Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Database

Excel problemer

Af Ultra Supporter djrazz | 07-12-2017 13:06 | 1873 visninger | 4 svar, hop til seneste
Sidder med et problem og søger hjælp til at finde den optimale løsning. Jeg har et excel ark med flere faneblade. Hvert faneblade indeholder forskellig data men af samme type og opbygningen på hvert faneblad er ens (dvs. samme antal kolonner med samme type data) men mængden (dvs. antal rækker) varierer. På en ny kolonne kunne jeg så godt tænke mig noget ala følgende: Hive data fra en specifik kolonne ind og "merge" (der er gengangere på nogle af kolonnerne) og samtidig registrere hvilke faneblade det kommer fra. Så hvis jeg har faneblad A & B, trækker jeg kolonne C. I både A & B er der 3 rækker hvor 2 værdier går igen på både A & B, mens den sidste kun er på A. Derfor vil jeg få vist noget ala dette: Værdi 1 - A, B Værdi 2 - A, B Værdi 3 - A Giver det mening? Ideen er at jeg kan få alle værdier fra kolonne C fra alle faneblade og se på hvilke faneblade de går igen uden at have gentagelser fra de ret mange gengangere som der er i de forskellige faneblade. Giv los! :-P
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#1
Thomas
BOFH
07-12-2017 13:52

Rapporter til Admin
Jeg har svært ved at forstå dit problem, har du mulighed for at lave et eksempel regneark uden virksomhedskritiske data, så vi kan hvordan arket er sat op?
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#2
djrazz
Ultra Supporter
07-12-2017 14:24

Rapporter til Admin
Ja selvfølgelig Link: https://www.dropbox.com[...] Nu er det ren volapyk men har smidt en stak tilfældige MAC adresser ind i kolonne C for at ha noget genkendelig data. Og så er ideen at tage data fra disse kolonner fra hvert faneblad også samle på et seperat ark hvor man så kan se på hvilke faneblade data forekommer. Noget i den stil, lidt i tvivl om hvordan det skal sættes op for at se overskueligt ud.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#3
Weide
Elite Supporter
07-12-2017 14:41

Rapporter til Admin
Er det ikke bare og skrive (=) i faneblad A og tryk på den værdi du vil have i Faneblad C? Så værdien på Faneblad C ændre sig, ændre den sig også på Faneblad A.
--
I5 2500K 3.3 GH--P8P67 PRO--GTX 670--Samsung 830 128 GB--Western Digital Black 500GB--Cool master 700 Watt--8gb 1600 Kingston Hyperx
#4
djrazz
Ultra Supporter
07-12-2017 15:18

Rapporter til Admin
#3 Nej jeg vil jo ikke bare have værdien. Jeg vil have værdien samt hvilke faneblade den optræder på. I og med at værdien fra den specifikke kolonne i visse tilfælde vil gå igen, vil jeg have det visualiseret så man tydeligt kan se: Værdi X, faneblad A, faneblad B. Værdi Y, faneblad B, faneblad C.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!

Opret svar til indlægget: Excel problemer


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: