Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV (LCD, Plasma og CRT)

LG OLED B6 802.11ac

Af Mega Supporter Meaning | 13-11-2017 19:40 | 880 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej folkens, Sidder pt. og prøver at få koblet mit OLED55B6V TV på et 802.11ac netværk. Mit problem er at en 4K stream via plex fylder det meste af båndbredden ud på 802.11n netværket og det giver af og til buffering som alle nok hader. :( TV'et er fra Januar i år og ifølge LG's hjemmeside understøtter det 802.11ac. En ven som dog har C6-versionen har ingen problemer med at koble sit til et 802.11ac netværk. TV'et har nyeste firmware og jeg har prøvet at lave et netværk der kun kører på 5Ghz. Min telefon og laptop ser fint dette netværk mens TV'et ikke kan finde det. Nogen der kunne have en idé? Er det retur med TV'et til LG siden det er en relativ vigtig ting der faktisk ikke funker? Mvh Chris
--
#1
djrazz
Ultra Supporter
13-11-2017 19:41

Rapporter til Admin
Hvad er distancen til ap/router fra TV'et? Kan jo godt være det bare er uden for rækkevidde grundet dårlig antenne.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
#2
Fuller 8900
Super Supporter
13-11-2017 19:42

Rapporter til Admin
Prøv at kør filmen over dlna istedet for ?? den indbyggede foto og video afspiller som er på tvet. Ellers prøv at installere xplay istedet for plex på tvet. Syntes det køre bedre på mit. Men 4k via plex er bare ikke godt nok, og tror ikke det er forbindelsen det er nærmere serveren ?? køre fuldt ud 80 gb 4k film via dlna direkte på mit 6b tv via wifi.. .... Kan se jeg misforstod dit spørgsmål.. Prøver lige at tjekke om mit køre på ac eller noget andet ?? men mener bestemt den hopper på 5ghz altså ac
--

--
Sidst redigeret 13-11-2017 19:43
#3
Meaning
Mega Supporter
13-11-2017 20:07

Rapporter til Admin
TV’et er mindre end 3meter fra AP’et. Har bevidst monteret AP’et tæt på TV’et da jeg vil få den bedste dækning for TV’et. Det er et Unifi UAC-AP-PRO og måler uden problemer 220Mbps med speedtest.net app’en fra min iphone længere væk end tv’et. Bruger også Xplay pt. og for det meste kører det ok. Men på min unifi controller kan jeg se at kanal 11 på 802.11n tit ryger over 90% i forbrug. Her er et billede så i kan se hvad jeg mener. https://cloud.vrod.dk[...] imens er 5Ghz kanalen slet ikke i brug. :(
--
#4
Meaning
Mega Supporter
14-11-2017 09:21

Rapporter til Admin
Nogen andre der kunne have et bud?
--
#5
skandshus
Nørd Aspirant
14-11-2017 09:25

Rapporter til Admin
#3 hvis du er på kanal 11 så sidder du på 2.4 ghz.. så er der ikke noget og sige til at du ikke kan trække 4k godt nok. der er slet ikke nok båndbredde og "ro" til det. du skal have dit tv over på 5 ghz før du overhovedet skal overveje og tænke på 4K at der står 90% er ikke målt i forbrug, men i channel utilization. altså hvor "brugt" den givne kanal er "N" netværket som du omtaler det eksisteret både på 2.4 og 5 ghz
--
Sidst redigeret 14-11-2017 09:30
#6
Meaning
Mega Supporter
14-11-2017 11:49

Rapporter til Admin
#5 - Yep problemet er at den ikke går over på 5Ghz. Mente at de 90% er kanal-forbrug/channel-utilization. N er for mig ligegyldigt da jeg stadig gerne vil have TV'et på AC. Har snakket med både Komplett og LG Support tidligere idag, begge parter siger at TV'et understøtter 802.11ac og bør virke på 5Ghz. LG har bedt mig om at prøve at nulstille TV'et helt så det er det jeg gør. :) Så må jeg se hvad der sker..
--
#7
Benger
Supporter
14-11-2017 11:57

Rapporter til Admin
Kan nok ikke supplere med noget brugbart, men bare fortælle at mit LG B6 fint kører på 5Ghz derhjemme, så det er altså understøttet :) jeg kører også uden problemer 4K fra Netflix, og ja, jeg ved godt at den er en helt anden bitrate du prøver at suge :) Håber du finder en løsning.
--
6700K | EKWB A240 | Asus Z170 Maximus VIII Hero | 16GB DDR4 2666MHz | ASUS 1080Ti Strix | Samsung 850 PRO 512GB | Dell S2716DG
#8
skandshus
Nørd Aspirant
14-11-2017 14:53

Rapporter til Admin
#6 Hvad sku komplett gøre? Hvordan har du lavet din opsætning? Du er nødt til at give noget mere information. Hvordan VED du at den ikke logger på AC? hvad har du gjort for at lede fjernsynet over på AC fremfor alt andet? hvordan ved du om den bruger 5 ghz fremfor 2.4 ghz? Nu har du vel sørget for at 2.4 ghz og 5 ghz ikke deler samme navn samtidig med at 2.4 ghz så har signal styrke på HIGH ? hvis ikke. så overrasker mig det ikke :)
--
Sidst redigeret 14-11-2017 14:56
#9
Meaning
Mega Supporter
14-11-2017 15:03

Rapporter til Admin
#8 - Har købt TV'et fra Komplett så de ville håndtere en evt. reklamation (hvilket de også lod mig vide de ville gøre). Har pt. 2 WLAN's. Det ene kørte før både 2.4Ghz og 5Ghz. Nu kører det kun 5 Ghz. Bruger et Unifi AP og har aktivt slået 2.4Ghz frekvensen på det WLAN fra. Har så lavet et andet WLAN der kun kører 802.11n over 2.4Ghz hvor TV'et logger fint på. En anden ting er at jeg på AP'et kan se at TV'et kun er tilkoblet med 144Mbps hvilket er max. for 2.4Ghz båndet på 802.11n. En anden 802.11n klient på 5Ghz WLAN'et kører 300Mbps. Og nope, de har ikke samme navn. :)
--
#10
skandshus
Nørd Aspirant
14-11-2017 15:25

Rapporter til Admin
#9 Hvor langt væk er dit tv fra dit ap? og når du beder dit tv om at tilslutte til 5 ghz WLAN delen.. Hvad får du så af link? Hvad er din båndbredde sat på?
--
Sidst redigeret 14-11-2017 15:29
#11
skandshus
Nørd Aspirant
14-11-2017 15:36

Rapporter til Admin
#9 ud fra din formulering lyder det som om du har oprettet WLAN grupper. har du det? i såfald skal du se efter hvad du har lagt ind af opsætninger i form af hastigheds begrænsninger og lign.
--
#12
Moonglider
Ultrabruger
14-11-2017 17:39

Rapporter til Admin
Har selv et LG Oled B6 tv (dog 65") og her kan jeg fint forbinde via 5Ghz på en Unifi AC-Pro Normalt bruger jeg kabel men da jeg læste dette indlæg skulle jeg da lige prøve det trådløse... Først så forbandt jeg bare til mit eksisterende trådløse net, hvor der ikke var lavet noget specielt setup vedr. 2g vs 5g... og her kom LG tv'et kun på 2g nettet... (144Mbps).. På min Unifi Controller lavede jeg så følgende ændringer : 1. Opretter en Wlan gruppe kaldet test5g (navn underordnet) 2. I den Wlan gruppe opretter jeg et ny SSID 3. På AC-Pro ændrede jeg 5G Radio til kun at bruge test5g Wlan gruppe 4. På LG Tv søgte jeg igen efter trådløse net, og her forbandt jeg til den nye SSID... Nu er LG på med 867Mbps.
--
Sidst redigeret 14-11-2017 17:41
#13
Meaning
Mega Supporter
14-11-2017 19:35

Rapporter til Admin
Ok, det hjalp intet at nulstille TV’et. Forsøgte #12’s metode men kunne ikke få det til at funke. Hvilken firmware kører dit AP på? Prøvede herefter at lave et 5Ghz netværk fra min kabelrouter der også kan 802.11ac, TV’et fandt netværket men kunne ikke forbinde til det. Prøvede derefter en anden kabelrouter af samme model og først fandt tv’et slet ikke netværket... fandt ud af at kanalen var sat til brugerdefineret og satte den derefter til auto... TV’et fandt AP’et og kunne nu forbinde.. pt er det nu tilsluttet med 867Mbps. :) Det her får mig til at tro at det måske har noget at gøre med kanalerne, @#12, hvilken kanal kører dit 5Ghz netværk på?
--
#14
Meaning
Mega Supporter
14-11-2017 20:09

Rapporter til Admin
Så er problemet løst på Unifi siden. Ser ud til at TV’et ikke kan gå helt op til Kanal 149 som netværket kørte på. Har skiftet om til Kanal 56 og er nu forbundet på 5Ghz. Det ville selvfølgelig være cool nok hvis der stod det i specsheetet. :)
--
#15
skandshus
Nørd Aspirant
14-11-2017 23:13

Rapporter til Admin
#14 149.. det var aggressivt sat, og så i et dfs område
--
#16
Moonglider
Ultrabruger
15-11-2017 07:31

Rapporter til Admin
#13 Den er sat til automatisk... og bruger pt. kanal 36..
--
#17
Meaning
Mega Supporter
15-11-2017 09:17

Rapporter til Admin
#14 - Yep, den stod på auto ligesom #16's :) Er heldig at der ikke er mange 5Ghz netværk (bor i rækkehus), så jeg har et relativt frit valg på hylderne hvad angår kanaler.
--
#18
sorhol
Supporter
15-11-2017 09:29

Rapporter til Admin
Inspireret af denne tråd ville jeg lige tweak min 5Ghz opsætning. Jeg kørte RF scanning og ændrede kanal fra 36 til 112. Det resulterede i at mit Amazon FireTV ikke længere kunne forbinde på 5Ghz...
--
#19
skandshus
Nørd Aspirant
16-11-2017 18:17

Rapporter til Admin
#18 ja det er ikke alt udstyr der vil spille med så højt oppe :)
--
#20
JunkStar DeLuxe
Maxi Nørd
17-11-2017 15:25

Rapporter til Admin
Nu ved jeg godt du løste problemet, men hvorfor bruger du ikke kabel? Du siger selv at din AP sidder under 3m fra dit tv så det burde da være nemt at trække et kabel de 3 meter...
--
http://www.l0rn.nu[...]

Opret svar til indlægget: LG OLED B6 802.11ac


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Dit svar: