Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Huskøb i Malmø?

Af Gæst Jørgens datter | 11-11-2019 13:51 | 1582 visninger | 39 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg har brug for et godt indsigt - både i forhold til svensk økonomi, boligmarkedet herhjemme osv. Sagen er det at konen er svensk og har et arbejde der. Vi bor i KBH. Vi er ved at spare en seriøst udbetaling op til drømmehuset i DK. Men imellem tiden vil vi gerne købe en lejlighed de næste 5år ca. Vi har brug for et pusterum hvor vi kan spare en seriøs udbetaling op. Det er jo sådan at lejlighederne i Malmö er sindssyg attraktive. De er nye og flotte - og priser som svarer til udkants danmark. Jeg tænkte det ville være oplagt for vores behov og flytte til Malmö? Eller skal man købe en overprice lejlighed i stor kbh? Så er der hele den der sag med den svenske krone mod den danske - hvordan det påvirker boligkøb i SE. Er der en af jer som kan forvirrer mig mere end jeg nu er?:) Tak.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
11-11-2019 14:07

Rapporter til Admin
Tjah, det kommer jo an på hvad du er villig til. Er du villig til at rejse distancen hver dag, både for venner og familie, så gør da det. Hvis ikke du er villig til det, så lad være. Når der ikke er flere pros and cons, så ved du det nok bedst selv. Køber du dyrere i kbh, kan du også sælge dyrere. Hvorimod jeg ikke tænker der er en vild god fortjeneste på sigt ved at købe i Malmø.
--
- Indsæt signatur -
#2
RQv
Gæst
11-11-2019 14:08

Rapporter til Admin
Ser du ikke nyheder? Malmø er da et af de sidste steder man flytter hen. Jeg har en bekendt der har forsøgt at sælge sit hus i 5-6 år derovre, alle vinduer er der sat skodder for og de kan kun bevæge sig ud i dagslys.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
zulink
Ultrabruger
11-11-2019 14:10

Rapporter til Admin
Vil anbefale dig at snakke med en revisor, gerne en fra malmø
--
#4
ToFFo
Guru
11-11-2019 14:14

Rapporter til Admin
#2 - Ja det er selvfølgelig også en ting. Men troede ikke det var hele Malmø. Er godt klar over meget af Malmø er ren modern warfare, men der er vel også lidt mere eksklusive boliger lidt udenfor byen. Som basically er blevet... Overrun...
--
- Indsæt signatur -
#5
ramos
Ultra Supporter
11-11-2019 14:19

Rapporter til Admin
Hvis I sparer op til køb af hus om 5 år, ville jeg ikke købe en lejlighed i København lige nu. Find en billig lejelejlighed uden for København og pendle ind. Spar pengene op i stedet. Lejlighedspriserne er helt i top lige nu, og med en udsigt til en ejertid på omkring 5 år, vil meget af jeres afdrag/evt. værdistigning være ædt op af stiftelsesomkostninger, tinglysningsafgift og ejendomsmæglersalær mv.
--
#6
Jørgens datter
Gæst
11-11-2019 14:29

Rapporter til Admin
Tak for svar. #2 Jeg er nu ikke nervøs for at bo der - har dog en bekendt der bor til leje, hvor han kunne mærke trykket fra en eksplosion. #5 Det er en god pointe. Tak. Vi vil gerne købe et hus og bor der i mange år herhjemme - men mangler opsparingen til det. Vi har indtægten til det. Jeg tænkte sådan set, nu når den svenske krone er så lav - så kunne det være en investering? Plus de har orlov indtil barnet fylder 18 måneder!!!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Thomas G
Monsterbruger
11-11-2019 14:30

Rapporter til Admin
Vær også obs på at der faktisk kan være en skatte fordel i at arbejde i dk og bo i sverige. Deres måde at betale for hus/lejlighed er vidst nok også lidt anderledes, noget med en bostedsret. (aner ikke meget om det) Har fået besked på at man skal være også MEGET obs på at tjener du penge i begge lande bliver du dobbeltbeskattet = DONT. Tjek naturligvis selv disse ting, at flytte er en stor ting, især til udlandet. Fornuftigt sted at starte: https://www.oresunddirekt.dk[...] Vær også meget obs på at SKAT ikke er skide begejstrede for dansk-svenske pendlere. Der var en sag tidligere med en gut som skat vurderede "snart ville bo for meget i danmark", derfor skulle han betale dk afgift sin bil nu .... giver ingen mening, men SKAT er lidt specielle når de bliver sure på en.
--
#8
A.ndersen
Mega Supporter
11-11-2019 14:34

Rapporter til Admin
Jeg har boet i de "nye og flotte" svenske lejligheder i Malmös Västra Hamnen og.. Det kan ikke betale sig, det man betaler i broafgift alene, er nok til at man ikke får sparet meget op alligevel. Jeg fik sparet op, men det var sgu ikke så meget som jeg troede jeg ville og bestemt ikke mere end jeg havde kunne spare op i DK. Dette var da forskellen var som den er nu igen, boede der 2007 til 2011. Det ryger i benzin og togrejser, der går alligevel ret meget benzin samt togrejser til at rejse på job hver dag, arrangementer, familiebesøg og sociale events. Det er i min optik et spørgsmål om en mental barriere, en barreire som gør at det ALTID vil ende med at være jer som skal rejse til diverse besøg osv - Det med at krydse en landegrænse er så mentalt trættende for utroligt mange mennesker, selv familie kan have utroligt svært ved at rejse "til et andet land" for at komme på besøg. Så ikke nok med at opsparingen nok ikke ender helt som forventet, så forvent også en klar og markant ændring i jeres sociale omgangskreds. Og om sidstnævnte er det værd, det må i selv afgøre, men det var for mig afgørende for at flytte tilbage igen. Ja, altså indtil jeg tog til Irland for at opleve "The Emerald Isle".. :D
--
Tro kan flytte bjerge - Men almindelig sund fornuft kan få folk til at gå udenom.
#9
BoreBissen
Elitebruger
11-11-2019 14:49

Rapporter til Admin
Ingen grund til at advare imod at flytte til Malmö. Der er selvfølgelig visse forholdregler man bør tage. - Anskaf en peberspray, således at du/I kan forsvare jer når I går ud om dagen. - Gåikke ud om aftenen/natten. - Et par store vagthunde er også næsten et must. - Punkterfri dæk er også rare at have, hvis I skulle blive angrebet. - Husalarm og overfaldsalarm. - Saferoom, som man kan barrikadere dig i, indtil politiet kommer. - Skudsikre vinduer og forstærkerede døre. Hvis man ellers tager disse forholdsregler, så kan jeg ikke se noget galt i at flytte til Malmö.
--
#10
Homosapien
Semi Supporter
11-11-2019 15:00

Rapporter til Admin
Troll? Jeg ser du ikke føler at der er penge nok til at købe et hus herhjemme, men du må da tværtimod have for mange, hvis du helt alvorligt overvejer at investere dem i en decideret krigszone som Malmø.
--
Mumble server - sapien.dk:64738
#11
Jørgens datter
Gæst
11-11-2019 15:05

Rapporter til Admin
#10 Det er et spørgmål om husET og jeg vil ikke "nøjes". Derfor skal jeg bruge tid på opsparing. Det gør mig ikke noget hvad det angår situationen i Malmø. Jeg skal bare komme hjem efter arbejde og gerne bo på vestkysten. Enten så kan jeg forsat bo til leje herhjemme - eller købe en lille lorte lejlighed(som tilsyneladende ikke er en god ide).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Mr Hyde
Elitebruger
11-11-2019 15:47

Rapporter til Admin
Har boet 7 år i Sverige. Er lige flyttet tilbage til DK. Skriv en pb hvis der er noget konkret du vil vide.
--
#13
ToFFo
Guru
11-11-2019 15:54

Rapporter til Admin
#12 - Hvorfor ikke dele det med os? Det kunne jo være der var noget brugbart for andre :)
--
- Indsæt signatur -
#14
Belize
Ny på siden
11-11-2019 16:00

Rapporter til Admin
#9 Kæft en gang "Den korte avis" bullshit. Ja de har problemer, men rolig nu. Det er ikke Gotham City.
--
#15
Svenske Kødboller
Gæst
11-11-2019 16:08

Rapporter til Admin
Hvis ikke det er kontant så kan et køb over 5 år ikke betale sig. Det koster at oprette lån osv. og disse omkostninger vil spise hvad du regner med at tjene i værdistigninger på 5 år. Hertil skal du huske at man betaler skat af en gevinst ved boligsalg i Sverige I københavn stiger boligpriserne en lille smule pt. og det ligner ikke rentestigning lige foreløbigt, men så snart der sker vil vi nok få et fald. Og så har du ligepludselig negativ balance i den bolig du regnede med kun at bo i, i 5 år. De 5 år kan hurtigt blive meget længere medmindre man er villig til at æde et værditab. Når din investeringshorisont er 5 år, så smid pengene i aktier hvis du vil investere dem. Det eneste reelle er at bo til leje i 5 år, mens du hver måned smidder en god sjat i din opsparing, og når du føler at i har nok, så køber du det hus du vil bo i, i lang tid frem. hvem ved, måske det tilmed er faldet i pris om 5 år.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
Romby
Ultrabruger
11-11-2019 16:08

Rapporter til Admin
#15 en joke. Kender du det?
--
#17
ToFFo
Guru
11-11-2019 16:23

Rapporter til Admin
#14 - Heldigvis. Batman ville dø af stress hvis han skulle bekæmpe alt det kriminalitet :D
--
- Indsæt signatur -
#18
Jørgens datter
Gæst
11-11-2019 16:37

Rapporter til Admin
#12 Du må meget skrive her - alt hvad du har oplevet og hvad din erfaring er:) #15 Fedt svar. Mange tak! Også selvom jeg forsat bor i DK - så er det bedre at bo til leje i de 5 og spare op. Jeg stresser bare over - at jeg betaler leje som jeg aldrig for igen. Got it. Tak igen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#19
ramos
Ultra Supporter
11-11-2019 16:56

Rapporter til Admin
#18 Vi andre får heller ikke de penge igen vi betaler i renter, bidragssatser, ejendomsskat, ejendomsværdiskat, bidrag til (grund)ejerforening mv. For mig udgør disse udgifter over 10.000 om måneden. Det kunne man forsimplet kalde for min "husleje", som jeg heller aldrig ser igen. Omkostninger efter de første 10.000 DKK er herefter min (tvungen) opsparing i murstene - og de bliver der kun hvis huset holder sin værdi. Så er der selvfølgelig også en sandsynlighed for at huset stiger. Men falder huspriserne derimod, kan man lægge adskillige 1.000 kr. oven i den "husleje" jeg beskrev ovenfor. Det er bare for at sige... Ejerbolig er ikke kun "god opsparing og glade dage" og leje er ikke nødvendigvis bare "penge ud ad vinduet". Held og lykke med at finde det rigtige.
--
Sidst redigeret 11-11-2019 16:57
#20
BoreBissen
Elitebruger
11-11-2019 17:01

Rapporter til Admin
#14 Nu siger jeg netop IKKE at man skal lade være med at flytte til byen, blot at man bør tage sine forholdsregler. Intet galt i det. Oprettede du en tråd herinde omkring at flytte til Syrien eller Afganistan, så ville du vel også sætte pris på nogle gode råd omkring sikkerhed. Jeg gør præcis det samme, når der nu er en som ønsker at flytte til Malmø.
--
#21
Belize
Ny på siden
11-11-2019 17:25

Rapporter til Admin
#20 Nej siger jeg hellere ikke. Blot det er ren vrøvl med de sikkerhedsforanstaltninger du skriver om. Du sammenligner 2 krigshærgede lande med Malmø. Lad nu være med at løbe rundt med propaganda fra den korte avis. Alle er godt klar over Sverige har problemer, men derfor burde man godt kunne sætte tingene lidt i perspektiv.
--
#22
BoreBissen
Elitebruger
11-11-2019 17:36

Rapporter til Admin
#21 Altså havde det nu været noget Den Korte Avis halløj, så ville jeg jo nok ikke have anbefalet at flytte til byen. Så igen, ingen problemer med at flytte til byen, hvis man tager sine forholdsregler. Faktisk kan man finde rigtig mange fede boliger i byen, da rigtig mange svenskere flytter fra byen og al den kriminalitet. Hus- og lejlighedspriserne har aldrig været bedre for købere.
--
#23
Belize
Ny på siden
11-11-2019 17:47

Rapporter til Admin
#22 Hvilket også er det du gør imellem linjerne med de anbefalinger du kommer med. https://www.oresundsinstituttet.dk[...] Om priserne direkte falder er nok også lidt tvivlsomt. Kriminalitet og bandekrige er jo ikke nyt i Malmø.
--
#24
Gill Bates
Monster Nørd
11-11-2019 17:48

Rapporter til Admin
#22 snak nu bare ærligt i stedet for at pakke det kringlet ind i sarkasme/ironi trolling ;)
--
#25
Pettersson
Gæst
11-11-2019 17:56

Rapporter til Admin
Malmö? det er jo en af de byer svenskerne flygter fra.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Agurke
Monsterbruger
11-11-2019 19:03

Rapporter til Admin
krigszone.
--
Ryzen 3700X, Rog Strix 2070 Super, Rog Strix B450-f gaming, 16gb TridentZ 3200C16, Corsair RM750X Gold.
#27
Tom
Gæst
11-11-2019 19:17

Rapporter til Admin
Malmø er vel på samme sikkerhedsniveau som f.eks. Damaskus i Syrien, eller Kabul i Afghanistan, det er jo den samme befolkningsgruppe der bor der, det er nok bare lidt varmere de andre steder og nok lidt billigere.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#28
Tom
Gæst
11-11-2019 19:22

Rapporter til Admin
Der er nok også en form for usikkerhed ved huskøb i Malmø, det kan være i slet ikke ejer huset når i skal sælge det igen. Den store udskiftning som der er udsigt til at ske i Sverige kan være medvirkende til, at lovene bliver ændret og de religiøse love er øverst og den nye befolkningsgruppe tildeler sig selv det materiel ejendom som de vil have, ja det er sørgeligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
Mig
Gæst
11-11-2019 19:34

Rapporter til Admin
Speaking of :-) https://ekstrabladet.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Jørgens datter
Gæst
12-11-2019 12:16

Rapporter til Admin
Nu ved vi at Gotham City er insp. fra Malmø. Den er forstået. Men hvad synes i om Glostrup som by - især hvis man skal starte en familie op? Trygge rammer er top prior.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
Pendor
Super Supporter
12-11-2019 12:26

Rapporter til Admin
#30 Glostrup er sikkert et fint sted, afhænger selvfølgelig også af hvor du arbejder og hvor meget transport du ønsker. Der er masser af fine områder med huse, men tror ikke der sker så meget. Vi har prioriteret cykelafstand til København og da vi ikke havde råd Frederiksberg, Vanløse eller Valby, boede vi først i Rødovre og nu i Hvidovre nord.
--
#32
TwinX
Monsterbruger
12-11-2019 12:31

Rapporter til Admin
Malmø over glostrup any day. Glostrup er, i mine øjne, en kedelig omgang forstads/vestegns åndsforladt, gråt og kedeligt !
--
#33
FisseLeif
Gæst
12-11-2019 13:27

Rapporter til Admin
Selv Svenskerne mener de skal spærres inde: https://ekstrabladet.dk[...] Hvor er det synd at et land som Sverige der stod som et af de mest lige samfund er endt sådan her.... og det er desværre uopretteligt pga. konventioner der er lavet for at udskifte befolkningerne.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#34
Jørgens datter
Gæst
12-11-2019 14:18

Rapporter til Admin
Nu stopper i! Glostrup eller Malmø? Jeg vil helst til rødovre - men det er bare lidt for dyrt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
coreytrevor
Bruger
12-11-2019 14:24

Rapporter til Admin
hvis du godt kan lide det lidt råt så er malmø da fin, men tror du ikke at husværdien falder med tiden i takt med svenskerne flygter derfra og bliver udskiftet? tænker heller ikke at voldtægterne og voldsangrebene ligefrem lokker nye borgere til? eller det gør de måske?
--
r5 2600, rx580 4gb nitro+, 16gb ram, b450m gaming plus, cx550m, 4k60hz skærm
#36
ramos
Ultra Supporter
12-11-2019 14:31

Rapporter til Admin
Jeg vil foreslå at vi bliver enige om: 1) at stoppe Malmö bashing. Jeg tror #0 har forstået at der hersker kriminalitetsudfordringer i byen 2) at holde en god og saglig tone omkring bydelene i og omkring København. Der er ingen grund til at støde flere end højst nødvendig med nedladende udtalelser om hvor de måske er glade for at bo. Men for at svare på #30: Personligt ville jeg trække lidt længere nord på, frem for vest, selv om det måske betyder at man kommer lidt længere væk fra byen: eksempelvis Værløse og omegn frem for Glostrup og Albertslund?
--
#37
Jørgens datter
Gæst
12-11-2019 14:32

Rapporter til Admin
#35 Jeg nægter at overgive mig til frygten - i sidste ende er det lige meget. Det svarer til man ikke gider at flyve fordi man har angst, men har det OK med at køre bil til dagligt. Jeg håber virkelig ikke at jeg ender som en lille, sky og bange kartoffelbåd - det må virkelig være stress for nogle af jer der har det sådan.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
Jørgens datter
Gæst
12-11-2019 14:37

Rapporter til Admin
#36 Hvis jeg opretter mig som fast bruger herinde, så er det pga. dig! Fortæl fortæl - hvad sker der nord på? Lige nu er jeg i Ballerup - er mega glad for det - men vi nærmer os Rødovre priserne. Jeg kan godt lide vestegn stemingen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#39
coreytrevor
Bruger
12-11-2019 15:16

Rapporter til Admin
synes ikke det har noget med frygt at gøre at overveje muligheden for værdiforringelse. den kloge vil selvfølgelig vælge et sikkert sted at bo med så lidt kriminalitet og vold som muligt, men hvis det ligefrem er svagt i din optik så fair nok, kald mig bare en lille sky kartoffelbåd. hvad er kriterierne egentlig for at passe ind i den bås? :) skal man være fuldblods dansker? for så kan jeg ikke være med, men jeg kan sige at der er kæmpe forskel på at være klog og bange.
--
r5 2600, rx580 4gb nitro+, 16gb ram, b450m gaming plus, cx550m, 4k60hz skærm

Opret svar til indlægget: Huskøb i Malmø?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login

Denne tråd er låst, og du kan derfor ikke oprette svar i den.

Begrundelse

Denne tråd er kørt helt af sporet og låses derfor

Låst af Thomas | 12-11-2019 15:36

NYHEDSBREV
Afstemning