Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

HD del 1 + 2 noget værd idag? (CBS udd.)

Af Gæst Casper | 23-05-2018 20:18 | 6039 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej Hol Jeg er for nyligt faldet over de her CBS uddannelser HD del 1 + Del 2 som ifølge dem selv svare til en bachelor. Jeg har dog aldrig rigtigt hørt om det før og undre mig over om der er en grund til det. Hvem tager typisk disse uddannelser? Er de lige så læringsrige + anerkendte som hvis man tog en "almindelig" bachelor på cbs? Jeg er 25 år og skal til at søge ind på en uddannelse med start efter sommerferien. Jeg har blandt andet søgt ind på KEA's IT & Økonomi da jeg godt kan lide krydsfeltet mellem netop disse to felter. Har pt et deltidsjob hos SKAT hvor jeg netop berør disse 2 overflader og det er så spændende Overvejer om det er noget jeg burde undersøge nærmere eller holde mig fra. Jeg kan godt se man selv skal betale for det men det må jeg tage til den tid. Hjælp en nysgerrig gut! Vh Casper
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
SShadowS
Guru
23-05-2018 20:21

Rapporter til Admin
Og hvad har det med Hardwareonlne at gøre?
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward1080-GS|XL2410T|U28D590D Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung850 EVO 250GB|Corsair AX860i
#2
Casper
Gæst
23-05-2018 20:23

Rapporter til Admin
#1 Beklager, var lidt for hurtig mht. emne valg. Det er selvf off topic :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Uddannelsesmeistro
Gæst
23-05-2018 23:57

Rapporter til Admin
Hej Casper. Lige mit take på HD. Det er en UTROLIG velanset uddannelse, måske endda en af de bedste på CV'et. Den svarer i teorien til en bachelor (på nær 5 ECTS så den kan laves om til en bachelor med et suppleringsfag). Det er en diplom uddannelse. HD1 er meget generel, mens HD2 er mere specifik inden for det område man nu engang vælger (finansiering, organisation, regnskab o.l.). Statistisk set er HD den mest "normale" uddannelse blandt ledere i store danske virksom heder, og det der typisk er med til at gøre den populær er, at den er ved siden af arbejde (1. del er ren aften skole, 2. del er dels aftenskole og dels weekend skole). Vær obs på, at uddannelsen koster penge, men hvis du kan få en kommende arbejdsgiver til at betale en HD, er du sindsyg godt stillet hvis du stiler mod noget ledelse på sigt. Bonus: Du kan som regel lande ret vellønnede jobs med en HD. Godt nok en ældre artikel, men tjek lige denne: https://www.bt.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Thomas
BOFH
24-05-2018 00:32

Rapporter til Admin
HD er en rigtigt god uddannelse som giver mange muligheder inden for det felt som du kommer til at arbejde i. Det er næppe den uddannelse der er vil give dig den mest lige vej mod et absolut topjob, men det er den mange mellemledere og specialister rundt omkring har. Det er en meget praktisk anlagt uddannelse der giver nogle værktøjer til at besidde visse typer stillinger, hvilket også er dens svaghed overfor feks en kandidat uddannelse som giver nogle flere metodemæssige værktøjer og arbejde med og derfor også bedre adgang til de rigtigt tunge jobs. Jeg ville dog ikke tage den statistik fra BT for gode varer, de tal er alt for høje. Jeg har selv en HD(R) og jeg kan godt afsløre at 943.000 kr om året i gennemsnit er langt over målet. Det er dog stadig vellønnet og en normal månedsløn ligger typisk på 35-50.000 kr afhængigt af alder og job type.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#5
MDietz
Mega Nørd
24-05-2018 05:13

Rapporter til Admin
Det er svært at sammenligne den med bachelor, da denne er generel og reelt først får en værdi når du bygger en kandidat oven på. HD1+2 er specialistviden samtidig med man typisk er i en virksomhed hvor man kan bruge det. Kombinationen af de to giver rigtig meget.
--
Worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum.
#6
Casper
Gæst
24-05-2018 06:57

Rapporter til Admin
#4 & #5 Hvor er det fedt i gider og tage jer tid til at svare. Det sætter jeg stor pris på. Jeres svar giver mig anledning til få spørgsmål: 1. Hvornår giver det typisk/bedst mening for en arbejdsgiver at evt. tilbyde en HD uddannelse. 2. Ligger lidt op af spg. 1. Hvordan får jeg bedst muligt argumenteret for at det ville være en god idé at gøre det? Bonus info: Jeg månedlige status-møder med min chef. Har tidligere fortalt ham at jeg fra mit nuværende studie (IT-ingeniør) savner de forretningsnære fag (da 90% af fagene er rent it :( ). Det savn opdagede jeg netop efter jeg kom ind hos skat hvor jeg beslæftiger mig med både IT og Forretning og det er MAKS 10 af mine 4 semestre jeg har kunnet bruge ind til videre. Havde tænkt mig at fortælle ham når vi når tættere ind på sommerferie at jeg efter grundig overvejelse har fundet frem til gerne at skifte uddannelse da jeg simpelthen vil ha en udd. der ligger tættere op af det jeg arbejde med hos skat.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
TheMoller
Super Supporter
24-05-2018 08:12

Rapporter til Admin
#6 Det kommer vel meget an på hvor langt du er i uddannelsen? Hvis du er ovre bacheloren, så ville jeg klart tage den færdig og så supplere med en HD på et senere tidspunkt. Officielt er HD kategoriseret som "efteruddannelse", dvs. det er normalt at man har en anden uddannelse inden man går i gang med den. Der hvor HD nok er mest kendt fra er fra revisionsbranchen. Her starter man ofte som trainee eller elev og læser så en HD ved siden i de 4 første år. Mange supplerer så op med en cand.merc.aud. Der er dog også mange jurister, ingeniører og andre specialister, som supplerer med en HD. Jeg har selv en HD i regnskab og økonomistyring fra CBS og på 1. del var jeg i studiegruppe med en jurist og to administrative medarbejdere. Jeg var selv revisor. Lige præcis krydsfeltet mellem IT og økonomi er der utrolig mange indgangsvinkler til, så det vil være svært at foreslog en specifik uddannelse til dig. Jeg ville nok tage den approach som hedder "hvad kan jeg bedst lide?" altså hvad vil du arbejde mest med. Jeg arbejder selv som business controller i dag, hvor jeg har ansvaret for vores ERP system (udvikling og vedligehold), vores rapporteringsystemer og så en masse økonomi foruden det andet. Hvis du gerne vil sidde og lave business intelligence, så er det en fordel med en IT uddannelse suppleret med noget økonomi, men vil du gerne lave rapportering, så er det måske en fordel med en cand.merc suppleret med noget IT. Jeg siger ikke at det omvendte ikke kan lade sig gøre, for det kan det godt, det er bare ikke helt så let og lige til. Mange gange er det jo ikke uddannelsen der skaber dine fremtidige opgaver, men din person, dit gå-på-mod og så tilfældigheder. Jeg kan f.eks. ikke kode (jeg har tidligere læst noget af en HA.IT, så jeg forstår at læse kode, men det er klart en ulempe for mig, i forhold til det jeg gerne vil, omvendt så bevæger man sig ret hurtigt i en utrolig specialiseret retning.
--
#8
Casper
Gæst
24-05-2018 23:20

Rapporter til Admin
#7 tak for dit indlæg! ja jeg bed også mærke i at de omtaler den som en efteruddannelse og jeg er netop halvvejs igennem en professionsbachelor som jeg maks har 35% hjerte. Og størstedelen af de 35% kommer af “jamen nu er jeg jo igang så ka jeg ligeså godt færdiggøre den. Føler dog at jeg ved lige netop den drivkraft har skudt mig selv i foden. For det burde være fordi keg elsker udd. At jeg er dee og ik fordi “nu er her jo”. arbejder med Robotics og som robotudvikler er jeg typisk tilknyttet en processkonsulent som skal kortlægge processen og lave procesdokumentation ifb. Med vores opgaver. Og det er her jeg konkret både er inde over det tekniske ifb med udviklet og forretningsmæssige mht kortlægningen (bare et eksempel). Det er sådan noget her der virkelig tænder mig. Lidt af hvert fra de to felter uden at skulle vlre hardcore specialist i nogle af felterne. Men ja jeg synes det kunne være fedt med en hd selvom jeg ikke har tænkt mig at flrdiggøre bacheloren nu pga. Jeg ikke har hjertet med stort set.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Hans
Guru
25-05-2018 00:05

Rapporter til Admin
HD er måske bedre kendt som skilsmisse-studiet - Hvilket ikke er helt uden grund, da det kræver en del... Som andre er inde på, at så er en HD noget de fleste tager ved siden af en fuldtidsjob, typisk i forhold til avancement til en ledelsesstilling... Kan klart anbefale studiet, men ville nok overveje IKKE at tage det samtidigt med anden uddannelse...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#10
Hey
Gæst
25-05-2018 00:34

Rapporter til Admin
Hey, har selv taget en HD og en kandidat efterfølgende. Jeg tog HD'en ved siden af et fuldtidsjob og ja der var nok at se til!! Vil dog sige at hvis du har tid, så er en bachelor bedre givet ud efter min mening, specielt hvis du får blod på en kandidat efterfølgende. Bachelor giver et langt bedre fundament til at læse videre på en kandidat og generelt vil en bachelor være mere velanset når du skal søge job ift. en HD (i hvert fald indenfor økonomi). Hvis du vil læse kandidat efter, så er det også nemmere at komme ind med en bachelor, f.eks. tager CBS stort set ingen HD'er ind på deres master uddannelser, fordi alle dem med en bachelor har fortrinsret. På den anden side, hvis du gerne vil arbejde meget ved siden af og din arbejdsgiver betaler og samtidig ikke har planer om en kandidat, så er en HD et rigtig godt valg. Grunden til at lønnen er så høj i statistikkerne er kun fordi en masse direktører som ikke kommer med specielt faglige baggrunde, ofte tager en HD for at supplere deres viden indenfor forretning og ledelse. Så de trækker altså gennemsnittet godt op, vil tro medianen er langt lavere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
TheMoller
Super Supporter
25-05-2018 08:56

Rapporter til Admin
#8 Er der ikke noget uddannelsesloft at tage højde for også? Generelt lyder det du gerne vil lave ikke som noget du specifikt kan uddanne dig til. Måske noget projektlederuddannelse af en art. Jeg vil dog stadig fastholde at du bliver på din uddannelse hvis den handler om robotics og det er det du vil arbejde med. Uddannelse for mit eget vedkommende var også noget der bare skulle overståes, for jeg fik intet ud af det i forhold til den praktiske erfaring jeg fik på mit arbejde ved siden af. Som jeg sagde før så er det arbejdserfaringen der skaber din fremtid og ikke din uddannelse, men nu har du foden indenfor, hvilket ofte er det svære, hvis man kommer skævt ind til det man gerne vil, så vil det være dumt at smide det væk, fordi du mangler 1,5-2 år af en uddannelse og det alligevel hovedsageligt er det du gerne vil arbejde med. Derfor er jeg heller ikke enig med #10 om at en bachelor er bedre end en HD. Og slet ikke inden for økonomi. En færdig HD (uden anden udd., som mig selv) har 4 års erhvervserfaring og bachelor har 0. Og der er bare en verden til forskel. Hvis du læser økonomi-jobopslag vil kravet ofte også være cand.merc/HD, da erhvervserfaringen vægter mere og det typisk er de "rigtige typer" der har lyst og ambitioner om at læse en HD ved siden af deres arbejde. Det er dog rigtigt at en bachelor er bedre hvis man vil læse en kandidat, måske pånær cand.merc.aud, hvor jeg klart ser en fordel til HD'ere pga. den praktiske erfaring. Det er altså bare nemmere at sætte kontekst til revisionteori, hvis man har været med på revision. Der jo også en grund til at den normale vej i revisionsbranchen er HD -> Cand.merc.aud og ikke HA.alm -> Cand.merc.aud.
--

Opret svar til indlægget: HD del 1 + 2 noget værd idag? (CBS udd.)

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE