Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Kan jeg læse datalogi?

Af Gæst Tomas | 22-08-2019 14:21 | 2780 visninger | 21 svar, hop til seneste
Hej Jeg går i 2. g og er blevet meget interesseret i at læse datalogi, da jeg har kunne læse mig frem til, at det er en af de bedste uddannelser, hvis man gerne vil udvikle software. Samt til at kunne forstå alt muligt om computeren. Men efter at have snakket med en bekendt, som læser datalogi er jeg blevet i tvivi om jeg er klog nok til det. Han siger at det kan sammenlignes med at være en dygtig fysiker, og at man skal have en virkelig høj IQ for at kunne læse det. Er der nogen dataloger herinde som kan bekræfte eller forhåbentlig afkræfte det?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
zzup
Nørd
22-08-2019 14:23

Rapporter til Admin
hehe.. siger ham som allerede læser det? ;P
--
i7-7700k 5ghz, Rog Strix 270F Gaming, Rog Strix 1080ti OC 11gb, m2 ssd 960 evo, Acer Predator Z1 32" 165hz G-Sync 1440p Curved
#2
the688
Guru
22-08-2019 14:34

Rapporter til Admin
Meget høj IQ? Jeg tror at din ven enten laver pis med dig, eller helt har tabt småkagerne. Datalogi er ikke "svært" - men hvis du INTET aner om programmering, computere, osv - så er det nok op ad bakke. Til gengæld er der virkelig mange som "godt kan li' at sidde ved computeren" som tager den type uddannelse fordi... så kan de blive siddende ved deres PC - der kommer til at være mange om buddet, og hvis du ikke har noget baggrundsviden og ikke har tænkt dig at give det en skalle, så kommer du næppe først i mange jobkøer når du er færdig. Vi kender dig ikke, så hvem ved om det er noget for dig - men "Høj IQ" er der jo ingen der har sagt i alvor i 20 år. Du skal kunne læse og forstå engelsk, og helst kunne tænke lidt struktureret. Meningen er jo at du lærer faget på studiet - ikke at du kan det i forvejen. Men det er da altid nemmere hvis man kan det hele i forvejen.
--
"ORK SATME!"
#3
Mattii
Ultra Nørd
22-08-2019 14:42

Rapporter til Admin
Da jeg studerede inden for it var Datalogi en ret "hård" linje. Med det mener jeg at der er relativt meget matematik, teori o.lignende. Det er bestemt ikke en "nem" uddannelse og jeg mener at over 60% faldt fra af dem der begyndte på studiet. .
--

--
Sidst redigeret 22-08-2019 14:44
#4
Tomas
Gæst
22-08-2019 14:44

Rapporter til Admin
Jeg har en ret stor interesse for computere og kunne godt tænke mig en fremtid inden for det. I min fritid er jeg begyndt at rode lidt med c# og hygger mig med det. Det kan godt være han måske smøre lidt tykt på, for jeg har i hvertfald en høj motivation for at lære det og tænker at det kan flytte meget.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Mattii
Ultra Nørd
22-08-2019 14:45

Rapporter til Admin
#4 Men hvorfor lige Datalogi? Der er mange gode alternativer :-). Kig på alle linjer hos eksempelvis DTU, ITU osv.
--
#6
the688
Guru
22-08-2019 14:56

Rapporter til Admin
Hvad vil du gerne have der står på dit visitkort bagefter. Altså - hvilket job vil du have. Det skal du finde ud af. Og derefter kan du vælge en retning der passer. Der er netop mange der falder fra, fordi de bare har siddet og drukket Monster og spillet WoW, og så skræmmer tanken om et rigtigt job dem, og det eneste de har lavet i 20 år, er at sidde på deres røv og "bruge" en computer. Min søn lærte sig selv helt sindssygt meget programmering både før og mens han gik på HTX, og endte med at starte sin egen virksomhed med softwareudvikling inden han startede på Software Ingeniør på AAU. Siden da har han fået sin bachelor (med en røvfuld 12-taller) og starter snart på sin Masters på ITU , alt imens han arbejder i branchen ved siden af. Han har sagt at han sagtens bare kunne have arbejdet videre uden at tage på uni, men valgte at gøre det for også at have "papir på" det han kan. Du kan sådan set gøre dit kommende studie ret "let" ved at øve dig hjemmefra. Men man kan næsten alt hvis man er motiveret. Hvis du "gerne vil arbjede med computere" lyder du desværre bare som 20.000 andre drenge i hver årgang, som er bange for at komme udenfor en dør, og tænker at det nok er tryggest bare at sidde bag en skærm. Det kan sagtens være mine alarmklokker der "ringer forkert" - men find ud af hvad du gerne vil. Ikke rejsen, men målet. Så planlæg rejsen (studierne) efter det. Din indstilling og dedikation er 300 gange vigtigere end "din IQ".
--
"ORK SATME!"
--
Sidst redigeret 22-08-2019 15:01
#7
Ilwaz
Guru
22-08-2019 14:59

Rapporter til Admin
#0 Kun hvis du skifter navn til Thomas.. Ellers forveksler de dig jo bare med en knallert.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#8
Buss Lysår
Mega Supporter
22-08-2019 15:00

Rapporter til Admin
#6 Ikke for at stjæle tråden, men i forlængelse af dit indlæg, har du så nogle tips til hvordan man finder ud af, hvad man gerne vil så? Jeg kan ikke finde ud af hvad jeg gerne vil have, der står på visitkortet.
--
#9
jakethesnake2x
Monsterbruger
22-08-2019 15:04

Rapporter til Admin
#0 Jeg selv læst datalogi på KU og blev færdig for nogen år siden. Jeg ret sikker på datalogi på KU er den hårdest IT uddannelse i DK, og i min mening også den bedste :) . Man skal arbejde meget individuelt på datalogi studiet på KU, og 8 fag på et år fordelt på 4 perioder. Dette gør du har til eksamener ret tit, og du skal også tit aflever og bestå x antal opgaver per periode for at få lov til at komme til eksamen. Eksamerne er ret hårde, og specielt de mundlige eksamerne er der meget højt dumpe procent på. Mit første år var det fag der hed Algorithmer og Datastruktur, og der var der rygter om at plus 70 procent der dumpet ved første forsøg det år. Det er et hårdt studie, men det giver dig en rigtigt god fundamentale forståelse for hvordan IT virker og hvad der skal til for lave god solidt software løsninger på den lange bane.
--
www.develop-it.dk[...] ¨We get things done.¨
#10
the688
Guru
22-08-2019 15:10

Rapporter til Admin
#8 Jesus Christ, hvis jeg vidste det, var jeg verdens næst-rigeste mand med verdens lækreste konsulentfirma. Det er som at svare på "hvad er meningen med livet". Men helt kogt ned, så "What makes you happy". Hvis du kan leve af det, så fedt. Det kan de færreste af os. Jeg har stort set kun haft jobs jeg har hadet (fordi jeg arbejder i logistik, og aldrig har fri, og folk altid er sure og uforskammede) - men til gengæld nogle awesome kolleger. Jeg har haft regninger, børn og alting, så jeg har bare måttet holde næsen i sporet og tage de jobs der kunne betale regningerne. Jeg gad godt "genopfinde" mig selv og lave noget helt andet, men jeg har sq ikke rigtigt nosserne til det. Jeg gad pissegodt gå og sætte gamle cykler i stand, sælge dem billigt til studerende, og samtidig lave butikken til en slags hipster-café for folk med cruiserbikes. Men jeg har ikke nosserne til at smide alt jeg har, og risikere at der ikke er mad på bordet til familien. Så jeg er "stuck". Ikke fordi jeg ikke "kan" gøre noget andet, men fordi jeg er i et job og en branche som jeg er god til. Så er det måske lige voldsomt nok at skifte til noget jeg ikke har en SKID forstand på, og jeg kan ikke engang lappe en cykel. Og græsset ER altid grønnere på det anden side. Det er sundt at vælge eventyret engang i mellem - who cares om ham har en røvsyg Audi A6, jeg vil hellere cykle. (selvom jeg også har en MC jeg elsker, og en praktisk bil med plads til os alle :) Jeg er 43. Jeg ANER ikke hvad-the-fuck jeg vil med mit liv. Jeg gør bare. Hvergang jeg lægger en plan, fucker jeg det op alligevel, så hvorfor overhovedet prøve. Lev i stormen, blandt skønne venner, gode oplevelser og god vin. Hvordan finder man ud af hvad man vil? Aner det ikke, brormand. Jeg tror min søn fik den der "gnist" da han begyndte at programmere og selv udvikle spil-AI, og alle de her ting... jeg drømte om at blive jagerpilot som knægt - spillede flysims, lærte mig selv engelsk for at forstå manualerne (som dengang var på 4-500 sider) - men da jeg blev 16 havde jeg siddet for meget for tæt på min PC, og var blevet lidt nærsynet. Så røg den drøm fra den ene dag til den anden. Jeg har ingen anelse. Men jeg har det fucking sjovt imens jeg finder ud det. Forhåbentlig finder jeg aldrig ud af det. Forhåbentlig kører jeg aldrig helt fast. Nok er min branche pænt nederen, men alt det jeg laver udenom, det er jeg sindssygt glad for, og stolt af. Du har det samme problem vi alle har. Specielt i skolen. "Fuck, hvad skal jeg bruge RESTEN AF MIT LIIIIV PÅÅÅÅÅÅ". Mit bedste tip. "Ikke det samme, ret længe ad gangen. Så bliver det sq kedeligt".
--
"ORK SATME!"
#11
Tomas
Gæst
22-08-2019 15:11

Rapporter til Admin
Jeg vil rigtig gerne arbejde med softwareudvikling og sikkerhed og sikkert flere ting, jo mere jeg kommer ind i stoffet. Men så vidt jeg kan forstå så, er at hvis jeg synes det er sjovt nu her og at min motovation for at studere det er rigtig høj - så burde der være en chance for at jeg kan gennemføre det. Har kigget flere it-uddannelser igennem, så er sådan rimelig inde i hvad der findes.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
taalmod
Ny på siden
22-08-2019 15:20

Rapporter til Admin
Datalogi er et fint studium, og hvor hårdt/teoretisk det er, afhænger af hvilket universitet, man vælger. Århus/Kbh er de mest teoretiske og samtidigt mest individuelt fokuserede, så kan folk derfra altid diskutere hvilket der er hårdest (og spilde tiden med det, hvis de lyster...) Ålborg og Odense er mere praktisk fokuserede, hvor (mener jeg) Odense er mere individuelt end Ålborg. Jeg kan ikke huske om Roskilde har datalogi eller ej. Det er *ikke* nødvendigt at kunne noget som helst programmering når man starter, der bliver undervist helt fra bunden, den nemmeste sammenligning er at man heller ikke behøver at vide noget om troldom for at starte på Hogwarts. De studerende, der har siddet derhjemme og kodet en hel masse, har risiko for at have fået nogle dårlige vaner, som man kan være svære at slippe af med igen. SOm datalogistuderende skal du kunne tænke abstrakt og teoretisk, det har du bnrug for når du skal gennemskue hvilke algoritmer, der giver mening i en given situation og når du skal lave dine egne og redfegøre for hvorfor de er bedre i situationen ende de standarder, du ellers kunne have valgt (bare roligt, det skal man ikke det første år). Jeg er datalog fra århus og havde aldrig programmeret da jeg startede - jeg havde til gengæld spillet diverse spil og syntes det var fedt at læse Asimov-bøger. Der var dengang ingen tanker om hvad jeg skulle lave bagefter, valget var primært båret af at det var spændende og jeg var fascineret af at man kunne studere noget, hvor man skulle tænke struktureret. Det var i 1996, dengang var det enten datamatiker eller datalog, hvis man ville den vej, og der var ikke 'gods' nok i datamatikeruddanneslen, syntes jeg. Vi var en del, der startede, og mange faldt fra, især det første år, efterhånden som det gik op for dem at et lavt snit for at starte ikke betød at studiet var nemt. De studerende, der havde dårlige forudsætninger i primært matematik, kunne ikke følge med (en enkelt kunne ikke engelsk, han forsvandt også). TLDR: Altså: hvis ud er god i matematik på A-niveau og ikke går i panik hvis din pc har en mindre fejl, ville jeg mene at du kan klare et datalog-studium, hvis du kan håndtere de kriser, der altid vil opstå på et langt studium. Hvis du så samtidig synes det lyder spændende og har lyst til det, synes jeg ikke du skal skele til hvad du vil bagefter, det skal nok blive løst, når den tid kommer.
--
#13
fransfrakker
Junior Supporter
22-08-2019 15:42

Rapporter til Admin
De fleste kan slide sig til det meste. Da jeg gik på datalogi, var dem der røg i svinget, dem der ikke fik lavet deres ting. Det er et hårdt studie, i hvert fald i Århus, hvor jeg gik. Masser af opligatoriske afleveringer, masser af mundtlige eksamener og masser af tungt stof, som de fleste skal læse en del gange for at forstå. Bagefter står du med en af de mest eftertragtede uddannelser på markedet. Der er masser af jobs, og rigtig mange forskellige muligheder. Lønnen er også noget af det bedste. Jeg tror den gennemsnitlige startløn i København er 44k / mdr eller sådan noget.
--
#14
jakethesnake2x
Monsterbruger
22-08-2019 15:43

Rapporter til Admin
#12 Du giver godt nok nogen elendige råd for bestemme om man er klar til datalogi studiet.
--
www.develop-it.dk[...] ¨We get things done.¨
#15
butji
Bruger Aspirant
22-08-2019 15:43

Rapporter til Admin
Klog nok til det er lidt et fjollet spørgsmål, det er jo det man bliver af at læse det. Hvis du er motiveret til at lære, og ikke er bange for at skulle sidde og nørde en masse matematik så burde du sagtens kunne komme igennem. Det er et plus at kunne programmere, men det er på ingen måde et krav. Ligemeget hvad bliver du sat til at lære sprog der er meget forskellige fra dem du måske har lært dig selv, og der er de fleste mere eller mindre lige. Der bliver holdt åbent hus et par gange om året på forskellige uddannelser, jeg vil anbefale at du dukker op til dem, det skal nok kunne give dig et bedre billede af hvad der bliver forventet. På KU kan man blive "Studerende for en dag" og der åbnes op for tilmelding i september: https://www.science.ku.dk[...]
--
Sidst redigeret 22-08-2019 15:45
#16
Daniel S
Gigabruger
22-08-2019 16:47

Rapporter til Admin
Det lyder som noget værre vås. Som tonsvis af andre uddannelser skal du knokle for at komme i gennem det, men det er det hele værd i sidste ende. Selv under datamatikeruddannelsen, som ikke engang er på universitetet, skulle du ikke have mange sygedage for at være så langt bagud at det bed dig godt og grundigt bagi. Jeg kan ikke forestille mig at det er anderledes på universitetet. Du må ikke give op, hvis dette er din drøm! Hvis du ligger tid og kræfter i det, skal du nok komme i gennem det og du skal, efter min mening, skide højt og helligt på din vens underlige meninger omkring det. Held og lykke!
--
Tjek https://gamermus.dk[...] for at finde den gamer mus der passer bedst til dig!
#17
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
22-08-2019 19:07

Rapporter til Admin
Jeg tager ofte kaffe fra datalogerne på DIKU. De har ikke så høj en IQ så det skal du ikke bekymre dig om. Men du skal have en hvis standard af usædvanlig lav hygiejne for at gå på studiet. Ellers hvis du klarer dig godt når du får Mat A så er du egnet til studiet.
--
Sidst redigeret 22-08-2019 19:08
#18
Tomas
Gæst
22-08-2019 19:46

Rapporter til Admin
Umiddelbart klare jeg mig fint i matematik. Især efter jeg har fået en anden lærer, som er noget bedre til at formidle. Desuden bliver jeg meget mere motiveret til matematik når jeg tænker på datalogi. Min tidligere lærer var desværre ikke en man kunne spørge om noget som helst, og så fik han også en til at føle sig dum.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
butji
Bruger Aspirant
23-08-2019 10:12

Rapporter til Admin
#18 Netop hvad jeg synes var fedt ved matematik på datalogi var, at man ligepludselig havde en rigtig god grund til at lære den matematik som der blev undervist, fordi det oftest kom sammen med reelle use cases, noget som jeg lidt manglede i gymnasiet.
--
#20
iSoap
Ny på siden
23-08-2019 11:36

Rapporter til Admin
Jeg har ikke læst datalogi, men jeg læste til Datamatiker (Computer Science). Uddannelsen er ca. 1 år kortere Min forståelse fra hvad jeg har hørt om forskellen mellem de to studier, så er datamatiker uddannelsen enormt kodningstung, mens datalogi er meget teori og læsningstung. Datamatiker uddannelsen består af timeundervisning lige som i gymnasiet, men det meste er projektarbejde ud fra cases og gruppearbejde/pararbejde. Det er rigtig meget "learning by doing", for det meste får man en kort introduktion til noget nyt, og så er det ellers at gå i gang med at afprøve det. Du skal stort set ikke bruge matematik til noget, men meget mere logik og struktureret tankegang. Det er en uddannelse i problemløsning og kodning. Jeg kan bedst lide at afprøve ting for at se hvordan de virker, mere end jeg kan lide at læse en hel masse og få teoretisk viden. Det med at læse lange bøger er bare ikke mig, så det studie passede mig rigtig godt. Stort set alle projekter jeg lavede på studiet ligner cases jeg møder på mit arbejde. Når man er uddannet datamatiker, så kan man altid læse videre til Datalog, eller en anden professionsbachelor.
--
#21
Selas
Junior Supporter
23-08-2019 11:53

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke selv super meget om det, men du kan læse detaljer om det her, du kan også læse om andre uddannelser og tage en test af dig og hvad den vil anbefale til dig på denne side: https://www.ug.dk[...]
--
Jeg bor i 2680 Solrød Strand og arbejder lige ved Vesterport st. I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.

Opret svar til indlægget: Kan jeg læse datalogi?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE