Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Forberedelse til elektroingeniør uddannelsen

Af Gæst Elektrikeren | 21-01-2018 18:19 | 2236 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej HOL Da jeg ved at der sidder en del elektronik interesserede mennesker herinde, tænkte jeg at jeg ville prøve at spørge nogle af jer til råds. Jeg bliver til august udlært som elektriker og starter derefter på Aalborg Universitet som studerende på elektroingeniør uddannelsen. Jeg interesserer mig meget for teknik og vil rigtig gerne lære så meget jeg kan! Jeg vil derfor også gerne prøve at forberede mig så meget jeg kan inden studiet starter så jeg kan være godt med fra start, og har i den forbindelse kigget lidt efter ting man kan lave derhjemme som kan forberede mig på det, for eksempel i form af hobbysæt med elektronik og lignende. Jeg har dog ikke rigtig fundet noget, men jeg synes det kunne være fedt hvis jeg kunne finde noget som jeg kunne "øve" mig lidt på derhjemme for at lære! Derfor tænkte jeg på om i havde nogle forslag til måske nogle ting man kunne købe for at arbejde lidt med elektronik i fritiden eller om i havde andre idéer til hvordan man kunne forberede sig til studiet? Jeg håber nogle af jer kan hjælpe mig med lidt gode forslag :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Arioj
Gæst
21-01-2018 18:27

Rapporter til Admin
Køb noget breadboard, arduino og nogle blandede komponenter. (555-timers, dioder, modstande, kapacitatorer osv)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
anped
Bruger Aspirant
21-01-2018 18:31

Rapporter til Admin
Jeg har selv været igennem elektronikingeniør uddannelsen på AUU og kan anbefale at deltage i deres sommer matematik genopfriskning. Matematik er en stor del af elektronikstudiet, så et forspring på matematik er en kæmpe hjælp til dig selv.
--
#3
Elektrikeren
Gæst
21-01-2018 18:33

Rapporter til Admin
#1 Det kunne godt ligne noget der kunne bruges! Mange tak for det :) Jeg har lige kigget lidt på det og fandt sådan et sæt her: https://www.trab.dk[...] Mon ikke det kunne være noget? Der står at der er nogle blandede komponenter i sættet samt nogle instrukser til at komme igang
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Elektrikeren
Gæst
21-01-2018 18:37

Rapporter til Admin
#2 Jeg har også været inde og kigge på deres genopfrisknings kurser og jeg har også planlagt at tage deres Brush-up Kursus Intensiv, som forløber af 8 dage i august. Jeg har nemlig også taget en HTX inden jeg startede som elektriker, men matematikken er ved at være godt rusten, så det bliver vits en nødvendighed for mig :) Hvad med det man lærer omkring elektronik på uddannelsen? Tror du at det Arduino Kit jeg linkede til vil hjælpe mig på nogen måde med at være forberedt på det jeg møder på studiet? :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Søren
Gæst
21-01-2018 18:45

Rapporter til Admin
#4 Du får generelt lettere ved at forstå kredsløbsteori, hvis du prøver at bygge kredsløb derhjemme på hobbyniveau. Det kit ser ud til at være en fin start - du kan også overveje at købe et par DC motorer, transistorer, batterier, ultrasoniske sensorer og derved bygge en selvkørende bil med en Arduino.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
anped
Bruger Aspirant
21-01-2018 19:22

Rapporter til Admin
Generalt kommer der en masse undervisning i komponenterne, så det er ikke noget at være bange for. At beregne kredsløb bliver hurtigt meget matematisk så derfor er sommer kurset godt. Jeg gik også på HTX var over gennemsnit til matematik, men efter et års pause kunne jeg godt mærke at det hele var kommet et godt stykke væk. Du vil ikke fortryde at tage det kursus. Det board du linker til kører på en gammel ATmega som er gammel, let og ok doumenteret. Du kan overveje at købe en nyrere Arm fx. https://www.let-elektronik.dk[...] Med begge chips kommer du til at lære elektronik, kikke i datablade og løse udforinger.
--
#7
Adlertropf
Juniorbruger
21-01-2018 20:04

Rapporter til Admin
Med brush-up i matematik har du allerede et forspring over de fleste af den du starter sammen med qua din elektriker baggrund. Hvis jeg var dig ville jeg fokuserer på at få tjent gode penge inden du går i gang og skal leve af SU. Hvis du gerne vil over i noget der er endnu mere hardwarenært så kunne elektrisk energiteknik også være et rigtigt godt bud på en uddannelse.
--
#8
Torben67
Bruger Aspirant
21-01-2018 21:17

Rapporter til Admin
Helt enig med flere: Det er ikke at kunne regne en impedansforløb, der er afgørende eller det svære - det er matematikken bag. Uanset hvad skal du forstå det, men nu bruger alle højniveau simuleringer, så det er endnu mere vigtigt at forstå forudsætninger end at kunne formlerne i hovedet. Da jeg tog nøjagtig denne uddannelse for mange år siden (Elektronik, ikke Elektro....) var matematik kurserne på 3-6 semesterne dræberne med ca. 40% dumpet pr. kursus, 2-3 pr. semester. De ligger den hårde del først for at hindre et sent frafald. Jeg ved godt, at basis året ikke mere er et slapper, som det i den grad var...... Lad være med at fokusere på at lege med noget elektronik, som jeg tror, a du dybest set gerne vil..... Hvis du vil igennem så fokuser på basis for alt naturvidenskab: Matematik!
--
#9
Die_Happy
Bruger
22-01-2018 11:35

Rapporter til Admin
Er selv uddannet M.Sc.EE og kan kun tilslutte mig de andre - det er matematikken der er det afgørende for hvordan du kommer til at klare uddannelsen. Hvis du forstår matematikken så forstår du også elektronikken, da alle komponenter kan udtrykkes matematisk - hvilket du også kommer til at skulle. Køb en hel masse sæt med komponenter på eBay, og gå i gang med at opbygge små kredsløb på fumlebrædt (breadboard) og der igennem få lidt viden om komponenterne. Sideløbende kan du simulere kredsløbene i PSCAD eller lign. og tjekke signaler med et oscilloskop. For nogle få tusinde kan du få et rimeligt digitalt oscilloskop. Du vil blive glad for at have dit eget, når i skal i laboratorie og arbejde. Få også købt dig dit eget multimeter, hvis du ikke allerede har et. Gerne et med datalogger.
--
#10
Kanser
Monsterbruger
22-01-2018 14:14

Rapporter til Admin
Da jeg startede, var niveauet på første semester så lavt, at alle kunne følge med. Jeg fik 10 og 12 i alle fag på 1. semester og jeg "kedede" mig i flere af fagene. Helt sikkert en rigtig god idé med et matematikkursus, det er klart noget af det sværeste. Jeg gennemførte aldrig uddannelsen, det var nok alligevel ikke lige mig. Specielt da vi kom til fysik blev det for langhåret for mig. Men tro ikke, at det handler om at "lege" med elektronik - bevares der skal bygges nogle ting, men det handler i høj grad om teori, matematik, teori, matematik, fysik, praksis, matematik... You get the point ;)
--
I5-2500, MSI GTX 970 Gaming 4G

Opret svar til indlægget: Forberedelse til elektroingeniør uddannelsen

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE