Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Enorm belastning på 4G netværk

Af Gæst Infinity | 16-05-2019 00:42 | 1198 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej. På den antenne som vores mobiltelefoner og mobilt bredbånd tilkobler sig, er der en enorm belastning i tidsrummet 17-23 alle ugens dage. Når jeg måler hastigheden via speedtest.net så ser jeg resultater som ligger helt nede på mellem 1-3 Mbps, imens jeg om natten kan få målinger på 100+ mbps, og dagtimerne omkring 50 mbps. Jeg er godt klar over at aftentimerne er spidsbelastningen fordi folk streamer film, men at nettet ligefrem skal belastes så meget at jeg knapt kan åbne en internetside, eller streame en film i laveste kvalitet synes jeg godt nok er for dårligt. Er det noget som man kan klage til TDC over?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
16bamse
Giga Supporter
16-05-2019 04:25

Rapporter til Admin
Det havde jeg gjort hvis jeg var dig, men er du sikker på at du ikke bare bor i interferensområdet, da jeg nemlig har gjort det, i stuen var der knap 40 mbit/s men ude i garagen var der 150+ mbit/s Der var så ikke forskel på tidspunkterne hvad jeg lige husker.
--
CPU: R+ 2700x MB: Asus x470 ITX RAM: Corsair LPX 2x8GB GPU: Nvidia 1080Ti HDD/SSD: 2x4 TB & Samsung 830 256 GB Dell XPS 13 9360 & 9370
#2
Beer
Gæst
16-05-2019 06:36

Rapporter til Admin
#0 jeg ville klage hvis jeg lå på under 15 mbits i længere periode (10 min) og blive ved med at klage til de for fixet problemet. Det er ikke din skyld at de har solgt for meget.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Madschr
Elitebruger
16-05-2019 11:10

Rapporter til Admin
Virker til der er for mange koblet på masterne. Ring og hør om de kan hjælpe. Eller se om der er master fra en anden udbyder tæt på dig.
--
#4
Peter.
Maxibruger
16-05-2019 11:13

Rapporter til Admin
Det er et delt "medie" ligesom så meget andet, fatter heller ikke politikerne/TDC m.m. synes mobil bredbånd er en fin løsning på bredbånd problemet, på papiret, jo det er en fantastisk hastighed, lige indtil en masse skal dele den i peak time på den samme mast. Det bliver i det mindste bedre med 5G, pga. det kræver flere master sat op, med færre brugere per mast. Tvivler på de gider bruge en masse energi på at udvide kapaciteten på 4G, hvis de ikke har specielle dæknings relaterede problemer i området, men bare har et kapacitets problem.
--
#5
bphhm
Monsterbruger
16-05-2019 14:07

Rapporter til Admin
Hvis du iøvrigt bruger dit internet til streaming og virkelig har brug for god stabil høj hastighed så ville jeg skifte til noget kablet via kabel TV/fiber/ADSL eller hvad der er i dit område. Som der skrives er dette en helt naturlig udvikling jo flere der rent faktisk bruger de trådløse forbindelser, og alle skal deles om den kapacitet en mast kan levere. #4 Jeg er nu ikke sikker på det bliver så meget bedre med 5G fordi rækkevidden bliver mindre og meget mere følsom for inteferens. Men det afhænger igen af hvor mange master der sættes op og i en lang periode vil 4G og 5G skulle supplere hinanden.
--
#6
inckie
Elite Nørd
16-05-2019 15:22

Rapporter til Admin
#0 Er det noget som man kan klage til TDC over? Du er i udgangspunktet velkommen til at klage over lige det du vil.
--
https://twitter.com[...] - Ned med #lurerSørenPape https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#7
JakobBay
Juniorbruger
16-05-2019 15:27

Rapporter til Admin
#4: "Det bliver i det mindste bedre med 5G, pga. det kræver flere master sat op, med færre brugere per mast." Det var da en værre omgang vrøvl :) Der kommer ikke færre brugere på masterne i fremtiden, omvendt kommer antallet af connected devices til at eksploderer. Forskellen er bare at der er større kapacitet og båndbredde på 5G end 4G. Men faktisk er der god kapacitet på 4G netværket i dag, sådan generelt set. Men selvfølgelig kan der være udsving og lokale overkapacitet som #0 oplever det. Kan jo fx også være en nærliggende mast der er gået ned, så ryger al trafikken jo over på de omkringliggende master.
--
Mobilnørd :)
#8
CyberOpz
Mega Supporter
16-05-2019 23:10

Rapporter til Admin
Installér TDC Netperform. Hastighedsmåler der også indberetter...
--
#9
Duckman
Mega Nørd
17-05-2019 13:32

Rapporter til Admin
#7: Det er da bestemt ikke noget vrøvl? 5G kører med en højere frekvens, som har dårligere rækkevidde. Derfor kræver det at masterne står væsentligt tættere - Det medfører så igen væsentligt flere master, og dermed færre brugere pr mast. Og effekten er ikke lineær - Hvis 5G rækker halvt så langt som 4G, så skal der 4 gange så mange master til at dække det samme område. Selv om antallet af connected devices "eksploderer", så bliver der ikke 4 gange så mange som der er i dag, lige foreløbigt. Og hvis rækkevidden af 5G er værre end halvdelen af 4G, så trækker regnestykket bare endnu mere i den "rigtige retning".
--
Whatever
#10
JakobBay
Juniorbruger
17-05-2019 16:49

Rapporter til Admin
#9: Jo det er bestemt noget vrøvl, og du tager tal ud af den blå luft. Du aner intet om at det kræver 4 5G master at dække samme geografiske område som en enkelt 4G mast. Og 5G kører ikke nødvendigvis på et højere frekvensbånd end 4G. Dækningsgraden afhænger helt af hvilket frekvensbånd der bliver benyttet. Der har netop været 5G auktion hvor der blev udbudt 700, 900 og 2300 Mhz, og til næste år bliver 3500 mhz også udbudt. Du har ret i, at 5G netværket, uanset hvilket frekvensbånd vi taler om, kræver flere sites end 4G. Men om det er 4 til 1, den må vist stå for egen regning ;) Og der forventes en 5-15-dobling af aktive connections inden for de næste 5 år
--
Mobilnørd :)
#11
Duckman
Mega Nørd
19-05-2019 09:47

Rapporter til Admin
#10: Jeg siger ikke en 5G mast har den halve rækkevidde af 4G. Jeg siger at HVIS den har, så siger matematikken at der skal 4 gange så mange master til. Det er ren geometri. Antallet af master stiger med kvadratet på forskellen i rækkevidde. Om den så har 10, 30 eller 70% af den rækkevidde som en 4G mast har, det er mindre interessant. Du siger selv at der skal flere 5G sites til at dække det samme område, som med 4G. Og det er jo netop pga ovenstående. Det har i øvrigt altid været tilfældet, hver gang der er kommet en ny generation. GSM krævede flere sites end NMT 450. 3G krævede flere end GSM, og 4G krævede flere end 3G. 5-15 gange så mange connections, på mobilt bredbånd, på 5 år? Har du noget dokumentation for det? Det virker HELT vildt, og selv om IoT er på vej, så kan jeg slet ikke se bare en fordobling ske på 5 år. Hvad er det for nogen produkter, og hvem skulle købe dem? Det meste findes jo inden for hjemmet, og kører på WiFi. Og selv HVIS der skulle komme så mange connected devices, så vil det jo næsten udelukkende være IoT devices, med meget lavt behov for båndbredde. Jeg fastholder: Det er absolut IKKE noget vrøvl, at 5G vil give langt færre brugere pr site, og dermed afhjælpe problematikken med shared båndbredde.
--
Whatever
#12
Michael
Gæst
19-05-2019 10:46

Rapporter til Admin
#11 Jo - det er altså langt hen ad vejen noget vrøvl du lukker ud. Der er ikke noget i 5G-teknologien i sig selv, som gør at rækkevidden er kortere, det har alt at gøre med hvilket frekvensbånd der benyttes. Én af usecasene for 5G er ultralow latency med høj båndbredde, og her kan man f.eks. forestille sig et sygehus får opsat en masse små antenner på en høj frekvens. Men du skal ikke umiddelbart forvente at få.eks. et sommerhusområde plastres til i 5G-antenner på høje frekvenser og med et knips med fingrene løser alle kapacitetsproblemer Dit statement om 3G og 4G er det samme. Ja 3G krævede flere positioner da det (i Danmark) blev lanceret på 2100 MhZ, hvor vi var vant til 2G på 900 og 1800 MhZ. I dag bruges 900 MhZ i høj grad til 3G og rækkevidden e sammenlignelig med 2G. At 4G har fordret opsætning af flere master ifht. 3G, kan jeg ikke genkende
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Conluxa
Junior Supporter
19-05-2019 11:27

Rapporter til Admin
#11 El-, vand- og varmemålere, vejrstationer, landbrugsmaskiner, arbejdskøretøjer og private køretøjer er blot nogle få eksempler som indeholder elektronik og sensorer der bruger trådløst netværk. Så det er ikke så svært at forudse, at der om få år sagtens vil være 5-15 gange flere enheder og ingen af de nævnte vil bruge dit WiFi ! JakobBay nænvte også også at 5G vil starte op på 700 MHz (I øjeblikket brugt til jordbaseret TV) og med tiden vil 5G overtage frekvenser som bruges af 3G og 4G. Der vil blive suppleret op med flere master hvor der er dårlig forbindelse, hovedsageligt udenfor større byområder.
--
#14
Duckman
Mega Nørd
19-05-2019 11:43

Rapporter til Admin
#12: 5G fungerer på mange forskellige frekvensbånd, ja. Men den universale sandhed holder stadig. Højere frekvens = Højere båndbredde OG kortere rækkevidde. Så de steder hvor man vil høste frugterne af den meget høje båndbredde, ja der er man nødt til at sætte masterne meget tæt. Med deraf følgende færre brugere pr mast. Det vil så også typisk være i tæt bebyggede områder, hvor der ER mange brugere. Men i den høje ende af 5G der ER rækkevidden altså væsentligt kortere, end den er i den højde ende af 4G. Dit eget eksempel med sygehuset siger det jo også klart: Man vil få en situation med rigtigt mange antenne, og der vil derfor værre færre brugere pr antenne, og dermed vil problematikken med delt båndbredde mindskes, alene fordi rækkevidden er kortere. #13: Hvis du tror at der om 5 år er kommet så mange af den type devices du nævner, at der er 5-15 gange flere enheder end i dag, så bor du på en anden planet. El, vand og varmemålere fjernaflæses i stor stil allerede i dag, men ikke over mobil bredbånd. Elmålere kan aflæses direkte over elnettet, og min varmemåler bliver radioaflæst af skraldebilen. De systemer er ikke lavet om, om bare 5 år. Der kommer heller ikke så mange nye biler på vejene inden for de næste 5 år, at det vil give nogen signifikant ændring. I dag er det vel kun stort set kun Telslas biler, der er online. Udviklingen kommer, men SLET ikke så hurtigt, som det fremstilles her. Jeg vil blive vildt overrasket, hvis vi bare ser 50% stigning i antallet af connected devices på mobilt bredbånd, om 5 år.
--
Whatever
#15
Michael
Gæst
19-05-2019 12:03

Rapporter til Admin
#14 højere frekvens = kortere rækkevidde, ja. Lighedstegn til højere båndbredde kan du ikke sætte. Det kommer helt an på hvor stor en frekvensblok der bruges/har tilladelse til. Og ja - ofte er det nemmere at få større blokke i de højere frekvens lag, og der vil typisk også være mindre støj kva den kortere rækkevidde. Men nogen universalregel er det nu ikke, og det er heller ikke isoleret til 5G. Der er en verden til forskel på at deploye et større antal antenner på et sygehus kontra ude i det åbne. Jeg er ret sikker på #0's problem er i et sommerhusområde eller på anden vis lidt ude på landet. Her kunne man også sætte en masse 2600 MhZ 4G sites op, hvis det var costmæssigt forsvarligt - men det er det højst sandsynligt ikke
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Enorm belastning på 4G netværk

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning