Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Sous Vide udstyrAf Maxi Nørd Fc Junkies | 06-01-2020 09:51 | 2532 visninger | 21 svar, hop til seneste
Her kan man jo spørge om alt, så nu er emnet Sous Vide :-)
Efter at have fået en lækker Culotte til nytår tænker jeg at investere i udstyr.
Jeg tænker denne Sous Vide stav:
Anova WIFI & Bluetooth Precision Cooker
https://www.pricerunner.dk[...]
Og Vacuumpakker:
OBH Nordica Supreme 7949 - Vakuumpakker
https://www.pricerunner.dk[...]
Hvad er jeres mening om dette? Er der andet som er bedre i nogenlunde samme prisklasse? --
Mvh
Fc Junkies
Har en anova, den virker som den skal :) - første model, med bluetooth kun.. ingen wifi desværre.
Har vist den samme vacuum pakker også, virker fornuftigt. Køb evt. poserne på ebay, der er en del at spare.. eller, det var der i hvert fald da jeg købte :) -- :) er med på en lytter :) -- Jeg har været i Sousvide gamet de sidste 5 år.
Anovaén er klart den bedste til prisen - sikkert valg!
OBH Nordica Food Chef Sealer 7945 til 450kr ca. er lige så god og klarer jobbet perfekt.
https://www.proshop.dk[...]
-
Jeg kan sige at indtilvidere i min omgangskreds, familie og venner er der 11 som har følgende set med Anova + OBH FCS 7945
-
Når du nu er kommet igang, så er det Steak-out.dk - Mrbeef.dk
Dyrbar.dk (bruger jeg kun når der er 25-30% rabat kampagne koder)
OBH Nordica Food Sealer Chef - 7945
-
Poserne kan self købes billigere andre steder - Jeg er endt hos Biltema faktisk da det ligger lige rundt om hjørnet og deres poser er gode.
Husk altid at dobbelt-seal :D -- Sidst redigeret 06-01-2020 09:56 Har en Anova der er ca. 1 år gammelt, den virker ganske godt.
Blev selv inspireret efter at have set en del presentationer om sikkerhed/lockpicking af Deviant Ollam, der tit snakker om hans sous vide / anova :)
https://www.youtube.com[...]
Han har blandt andet en presentation om sous vide, der er ret sjovt:
https://www.youtube.com[...] -- Fedt fedt tak for info og råd! :-)
Jeg tænker bare at bruge en gryde til tilberedningen. Men der er massere af smarte kar. Dog ser de ikke ud til at være isoleret? -- Mvh
Fc Junkies Har også en anova wifi og det virker bare.
Min vakuumpakker er en Foodsaver ffs500x.
Jeg mener selv at en vakuum pakke skal have en vakuum og forsegl knap for sig selv, så man selv bestemmer vakuum af poserne.
En gryde er fint til eget brug, men til fest/mange gæster skal du bruge noget større.
Anova wifi modellen kan snildt klare 32L.
Jeg isolere ikke, da jeg ikke føler man får særlig meget ud af det og spare rid ved ikke at gøre det.
Dog bruger jeg isoleringskugler ved brug af store baljer.
Syntes du skal blive medlem af disse 2 grupper på face:
Danske sousvide entusiaster
Sous vide hygge
Husk at du også kan dry age med vakuumposer, bare søg efter 'dry age poser' og husk "papir" stykket, så din maskine kan suge vakuum, da det er glatte poser som har en snden effekt en normale.
De fleste køber kød hos steak out, men der er self. Også mrbeef og andre.
Nu er du ny, så syntes du burde købe Karstens nye sous vide bog. Sous vide 2.0!
Held og lykke med det, skal du nok blive glad for! -- Jeg har også en Anova med WIfi of Bluetooth og det fungerer super fint. Jeg startede ud med en plastik beholder til vandet da metal er bedre til at lede varmen væk = mere strøm til at opretholde temperaturen. Herefter købte jeg en stålkantine med flamingokasse som den jeg linker til her og det fungerer helt perfekt:
https://pmshop.dk[...]
Den fås også i en 28L udgave:
https://pmshop.dk[...]
Jeg har lavet en lille udskæring i låget og 3d-printet en indsats så den sidder helt lukket til.
https://imgur.com[...]
Min vakuumpakker er en FoodSaver V2860 -- i7 [email protected],X99S XPower AC,GTX980TI G1,Corsair 32GB 2666mhz,EVO 960 500GB + MX100 512GB,XFX 850W,FD XL R2, 27" Crossover 96/120hz,Vand,Blue Yeti --
Sidst redigeret 06-01-2020 10:14 Har selv en SousVide Supreme som er enkel at bruge og isoleret. Her er begrænsningen størrelsen på steg der kan tilberedes uden det nogensinde har været aktuelt. Varmer også ganske hurtigt op.
Men har set sådan en Anova sammen med en stor plastik beholder fra Bauhaus med et passende hul i låget, som så smart ud og hvis man vil isolere kan man blot bruge to plastik beholdere med noget skum imellem.
-- Ghost S1, Asrock X470 itx, R7 2700, Corsair H100i m 2 x NF-A12x25, Corsair 16 GB DDR4-3200, EVGA RTX2070, Corsair SF600, Samsung EVO 970 1TB NVMe #0 - Jeg har lavet et kar selv for 50kr i Bauhaus.
Flamingo Kasse 30kr
Plastkasse 20kr
20minutter med en bidtang og hobbykniv.
https://imgur.com[...]
Ikke det flotteste, men meget effektiv og den står ude i mit bryggers anyways :)
*PS Grunden til der er flamingo rester i - er fordi jeg skulle teste vand-cirkulationen og sikre det kørte rundt optimalt - og det er med Anovaén vinklet med de 45grader som jeg har sat den på billedet :D
Det gode er også - hvis vi skal hjem til nogen og spise - så kan jeg starte kødet kl 10:00 og når vi kører kl 16, så tager jeg bare det hele med i bilen med et håndkælde rundt om.
Fra Næstved til Kalundborg (1time) er den gået fraw 56grader til 54grader, og så fortsætter jeg bare sousviden når jeg er ankommet - Nemt og bekvemt :D -- Sidst redigeret 06-01-2020 15:17 Harald Nyborg har gode billige poser til sous vide. Både poser og ruller. ? -- Jeg har købt en plastkasse fra Biltema med låg som jeg har skåret til, det virker helt fint og næsten intet vand fordamper. Kassen har overlevet 1.5 år indtil videre med alt, alt for mange omgange.
Har obh Nordica 7944, denne er helt fint. Kan bekræfte at der vigtigste er separat vacuum og seal knap så man selv kan styre hvornår den forsejlet.
God fornøjelse, sous vide er lækkert og sjovt :) -- rigtige mænd kan ramme temp på gefyhl :p -- jep jep #12 - Jeg bruger ikke Sousvide for at ramme Temperatur - enig det er nemt at lave en rød steg eller rød bøf hver eneste gang.
Mørheden i processen som Sousvide laver er bare det bedste ever, det er langtids-tilberedning som er nemt og sikker hver gang, 72timers nakkefilet, 48timers brisket osv osv - skod udskæringer bliver til total lækkert spise :D --
#12
Tror du har misforstået hvad en Sousvide kan og gør !
#13
+1 Helt korrekt hvad du skriver.
-- #13
God pointe! Jeg kom dog hurtigt til at tænke på, om det kan svare sig ift. pris?
Altså, i stedet for at betale for energi i 72 timer, for at tilberede skod udskæringer lækkert, hvorfor så ikke bare købe en god udskæring?
Fra et økonomisk standpunkt, kan det så svare sig?
Ingen tvivl om at Sousvide er lækz er i øvrigt! -- #9
Ret smart alligevel. Måtte lige rose dig for dit arbejde :) -- #15 - Når vandet først er varmet op, så bruger den ikke særlig meget energi for at vedligeholde det.
Det er derfor jeg har lavet en flamingo-kasse med en plast-box nede i, for at holde på varmen og derved er det ikke dyrt at have noget kørende i 48timer f.eks.
Som sagt ved transport 1time i bil, gik mit vand fra 56grader til 54grader - fordi det er i en lukket flamingo-kasse :)
#15 - Og det er ikke fordi man køber dårligt kød for at få det til at blive bedre og være billig/besparende. Det er fordi at visse udskæringer er så unikke og ved normal tilberedring ret trist et stykke kød, og på denne måde kan få man noget ekstremt lækkert smagfuldt kød som har fantastisk mørhed. Ens sortiment af udskæringer stiger lige med 50%, med mindre man er en haj som mormor der står med en stegeso i 30timer og laver simre-retter.
Så har vi f.eks. Pulled-metoden - Pulled-Pork - Pulled Beef - Pulled Chicken - Pulled Wife - Det tager bare tid og man får noget helt fantastisk kød til alt fra sandwiches, burgere osv osv. Der er ingen genvej til dette - Det er bare et langtidsprojekt :) -- Sidst redigeret 06-01-2020 20:06 hvis den har forsegl knap uden vacuum, så køb den. Ville ikke købe en uden.
Mine 2 cent ift tid/resultat, mange af de opskrifter jeg ser snakker om meget lang tid på gode udskæringer, men for mig bliver det for blødt resultat, så vær opmærksom på det hvis du synes noget er off...
#12 en sous vide steak og en pande/grill steak er ikke det samme.... Du kan komme tæt på hvis du bruger tricket med at sætte i ovnen. -- Eh... vil nok lige undersøge at den plastic beholder i evt bruger ift #9’s projekt er godkendt til madvare behandling og varme.. plastic kan afgive sjove ting. Der er jo en grund til at vi bruger specielle poser der er beregnet til opvarmning i vandbad.. -- :) #18 - Den OBH Nordica Food Chef Sealer 7945 til de 450kr har manuel svejs uden vaccum og kan det hele man skal bruge, også program til vaccum af våde-stykker som gør det lidt lettere i visse tilfælde.
#19 - Det er jo netop total ligegyldigt med plastik-kassen.
Køddet er vaccum-pakket i en fødevare godkendt plastik som er 100% tæt - Hvis en Sousvide-pose bliver utæt er kødet dødt - Det skal smides ud.
Så det er vidst total ligegyldigt om den plastik-box er beregnet til fødevarer eller ej, det er udelukkende for at holde på vandet, da flamingo ikke er vandtæt og derfor vil vandet sive stille og roligt ud.
Og efter mine 5års erfaring, vil jeg bare sige at du er ikke i tvivl hvis dit kød/pose ikke længere er i vaccum.
1. Vandet har en ny farve
2. Vandet stinker af ko, kylling eller svin
3. Posen er fyldt med vand
Men tanken var ellers god nok - men dont worry :) -- Sidst redigeret 07-01-2020 18:59 har en annova kørt med den i en del år, plus et 20 liters kar, og en stak isolerings poser.
samt en god vacuum pakker, du skal have en der laver dobbelt forsejling ellers skal du op i de helt dyre..
enkelt forseglinger holder ikke altid, den casa jeg har laver dobbelt svejsninger.
jeg køber poser hos Amazon, BPA fri, det fungere perfekt. og så er det bare at komme igang, det er enormt simpelt.
har derudover en røgkanon, det fungere også overraskende godt, sådan en god flæske steg, som har fået lidt røgkanon i 10-15 minutter, i posen, og fået sousvide, og lige flæskesvær i en super varm ovn, er mør som jeg aldrig har prøvet før. det er helt fantastisk..
vi laver alt i den, selv simple ting som kylling får en helt anden type mørhed.. og bruger meget marinader. -- Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 231 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|