Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Råd til Pensionsordning

Af Gæst Gæsty | 02-11-2020 11:10 | 1810 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej, Hvorfor opretter jeg en post herinde med spørgsmål til Pension? Jeg har været her inde i et årti, så jeg ved, at der er kompetente folk, og jeg stoler ikke 100% på en bankrådgiver (sælger). Jeg vælger dog at skrive som gæst, da jeg ikke ønsker at diskutere min økonomi med eget ansigt. Jeg er pt. 32 år, jeg har minimal pensionopsaring ved SKANDIA. Jeg tror lige pt., at de er ved at blive spist af gebyrer. Da jeg ikke pt. indbetaler. Det gjorde jeg på mit gamle arbejde for nogle år siden. Men jeg skal snart købe hus og skifter måske bank alt efter tilbud, der bliver fremlagt. Her vil jeg så måske oprette en fast pensionsordning igen igennem banken. Nuværende fakta: Jeg fatter ingenting af pension Opspare pt. 2000kr i månedsopsparing på Nordnet i ETF. Investere løbene i aktier. Har dog pt. kun markedsværdi for 120.000. Tror min pensionsopsparing er 23.000 på pensionsinfo. Jeg er sælger, og jeg har IKKE pensionsordning igennem arbejdet - og det får vi ikke. Min løn er meget svingende 25.500 til 65.000. Tror min gennemsnitlige løn i år ender på omkring 40.000kr, måske mere. Grunden til at jeg skriver herinde er, at jeg kan få objektive råd, og ikke en banksælger, der vælger produkter efter, hvad hun tjener mest på. Kort sagt: Hvad kan folk anbefale af pensionsordninger (i forhold til fradrag og omkostninger), når det ikke sker igennem arbejde?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
1234
Gæst
02-11-2020 11:30

Rapporter til Admin
Såfremt du kan vælge. Spar max op i ratepension hvert år. (ca 55K) Spar max op i aldersopsparing hvis du orker det. (beløbet er mindre) Drop resten. Betaler du ikke topskat, så overvej om du overhovedet skal spare op. Hvis du skal er det ovenstående. Sparer du ikke op, skal du have opsparinger på diverse aktiekonto. Livrente er generelt bedst for dem og ikke dig, med mindre man laver reglerne om. - og det kan let ske på 40+ år. Modregningen i folkepension er grotesk hård ved at have en pensionsopsparing, så din reelle beskatning ved udbetalings tidspunktet overstiger let den besparelse du fik da du indbetalte. Der er nogle satser, så man må godt have sparet en (meget) lille klat op før man modregnes. Det er ikke uden grund der blev nedsat et udvalg for at kigge på det. Man fandt ud af det generelt ikke giver så god mening at spare op, og at overenskomster gør mange sparer rigtigt meget op. Det er dyrt at lave om, for opsparingen virker som en ekstra tvungen skat. Der er massere scenarier hvor hvis du har en pensionsopsparing, bliver du rundbarberet. Eksempel, du er 60 år og fyret. 2 år får du diverse støtte ting, måske 4? så er du 62/64. herfra til din pensionsalder på 70+++ får du ikke en krone af staten til du har hævet din pensionsopsparing i utide til en helt urimelig skattesats. Fordelen ved pensionsopsparingen er hvis du går personligt konkurs inden er den sikret, ulempen er der er massivt større risiko for du ryger på røven, for du har ikke penge at stå imod med. Har du akut brug for penge inden du får lov at få dem ud, og er evt nødt til at tage et billån/banklån eller lignende, er det helt dumt at have en pensionsopsparing. Det eneste rigtigt gode jeg har at sige om det, er at det tvinger folk til at holde disciplin og spare op uden at øge deres forbrug.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
Wut
Junior Nørd
02-11-2020 11:48

Rapporter til Admin
Ikke fordi jeg skal forsvare pensionsselskaberne, men jeg synes, det er farligt kun at have en privattegnet pension. For det første giver pensionsselskaberne adgang til en masse vigtige forsikringer, du bør have. Tab Af Erhvervsevne-forsikringen er vigtig, livsforsikring er vigtig og der er andre, der også bør indgå. Pension er jo ikke kun, hvor mange penge, man har stående, men at sikre sig i alderdommen - eller hvis du mister evnen til at forsørge dig selv. Gennem pensionsselskaberne kan du få en masse forsikringer til lavere pris, og det kan betales af din opsparing, dvs før skattetræk. Forsikringer bør indgå i den samlede sikring af dig og din familie. For det andet, så har pensionsselskaberne adgang til en del investeringer, som er alt for utilgængelige for den almindelige investor. Investering i byggeri og andre store projekter putter de penge i, og de har en meget lang horisont med ting. Det er svært som privat investor at komme ind i dag i et totalt oppustet aktiemarked og sikre sig et stabilt, langsigtet afkast uden større dyk undervejs. Jeg ved godt, at over tid vil investering i ETFer give et bedre afkast, men der er jo ingen garantier. Og man kan komme ind på det helt forkerte tidspunkt. Pensionsselskaberne sætter pengene løbende i lange projekter, så de har faste afkast på investeringer, der er gjort for længe siden, som stadig kaster af sig. En tredje ting er, at private investorers fokus på pension svinger over tid... dvs man glemmre at kigge på investeringerne i perioder, og det kan give et alt for risikabelt zigzag-forløb i investeringerne. Jeg vil foreslå en kombination, hvor du lader enten banken eller et pensionsselskab stå for 50% af dine pensionsmidler, og så kan du selv sætte så meget du vil i ETFer/ratepensioner/osv ved siden af. Jeg har selv 50% i Nordnet, og så har jeg opsamlet mine pensioner løbende og samlet det i Danica (desværre) pt, fordi min arbejdsgiver bruger dem. Jeg er totalt overfølsom overfor Danske Bank og de røvhuller der, men... set egoistisk på det... så har de faktisk leveret gode afkast, og forsikringerne kan jeg overhovedet ikke finde billigere eller bedre andre steder. Det var bare lige mit indspark.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#3
Jacob XP
Giga Nørd
02-11-2020 19:27

Rapporter til Admin
Tænk også på livsforsikring hvis du har din egen familie. Især hvis du køber bolig giver det mening. Så kan din kone og børn fortsætte med at bo i huset hvis du falder bort.
--
A clean house is a sign of a broken computer
#4
Slæden
Semi Supporter
03-11-2020 07:41

Rapporter til Admin
Husk formue giver slet ikke modregning i din sociale pension, kun renteafkastet! Men det er pæne summer der skal lægges tilside hver måned 13-15%
--
#5
1234
Gæst
03-11-2020 11:19

Rapporter til Admin
For mig er i øvrigt min langt dyreste forsikring min tab af erhvervsevne gennem pensionsordningen. Det er nok en af dem jeg håber aller mest aldrig at få noget ud af. Men bliver jeg ukampdygtig, vil jeg fortsat have hvad jeg skal bruge. Livsforsikringen mener jeg de fleste (mig inklusive) er overforsikrede på. Hvis man går bort, kommer ens partner nok til at finde en anden før eller siden - eller må flytte til en bolig der passer til færre personer. Den skal være stor nok til et år eller to uden ændringer, men så må det være fint. Men modregningen ved udbetaling, samt hvor sent man kan få lenge ud, er tarveligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Jacob XP
Giga Nørd
03-11-2020 15:49

Rapporter til Admin
Man kan lave livsforsikringer på flere måder. Min familie har det hjulpet meget. Arbejdsgiveren tvang en livsforsikring ud til alle ansatte. Til stor gavn for os. Hvis man selv skal stå for pension, tab af erhvervsevne og livsforsikring kan man måske glemme det. Siger ikke at du SKAL lave en. Bare undersøg mulighederne og tænk på om det er en god ide.
--
A clean house is a sign of a broken computer
--
Sidst redigeret 03-11-2020 15:49
#7
krifosjen
Ultra Supporter
12-11-2020 21:35

Rapporter til Admin
@0 Du bør lytte til banken, men vær klar over at du med stor fordel kan kontakte pensionsselskaberne dit direkte. Gør det tydelig for rådgiveren hvad du har fokus på. Opsparing og / eller forsikring (tab af erhvervsevne, død, kritisk sygdom og sundhedsforsikring m.m.). Spørg endelig hvis du ikke forstår hvorfor de spørger om dit eller dat. De spørger for at hjælpe og der er 100 knapper at skrue på så samme udbyder kommer ikke nødvendigvis altid frem til det samme på den samme kunde. Vær OBS på omkostninger. Over tid vil de betyde meget mere for din endelige opsparing end priserne på forsikringsdækninger. Bankrådgiverne er langt fra alle klædt ret godt på, men har typisk et en dygtig kollega i baghånden. Bankerne må ikke sælge forsikringer, så nogle af forsikringselementerne købes i pensionsselskaberne - med fortjeneste. Det er typisk dyrere produkter, der også har nogle begrænsninger i dækninger eller løbetid. Det kan være at udbetaling ved tabt erhvervsevne stopper tidligere end hvad du kan købe hos pensionsselskaberne. Til gengæld kan der være "rabat" på helbredsspørgsmålene. Hvis du udelukkende interesserer dig for opsparing og ikke mener forsikring er interessant kan du med fordel undersøge pensionsselskaberne. Bankerne tager sig godt betalt for det. Hvis du interesserer dig for omkostningerne, og det bør du gøre, skal du bede om ALLE omkostninger. Det er røvsygt for vedkommende der skal oplyse det, men det viser hvem der kan sit stof og interesserer sig for sin rådgivning og hvem som ikke gør. Spørg hvis du vil vide mere :-)
--

Opret svar til indlægget: Råd til Pensionsordning

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE