Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Lægedrøm dårligt gennesmnit

Af Gæst Lægeaspiranten | 17-02-2019 22:26 | 2688 visninger | 38 svar, hop til seneste
Hejsa Jeg har længe haft en drøm om at blive læge. Jeg blev færdig med gymnasiet sidste år og begyndte med et sabbatår efter sommerferien. Jeg har dog ikke fundet et job men har haft brug for et hyggeår hvor jeg lige kan få koblet af fra hverdagen og få slappet af. Det problem som jeg har er at jeg ikke fik specielt gode karakterer i gymansiet, jeg skraldede lige igennem for at sige det mildt. Mit gennemsnit lå på omkring de 3. Er der nogle af jer der har læst medicin i udlandet, jeg har overvejet at finde et spøjst universitet i østeuropa evt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Asgerkhan
Super Supporter
17-02-2019 22:48

Rapporter til Admin
Hvad med kvote 2?
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.
#2
ToFFo
Guru
17-02-2019 22:55

Rapporter til Admin
Altså jeg tror ikke det bliver lettere hvis du læser medicin. Hvis du kæmper med at få et gennemsnit på 3 i gymnasiet, tror jeg ikke medicinstudiet er noget for dig.
--
- Indsæt signatur -
#3
Lægeaspiranten
Gæst
17-02-2019 23:01

Rapporter til Admin
#2 Hvis man synes det er spændende kan man vel godt få en høj karakter der. En videregående uddannele er jo mere målrettet hvor man læser noget man interessere sig for i stedet for noget generelt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Lægeaspiranten
Gæst
17-02-2019 23:02

Rapporter til Admin
#1 Kunne godt være en mulighed, ved bare ikke om mit gennesnit er så dårligt at der ikke er en chance. Måske man skulle arbejde lidt på et plejehjem kan være det kan hjælpe på kvote 2 måske.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
wanted31
Elitebruger
17-02-2019 23:02

Rapporter til Admin
#2 sværhedsgrad har ikke noget at gøre med det krævede gennemsnit.
--
#6
wanted31
Elitebruger
17-02-2019 23:03

Rapporter til Admin
Op - 100% kvote 2
--
#7
Lægen
Gæst
17-02-2019 23:03

Rapporter til Admin
Hej, Jeg er læge, har været det i et par år, og vil godt give dig et par råd med på vejen. Hvis du vil være læge i Danmark, vil jeg kraftigt fraråde dig at finde et andenrangsuniversitet i udlandet. Fælles for de danske universiteter, der uddanner læger er et meget højt bundniveau. Omvendt er mit klare indtryk, vurderet ud fra egne og kollegers observationer, at bundniveauet på østeuropæiske universiteter er uendeligt lavt. Der findes helt sikkert gode universiteter, hvor du kan blive en ligeså dygtig læge som i Danmark - men jeg tror bare ikke det er dem, som optager de, der ikke kunne komme ind i norden. Det lyder måske lidt barskt, men hellere få sandheden nu, end om 6 år når du pludselig opdager, at du simpelthen ikke er ligeså dygtig som dine dansk-uddannede kolleger. Kvote-2 er helt klart den oplagte løsning for dig. På SDU har de et stort kvote-2 optag. Optagelsesproceduren skulle være lidt tough (er selv uddannet i Århus), men hvis det virkelig er din drøm, så skal det nok gå. Slutteligt vil jeg bare opfordre dig til at være ærlig overfor dig selv, og tænke over hvorfor du skraldede dig igennem gymnasiet. Rakte evnerne ikke længere? Var du doven? Ville du hellere feste? Optagelsen er jo kun det absolut første lille skridt - efter optagelsen venter der dig 6 år med et af de mest læsetunge fag du kan kaste dig over. Og her er der ingen ud over dig selv til at sørge for at du får læst dine ting. Forelæserne og lektorerne kan ikke dit navn, og er bedøvende ligeglade med om du får læst. Og gør du ikke, så dumper du. Ovenstående er ikke ment for at afskrække dig, men det er simpelthen virkeligheden - hellere finde ud af det nu, og så fokusere andetsteds, end at jage et luftkastel.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Belfast
Junior Supporter
17-02-2019 23:04

Rapporter til Admin
Jeg ved godt jeg er en sur gammel mand nu, men at sige "Jeg har dog ikke fundet et job men har haft brug for et hyggeår hvor jeg lige kan få koblet af fra hverdagen og få slappet af. " Det er sgu da ikke efter en afslappet gymnasietid man skal slappe af, man må da ikke håbe du kommer på læge studiet, jeg vil meget nødigt have en læge som hygger sig igennem medicin studiet...ej heller håber jeg for dig at du får børn og skal smørre madpakker og den slags ting som kan betyde at man skal koble af et års tid fra familien (læs hverdagen).. Prøv at hør jeg syntes faktisk, at samfundet presser børn og unge alt for meget til at skulle vælge men du kunne jo tage en job som vikar eller andet, jeg tror ikke på, at man fordi man har gået i skole i en 12-13 år har brug for at slappe af fra hverdagen. Du har brug for en alm hverdag så du kan finde udaf hvad du vil...Hvis du vil på lægestudiet må du nok knokle for det om det så betyder ind i hjemmeplejen eller andet, læs mere. Eller faktisk alt andet end det du har gjort indtil nu nemlig at slappe af i gymnasiet og derefter koble af fra hverdagen.. du er velkommen til at sende dine opgaver på læge studiet til mig så skal jeg nok lave dem for dig. god vind Søren
--
Short people got no reason to ....
#9
Martin
Gæst
17-02-2019 23:21

Rapporter til Admin
Jeg læser Medis i Aalborg, og jeg kender en del som gerne ville være læger. Ud fra min umiddelbare viden, så er det bedste du kan gøre er at læse alle dine fag op på studenterkursus, og få gode karakter. Jeg ved at på Aalborg, så kigger studienævnet hovedsagligt på karakterer, selv på kvote 2, og så kommer alt erhvervsrelevant erfaring i andet prioritet. Det er for AAUs synpunkt, den bedste måde at vise at man brænder for at blive læge, selvom man var en spade på gymnasiet. Tror umiddelbart det også gælder for de resterende universiteter i Danmark. Der var en der startede på medis sammen med mig og droppede ud på 2. sem. for at læse til læge. Han begyndte at læse alle sine fag op på studenterkursus. Han er først startet i år igen. Det tager tid, men hvis du VIRKELIGT gerne vil være læge, så tager man også konsekvenserne af at være en idiot på gymnasiet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
lægen2
Gæst
17-02-2019 23:30

Rapporter til Admin
Jeg er også læge og kan fuldt ud tilslutte mig #7, og skriver egentlig primært for at kommentere på din "illusion": "Hvis man synes det er spændende kan man vel godt få en høj karakter der. En videregående uddannele er jo mere målrettet hvor man læser noget man interessere sig for i stedet for noget generelt." Du kan være HELT sikker på, at du vil finde ca. halvdelen af det fulde pensum på lægestudiet temmelig kedeligt, eller ligefrem demotiverende fordi det BÅDE er svært og temmelig intetsigende (for dig, ikke generelt), så det "rigtige" studie er IKKE én lang fest. Mit råd er, enten af stramme dig an eller finde noget andet. Jeg tog 2 års pause efter gymnasiet, for dels at være i Forsvaret i 18 måneder og derefter rejse i 5 måneder.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
fuerzzz1
Elite Supporter
17-02-2019 23:35

Rapporter til Admin
Hmmm... ikke fordi jeg har haft ambitioner om at blive læge eller noget "andet fint", jo direktør i en computerfirma måske... ;) Jeg tog først HG1 og ville så gerne i lære, i fx en computerbutik. Det lykkedes så ikke, så arbejdede jeg i stedet deltid (20 timer et år) på en grillbar. Så tog jeg HG2. Og midt i HG2 lukkede grillbaren godt nok, så var nødt til SU.lån det sidste halve år (det første år var jeg under 18 så kunne få 0 kr i SU. OG SÅ fik jeg en læreplads (og gennemførte den også med et 10-tal til fagprøven). Lige med læger, så tror jeg faktisk ikke det er noget stort problem hvis du tager det i østeuropa eller lign. Uden at kende noget til Kvote 1-og 2 systemet, så ved jeg da fra min egen "krop" At en meget stor andel af læger på danske hospitaler er enten norske, østeuropæere, eller endda Fillipinere, som kun lige kan dansk nok til at man MÅSKE forstår hvad de siger. Er vist også lige op i nyhederne for tiden - noget med "Boom i antallet af udenlandske læger". Så tænker de kommer vel fra uddannelses-steder som dem du tænker på. Og de kan godt få job, endda kun med gebrokkent dansk. Jeg har endda prøvet at en læge der skulle tage en rygmarvs-prøve (måske meningitis, og kæmpe nål, kun kunne tale indisk, ikke engang engelsk!
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#12
dr_schlemer
Supporter
17-02-2019 23:39

Rapporter til Admin
Det må være en joke... Gymnasiet er peanuts ved siden af medicin-studiet... Et sådant universitets-studie, der er normeret til 6 år og iøvrigt kræver nogle af højeste adgangskvotienter, kræver selvdisciplin, målrettethed og gode evner til naturfaglig deduktion og udenadslære. Får man blot "3" i gymnasiet - har man intet at gøre på lægestudiet. Medmindre der er helt specielle forhold i din gymnasietid, der gør sig gældende. At man vælger at dalre omkring i et sabbatår siden sidste sommer og ikke har et arbejde - vidner ikke om den personlige karakter og målrettethed dette studie vil kræve. Gå nu i tænkeboks. Hvad vil du og hvorfor? Og prøv at vær realistisk omkring egne evner og begrænsninger. Når det er sagt, så kvote 2 en mulighed. Men det kræver målrettethed og modenhed. Man kan jo evt. tage en samtale med studievejlederen på Health, SDU og høre, hvad de lægger vægt på ved kvote-2 optagelse - og så målrette sit CV og evt. suppleringsfag efter dette. Men det er jo vigtigt at have en backup-plan. At gå efter en anden- eller tredjerangsuddannelse i et andet land er helt ude i skoven. Det bliver jo bare endnu sværere - med nyt land, andre kulturer, sprogbarrierer, mv. Medmindre man selvfølgelig har specielle sproglige kundskaber og tilknytningsforhold og til et af disse lande... En lægeuddannelse er ikke umiddelbar overførbar fra land til land. Det kan vise sig, at være yderst problematisk. Det skal altså undersøges GRUNDIGT inden det bør overvejes.
--
Mvh Christian"Enhver mener, at hans kobber er guld."
--
Sidst redigeret 17-02-2019 23:43
#13
Krelle1911
Elitebruger
18-02-2019 01:50

Rapporter til Admin
Utroligt alle de læger her pludseligt er på gæsteprofiler ^^ Gå efter kvote 2 min ven. Kommer du ind, så se det som en once in a lifetime chance. Gå ALL IN!
--
NZXT H700i | i5 8600k @ 4.9GHz | Asus Z370-E | 32GB Vengeance 3000 MHz RGB | NZXT x62 | Corsair H850W | EVGA GTX 970 SSC | 960 EVO
#14
kb-
Nørd
18-02-2019 06:45

Rapporter til Admin
Det er jo en trold. Ingen med et snit på 3 i gymnasiet er nogensinde blevet læge. Hvad vil du skrive i din kvote 2 ansøgning? "Jeg har ikke formået at lave noget som helst de sidste fire år, men nu vil jeg gerne være læge"?
--
.
#15
Rolf
Ultra Supporter
18-02-2019 07:30

Rapporter til Admin
#11, meget af dit svar er "uden lige at kende noget til, tror jeg"... Jo tak, det bærer det tydeligt præg af.
--
#16
NiceRag
Elite Supporter
18-02-2019 09:10

Rapporter til Admin
kvote 2 og overvej at opgradér dine karakterer i mellemtiden... hvis det er din drøm, så gør det vel intet, at det tager hårdt arbejde.
--
#17
SimonFRB
Bruger
18-02-2019 09:44

Rapporter til Admin
Overvej at start på noget andet - fx Idræt/Farmaceut/Medis. Når du så har en bachelor, så søger du kvote 2, og så kan du måske få lidt merit. Og om 20 år er du så speciallæge. Good luck.
--
#18
Yoda626
Elite Supporter
18-02-2019 10:57

Rapporter til Admin
tag et par HF enkel fag, A niveau. Hvis du ikke kan få gode karakter efter 1 år på grund af evner eller dovnskab/disciplin, så opgiv drømmen. Så egner dig nok ikke til at blive læge, hellere vide sandheden end at leve med en fantasi forstilling om sig selv.
--
#19
QWERTY Andreas
Mega Supporter
18-02-2019 11:08

Rapporter til Admin
"Jeg har længe haft en drøm om at blive læge." Hvorfor kvalificerer dette dig til at læse medicin? "Jeg blev færdig med gymnasiet sidste år og begyndte med et sabbatår efter sommerferien. Jeg har dog ikke fundet et job men har haft brug for et hyggeår hvor jeg lige kan få koblet af fra hverdagen og få slappet af." Dette kvalificerer dig ikke til at læse medicin. "Det problem som jeg har er at jeg ikke fik specielt gode karakterer i gymansiet, jeg skraldede lige igennem for at sige det mildt. Mit gennemsnit lå på omkring de 3." Det tyder nok ikke på du er den rette til at læse på en videregående uddannelse. Kvote 2 er optag pba. hvor kvalificeret man ummidelbart er. Og intet af ovenstående tyder på der er mange kvalifikationer at hente. "Er der nogle af jer der har læst medicin i udlandet, jeg har overvejet at finde et spøjst universitet i østeuropa evt." Vil du også arbejde i Østeuropa som læge? Godt nok har medicin et meget højt snit - men snittet siger jo intet om hvor svær en uddannelse er. Blot hvor populær den er, samt hvor højt et gennemsnit dem der søger ind faktisk har. Dermed ikke sagt at medicin ikke er hårdt. Nu læser jeg ikke selv medicin, men jeg kender en del der gør. Og med den tilgang til det, tvivler jeg på du kan klare det. Hvis jeg var dig, ville jeg overveje hvad jeg ellers skulle lave. Du tog et valg om at "skralde gennem gymnasiet" (udover hvis der naturligvis har været nogle særligt svære omstændigheder for lige præcis dig). Nu er konsekvensen så at du desværre ikke kan læse medicin. Men heldigvis findes der også mange andre fede, spændende, uddannelser derude :)
--
Raijintek metis med: I5 4590, 2x4GB RAM, R7 260X (som er bust), SSD+HDD, custom vandkøling
--
Sidst redigeret 18-02-2019 11:09
#20
Kanser
Supporter Aspirant
18-02-2019 14:53

Rapporter til Admin
Pt. er ca. 7% af alle ansøgninger til de videregående uddannelser til medicin, så det er måske derfor snittet er så højt. Der er (for) meget prestige i at være læge. Det betyder nok desværre mere for nogen end selv jobbet. Jeg tror du får meget svært ved at komme ind på medicin med et snit på 3 fra gymnasiet, især når du har et helt år efterfølgende hvor du ikke laver noget. "Brug for at slappe af"... i et helt år!? Har du bare siddet derhjemme i et år? Hvad fanden har du fået tiden til at gå med?
--
Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget.
#21
Mattii
Ultra Nørd
18-02-2019 15:05

Rapporter til Admin
Hvorfor bruger du ikke sabbatåret til at få nogle bedre karaktere?
--
#22
Thomas
BOFH
18-02-2019 15:24

Rapporter til Admin
Det kommer aldrig til at ske for dig. Beklager du er simpelthen ikke dygtig nok og det er tid til at vurdere om du ikke skal gå andre veje i livet. Du kunne naturligvis forsøge at tage nogle fag igen og få bedre karakter, men da snittet for optagelse er 11,2 ti standby og 11,4 til direkte optagelse har du altså MEGET langt vej. Alternativt er en kvote 2 andøgning hvor du har både relevant erhvervserfaring og en kraftig opgradering af dit karakter snit.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
--
Sidst redigeret 18-02-2019 15:24
#23
the688
Guru
18-02-2019 15:33

Rapporter til Admin
Lyder mest som om "jeg vil gerne have en lægeløn" - og ikke "jeg vil gerne være læge". Hell, jeg ville være jagerpilot indtil jeg blev 14, hvor jeg fik konstateret at jeg var nærsynet. Så må man videre med noget andet. Et fjumreår efter verdens nemmeste uddannelse (3 år på den mest dvaskede af alle de vanvittigt udisciplinerede af de danske uddannelser) virker ikke som basis for et langt hårdt studie. Sorry dude. Jeg vil også gerne alt muligt - men jeg vælger at gå efter det realistiske.
--
"ORK SATME!"
#24
inckie
Elite Nørd
18-02-2019 17:13

Rapporter til Admin
#23 Tror faktisk at de fleste gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelser er ren "dvaskhed" sammenlignet med et job eller en videregående uddannelse. Jeg har hvert fald aldrig følt mig så "dvask" som da jeg læste IT-Supporter - hold kæft det var kedeligt og ikke særligt udfordrende ... Så ja - jeg er sgu helt enig i at har man brug for at slappe af i et helt år, efter en ungdomsuddannelse, så skal man nok ikke læse til læge.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 18-02-2019 17:16
#25
Luske!
Ultra Supporter
19-02-2019 12:38

Rapporter til Admin
Måske sygeplejerske? If so, må fredagsbar og introtur være som en tur i himlen mht kønsfordelingen
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
#26
pcproblem
Juniorbruger
19-02-2019 13:24

Rapporter til Admin
Mit indtryk af lægestudiet er, at det kræver stor selvdisciplin, fordi mængden af udenadslære er enorm i forhold til f.eks. økonomiske studier, hvor et sundt fundament tillader at udlede mange af de følgende principper.Sværhedsgraden er ikke på noget ekstraordinært teoretisk niveau som udgangspunkt, men mit indtryk er, at der til gengæld er en stor læsebyrde og store krav til udenadslære til mundtlige såvel som skriftlige eksamener. Det er klart, at det teoretiske niveau stiger markant, som man kommer længere i forløbet. Derfor kræver studiet fra start en bedre arbejdsmoral end mange andre studier, fordi udenadslære og store pensummer er tidskrævende i sig selv. Med et snit på 3 og behov for at slappe af i dit sabbatår, så lyder studiet ikke som noget for dig. Uanset hvad du læser, så kommer du til at læse om noget, som er mindre spændende, specielt på bacheloren. Du kan overveje, om du vil vælge en mere specialiseret bachelor inden for et område. Herudover bør du overveje, om du er bedre tjent med et studie, hvor man selv kan udlede og relatere den viden, som man får i større grad, således at et godt teoretisk fundament kan lede til en mindre læsebyrde på sigt. Det lyder som om, at din tilgang til gymnasiet har været meget rationel (for ikke at sige doven).
--
#27
EQuiNoX
Nørd
19-02-2019 18:22

Rapporter til Admin
Personligt ville jeg nok ikke, have en læge der ikke engang kunne tage sig sammen til mere end et gennemsnit på 3 i gym. Når du nu allerede var en drøm.
--
Capitalism is the extraordinary belief that the nastiest of men for the nastiest of motives will somehow work for the benefit of all.
#28
dddjensen
Gæst
19-02-2019 21:45

Rapporter til Admin
#20 - Du har så meget ret. Jeg havnede i en sjov reunion situation i efteråret. Der er tale om en flok folk hvor en del har klaret sig fantastisk godt, og bl.a. arbejder som revisorer, advokat, lederstillinger inden for ingeniør arbejde, et par selvstændige mv. Nogle af disse var flyvende rent karierre/indtjeningsmæssigt. Der er så også en læge, som sjovt nok løber med alle "WOW" "HOLD DA OP". Der er bare vanvittig meget prestige i jobbet som læge, og hvorfor egentlig? Prestigen ligger vel egentlig i, at læger tidligere var utrolig dedikerede "givere" :) Nu tror jeg bare at alle tror lægelønningerne er høje - bevars de tjener da gode penge, men der er mange andre jobs der er lige så velbetalte eller bedre - som giver 0 kredit :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
Veldrejet bæver
Bruger Aspirant
19-02-2019 22:01

Rapporter til Admin
#27 Mon ikke langt de fleste mennesker udvikler sig og specielt siden gymnasietiden. Hvis manden nu forbedre sig, ser jeg personligt ingen hindring i at han sløsede sig igennem 3 år (udover det er spild af hans tid, og samfundets penge)
--
#30
fransfrakker
Junior Supporter
20-02-2019 10:20

Rapporter til Admin
#27 Hellere en der fik dårlige karaktere på gym og kom ind for noget personen fandt ud af var det rigtige, end folk som kom i faget pga social status, og bare prøver at lave så lidt som muligt til de skal på pension.
--
#31
Wut
Mega Supporter
20-02-2019 10:30

Rapporter til Admin
Jeg tror ikke på, at nogen kan slæbe sig igennem gymnasiet med dårlige karakterer, og undskylde sig med "Det var kedeligt" eller "Jeg blev ikke udfordret". Og når de så vælger et eller andet fagligt super tungt studium, så blomstrer de pludselig op, og sidder til langt ud på natten og læser tykke bøger. Det er selvindbildning at tro, at "Jeg er egentlig vildt god til at læse og forstå svære faglige ting - men jeg GAD bare ikke lige på gymnasiet..." Enten har man interesse i at lære noget, eller også har man ikke. Enten er man boglig, eller også er man ikke. Enten kan man godt lide at være fysisk aktiv, eller også kan man ikke. Hvis man har en naturlig appetit på at læse og blive klogere, så synes man de fleste emner er spændende. Se på folks karakterer i gymnasiet: Enten ligger man højt i de fleste fag, eller man ligger lavt i de fleste fag (med undtagelser selvfølgelig). Det er de færreste, der har topkarakterer i 3-4 fag, som så ligger totalt i bunden i andre fag. Enten er man god til at lære sig nye ting, god til at læse, har interesseren for fag/skole generelt... eller også har man ikke. Så nej - jeg tror ikke en hat på, at man kan slæbe sig igennem gymnasiet, og så bare læse som en gal i døgndrift og elske det på lægestudiet. Man bliver fanme nødt til at være realistisk med, hvad man er god til, og hvad man har lyst til. Man bliver nødt til at finde et studium, der passer til en selv angående om studiet er praktisk eller teoretisk i undervisningen, om der er gruppearbejder eller selvstudier, om det er ren teori eller mere direkte anvendeligt. Hvis man tror man "lige kan tage sig sammen" og læse noget, der ligger totalt længt væk fra, hvad man naturligt interesserer sig for eller naturligt passer til ens temperament og evner, så går det bare galt. Selverkendelse, people! ;-)
--
Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster...
#32
McNewmann
Giga Supporter
20-02-2019 11:25

Rapporter til Admin
Sikke en masse gamle sure mænd ;) Herre gud, manden fik ikke taget sig sammen på gym, og nu skal han høre på en masse negative kommentere fra alle de kloge hoveder på HOL. Jeg selv kom ud fra gym med et gennemsnit på 6.2, og startede på læreruddannelsen, og her kom jeg ud med et snit på 11.2. Idag underviser jeg sjovt nok jeres børn, og gør det skide godt, selvom jeg var en sjuskedorte på gym. Bare fordi man havde et "dovent" år på gym, er det ikke ensbetydende med at man også gør det på en videregående uddannelse. - Jeg synes helt sikkert du skal søge dine muligheder i Danmark til at starte med, det kunne være kvote 2? eller endnu smartere, så kunne du få dig en helveds masse erhvervserfaring først, og derefter søge kvote 2.
--
Spec: i7 3770k - 12GB 1600Mhz DDR3 - GTX1070 G1 - 80+Bronze 620W - Z77MX-D3H - W-64bit Soundblazter z soundcard.
--
Sidst redigeret 20-02-2019 11:27
#33
Kanser
Supporter Aspirant
20-02-2019 13:35

Rapporter til Admin
#32 Uden at negligere læreruddannelsen, så er der altså forskel på både det faglige niveau og kravet til selvstudie og disciplin på medicin og læreruddannelsen. Min bedste ven er lærer, og der var sgu en del fis og ballade på det studie - ham selv inklusiv. Men, han fik også et fint gennemsnit fra læreruddannelsen selvom han som dig havde et ret dårligt gennemsnit fra gymnasiet (6,6 i hans tilfælde hvis jeg husker rigtigt, gammel skala). Men her snakker vi altså medicin-studiet, en 7-årig uddannelse med et meget højt fagligt niveau, udenadslære på latin osv. Jeg er ret sikker på min ven ville have knækket nakken på medicinstudiet pga. det faglige niveau, men han klarede det fint på læreruddannelsen.
--
Ovenstående er UDELUKKENDE et udtryk for min PERSONLIGE holdning, også selvom det ikke eksplicit står i indlægget.
#34
Chr4030
Mega Supporter
20-02-2019 13:39

Rapporter til Admin
#33 Mit gym snit er 6,4, fordi jeg intet lavede. Har en kandidat fra DTU med et snit på 10.2
--
#35
pcproblem
Juniorbruger
20-02-2019 16:13

Rapporter til Admin
Der er væsentlig forskel på at komme ud med et snit på 3 og 6<. Det er decideret imponerende, hvis man kan klare sig gennem gymnasiet med et snit under tre, med tanke på at en lille smule læsning eller deltagelse mundligt hurtigt kan hæve karaktererne op på 4 og over. 3 i snit indikerer at der er at gøre med en person, som ikke har magtet bare at holde røven over vandskorpen og hentet nogle af de lettere 4-7-10 karakterer hjem gennem gymnasiet. Hvad der ligger til grund for det er selvfølgelig ikke irrelevant, men i kombination med trådstarters behov for at slappe af i sit sabbatår, indikerer dette at der er et fravær af arbejdsmoral, som er nødvendig for at gennemføre et studie - og særligt lægestudiet. 3 i snit er ikke den begrænsende faktor for at gennemføre lægestudiet som sådan, det er aebejdsmoralen. Med hårdt arbejde kan mam komme langt, men det kræver en fornuftig arbejdsmoral, og det er nok tvivlsomt, om den er etableret endnu.
--
#36
Chr4030
Mega Supporter
20-02-2019 21:23

Rapporter til Admin
#35 Jeg er helt enig :) Det er imponerende at have et snit på 3. Der må virkelig have været lavet ingenting
--
#37
Issue
Gigabruger
20-02-2019 21:24

Rapporter til Admin
Dovne.
--
i7-8086K (Corsair H150i Pro) Gigabyte RTX 2080 ti Gaming Oc 11Gb Rog Maximus x Hero Z370 (500GB M.2 Evo) 2x G.skill 3200mhz 16Gb 14Cl = 32 GB
#38
Mark
Gæst
31-05-2019 21:20

Rapporter til Admin
Du vil nok få et problem med at søge da mindstekravet til medicin kvote 1 + 2 er et snit på 6 og hvis du har lukket dit snit kan du intet gøre ved det Der kan søges dispensation og hvis du får den er kvote 2 vejen frem du kan eventuel supplere nogle fag men det vil ikke hjælpe dit gym-snit Jeg elsker virkelig kommentarene omkring det ikke at lave noget Jeg gik på gymnasiet og lavede aldrig mine lektier og ende med et snit under bestået-grænsen og jeg har efterfølgende gået på produktions-skole osv, Jeg er desuden uddannet Sosu-hjælper Gad vide hvad folk vil mene om mig så ? :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Lægedrøm dårligt gennesmnit

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning