg finder glæde og lyst i. Erfaring og motivation skal nok blive til ambitioner, som jeg kan forfølge. Tak for svarene, det er skønt med noget perspektiv!
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed.
#7
tuwk
Junior Nørd
15-01-2017 17:02

Rapporter til Admin
#6 Med netværk især, er der TONSVIS af informationer ude på internettet, og nogle virkelig dygtige mennesker på Youtube. CBTnuggets er en guldgruppe af fede ting og sager, men det koster desværre ret meget, som alternativ bruger jeg bl.a. disse gutter på Youtube: danscourses: (Rigtig meget netværk, underviser i CCNA / CCNP) https://www.youtube.com[...] jonnymac: (Primært CCNA2-4, men han går det virkelig godt igennem) https://www.youtube.com[...] Men ellers er det faktisk ret simpelt. Når du ser en video eller læser en artikel omkring netværk, og der kommer et udtryk du ikke lige ved hvad er eller helt forstår, er det en rigtig god idé at finde ud af det INDEN man fortsætter med videoen / artiklen. På den måde udbygger man hele tiden sin viden, og man finder ud af hvad der lyder super interessant i forhold til ens egne interesser. Alt det kræver, er tid. Masser af tid. En anden god idé er, at få fat i Packet Tracer fra Cisco, da det er hvad man bliver undervist i. Det er et simuleringsprogram med Cisco-udstyr, så man kan sætte virtuelle netværk op, (ej at forveksle med VLANs) og lære at arbejde med Ciscos CLI. Alt arbejde med Cisco foregår i CLI (Command Line Interface), som basalt set kan sammenlignes med DOS. Men se nogle videoer fra danscourses, han har nogle rigtig gode introduktions-videoer. Det vil være enormt forvirrende i starten, men bare klø på. Det skal nok komme :) Se bl.a.her: https://1drv.ms[...] Det er min lille oversigt over basale kommandoer, man bruger på Cisco routere og switche. Brug den, som du har lyst til.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#8
fisk7aal
Elitebruger
15-01-2017 18:00

Rapporter til Admin
Hvis du alligevel er startet på en ingeniøruddannelse hvad så med bare at skifte retning? Der er eks: Netværksteknologi og IT http://www.dtu.dk[...] Eller Telekommunikation med speciale i Protocols and Network Technologies http://www.dtu.dk[...] Den kortere udgave er diplomingeniør i IT-Elektronik http://www.dtu.dk[...]
--
#9
tuwk
Junior Nørd
15-01-2017 19:24

Rapporter til Admin
#8 Han bor i Aalborg :)
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#10
Akasut
Monsterbruger
15-01-2017 19:24

Rapporter til Admin
Er blevet færdig på GF2 på Data og kommunikation her i December. 1 fra hele klassen på 20-25 jungs fandt læreplads. Skal ikke kunne sige om flere har fundet her i Januar nu når grundforløbet er bestået. Stort set alle opslag kræver at man har bestået GF2 ellers smider de bare din ansøgning ud. praktikpladsen.dk har noget statistik as well.
--
#11
csbc
Junior Nørd
15-01-2017 19:32

Rapporter til Admin
#10 Det lyder som dengang jeg tog datateknikeruddannelsen. På et hold ud af 32, var jeg den eneste som blev færdig som datatekniker. #0 Hvis du finder læreplads og finder interesse i netværk og infrastruktur, så gå for det. Udbyttet af uddannelsen er i store træk hvad du selv gør det til.
--
* Filco Majestouch 2 MX Brown PBT
#12
fisk7aal
Elitebruger
17-01-2017 19:39

Rapporter til Admin
#9 Glimrende, så hvis han indruller på DTU bliver han en af dem der har kort hjem. :)
--
#13
tuwk
Junior Nørd
17-01-2017 22:40

Rapporter til Admin
#12 Mig bekendt, så ligger DTU i Lyngby.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.

Opret svar til indlægget: Data- og kommunikationsuddannelsen

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE