Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hjemmebiograf \ TV (LCD, Plasma og CRT)
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

TV afleveringspunkt

Af Ny på siden Psy_boy2720 | 14-01-2018 10:45 | 1560 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hej alle. Jeg ved at i lejligheder med indendørs opgang, skal fx Yousee manden i kælderen for at rode med en signal boks for at gøre tv'et klar til at modtage, men hvad med ejerlejligheder? Som dem der ikke har indendørs opgang og kælder? Hvor er boksen så? Hvis den overhovedet er der? :-)
--
#1
Fatter
Guru
14-01-2018 10:53

Rapporter til Admin
Så står boksen vel fx i indkørslen eller ude ved fortorvet, men det ved fx Yousee manden når der er brug for hjælp. Det er jo ikke noget du selv skal rode med.
--
Med venlig hilsen Fatter
#2
Psy_boy2720
Ny på siden
14-01-2018 10:59

Rapporter til Admin
#1. Nej jeg skal ikke selv rode med det, men jeg har en interesse i at vide "hvor ting er" og når jeg nu ved der ikke er en kælder hvor vi nu skal bo, så tænkte jeg over om hvordan det så ku lade sig gøre.
--
#3
Psy_boy2720
Ny på siden
14-01-2018 11:03

Rapporter til Admin
Og noget andet. Hvis man nu vil have TV signal fra Yousee igennem antennestik.. Og internet fra en anden udbyder også igennem antennestik. Kan det lade sig gøre?
--
#4
mrKayne
Nørd Aspirant
14-01-2018 11:16

Rapporter til Admin
#1 har ret i hans antagelser, såfremt der ikke er en kælder. Hvis der er, plejer deres teknik at sidde sammen med resten af teknikken i kælderen. #3 det kan du ikke :)
--
#5
Psy_boy2720
Ny på siden
14-01-2018 11:19

Rapporter til Admin
#4 Er det rigtigt? Er det noget du evt. kan vise/forklare hvorfor? Vil godt nok være ærgerligt hvis det virkelig ikke kan lade sig gøre :/
--
#7
Psy_boy2720
Ny på siden
14-01-2018 12:42

Rapporter til Admin
#6. Jeg forstår ikke din pointe med de to links? Første link fortæller at man kan få bredbånd uden krav om TV. Næste link er til deres produkter? Mit spørgsmål gik ud på om det er muligt at have Hiper som internetudbyder igennem antennestik og Yousee som TV udbyder igennem antennestik. Dette svarer ingen af dine links på.
--
#8
Thimse
Semibruger
14-01-2018 15:53

Rapporter til Admin
Det kan ikke lade sig gøre for 2 udbydere at benytte samme antenne kabel :)
--
#9
BentOver
Junior Nørd
14-01-2018 16:11

Rapporter til Admin
#8 hvor har du det fra? Lyder underligt at man skulle fraskrive sig muligheden for Yousee tv ved at få bredbånd fra hiper. På vores sløjeanlæg kan vi ikke blive enkeltvist frakoblet, så tv signalet kommer ind uanset om jeg betaler for det eller ej. Skulle hiper blokere for tv signalet? Igen lyder meget mærkeligt.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#10
ice_hiboy
Maxibruger
14-01-2018 16:26

Rapporter til Admin
Det kan ikke lade sig gøre at sende 2 separate signaler igennem 1 stik. For at det skal gå igennem antennestikket sender de jo et signal via coxial som bliver lavet om via noget modem. Jeg skal ikke sige om det teoretisk er muligt. Men tror ikke nogle af dem arbejder sammen på den måde. Hvis du vil have 2 forskellige udbydere, tænker jeg det må gå igennem 2 forskellige linjer. Om det så er antenne til tv og internet via telefonstik eller et RJ45 stik direkte i væggen. Men at få 2 forskellige udbydere igennem 1 linjer er jeg temmelig sikker på et et no go. Men du må nok hellere spørge udbyderne, i sidste ende er det dem der ved det og os herinde der gætter. Medmindre der er nogle på forumet der er teknikkere for både yousee og hiper som kan forklare det bedre.
--
i7- 5820K | X99S GAMING 9 ACK | EVGA 980TI SC | 32gb HyperX ram | 500gb Samsung 960 EVO | 4tb Seagate SSHD | Corsair RM750 | Phanteks Evolve Glass.
#11
BentOver
Junior Nørd
14-01-2018 16:41

Rapporter til Admin
#10 tv og internet via coax kører på forskellige frekvens intervaller, eks. mit bredbånd er pt, låst på 16 forskellige downstream frekvenser mellem 309mhz til 405mhz. Tv kanalerne starter mig bekendt først højere oppe, en oversigt fra 2017 siger at tv starter fra 426mhz og op: http://digitalt.tv[...] Der er ikke noget samlet signal der bliver splittet ud via modem, tv signalet sidder i et stik på væggen og går direkte til vores 2 tv via en simpel splitter, bredbåndet har sit eget stik og det går gennnem et modem/router.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#12
Evil Mushroom
Juniorbruger
14-01-2018 22:26

Rapporter til Admin
Det er muligt, at få separat forsyning af hhv. TV og internet - da alle internet udbydere som vil på Yousee's kabelTV net (COAX) - køber kredsløbet (Ethernet Bitstream Access forbindelsen) (fra centralen til kunden) fra Yousee. Den enkelte udbyder kan selv stå for udsendelse af udstyr (router) til kunden, eller også lade Yousee om dette. Men det er i bund og grund en Yousee forbindelse man får, man betaler bare regningen til en anden udbyder, som så afregner med Yousee (groft sagt). Men... der er et par parametre som skal være opfyldt. 1. Det givne antenneanlægs vedtægter kan afvise tredjepartsleverandører - er det tilfældet, så kan man ikke få separat forsyning, så skal man vælge den leverandør som fremgår af antenneforenigen / antenneanlæggets vedtægter. 2. Ønsker man TV pakke og Internet, skal ens TV stik understøtte dette. Udbyderne kan sende en lille adapter ud til kunderne, eller TV stikket kan allerede indeholde det lille datastik. Det er korrekt som BentOver (#11) siger at det ikke er modemet som splitter signalet. Det sker i TV stikket på væggen. Har man et 3-vejs stik (radio/tv/data) sidder der et tre-vejs filter i stikket som sender de relevante frekvensområder i de rigtige stik. Har man ikke dette kan man få en adapter man sætter i radio/tv stikket, og så er der 3 stik på adapteren, så sidder datafilteret i adapteren. 3. Ønsker man kun Internet, og ikke TV pakke, skal foreningens anlæg for det første understøtte dette, og så skal Yousee teknikeren montere et filter, som fjerner tv signalerne. Der er en del anlæg, som ikke tillader Internet uden samtidig TV pakke. Derfor kan andre udbydere levere Coax Internet på Yousee's kabel TV net. Som tommelfingerregel (og ingen regler uden undtagelser) så kan andre udbyder som hovedregel altid levere på Yousee's eget COAX net (det gamle TDC KabelTV). MEN... De anlæg hvor Yousee er signalleverandør, men ikke ejer nettet (selvstændige antenneforeninger / antenneanlæg som blot har valgt Yousee som leverandør i stedet for f.eks Stofa), der er det foreningen/anlæggets vedtægter og hardware som afgør hvad der kan lade sig gøre og ikke kan. (Og ja, jeg arbejder med det til dagligt - men jeg vil ikke reklamere, så derfor taler jeg kun generelt om funktionaliteten på nettet)
--
/Evil Mushroom.
--
Sidst redigeret 14-01-2018 22:28
#13
Conluxa
Junior Supporter
15-01-2018 16:16

Rapporter til Admin
#7 Det burde være til at forstå, når Hiper skriver: Hiper har åbnet for levering af bredbånd på antennestikket uden krav om tv-pakker. I link kunne du have trykket på "Læs mere om bredbånd via kabel-tv", hvor der står beskrevet det samme som #11+12 forklarer og så have tilføjet YouSee som den manglende brik.
--
#14
Psy_boy2720
Ny på siden
16-01-2018 22:07

Rapporter til Admin
Jeg har i hvert fald kontaktet Hiper som fortæller at det er muligt at have Yousee via Antennestik og Hiper via Antennestik. Så jeg må gå ud fra de har ret :-)
--

Opret svar til indlægget: TV afleveringspunkt

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning