Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Roon Nucleus+. Bedste pc-lyd løsning?

Af Bruger Aspirant Isaac Ra. | 10-10-2018 13:27 | 728 visninger | 12 svar, hop til seneste
Roon Nucleus koster 13.500 og Roon Nucleus+ 22.500 https://high-performance.dk[...] . Sagen er den at jeg har et HAV af flac-filer liggende, og mp3 og lidt andet ape men langt det meste er flac. Det er jo digital komprimeret musik, som sådan set bare kræver en windows maskine med en eller anden tilfældig medieplayer for at virke. Jeg har altid haft det indtryk/erfaring at mediefiler såsom blu-ray film, Youtube, musikfiler såsom mp3 og flac, videoklip, og spil feks Call Of Duty osv altid er bedst på en dedikeret maskine/hardware der feks kører på linux eller xbox(hvilket styresystem de end kører med pt). Man kan bare købe sig en Intel NUC og så selv installere Roon OS osv men så er det ikke en skræddersyet løsning. Til gengæld er den LANGT billigere end Roons egen Nucleus Løsning. Windows er sådan en god allround løsning hvor rigtigt meget kan køre på, MEN jeg er 100% overbevist om at musik har bedst af at køre på noget dedikeret hardware. Mange har cd-afspiller, stream-service osv. Men det jeg vil frem til, til musikafspilning hvad er så allerbedste og stabile løsning pt? Roon labs Nucleus https://darko.audio[...] er det en god løsning tror i? Roon har jeg læst en del om, og den organiserer og indexerer rigtigt godt dine musikfiler du har liggende. Og så er det roons eget OS der kører på linux, så kommer jeg væk fra windows og evige problemer med alverdens kernel problemer osv. Eksisterer der bedre digitale musik-løsninger pt på dedikeret hardware der kan betale sig, som kører bitperfect og afvikler alle formater og højopløste filer DSD feks? Hvilke løsninger har de professionelle feks radiostationer og tv-medier osv kørt med feks? Er det ikke dedikeret hardware med digitale fil-afspilninger i en eller anden professionel form? Synes ofte man kan lære af de professionelle hvilke løsninger de kører med(selvom de sikkert ofte koster en bondegård), og blive inspireret. Ligesom digitale biografer også kører med en form for HTPC dog totalt specialbygget til en biografs professionelle behov.
--
#1
MadsFerguson
Monster Supporter
10-10-2018 15:11

Rapporter til Admin
Jeg har gode erfaringer med en Musiccast enhed og en digital forbindelse til min Hegel H190 forstærker. Her bruger jeg pengene på lyden, jeg kender ikke ovenstående løsning, men det ser for mig ud som om man betaler en masse penge for et media index alá Plex?
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#2
Chucara
Maxi Nørd
10-10-2018 15:32

Rapporter til Admin
Jeg vil påstå, at det er irrelevant hvilken enhed eller OS, der læser filerne fra disk og sender bitstreamen videre. Det er først fra din DAC/lydkort og frem, at støj kan introduceres. Hvis man laver en platform eller et OS, der ikke kan læse en fil korrekt, vil det ganske enkelt ikke virke. Dermed skal du kigge på hvilken software, der understøtter de krævede formater, har et godt library, og en god brugergrænseflade. Jeg vil æde min gamle hat på, at du ikke ville kunne høre forskel i en blind test på den enhed, du linker til og en anden maskine, hvis ellers software, højttalere og DAC er det samme. Der er jo bare en passivt kølet NUC med egenudviklet software. DSD upsampling foregår i softwaren, ikke i "dedikeret hardware". At den ikke har blæsere er kun en fordel hvis den står i samme rum som dine højttalere.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#3
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
10-10-2018 15:56

Rapporter til Admin
@Chucara Ja det du skriver er jeg enig i, men selvfølgelig er det også fedt og praktisk osv at have en dedikeret løsning. Jeg skal have en standalone løsning uanset hvad, det kunne også være en streamer som også har samme slags funktion dog har den indbygget DAC(de fleste streamere i hifi-klassen) og jeg har allerede en integreret forstærker Rotel RA-1592 med DAC indbygget. Jeg har altid haft en god oplevelse med standaloneprodukter, der håndterer forskellige medier. Windows kan klare rigtigt meget igennem feks emulation og apps og drivere, men jeg kommer ikke væk fra at en alt-i-een løsning som Roon Nucleus er langt federe så at sige for mig. Tænker at Linux også er en fordel ift opdateringer det er der mange der skriver på Roons forum, at windows er en meget fleksibel og udbredt OS men til gengæld kan den også som alt andet software skabe en del problemer på en masse fronter såsom opdateringer og ditten og datten. Først tænkte jeg som sagt at streamer er en fed hardware løsning, men DAC´en har jeg ikke brug for, og så er der jo som sådan ikke noget software til afvikling af covers og artistinfo osv, det har Roon jo netop gjort smart og nemt og virkeligt up-to-date. Problemet er sådan set prisen pt. Man kan så vidt jeg ved ikke få en special skræddersyet windows-os pc der udelukkende er dedikeret til musikafvikling ala roon, og med 100% passivt kølet kabinet i ét støbt aluminumstykke, men man kan få noget der ligner som sagt med Intel NUC(det er også en NUC Roon bruger bare en specialtilpasset én af slags hvad det så end præcist betyder).
--
#4
basillus
Bruger Aspirant
10-10-2018 16:12

Rapporter til Admin
På computeraudiophile.com skulle en rimelig almindelig og billig NUC evt. med 64emmc, hvor styresystemet audiolinux loades i rammene og med ekstern lineær psu give den bedste lyd hidtil...
--
#5
Chucara
Maxi Nørd
10-10-2018 20:08

Rapporter til Admin
#3: Forstå mig ret. Jeg kan ikke se grunden til at købe en Windows licens til en sådan maskine, men det er ikke pga. kvaliteten, at man skal fravælge Windows. Oftere vil drivere fungere bedre på Windows end på Linux, da der ganske enkelt er flere kunder på platformen. Det er dog nok næppe relevant i denne diskussion. Først og fremmest er grunden til jeg ikke ville overveje denne boks prisen. Jeg nægter pure at give 22,000+ for en NUC til 4-5000,-. Et passivt case kan fåes andre steder (til omkring 800-1500,-). Især ikke fordi de spiller så meget på at kvaliteten er bedre uden at komme med beviser på påstanden. Om deres software er genial, kan jeg ikke svare på. Jeg kan dog ikke se, at det skulle retfærdiggøre prisen. Nu ved jeg ikke hvad dine krav er til formater, men både Sonos og Denon Heos laver modeller uden forstærker og højttalere, der understøtter DSD, FLAC, ALAC, mv. Her får du i hvert fald et fint UI, der er understøttet af samtlige smartphones, tablets, PC'er mv. Et mindre selskab kan man snildt mistænke for ikke at have testet det så grundigt på alle devices.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#6
MadsFerguson
Monster Supporter
11-10-2018 08:46

Rapporter til Admin
Stream dine FLAC'er til sådan en her og køb en ordentlig forstærker til den. Det virker fremragrende. Så har du mulighed for at bruge din favorit applikation. muligvis kan du endda bruge Roon app til at sende direkte til den. Så er du i mål med det dedikerede hardware du ønsker. http://audiofi.net[...] https://theaudiophileman.com[...]
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#7
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
11-10-2018 13:30

Rapporter til Admin
@Chucara. Jamen jeg er enig i at det er overpris at betale for en skræddersyet Roon maskine med Roon O/S der kører på Linux. Men til gengæld skal jeg ikke bekymre mig om meget andet end at tænde og slukke den(forudsat at de yder support og opdateringer osv). Som alt andet så er det altid langt bedre at have feks Microsoft bag sin software de har mange dedikerede teams og sygt meget IT-Knowhow, men omvendt så er standaloneprodukter altid bedre end multi-løsninger, da de er skræddersyet til få opgaver, det være sig stream, film, spil, musik etc. Og så har de virkelig fået et fedt interface med god artist-info og coverart og den kan indexere og finde dine musikfiler og sammenligne dem på kryds og tværs. Jeg vil dog lige teste Roon på min pc før jeg eventuelt køber en stand-alone løsning. Pc feks til spil er LANGT kraftigere end nogen konsol, fordi hardwaren er så kraftigt som den er, til gengæld foregår det i Windows miljø hvilket ikke giver en konsoloplevelse(selvom konsoller også er blevet mere og mere pc-agtige så er de stadigvæk dedikerede løsninger i lukkede systemer mere eller mindre).
--
#8
MadsFerguson
Monster Supporter
11-10-2018 13:37

Rapporter til Admin
Xboxs er Windows 10 Core med en Hyper-V og PSP er FreeBSD. Der er intet magisk eller RT over det du beskriver. Chucara's bemærkning om drivere er meget relevant.
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#9
gasolin
Guru
11-10-2018 14:35

Rapporter til Admin
kan man justere bit og samplerate i linux?
--
#10
Chucara
Maxi Nørd
11-10-2018 22:49

Rapporter til Admin
#8: Hehe, ja Xbox One er nok ikke det bedste eksempel at hive frem i den diskussion. #7: Min pointe er: at afspille musik er hverken en super specialiseret eller tung opgave. Det kræver ikke dedikeret hardware på nogen måde, når DAC'en sidder i en anden enhed. Derfor vælger du ud fra bekvemmelighed, ikke performance, lydkvalitet eller andet. Er du indforstået med det, og villig til at betale prisen, så gør da det. Men hvis du tror, at en rebranded NUC er bedre til opgaven end andet hardware, vil du blive skuffet. Men har du set, at Roon har en 14-dages trial på deres software? Det kan du jo lade være med i dine overvejelser, hvis du er i tvivl om det.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#11
Isaac Ra.
Bruger Aspirant
13-10-2018 00:41

Rapporter til Admin
Ja altså konsoller er mini-pcere pt, men stadigvæk standalone produkter med skræddersyet O/S og drivere osv, som primært skal afvikle spil(hvor meget eller lidt er en anden sag, men du får trods alt et andet produkt når du køber en konsol, og ja pc´en kan afvikle rigtigt meget af det samme men der er stadigvæk forskelle også prismæssigt og stabilitetsmæssigt), og som så også kan meget andet som en pc kan, netop fordi at de store firmaer indså at en multimedieplatform var vejen frem. @Chucara Det er noget hø at jeg ikke kan prøve produkterne hjemme, det er blinde køb, så jeg kan desværre ikke sammenligne andet end hvad jeg læser på nettet. Har også tænkt mig at prøve Roons 14 dages trial periode. Jeg læser lidt mere på deres forum om Nucleus og andet hardware.
--
#12
MadsFerguson
Monster Supporter
13-10-2018 10:08

Rapporter til Admin
#11 Nej. OS'et er ikke skræddersyet, det er off-she shelf varer der er tilpasset, det er kendt og standard teknologi de bruger. Roon er det samme. En PC der er pakket pænt ind. Jeg er ikke sikker på jeg forstår din fokus omkring en enkelstående platform. en konsol har et 'lydkort' som bliver drevet af nogle drivere og et OS som har mange år på bagen. Hvorfor du tænker det bliver en bedre løsning, end hvis en PC med et lydkort drevet af en driver og kørt af et OS med mange år på bagen, det forstår jeg ikke. hvad er logikken her (I'm not poiting fingers, I'm asking) Mht. Dedikeret hardware til at afvikle dine bits, så har jeg linket til Yamaha's ret fremragende MusicCast platform tidligere, hvis du bor i nærheden af København, så kan KT Radio demonstrere det for dig. Personlig er jeg gået All-In på MusicCast og en PC baseret er ikke interessant for mig længere, mit music sender jeg bare fra Plex (med artist info osv osv osv) og direkte til MusicCast enheden, jeg kan sende det ud i hele huset eller enkelte dele (ligesom Sonos) og jeg har mulighed for købe en integreret Yamaha endhed (radio, bærbar højttaler, sorround osv) eller om jeg vil sende lyden direkte videre over i en Hi-fi DAC og en Hi-Fi forstærker. Det er simpelt, det virker, du kan se og høre inden du køber og det lyder rigtig godt... og så koster det ikke de tossede beløb Roon gør. Hvis du er helt vild med Roon's indpakning og software, så køb det. Hvis ikke, så er der bedre og billigere veje i mål.
--
-- Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.

Opret svar til indlægget: Roon Nucleus+. Bedste pc-lyd løsning?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning