Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Karry sovs

Af Guru gasolin | 25-04-2020 17:12 | 1672 visninger | 28 svar, hop til seneste
Nogen der har en bedre opskrift på en god karry sovs en den traditionelle karry sovs som i videoen https://www.youtube.com[...] Nej jeg skal ikke lave boller i karry, så jeg har ikke noget vand fra bollerne
--
#1
beer
Gæst
25-04-2020 17:17

Rapporter til Admin
Fatter folk ikke det er et hardware forum? //Ikke beer
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
--
Sidst redigeret 25-04-2020 18:48 af Ronson
#2
LTC
Monsterbruger
25-04-2020 17:24

Rapporter til Admin
#1 Hah! Du har vidst adskillige indlæg der ikke har noget med hardware at gøre...
--
#3
dolle82
Ultrabruger
25-04-2020 17:25

Rapporter til Admin
#1 Du har da også tit skrevet om aktier, kan ikke se problemet når han smider det i hyggekrogen og titlen på hans topic er meget passende så du kan jo bare springer over.. Edit Var lidt for sent ude..
--
Sidst redigeret 25-04-2020 17:28
#4
jollarn
Elitebruger
25-04-2020 17:25

Rapporter til Admin
Køb karrysuppe fra karoline's, så har du en god karrysauce der.
--
Det jeg ikke dør af, gør mig kun stærkere!
#5
sebastian192
Supporter
25-04-2020 17:33

Rapporter til Admin
Du kan eventuelt spæde op med svinebouillon og så lidt fløde/sødmælk til sidst i stedet for mælk :)
--
AMD FX-8350 4GHz - GTX 970 - 240GB + 120GB SSD - 2x1000GB HDD - GA-990FXA-UD3 - Corsair Vengeance 16GB RAM
#6
kikophil
Monster Supporter
25-04-2020 17:40

Rapporter til Admin
Hej Gasolin Nu har Karry jo generelt en ret gennemtrængende smag, så ligefrem at lave den meget anderledes for måske at ændre smagen, kan nok godt gi` nogle lidt mystiske smagsoplevelser, især hvis den skal være stærk :) Du kan godt bygge sovsen op af boulliontern. Lidt kylling og svinetern + div nedenstående engredienser + jævnes til sidst og småkoge et stykke tid, så melsmagen forsvinder. Da karry jo består af flere krydderier, kan man evt. undersøge hvilke ens ihåndenværende produkt har, og så formindske/forøge nogle af dem alt efter ens smagsløgs forgodtbefindende, hvilket jo kan tage noget tid, da mulighederne er mange. Men man kan jo altid smide ekstra smør eller lidt af det tredje krydderi i som smagsforstærkere, hvilket jo er nemt og hurtigt. Selv elsker jeg at eksperimentere, og jeg rammer da jævnligt noget, der kan spises.. Håber du finder frem til en god sovs, der ikke giver for meget efterfølgende "numsetornado" :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#7
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 17:44

Rapporter til Admin
Du skal først brande karryen af i smør og derefter Tilsæt melen.og derefter sødmælk. Du kan ikke brande karryen af når du blander mel og karry sammen. Så hvis du spørger mig er det en dårlig vidio du linjer til.
--
#8
Inderhaten
Junior Supporter
25-04-2020 21:22

Rapporter til Admin
Denne opskrift bruger jeg altid når jeg skal lave kylling i karry. Smager sindsyg godt og er røv nemt. https://www.louisesmadblog.dk[...]
--
--- 9700k @5,2--- Strix RTX 2080 ---
#9
Jim Night
Guru
25-04-2020 21:26

Rapporter til Admin
#7 Kan man "brænde" karry i smør eller skal det gøres inden smørret kommer i?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#10
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 21:40

Rapporter til Admin
#9 Du starter med at smelte smøret, eller rettere sagt brune det. (kraftig varme) Så kommer du karryen i, og bruner fra 1 til 3 min. Uden det brander på. :-) Der efter mel under kraftig omrøring og så væske.
--
Sidst redigeret 25-04-2020 21:43
#11
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 21:48

Rapporter til Admin
Når du brander karryen af får du smagen fram i karryen. :-)
--
#12
Flagg
Monsterbruger
25-04-2020 21:48

Rapporter til Admin
Nemlig, "hemmeligheden" ved karry er at det skal varmes godt op, før smagen kommer frem.
--
#13
Fc Junkies
Maxi Nørd
25-04-2020 22:16

Rapporter til Admin
Jeg er glad for denne opskrift til karrysovs. Også fordi at det ikke er hvedemel men majsstivelse, det er nemmere efter min mening :-) https://www.valdemarsro.dk[...] Og så putter jeg en dåse kokosmælk i.
--
Mvh Fc Junkies
#14
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 22:36

Rapporter til Admin
Man kan bruge alle slaks bulliong eller væske (kartoffel vand) :-) Smag og behag.
--
Sidst redigeret 25-04-2020 22:38
#15
TPultra
Maxi Supporter
25-04-2020 23:29

Rapporter til Admin
Som #7 skriver og tilføj en bouillon terning en en teskefuld mangochutney. Smag til med salt. Du kan også snildt bruge minimælk.
--
3600X•ROG Strix B450-F• 16GB Corsair 3200MHz •Sapphire Nitro+ RX 590 8GB• 970 Evo Plus•Fractal Design Define R6• Seasonic Focus+ 650 Gold
#16
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 23:29

Rapporter til Admin
Det er sku rigtig glemte løgen. Den bruner du sammen med karryen i smør. UNDSKYL! TAK#13 Nogle er til revet løg andre er til hakket løg
--
Sidst redigeret 25-04-2020 23:33
#17
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 23:37

Rapporter til Admin
Nogle er til et halvt løg andre er måske til to løg. :-)
--
Sidst redigeret 25-04-2020 23:38
#18
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 23:46

Rapporter til Admin
Og efter min mening skal du ikke putte peber i sovsen. Kun salt.
--
#19
gazhak
Superbruger
25-04-2020 23:48

Rapporter til Admin
Der findes rigtig mange forskellige slags karry, så udover at eksperimentere med opskriften kan man også eksperimentere med forskellige typer af karry. se f.eks. https://www.asaspice.dk[...] eller https://www.hedebogaard.dk[...] Og så har jeg ikke engang nævnt karrypasta, som også er en fantastisk ting. Bruger det dog mere til marinader end til karrysovs. Det findes også i mange forskellige varianter, dit lokale supermarked har formentlig et par stykker til en start. Velbekomme!
--
PC specs in profile
#20
MJPrivat
Elitebruger
25-04-2020 23:59

Rapporter til Admin
#19 Ja karry er ikke bare karry, der er forskellige slaks karry. Sød som stærk.
--
#21
Ilwaz
Guru
26-04-2020 00:23

Rapporter til Admin
Kunne være fedt, hvis Thomas ændrede default navnet på gæster til Beer, eller Spartacus.
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#22
Wut
Monster Supporter
26-04-2020 02:02

Rapporter til Admin
#0 Lær at lave en rigtig indisk curry (køb en bog eller google opskrifter). Det der tørre pulver, som vi kalder "karry" i Danmark... jeg aner ikke, hvad det smager af, men godt smager det i hvert fald ikke ;-) Man kan med fordel leve store portioner af ristede krydderier og bevare det i en lufttæt dåse, eller hvis det er flydende/pasta så prop det i en rumopdelt beholder (f.eks. en isterningebakke med en pose omkring) og prop det i fryseren. Så er det lige klar til at proppe i maden.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#23
7430
Maxi Nørd
26-04-2020 02:34

Rapporter til Admin
er sent ude men! riv et æble, hak nogle løg put karry i bunden af en gryde med stege fedt( margarine smør what ever, brun det af, tilsæt løg æbler rør til det når et stadie du mener du skal gå videre, tildel mel rør og tilsæt hønsebuillon smag til vupti desuden er karry ikke et kryderi men et blandingsprodukt af kommen koriander osv osv.. evt tilsæt spidskommen og cayenne,
--
jep jep
--
Sidst redigeret 26-04-2020 02:36
#24
vest-aalb-dk
Mega Nørd
26-04-2020 11:00

Rapporter til Admin
FYI så er karry bare et blandingsprodukt af en masse andre forskellige krydderier, krydderiernes svar på en romkugle om man vil. Så denne laves nemt selv, og man kan eksperimentere med at lave den karry man selv syntes er perfekt, alt det købekarry man får herhjemme er tit og ofte røvsygt.
--
!AMD HAS RYZEN
#25
gasolin
Guru
28-04-2020 13:00

Rapporter til Admin
Takker for svarene, er der slet ikke nogen der bruger kokosmælk når i laver karrysovs?
--
#26
MadsFerguson
Nørd Aspirant
28-04-2020 13:43

Rapporter til Admin
#25 Jo, hver gang... det giver en fyldig og fed smag, den mangler jeg når jeg ikke bruger den. jeg bruger helst cream of coco, det er knap så vandet.
--
Large deployment System Engineer, High Performance Computing specialty.
#27
elalso
Ultrabruger
28-04-2020 14:52

Rapporter til Admin
Smelt dit smør i en gryde, brænd karry af (hellere lidt for meget, end lidt for lidt), tilsæt fint revet løg+æble, så det bliver en "klistret masse" af løg, æble og karry. Tilsæt mel, så denne klistrede masse bliver "porøs" og smuldrer. Når du har gjort det, tager du din fond/bouillon (bestående af kyllinge- eller svinebouillon, typisk - Hvis du ikke har noget fond eller bouillon, laver du bare dit eget med Knorr, selvom de ikke er helt det samme - Koncentrér det i så fald med dobbeldosering af, hvad der ellers står på pakken) og tilsætter lidt væde gradvist under hurtig omrøring og ved forholdsvis hård varme. Når den ønskede konsistens er nået, stopper du og lader den hvile ved lav varme. Det er VIGTIGT, at du husker æble, hvis du skal have den der klassiske og helt fantastiske smag, som du måske kender fra grillbaren, hvor du bestiller dine ris og karry til rullerne ;) God vind med det... Hvis du skal lave en mere "eksotisk" udgave er karrysovs, så bliver det med rød karry og kokosmælk, men det er så let, at det gider jeg ikke engang at skrive, haha...
--
Mvh. elalso
#28
Fc Junkies
Maxi Nørd
28-04-2020 14:53

Rapporter til Admin
#25 Jo jeg bruger kokosmælk i #13 :-) Og kokosmel også faktisk.
--
Mvh Fc Junkies

Opret svar til indlægget: Karry sovs

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE