Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Job indenfor “computer verdenen” muligheder “ufagl...

Af Giga Supporter mdj227 | 05-12-2017 19:43 | 1020 visninger | 10 svar, hop til seneste
Godaften. jeg her lige et spørgsmål vedr. Job muligheder inden for computer verdenen. Lige pt har jeg er job som jeg er glad for (maskine operatør) men det er fuldtid nat, og det er ikke meningen at jeg skal blive ved med det, da jeg og fruen snakker om at starte familie :) min store passiv er elektronik, især computere, hardware osv. Så her er mit spørgsmål. Hvilke job kan jeg forvente at kunne søge inden for den verden. Er ikke uddannet inden it eller noget. Jeg har dog en Hg hvor jeg er udlært i butik. Ved selvfølgelig ikke om den kan bruges til noget ? Og hvis der er mulighed for det, kan man så evt læse/lære noget hjemme fra som man kan bruge til et fremtidig it job. Info om mig: mand 25 år. bosat i Holbæk (Sjælland) Håber i kan hjælpe.
--
#1
Clegg
Mega Supporter
05-12-2017 20:02

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke hvilken type arbejde du tænker på, men tror generelt dine chancer er små, simpelthen pga. konkurrence fra faglært arbejdskraft. Men hvorfor ikke tage en uddannelse inden for det du brænder for - du er jo stadig ung.
--
#2
Simon
Gæst
05-12-2017 20:04

Rapporter til Admin
Det kommer an på hvor meget du er villig til at selvstudere! Der er massere af mennesker som har fået job i IT verdenen og som ingen uddannelse har. Du skal bare finde ud af hvad du vil arbejde med og så klø på. evt med nogle certificeringer :) Knæk og bræk!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ToFFo
Guru
05-12-2017 20:05

Rapporter til Admin
Du kan prøve at søge ufaglært arbejde hos en af virksomhederne som bygger computere. Ellers er der jo masser af webshop der forhandler consumer IT. Hvis du kan få et arbejde på lageret, eller i butikken for den sags skyld, er det da en start. Det er ikke let at komme ind i branchen uden erfaring, men at få et arbejde på gulvet kan være en god indgangsvinkel til at komme i en anden stilling i selvsamme butik. Jeg er efter lang tid endelig havnet i en stilling jeg synes om, efter at have været hos både Dustin og Komplett. Jeg startede i Komplett's returafdeling og var der et par år indtil de lukkede afdelingen. Så var det ellers mest fabriksarbejde indtil en mulighed bød sig i Dustin. Der er jeg dog ikke mere, da jeg fik et bedre tilbud. Point is... Du får ikke et IT job sådan uden videre... Det kræver et stærkt netværk først og fremmest. Det kan du jo begynde at bygge ved at komme ind i en IT virksomhed på gulvet. Så du i det mindste får nogle kontakter der måske kender nogen som kender nogen, som kender en stilling du vil passe ind i :) Hvis du har interesse i programmering, er der mange muligheder. Det er en af de ting som man kan lære uden at gå i skole, og efterfølgende få arbejde indenfor. Det tager dog lang tid at lære, men hvis det ikke siger dig noget, så er der ingen grund til at bruge flere år på det.
--
Nu uden signatur :O
--
Sidst redigeret 05-12-2017 20:06
#4
ToFFo
Guru
05-12-2017 20:16

Rapporter til Admin
Nåja, og du skal være villig til at flytte for det... Det kan jo være drømmejobbet ligger i jylland. Jeg flyttede fra Sønderborg til sjælland for at arbejde hos Komplett, flyttede så tilbage til Jylland for at få noget fabriksarbejde, og flyttede dernæst til Århus for at få arbejde hos Dustin og dermed holde mig indenfor branchen. Derfra blev jeg så hyret ind i en anden virksomhed og nu har jeg endelig fundet det sted jeg gerne vil være. At starte familie er pisse dyrt men jeg forestiller mig du tjener godt der hvor du er. Når du ingen erfaring har, forestiller jeg mig du kan starte med en løn på 20.000-23.000kr/md før skat. Men lidt har jo også ret. Om det så er kundeservice du skal starte med, så giver det dig tonsvis af produktviden og netværk. Hvis du giver den rigtige service, til den rigtige virksomhed/person, kan det jo være den person husker dit navn, når de søger folk. Netværk er så ubeskriveligt vigtigt.
--
Nu uden signatur :O
#5
Splint
Nørd Aspirant
05-12-2017 20:34

Rapporter til Admin
Jeg synes at du skal holde fast i dit nuværende job, bygge et homelab og så gå i gang med at uddanne dig indenfor forskellige områder gennem selvstudie. Start med at få et grundlæggende kendskab til det meste, f.eks. ved at læse undervisningsmaterialet til CompTia A+ og CompTia Network+. Du behøver ikke at tage de tilhørerende certificeringer, for de er ikke specielt anerkendte i Danmark, men materialet giver alligevel en god grundviden. Når den er på plads, så gå i dybden indenfor et område, der interesserer dig og hvor der mangler arbejdskraft. Det kunne f.eks. være indenfor netværk. Her er certificeringer som Cisco CCNA og CCNP gode. Lad være med at gå bredt. Gå i stedet dybt, og bliv rigtig dygtig indenfor dit område. Generalister kan man desværre fodre svin med.
--
#6
illuzioN
Maxi Nørd
05-12-2017 20:49

Rapporter til Admin
Hvis du har mulighed for praktikplads, kan du starte som IT-supporter som voksenlærling - tager kun 2.5 år. Du har fordelen du bor på Sjælland og der er gode muligheder praktikplads. Det er naturligvis en løn nedgang - fik 22k eksempelvis og måske kollidere det med familie-planer? Men ellers kan du give den gas, du får en brugbar uddannelse og fine muligheder bagefter. Jeg er eksempelvis uddannet IT-supporter i 2015 og hiver en topskat løn hjem nu som IT-konsulent. Men som Splint siger, du skal finde dit niche område du brænder for og specialisere dig inden for det.
--
Sidst redigeret 05-12-2017 20:50
#7
MaxXX
Ultra Supporter
05-12-2017 21:17

Rapporter til Admin
Plejer at bruge Codecademy og Treehouse: https://www.codecademy.com[...] https://teamtreehouse.com[...]
--
Plz no lag
#8
Mixzer001
Ultrabruger
06-12-2017 00:18

Rapporter til Admin
Tag en uddannelse på TEC, så er du meget sikkert i job hurtigt.
--
- http://miruco.dk[...]
#9
fisk7aal
Supporter Aspirant
06-12-2017 00:23

Rapporter til Admin
Hvis du mener noget med HW, så er det jo den vej du skal gå. Se evt her: https://www.ug.dk[...] Denne kræver 02 i 9. klasses dansk og matematik. Eller her: https://www.ug.dk[...] Denne kræver gymnasial eksamen med mat C. Jeg vil tro at der er gode kvote 2 muligheder her, sålænge man hat mat C.
--
#10
mdj227
Giga Supporter
07-12-2017 03:40

Rapporter til Admin
Tusinde tak for jeres svar :) det var også noglelunde i de baner jeg selv havde tænkt :) så er det bare op på hesten :)
--

Opret svar til indlægget: Job indenfor “computer verdenen” muligheder “ufagl...


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: