Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere

Asus ROG vs Lenovo Legion, gaming

Af Elitebruger Dami4200 | 13-08-2017 09:22 | 709 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej HOL, Jeg på udkig efter min næste all-around laptop som skal bruges til browsing og let/middel gaming. Lige pt gamer jeg udelukkende "Heroes Of The Storm", hvilket ikke kræver det helt store. Men jeg vil også gerne have muligheden for at game det næste PC spil jeg falder over. Efter en del søgning har jeg fundet frem til to laptops, hvor specifikationer opfylder mine krav (+lidt fremtidssikring) til en ret fordelagtig pris: ASUS ROG FX502VM https://www.power.dk[...] Lenovo Legion Y520 https://www.elgiganten.dk[...] Kan se at den største forskel er, at ASUS har TN panel, mens Lenovo har ISP. Men jeg tænkte om nogen her på siden har erfaring med disse modeller mht byggekvalitet, varme, skærm eller blæserstøj? model? Hilsen Dami4200
--
#1
ToFFo
Guru
13-08-2017 09:29

Rapporter til Admin
De er begge gode. Der er ikke rigtig mærkbar forskel på de to. Tag den du synes ser bedst ud og passer dig bedst på mål.
--
Nu uden signatur :O
#2
Dami4200
Elitebruger
13-08-2017 09:31

Rapporter til Admin
#1, Hvad med forskellen på TN og ISP panel? Er den værd at tage med i overvejelserne?
--
#3
AlexanderLS
Semi Supporter
13-08-2017 11:44

Rapporter til Admin
#2 Uden tvivl, ISP panel er KLART overlegent. Hvad et TN panel laver på på computer til næsten 8000 kr fatter jeg ikke. Og der er da en klar forskel - Asus'en har et gfx 1060 i modsætning til Lenovoen's 1060 Q-max, som er lavere clocket.
--
http://mightytext.net[...]
--
Sidst redigeret 13-08-2017 11:45
#4
MaxXX
Giga Supporter
13-08-2017 12:41

Rapporter til Admin
Udover det som #3 skriver, har den fra Asus 128gb ssd samt svjks større batteri. Tror ikke du går galt i byen med nogle af dem, men personligt ville jeg ikke kunne overleve uden ssd.
--
Plz no lag https://www.youtube.com[...] http://www.anandtech.com[...]
#5
Dami4200
Elitebruger
13-08-2017 14:54

Rapporter til Admin
Fordelene ser således ud: Asus - TN panel + GTX1060 + 128 GB SSD + 1TB HDD Lenovo + ISP panel - GTX1060 Q-max - 1TB HDD Det ser ud til at Lenovo's store fordel er ISP panel. SSD kan altid skiftes ud. Jeg har alligevel 256DG SSD i min nuværende laptop, som jeg regner med at flytte over til den nye. Forskellen på GTX1060 og GTX1060 Q-Max kender jeg ikke. Jeg må igang med mine google skills.
--
#6
Jens
Gæst
13-08-2017 16:06

Rapporter til Admin
Af hvad jeg har læst så kan du måske give Asus'en et + for godt kølesystem. Aner ikke om det er bedre end Lenovoen men folk skriver generelt godt om Rog serien. Som nævnt er begge gode valg
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Akasut
Ultra Supporter
13-08-2017 17:29

Rapporter til Admin
#0 først og fremmest er det rart at se en trådstarter der har sat sig ind i tingene. Begge bærbar er gode bud hvis ikke de bedste lige pt med priserne til dine behov. Grafikkort er ens på begge, det der Q-max er bare et fancy ord for den køleløsning de vælger at bruge, hvorvidt det har nogen reel effekt tvivler jeg på. Ihvertfald får du samme ydeevne fra begge bærbar. Den anden bærbar kalder de det Hyper Cool Duo-Copper. Ja "key account manager", jaeh skal vi ikke bare kalde det "kørende sælger" ;) Det er korrekt at det kommer ned til 128GB SSD + TN panel vs ingen SSD + IPS panel. Som du selv siger, så kan du skifte ting såsom lager og hukommelse efterfølgende, at skifte panellet er ikke noget man gør. Derfor hvis du har en SSD eller planer om at smide en over, ja så er spørgsmålet bare "TN vs IPS". Til det emne findes der et hav af youtube videoer, men det jeg ville pointere er betragtningsvinklerne og farvegengivelse modsat TN panel. Især den første gør sig gældende da det er en laptop, hvor din sidde/ligge position kan nemt ændre sig og så med et TN panel vil skærmen blive mørk/sort. Det er ikke så slemt med en stationær PC med tilhørende fast monitor, fordi skærmen er større og du sidder lige foran. Men en laptop? allerede her ville et IPS panel sikre dig at du vil kunne se skærmen uden billedet forringer sig selv hvis vinklen ændrer sig. TN panel udemærker sig generelt til dem der spiller shooter spil og har høj refresh skærme 120Hz+ fordi ms og inputlag er som regel lav. Jeg tvivler dog på hverken den ene bærbar eller den anden har panel over 60Hz. Så ryger fordelene lidt. Anden pointe omkring IPS er bedre farvegengivelse, det virker ikke så udvasket som TN kan være. https://www.youtube.com[...] https://www.youtube.com[...] https://www.youtube.com[...] og mange andre. I sidste ende smagssag for nogle, liv eller død for andre.
--
#8
Jonas TP
Gæst
13-08-2017 17:30

Rapporter til Admin
Vil ikke mene Asus er et godt valg pga. tn panel. Overhovedet. Ips er klart overlegent der og giver bedre billede.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Asus ROG vs Lenovo Legion, gaming


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: