Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fastspænde bordplade?

Af Gæst Siri | 22-10-2019 09:33 | 1314 visninger | 32 svar, hop til seneste
Hello Som mange andre, så har jeg sådan et par skuffer fra IKEA (ALEX) og dertil købt en bordplade i massiv eg i str. 190x80x30, som så ligger oven på. Det her er ikke mit setup, men det er samme princip med bordpladen oven på osv. https://i.pinimg.com[...] Selvom min bordplade er ret så tung, og selvom der er sådan nogle gummidutter ovenpå selve skufferne, der gør at bordpladen ikke skal ligge og flytte på sig, så sker det alligevel. Når jeg fx kommer til at dunke kontorstolen ind i bordet, så ligger pladen stille og roligt og flytter sig. Jeg har bordpladen 5 cm ude fra bagvæggen, da jeg har monteret LED strip på kanten af pladen, som så lyser ind mod væggen, så derfor er pladen væk fra væggen, og derfor ligger jeg mærke til, at bordpladen pludselig er skæv. Altså den ene ende er nærmere væggen end den anden. Jeg har overvejet en vinkel, som jeg skruer i bordpladen og så ind i væggen, men det er også lidt øv at skulle til at bore et par ekstra huller i væggen. Har I en eller anden idé til, hvordan man kan fastspænde bordpladen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Freak13
Superbruger
22-10-2019 09:36

Rapporter til Admin
Et par små vinkelbeslag under bordpladen ned på "Alex". Ellers kan du prøve med skridsikre underlag, hvis du ikke vil lave huller nogen steder.
--
#2
the688
Guru
22-10-2019 09:38

Rapporter til Admin
Fastspænde uden at bore huller? Ikke rigtigt. Du kan måske bruge skruetvinger bagpå bordpladen og ned på bagsiden af dine skuffemøbler, men det kræver en kant de kan bide fat i - og det vil ligne hø :) Man kan dog købe sådan noget gummi-anti-skrid-måtte hos isenkræmmerne (Imerco, Kop og Kande, whatever) som man lægger i f.eks sine skuffer (eller skabe i campingvognen) så tingene ikke rykker rundt. De vil holde din bordplade ret godt fast på de to skuffemøbler (sådan en rulle burde være nok til begge sider, og de koster ingenting). https://www.bauhaus.dk[...] Men det ændrer jo ikke ved at hvis det er dine skuffer du kører ind i, så kan de rykke sig. Der er dit underlag ret vigtigt. Står det på tæppe, burde det blive stående. Står det på trægulv, not so much - men her kan du bruge gummilister du limer på bunden af skuffemøblerne. Det vil dog nærmest være nemmere at bore huller i væggen, hvis du har en boremaskine. Tager jo kun et par minutter :)
--
"ORK SATME!"
#3
MadsAG
Elitebruger
22-10-2019 09:38

Rapporter til Admin
Hvad med, hold nu fast, en skrue? :-) Altså imellem skufferne og bordpladen? Med mindre du vil bruge skufferne til noget andet end dag.
--
Sidst redigeret 22-10-2019 09:40
#4
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 09:40

Rapporter til Admin
Enten sæt skruer i nedefra op i pladen, eller også køb noget antiskridmåtte. Man kan få antiskridmåtter som er meget tynde, og "klistrer" rigtigt godt, så det er utroligt svært at skubbe pladen rundt.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#5
Laust
Mega Nørd
22-10-2019 09:41

Rapporter til Admin
Hvad med at tage skufferne ud og så skrue op igennem toppen af skuffe-kabinettet op i bordpladen? Skruerne skal så være lange nok til at bide fast, men ikke så lange at de går igennem bordpladen.
--
#6
Thomas G
Monsterbruger
22-10-2019 09:45

Rapporter til Admin
Jeg er med Freak13 her: Sæt vinkeljern på bagsiden, brug korte skruer men brede skruer op i bordpladen, og bolt+ møtrik ind i bagsiden på skufferne. Et billigt altenativ du kan prøve, er at der findes noget gummi mønster(gulli rulle) til at forhindre dugge i at glide, men jeg kan simpelthen ikke finde dets navn. det er sådan noget hvidt og ligner lidt edderkoppespind. Held og lykke med projektet
--
#7
Siri
Gæst
22-10-2019 09:50

Rapporter til Admin
Hold da op - tak for super gode forslag :) Jeg havde ikke givet det med skridsikkert underlag en tanke, da jeg følte de her gummidutter, som jeg har nu, er kraftige nok, men kan da godt se, at man kan få underlag i forskellige tykkelser og med skridsikkert klister på også, som #4 snakker om. Men også fint forslag som I alle kommer med, hvor man kan bore en lille skrue op fra skufferne og op i bordpladen, det vil jo ikke gøre nogen fortræd :) Faktisk en ret god løsning tænker jeg. For jeg ved, at de her skuffer aldrig vil komme til at stå fri, uden at have en bordplade over sig. Den med skruen er jo nok den mest "holdbare" løsning, og så slipper jeg også for at bore i væggen. Mine skuffer er spændt fast i gulvet, da jeg har skruet en lille liste fast i gulvet bag dem, så de ikke rykker sig ind mod væggen ved stød mod pladen. Jeg ved ikke om det forslag som #1 og #6 kommer med, kan lade sig gøre, da bagsiden af skufferne er ret tynd, så jeg ved ikke om man kan få en skrue til at bide nok til det vinkelbeslag?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 09:51

Rapporter til Admin
Antiskridmåtte: https://sliplet.dk[...] https://sliplet.dk[...] Billigt... nemt...
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 22-10-2019 09:53
#9
gasolin
Guru
22-10-2019 09:55

Rapporter til Admin
prøv med dobbelt klæbende tape, en rulle pr side da det ikke er så bredt https://www.xl-byg.dk[...]
--
#10
Kasperkk
Monster Nørd
22-10-2019 10:11

Rapporter til Admin
Ungerne kører præcis samme setup. Inden jeg montere skufferne i "alex" skruede jeg 4 skruer op i bordpladen inde fra korpusset. En skrue i hvert hjørne. Det holder fint. Hvis du løfter i bordpladen følger "alex" med. Find nogle skruer i den rigtige længde der passer til opgaven. Så lange som muligt uden at de går igennem :-) Spænd bordplade og alex sammen med en skruetvinge så det ikke kan rykke sig mens du skruer skruerne i. #7 bagsiden er skufferne kan du ikke skrue i. Det er en ganske tynd masonitplade.
--
HO, HO, FUCKING HO!
--
Sidst redigeret 22-10-2019 10:14
#11
Siri
Gæst
22-10-2019 10:45

Rapporter til Admin
#10 Det er egentlig også en ret god idé. Det tror jeg virkelig bliver løsningen. Eneste problem er, at jeg ikke har så kraftige skruetvinge til at holde med når jeg skruer, men der kan fruen vel lige sætte sig, uden man nævner noget om vægt ;-) Det løser også mit andet "problem" og det er, at "ALEX" skufferne er kun 60 cm dybe hvor min bordplade er 80 cm dyb. Dvs. jeg har ikke turde at rykke skufferne helt frem til den forreste bordkant, da der så vil komme 20 cm kant bagud, og når jeg har en ret tung skærm stående på bordet + et bordbeslag med en skærm hængende på, så var jeg bange for, at bordpladen ville tippe bagud, og jeg hader at skulle have et ben monteret bag ved også. Så hvis jeg skruer pladen fast, så løser det jo det hele :) Tak for alle jeres dejlige forslag!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
gasolin
Guru
22-10-2019 10:50

Rapporter til Admin
#11 Du kan jo bare lave en 10 cm kant rund om alex så har du også en kant til kabler som til en usb hub under bordet, kabel til oplader, hifikabler,strømkabler og hvad man nu ellers skal bruge
--
Sidst redigeret 22-10-2019 10:51
#13
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 11:01

Rapporter til Admin
#11 Du behøver ikke skruetvinger, hvis du vælger en skrue, hvor gevindet ikke går helt til hovedet. Sigt efter en skrue, hvor den blanke del af skruen er lidt længere end tykkelsen på Alex-kommodens top. Så strammer den selv til, når du kører den i bund. Husk at bore for med et tyndt bor, der matcher tykkelsen af skruen (minus gevind selvfølgelig), så du ikke flækker enten bordpladen eller toppen af kommoderne. Det gør det også meget nemmere at få dem i - og få dem i uden bordpladen flytter sig imens.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 22-10-2019 11:06
#14
Kasperkk
Monster Nørd
22-10-2019 11:24

Rapporter til Admin
#13 Helt enig. Sådan gjorde jeg iøvrigt også, men derfor ynder jeg stadig at spænde ting sammen når først de er placeret hvor de skal være. Så man ikke skal koncentrere sig om det yderligere. "Alex" er nemlig motherfucker glat. Men god arbejdsbeskrivelse
--
HO, HO, FUCKING HO!
#15
Siri
Gæst
22-10-2019 11:32

Rapporter til Admin
#12 Det lyder lidt spændende - men jeg er bare rigtig træt af den kant foran på bordet, for det gør det sværre at komme i mine øverste skuffer :) USB-Hub osv. kan jeg godt montere under bordpladen ved siden af skufferne fx. Der er plads nok. #13 Tak for tippet. Vil give fin mening at forbore i ALEX med et lille 2-3 mm bor først. Jeg ved dog ikke om jeg tør at bore videre op i bordpladen, for skulle jo nødig gå igennem. Men kan selvfølgelig lige måle efter, og sætte et stykke tape på bordet, sådan jeg ved, hvor langt jeg maks. må bore op :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Kasperkk
Monster Nørd
22-10-2019 12:20

Rapporter til Admin
#15 bare mål efter som du selv siger og sæt et stykke tape omkring boret eller brug en maskine med borestop. Jeg her selv monteret alex glat med forkanten af bordpladen da det er nemme for ungerne at komme i den øverste skuffe
--
HO, HO, FUCKING HO!
#17
Siri
Gæst
22-10-2019 12:37

Rapporter til Admin
#16 Det er bare super. Det prøver jeg. Er det nok til at komme til, inde i møblet, eller gjorde du det på en bestemt måde? Og målte du bestemt ud, hvor skruerne skulle gå op i bordpladen, eller gjorde du det bare der, hvor det var nemmest for dig, at komme til?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 12:41

Rapporter til Admin
#14 Tak, tak ;) #17 Lige en tilføjelse, hvis du ikke kan finde skruer uden gevind ved hovedet, så kan du altid bore for først med et lille bor gennmem kommoden og op i pladen, og så med et større bor bore igennem kun kommoden, så gevindet kan snurre rundt uden at tage ved. Jeg læste i øvrigt lige, at din plade er 30 mm massiv eg? Så skal du helt sikkert bore for! Det er et hårdt materiale, som ikke er super nemt at skrue i :)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 22-10-2019 12:42
#19
Coolcat
Bruger Aspirant
22-10-2019 14:24

Rapporter til Admin
Jeg havde nok smidt et par store klatter montagelim oven på skufferne og lagt bordpladen ned på plads. En tube montagelim koster vel ca. en 50'er i det lokale byggemarked.
--
#20
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 14:29

Rapporter til Admin
#19 Og den dag, du vil flytte bordet, så bander du dig selv langt væk ;-)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#21
klinto75m
Super Supporter
22-10-2019 20:13

Rapporter til Admin
Jeg har gjort følgende: Gik ned i Jem og Fix og købte deres 10cm "bordben" som jeg skruede op i min bordplade. I bunden af dem er der gevind så du kan få sådan nogle extra fødder på. Det brugte jeg til at skrue en 6/8mm(kan ikke helt huske) op igennem et borret hul i alextoppen og op i bordbenet. Synes det ser super godt ud, og man kan have små ting liggende under. Kræver dog lidt opmåling at få dem til at side ordenligt. Billeder kan ses her: https://imgur.com[...]
--
MSI GTX 1070 - I7 7700k - MSI H110I Pro - 16GB DDR4 Vengence RGB - MasterLiquid Lite 120 - Cougar QBX
#22
Wut
Giga Supporter
22-10-2019 20:20

Rapporter til Admin
Smart! :-)
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
#23
Siri
Gæst
23-10-2019 10:32

Rapporter til Admin
#21 Ja det var vel YouTubere og tech revieweren "randomfrankp" der startede den dille der, og siden har mange andre efterlignet ham. Det ser godt og smart ud, men det ødelægger fuldstændig højden på et skrivebord. Et ideelt skrivebord skal maks. være 73 cm højt, og ved den løsning der bliver bordet desværre alt for højt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#24
klinto75m
Super Supporter
23-10-2019 15:30

Rapporter til Admin
#23 Måske er der nogle der har fundet ud af den ideele bord højde. Men for mig synes jeg det bliver for lavt. Det har måske noget at gøre med den måde jeg sidder på(Spoiler alert: Nok heller ikke den ideele). Men højden på mit bord ender ud på 80,5cm hvilket jeg er godt tilfreds med.
--
MSI GTX 1070 - I7 7700k - MSI H110I Pro - 16GB DDR4 Vengence RGB - MasterLiquid Lite 120 - Cougar QBX
#25
kikophil
Ultra Supporter
23-10-2019 16:57

Rapporter til Admin
Har ikke læst alt i tråden, men du laver bare 2 X 5cm. små træstykker der med dobbeltklæbende tape sætter på bagsiden af bordkanten.. Så undgår du skruehuller, og at en af siderne kommer længere ind mod væggen end den anden :)
--
#26
Fatter
Guru
23-10-2019 19:08

Rapporter til Admin
Brug velcro tape , nemt og billigt og kræver ingen brug af værktøj så kan du adskille det igen eller flytte rund på pladen https://www.elgiganten.dk[...] Kan sikkert også købes i den lokale byggemarked
--
Med venlig hilsen Fatter
#27
Siri
Gæst
24-10-2019 09:01

Rapporter til Admin
#26 Det var ellers en god idé med velcrotape. Ser dog dig forslag lidt for selv, så har skruet pladen fast. Det virkede i øvrigt super godt. Jeg fandt de skruer der kun havde gevind på halvdelen, og kunne skrue dem direkte op igennem ALEX og i borpladen uden at forbore. Jeg tog dog mine forholdsregler, og brugte 3x skruetvinger + 40 kg vægtskiver, til at holde pladen fast med :) Men nu ligger den fint. #25 Hvordan havde du tænkt dig de 2x små træklodser skal sidde fast? For med dobbelt klæbende tape ind mod tapetet, det vil næppe se godt ud, når jeg skal have dem af igen? Men smart idé. Måske jeg lige prøver det af :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
kikophil
Ultra Supporter
24-10-2019 12:42

Rapporter til Admin
#27 - hej - det var nu mest for de stød bordpladen nu får, når du sætter dig ind til den, eller går amok over pcspil hehe. Er pladen først fast op mod væggen med de 5cm. afstand skal der nogle større stød til fra ydersiderne for, at flytte pladen samt skufferne sidelæns henad væggen, også uden tapepuder mod væggen. Du ku måske bare bruge et bett` stk. cykelslange her i stedet for, så du ikke laver huller, eller senere får hevet tapet andet af væggen. Ved ikke lige om du har rå væg eller tapet/maling på den. Istedet for de små træstykker, ku du også montere en 5cm. tyk træliste langs hele bagsiden af bordpladen med ? og så sætte et stykke af nævnte cykelslange mellem trælisten og bagvæggen. Så ville der være endnu bedre modhold mellem liste og bagvæg.
--
Sidst redigeret 24-10-2019 12:47
#29
kikophil
Ultra Supporter
24-10-2019 12:51

Rapporter til Admin
Tillæg til #28 Sidstnævnte ville også fjerne hullet mellem væg og bordplade, og dermed se æstetisk bedre ud. Hvis du tænker at ville have div. ledningerne ned bag bordet, må du lave lidt plads evt. i form af 2 lister i stedet for en..
--
#30
kikophil
Ultra Supporter
24-10-2019 15:06

Rapporter til Admin
Hmm - har fået skruet mine dårlige øjne lidt bedre på, og har forstørret dit billede i #0, så venligst glem mine sidste idèer :) De små afstandsstykker mellem bordplade og bagvæg, vil dog stadigvæk være et must, da de evt. også kan skåne dine led lys mod overlast. Mht. bevægelse ser det jo ud til, at skuffesektionerne har luft mellem skuffer og fodliste, hvilket giver bevægelsesmuligheder mellem skuffer og bordplade. Derfor ku` du jo samtidig sætte noget nederst mellem skuffesektionerne og fodlisten således både skufferne og bordpladen var fikseret mod bagvæggen Så ville skub mod enten skuffer eller bordplade ikke ændre stillingen mellem skuffer og bordplade Nederst mellem skufferne og fodlisten, kan du jo med fordel bruge førnævnte dobbeltklæbende tape til evt. afstandsstykker, da det er nemmere senere at fjerne dette på træ end på tapet. Håber jeg fik bedre fat i "rodens onde" denne gang hehe..
--
Sidst redigeret 24-10-2019 15:10
#31
Siri
Gæst
24-10-2019 19:44

Rapporter til Admin
#30 Hehe ja, jeg skulle også lige til at skrive, at dine sidste eksempler ikke var så gode, da jeg har den LED-strip til at sidde bag på bordkanten. Så det går ikke med endnu en liste helt ind til væggen ;) Men godt du har fået dine dårlige øjne til at virke igen :D Men det du mener med, at de små afstandsstykker/klodser kan hjælpe med at mine LED-strips ikke lider overlast, er det, at du mener, at så undgår jeg at mase bordkanten ind i væggen og så mase LED-pærerne? Dog har jeg akkurat gjort, som du har nævnt til sidst :) Da jeg jo har skruet mine skuffer fast med bordpladen, sådan at det nu fungerer som én enhed, så er der nemlig helt korret luft mellem skuffer/skabe og fodlisten. Jeg tog så endnu en fodliste, som jeg havde liggende, og skar/sleb den til, så den passede lige nøjagtigt mellem skufferne/skabene og fodlisten på væggen, og så pressede jeg den ned, så den nærmest ligger i spænd. Men havde dog lige noget "tæppetape" sådan den ligger helt fast. Så skal jeg ikke have afstandsklodser på bordpladens kant, og nu ligger der to afstandsstykker på gulvet, og da bordpladen jo er skruet sammen med skufferne, så kommer den ikke nærmere væggen nu, selvom jeg kommer til at støde ind i bordet med kontorstolen :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
kikophil
Ultra Supporter
24-10-2019 22:30

Rapporter til Admin
#31 Tror vi er ved at være synkroniserede efterhånden :) Ja din led stribe sku jo helst ikke tage skade, og da du fint har fikseret det nederste op mod fodlisten sku tingene vist være på plads/fungere - super.. Jeg har vist selv nogle led bånd liggende, så får helt lyst til, at få lidt hyggebemysning alla dit :)
--

Opret svar til indlægget: Fastspænde bordplade?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning