Rigtigt champagne skal være lettere sur/bitter. Men ingen grund til at købe en dyr, sød champagne, når man kan købe en ligeså god Cava - her skal du kigge efter en Seco eller Demi Seco.
--
Hvor kan det opdrives?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #2 Hos alle større supermarkeder eller vinhandlere.
Cava er den spanske pendant til fransk champagne. Smager IMO ligeså godt, men er billigere.
https://www.skjold-burne.dk[...]
Seco = sød.
Demi seco = halv sød.
Brut = tør.
--
Sidst redigeret 16-07-2018 00:44
Demi sec er faktisk sødere end sec :)
Jeg havde Moet & Chandon Nectar med til en flok af ikke-brut-drikkende venner, og den blev taget godt imod, så den vil jeg anbefale :)
--
#4 Du har ret, mig der huskede forkert. Også mange år siden jeg har drukket cava. :)
--
Prosecco kan også være et godt alternativ til champagne (når du gerne vil have noget, der er sødt).
--
Jeg ville da bare gå efter de klassiske cava'er hvis du er til det søde. Diverse D'asti også måske.
Du kan også få dem med smag - men kan ikke huske navnet lige nu.
Du kan få dem til få penge i alle supermarkeder :)
--
Z270-P ; 1000W Coolermaster GOLD ; I5-7600K ; MSI 1080 ; 2x8 GB DDR4 2400MHz ; Evo-840 250GB + 1TB ; X61 Kraken ; Phantom 820
Og skal det være sødt og billigt, så kan du altid bare købe en Asti :)
Den tørre: Prosecco (Italien)
Den dyre: Champagne (Frankrig)
Den søde: Asti (Italien)
Den lette: Spumante (Italien)
Den billige "Champagne": Cremant (Frankring)
Den spanske: Cava
Og så gå efter betegnelserne for sødme og tørhed som allerede er skrevet:
Helt tør:
Ultra Brut/Non dosage/Brut Zero - fransk, italiensk
Brut Nature - spansk.
Er en ultratør naturvariant, der er uden tilsat sukker. Sukkerindholdet (naturligt) er på under 3g/l.
Ekstra Brut - fransk, italiensk. Sukkerindholdet er på under 6g/l.
Tør:
Brut - fransk, spansk, italiensk.
Brut er den mest almindelige af de tørre varianter. Sukkerindholdet er lavere end 12g/l.
Halvtør:
Ekstra Dry - internationalt.
Ekstra Sec - fransk.
Ekstra Seco - spansk/italiensk.
Her er sukkerindholdet er mellem 12-17g/l.
Dry - internationalt
Sec - fransk
Seco - spansk/italiensk
Her er uukkerindholdet er mellem 17-32g/l.
Halvsød:
Demi sec - fransk
Semi seco - spansk.
Disse er nummeret sødere uden at være decideret sød. Sukkerindholdet er mellem 32-50g/l.
Sød:
Doux - fransk
Dulce/Dolce - spansk/italiensk.
Disse er meget sød. Sukkerindholdet er højere end 50g/l.
--
Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!
Prøv moet nectar.. den er lidt sød i det
--
:)
Hvis du vil have en vin med bobler som er sød, så skulle du prøve en muscatvin. Det er en dessertvin, som er lavet af moscato druer. Min favorit er moscato d'asti.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Her i hjemmet er vores fortrukne champagne Deutz brut Classic.
Det er en non-vintage (de blander druer fra forskellige år, men giver en jævn og ens champagne hvert år)
Den er rimelig prisvenlig kontra Dom Perignon (stadig en fantastisk champagne.) men den 2006 som man kan købe alle steder for ca 1000kr. er ikke efter min mening pengene værd.
Hvis du går i føtex og køber ægte champagne for 100-150kr. så vil jeg mene at en god flaske cava til 80 tit slår den.
TL;DR
God champagne er godt.
god mousserende vin er bedre end skod champagne, og ofte billigere :)
Prøv dig frem, find noget du kan lide. og udvid din horrisont.
Det er ligesom at spørge herinde hvilken bil er god, alle folk har deres mening.
--