Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Sommerferie gennem Europa

Af Monsterbruger CARNEM | 11-10-2018 09:30 | 446 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej HOL Jeg ved dette emne måske er lidt offtopic ift. at det er en hardwareside, men I plejer at være gode med alle slags råd! Sagen er den at min kæreste, vores søn og jeg planlægger at tage bilen ned gennem europa 4 uger i Europa næste sommer. Vores søn er til den tid knap 2 år. Nogle enkelte krav/ønsker: - Ikke for lange kørestræk ud over den første og sidste tur. - Variation ift. hvor man bor - hotel/camping/lejlighed - Nogle varme steder m. pool - En eller flere storbyer - Børnevenligt - Nogenlunde prisvenligt overall. Samlet budget uden lommepenge er vel 30-35.000 DKK. Vi har selv snakket om noget der involverer Bellatonsøen, Budapest, Kroatien, Italien, Østrig/Schweiz. Vi ønsker inputs til specifikke steder, forslag til alternative ruter og generelt erfaringer. Mvh Jakob
--
Chuck Norris can divide by zero.

--
Sidst redigeret 11-10-2018 09:32
#1
kiomis
Elite Supporter
11-10-2018 09:32

Rapporter til Admin
Uha, har selv en del erfaringer med Kroatien, og der er massere af steder som kan anbefales. Kan du måske skrive lidt om jeres ønsker til ferien? Vandre, se noget naturskønt, daseferie, noget helt tredje!? :) Og vigtigere endnu, prisniveau
--
Sidst redigeret 11-10-2018 09:33
#2
CARNEM
Monsterbruger
11-10-2018 09:49

Rapporter til Admin
#1 Fedt! Prisniveuaet står der. Dog er det selvfølgelig fint, hvis det er mindre. ;) Ift. ønsker, så er det igen noget variation. Primært daseferie m. noget pool og noget for børn, men også noget natur og noget storby.
--
Chuck Norris can divide by zero.
--
Sidst redigeret 11-10-2018 09:50
#3
ToFFo
Guru
11-10-2018 10:14

Rapporter til Admin
Kroatien og Slovenien har utrolig flot natur synes jeg, og er billige at rejse i. Har I overvejet bare at leje en autocamper og tøffe rundt i dernede?
--
- Indsæt signatur -
#4
kiomis
Elite Supporter
11-10-2018 10:28

Rapporter til Admin
#2 Nu ved jeg ikke hvad jeres natur ønsker er, men kæresten og jeg vandrede omkring "Plitvicka Jezera" i sommers, og må sige det er sindsygt flot! Der er naturligvis de lidt mere børnevenlige måder, hvor man kan tage færger / busser derinde. Vil dog på alle måder råde til at man gør det udenfor sæsonen, vi prøvede for 3 år siden, og der var kø til parkeringspladsen, som i MEGET lang kø, der opgav vi. Der er fornuftigt prisleje at komme ind, og man står selv for mad / Drikke. Mener vi gav 150kr / person for at komme ind. Man kan snildt bruge 2-3 timer derinde, vi fik som sagt gået en del, så vi var der omkring 7 timer. Udenfor er der et spise sted, tæt hvor man betaler for biletterne, kan VARMT anbefales. God mad, MEGET mad og prisvenligt. Nationalparken "Krka" er absolut også et værdigt besøg, dog er det betydeligt mindre! Ift. steder hvor der er børnevenligt er det svært for mig at vurdere, det er ikke sandstrande i kroatien, men sten, de fleste steder. Har hørt mange tale varmt om øen Krk, har selv været der mange gange, og det er et fantastisk sted, jeg ville dog køre helt ud til kanten, til stedet som hedder "Baska", det er mere børnevenligt, stranden er pæn, har endnu ikke oplevet dårligt vejr der. Storbyen Zagreb kan man på INGEN måde komme udenom. Det er en helt fantastisk og moderne by, i år er der åbnet noget "outlet" ift tøj små 5 km udenfor Zagreb, kæresten og jeg fik købt spørgstøj og dagligdagstøj, til en brøkdel af prisen (ca 60% besvarelse). Det er lavet som en slags by, med gader, spisesteder mm. Det ligger lige ved siden af IKEA i Zagreb! :) Mad, vil anbefale at man benytter de lokale bagere til morgenmad, de laver sindsygt god brød! Vores morgenrutine var: 2 boller, 2 chokolade crossainter og en vand, små 20kr i alt.. :) Bemærk, at de turistede steder, er priserne for at spise ude, det samme, hvis ikke dyrere end i DK. Specielt på Øerne. På turen hjem / igennem slovenien, vil jeg anbefale at tage et smut forbi byen "Bled" det er mega flot, og ca 5km omkring øen, samt andre små ruter man kan gå. Der er lidt af hvert, hvis du ønsker noget mere specifikt, så sig endeligt til! :) Tilføjer lige: Hvis man ønsker noget lidt specielt, eller noget som er dejligt nemt, så er Opatija også fint, og børne venligt, der er også RIGTIG mange småbyer langs kysten, ml. Rijeka og Italien (Venedig) man kan tage og besøge, der er super flotte strande, gode spisesteder mm. Italien og Venedig er 2-3 timers køretur fra Opatija. Anbefaler dog at man besøger Kroatien før industriferien, eller efter! :)
--
Sidst redigeret 11-10-2018 10:30
#5
Rumleskafte
Superbruger
11-10-2018 10:38

Rapporter til Admin
Giver en Tommelop til Kroatien. Vi var afsted i sommers (2x par med børn) og det var overraskende godt! Bedre end hvad vi tidligere har prøvet hvad angår “børneferier”
--
#6
ramos
Giga Supporter
11-10-2018 10:52

Rapporter til Admin
Må jeg ydmygt foreslå at genoverveje om det i virkeligheden er så fedt at være mange forskellige steder og dermed også meget i en bil med så lille en lille dreng. Min erfaring med børneferier siger mig, at det er bedst at plante sig 1 max 2 steder, i løbet af en måneds tid. Så kan man få pakket ud, slappet af og børnene får lidt af en rytme med hensyn til søvn osv. Desuden vil de penge i spare på transport kunne bruges til et lidt sjovere sted at bo. I kunne f.eks. leje et sommerhus i sydfrankrig med pool på AirBnB. I hverdagene kunne i købe god og billig mad og vin på de lokale markeder, gå nogle morgenture i naturen (det kan godt blive lidt varmt midt på dagen) og så ellers bare lounge ved poolen med en bog eller lege med drengen. I kunne så udvælge nogle dage hvor I så kører til den nærmeste by eksempelvis byer langs sydkysten som Cannes, Nice, St. Tropez.. alt efter hvor I befinder jer, hvor I kunne få stillet lysten til storby. Det burde kunne klares inden for budgettet, hvis man holder sig lidt fra de store dyre byer. Måske 1-2 timers kørsel fra dem.
--
#7
CARNEM
Monsterbruger
11-10-2018 13:57

Rapporter til Admin
#4 Tak for tippet. :) Jeg kigger hvert på Plitvicka Jezera. Vi kan dog ikke tage afsted uden for sæsonen, desværre. #6 Det må du gerne spørge om, men bare rolig, vi har overvejet det. Så meget kørsel regner vi heller ikke med at det bliver. Vi forestiller os 10-13 timer på start- og slutturen som vi tager aften og nat, og ellers ikke meget mere end de der 4-5 timer på de andre stops. Og vi skal ikke have 10 stops, nærmere 5. Et sommerhus i Sydfrankrig er bestemt en mulighed som et stop og se noget derfra. Men 4 uger bliver for lang tid for os. Hvis jeg skulle låse mig 4 uger med et barn, så ville jeg vælge en campingplads i Italien med legepladser, pools, børneunderholdning osv.
--
Chuck Norris can divide by zero.
--
Sidst redigeret 11-10-2018 13:58

Opret svar til indlægget: Sommerferie gennem Europa

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning