Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Skal jeg få en Lønsikring?

Af Gæst Tja | 12-08-2017 01:09 | 1050 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej. Jeg starter på et nyt job med en måneds løn der hedder 35.000. Vil det være en dårlig forretning for mig, at tegne en lønforsikring. Har i selv lønforsikring?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Stroyer
Monster Nørd
12-08-2017 01:29

Rapporter til Admin
0# Hvis der er en chance for at du kan blive opsagt - Ja Hvis ikke - Nej. Har ikke selv lønsikring. Kig evt. også lige betingelserne igennem. Man af de forsikringer kræver at du har været i job i mindst 6 måneder før du kan få nogen udbetaling. /mvh
--
IDGAF!
#2
Gicls
Super Nørd
12-08-2017 08:17

Rapporter til Admin
Jeg hiver 36.000 og jeg har en. mener jeg giver 580 inden fradrag. Har den igennem mit forsikrings selskab, så i tilfælde af at jeg skulle blive ledig betaler de også mine forsikringer. Jeg har den da jeg lige er blevet far og har købt hus for knap 2 år siden. Og så er IT-Supporter vel ikke mere udsat end mange andre stillinger, så længe jeg har råd til forsikringen så kan jeg ikke se hvorfor jeg ikke skulle have den.
--
#3
ReneSDK
Guru
12-08-2017 09:01

Rapporter til Admin
I forbindelse med at jeg gennemgik forsikringer og andet her i år, der valgte jeg også at skifte fagfrorening, og i samme ombæring tegnede jeg lønforsikring på 90% af min løn. Når man hører hvor lidt de rent faktisk dækker som standard med en bare nogenlunde middel løn, så kan det økonomisk være ret katastrofalt ikke at tegne lønforsikring.
--
FFHAU! This is 2017, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
Kommer helt an på den enkelte situation. Jeg havde det for en 5 års tid siden grundet usikkerhed på et tidligere job, men efter jeg skiftede kunne jeg ikke længere se idéen, og tvivler meget på at jeg bliver opsagt den dag idag.
--
#5
RaGe_22
Semi Nørd
12-08-2017 09:29

Rapporter til Admin
Jeg ville os anbefale en lønsikring, det er peanuts iforhold den dækning man får ved en opsigelse.
--
Better to reign in Hell, than serve in Heaven
--
Sidst redigeret 12-08-2017 09:29
#6
Jim Night
Guru
12-08-2017 11:36

Rapporter til Admin
#0 Regn på om du kan klare dig med dagpenge. Hvis du kan det, er det måske spild af penge at købe ekstra forsikringer.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#7
Fuller 8900
Supporter
12-08-2017 11:47

Rapporter til Admin
Få den, og sørg for at blive fyret ?? Så kan man gå derhjemme og hygge sig til en masse penge Hehe ?? Ej jeg vil mene det er op til en selv, hvis man frygter hvad der ville ske hvis man blev fyret. Og det er indenfor en branche hvor det er svært at få job, så ja. Men hvis det er en branche med mangel på folk, ja så er den vel spild? Så kan man jo hurtigt få et job igen. Og hvis man sidder i hus til mange penge så er det jo rigtig godt at have!
--
#8
_NeO_
Giga Nørd
12-08-2017 15:02

Rapporter til Admin
Er man funktionæransat og har et nogenlunde hoved, så er en lønsikring måske ikke så aktuel , og dermed spild af penge?? Jeg her "lige" opsagt min lønforsikring efter 6 år i samme firma. Har nu 5 måneders opsigelsesperiode fra arbejdsgivers side - jeg tvivler stærkt på at jeg kommer til at gå hjemme i 5 måneder, HVIS jeg skulle blive ledig, hvilket jeg aldrig har været før...
--
Kontakt: [email protected]
#8 -> Enig, glemte jeg i farten. Også derfor jeg nævnte den enkelte situation. Man har jo en hel del opsigelsesvarsel som funktionæransat afhængig af hvor længe man har været ansat. (Skifter iøvrigt til 5 mdr. ved 6 år og 9 mdr. ansættelse)
--
#10
Snotnæse
Gæst
12-08-2017 16:08

Rapporter til Admin
Det kommer grundlæggende an på 2 faktorer: 1: Er firmaet og den arbejdsopgave man udfører, noget der skal laves indtil man bliver pensionist (eller mulighed for forfremmelse eller omskoling til noget lign) 2: Kan din økonomi bære at falde ned på dagpenge, eller i sidste ende kontanthjælp? Hvis du udfører et job som aldrig ophører (eksempel kære et DSB-tog, eller vejarbeder) så er lønsikring ligemeget. Men hvis du er i en branche med store udsving (fx byggebranchen i finanskrisen, eller boligboblen, eller IT-kollpset omkring år 2000) og lign scenarier så er det nok en god idé.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Husk iøvrigt på at lønsikring tit og ofte har en karensperiode på 15-30 dage før udbetalingerne begynder, og samtidigt gælder den max. i 12 mdr. (efter evt. opsigelsesvarsel)
--
#12
LgT
Super Supporter
12-08-2017 18:39

Rapporter til Admin
Så vil jeg gå over i den modsatte: Nej, jeg har ikke arbejdsløshedsforsikring! Og ja det er med fuldt overlæg! Jeg vil hellere have 12*600 kr mere pr år til at betale af på hus med videre! Skulle jeg blive arbejdsløs ved jeg det mindst 3 måneder før der sker, og så må jeg ud i markedet og finde det næste sted! Ind til videre har jeg så også statistik for at jeg skifter ca hver 3. år - jeg har ikke været bange for også at gøre arbejdspladsen agil også, og tror på at forny kvalifikationer løbende. Det gør også at jeg forhåbentlig jobsikres ved at bringe værdi nok ind via min funktion til at jeg ikke skal undværes. Argumentet med at økonomien også kan bære er præcis forsikringens levebrød - og spiser man den uforsødet er der jo forsikringer for næsten alt: måske kan man også få en for manglende præmier i lotto?
--
#13
Gicls
Super Nørd
13-08-2017 09:37

Rapporter til Admin
Nu er det jo heller ikke 600kr da det er fradragsberettigede. I mit tilfælde er det nærmere 350kr. Så jeg syntes det er peanuts i forhold til hvad jeg ville miste hvis jeg skulle på dagpenge med en nyfødt, nyindkøbt hus og 2 biler. ;0)
--
#14
Duckman
Mega Nørd
13-08-2017 09:49

Rapporter til Admin
#13: Hvis din økonomi falder sammen, i det tilfælde at du skulle ryge på dagpenge, så kan det være en god idé med lønsikringen. Men du skal jo ikke være blind for at forsikringen tjener penge, så hvis det koster 600 kr om måneden, så er forsikringens udgifter til at betale lønsikring til opsagte jo selvfølgelig i gennemsnit MINDRE end det beløb. Det bliver aldrig en god forretning for de forsikrede (dig). Du skal også tænke på at du som funktionær alligevel har minimum 3 måneders opsigelse. Hvis du føler dig sikker på at du kan finde et nyt job på 3 måneder, så har lønsikringen ingen værdi for dig. Hvis du føler det kan er sandsynligt at det vil tage dig længere end de 12 måneder lønsikringen dækker, så din økonomi alligevel falder sammen, så har lønsikringen begrænset værdi for dig. Konsekvensen vil være den samme, du må gå fra hus og hjem, det sker bare 12 måneder senere end det ellers ville gøre. Jeg har ikke selv nogen lønsikring, fordi min økonomi er sådan at jeg kan klare mig i årevis uden job. Og jeg føler mig både sikker i min stilling, og ved at jeg nemt ville kunne få et andet job.
--
Whatever
#15
KasperLarsen9670
Super Nørd
13-08-2017 11:20

Rapporter til Admin
Jeg har ikke løn-sikring. Jeg har dog overvejet det meget, vi har lige købt grund og skal til at bygge hus. Jeg er ikke helt færdig med at overveje det. Jeg er funktionæransat og har 3 måneders opsigelse. Umiddelbart tror jeg ikke, at det skulle tage mig 3 måneder at finde et nyt job, men man ved jo aldrig. Som det ser ud nu, er jeg uundværlig på min arbejdsplads, så tvivler på at jeg skulle blive sparet væk.
--

Opret svar til indlægget: Skal jeg få en Lønsikring?


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: