Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste
Login / opret bruger

Min højre højtaler støjer meget

Af Ny på siden TheBaker | 12-10-2017 22:02 | 1013 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej Hi-fi guys :o) Jeg har haft dette anlæg i mange år nu (Denon PMA-1500AE/Denon DCD-1500AE/Dali 6006 BLUE) og nu oplever jeg der spontant er kommet en meget kraftig summen/støj i den højre højtaler (kun ved brug af CD afspilleren). Følgende er pt. afprøvet: 1) Bytte rundt på højtalerene....begge virker fint på venstre udgang. 2) Bytte rundt på højtalerkabler....begge kabler virker fint. 3) Haft byttet rundt på connecter kabel i indgang på receiveren (til Phono osv).....stadigvæk summen i højre højtaler. 4)Tilkoblet min MD og der er fin lyd i begge højtalere. 5) Haft hele anlæg (minus højtalere) med ned i hi-fi klubben her i Roskilde og konstatere der lyd fra begge højtalere i deres prøvestand. 6) Der var støj på connecter kablerne mellem receiver og CD, der er nu købt et spritnyt Audioquest Mackenzie, dog uden dette har hjulpet noget med hensyn til afspilning af CD'er. 7) Har fjernet alle evt. støjkilder i nærheden anlægget (TV/Harddisk). Nu ved jeg så snart ikke hvad der ellers kan gøres her....nogle her som der har noget erfaring/oplevet det samme ? Ville gerne snart kunne afspille den CD jeg lige har købt med Roger Waters ;o) Mvh. TheBaker
--
#1
HunterKiller
Monster Nørd
12-10-2017 22:07

Rapporter til Admin
Med den grundige fejlsøgning du selv har foretaget så kunne det lyde som en defekt på cd afspilleren (på udgangen), tilslutter du den med SPDIF eller analogt? Kunne du få lov til at prøve med en anden cdafspiller da du var nede i HiFi Klubben?
--
Linux, både privat og professionelt Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
#2
FlyingHippo
Elitebruger
13-10-2017 09:14

Rapporter til Admin
Hvis problemet kun er der når du kører via cd afspilleren, er det sandysnligvis cdafspilleren der er problemet. Er der en ordentlig jordforbindelse til både cd-afspiler og receiver? Hvis du stadigt har bonen så returner de dyre phono kabler. Nogen til 2-300kr vil give 99% samme lyd. Og det afhjalp jo ikke problemet alligevel
--
#3
gasolin
Guru
13-10-2017 09:44

Rapporter til Admin
Jord forbindelse virker ikke på en cdafspiller https://www.whathifi.com[...] Skifter støjen højtaler når du bytter op på venstre til højre og højre til venstre (signalkabel) kun på forstærkeren eller cdafspiller. Hedder signalkabel og ikke connecter, det er vidst ingen der kalder det connecter ;-)
--
#4
FlyingHippo
Elitebruger
13-10-2017 09:51

Rapporter til Admin
#3 er du sikker? (Jeg skimmede bare lige tråden). Hvis stel-delen på phono-connectoren er forbundet til chassis'et på cd-afspilleren og det samme gør sig gældende på receiveren. Og de 2 chassiser så ikke har en samme jord-forbindelse, så kan der vel opstå støj?
--
#5
Kanser
Monsterbruger
13-10-2017 11:12

Rapporter til Admin
#4 Pludselig opstået støj, der ikke har været der tidligere, har næppe noget med jordforbindelse at gøre, hvis der ellers ikke er pillet i installationen. Mit bud er, at CD-afspillerens ene udgang er gået i stykker eller er påvirket af støv. Hvis der alligevel ikke er garanti på CD-afspilleren længere, så prøv at skrue pladerne af og rens den for støv. Det hjalp på en gammel Marantz-forstærker. Der var den ene udgang defekt, men efter at have renset den virkede den perfekt igen. Og ja, hold dig fra de helt dyre signal-kabler og højtaler-kabler. Der findes så utroligt mange overpriced hifi-produkter som ikke er andet end varm luft. Selvfølgelig kan helt billige kabler have indflydelse på signalet, men der er så mange andre faktorer der har større indflydelse (DAC f.eks.).
--
I5-2500, MSI GTX 970 Gaming 4G
#6
gasolin
Guru
13-10-2017 12:00

Rapporter til Admin
Ved ikke hvor du bor men har sådan en fra hifiklubben så kunne det hurtigt testes hvis der er problemer med ground loop, jord forbindelse https://www.hifiklubben.se[...] og denne her https://imagescdn.juno.co.uk[...] kontakt spray til elektronik kan nemt fås til under 100kr Jeg har selv gode erfarringer med dette prisrimelig kabel, jeg synes det har en jævn lyd uden nogen fokus på nogen frekvensområder og synes derfor ikke det har en lys lyd som mange billige kabler kan have, som kan snyder folk til at tror det et kabel med masser af detaljer i toppen, men som ofte gir lyttetræthed. https://www.av-connection.dk[...]
--
#7
gasolin
Guru
13-10-2017 12:17

Rapporter til Admin
svar 3 i tråden jeg linker til Do yourself a favour and forget trying to earth something that doesn't need a chassis earth in the first place. Kan også bare være en lodning der er blevet dårlig med tiden Har du prøvet med f.eks en digital til analog konverter for at høre om støjen stadig er der, om den kun er der på den analoge udgang? Er støjen der stadig kan det være en større opgave at finde støjkilden
--
#8
kikophil
Mega Supporter
13-10-2017 14:18

Rapporter til Admin
Hej - Ja du har vist været de fleste muligheder igennem, i betragtning af, at det hele virkede hos Hi-Fi Klubben (hvis jeg forstår det rigtigt) Derfor må problemet være udefra relateret.. Prøv evt. først at slukke for evt. køl/frys andet der går på den nuværende sikringsgruppe, da brum godt kan komme fra de banditter, vend evt. stikket i vægkontakten :) Hvis dèt ikke virker så prøv, at sætte hele anlægget til en anden stikkontakt tilhørende en anden sikringsgruppe. God luck
--
#9
Sven Bent
Giga Supporter
13-10-2017 14:28

Rapporter til Admin
#3 Kan du ikke fortaelle hvordan dit link underbygget din paastand ? #6 Hvorfor betale for ting der kan teste med et stykke hoejtaeler kabel.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#10
gasolin
Guru
13-10-2017 16:25

Rapporter til Admin
Han behøver ikke betale for det hvis han boede i nærheden Skulle ikke gi noget ifølge linket at tilføje et ekstra kabel til jord fra cdafspilleren til f.eks forstærkeren Har det virket sådan som det er tilsluttet nu kan være slidtage, der generes jo vibrationer hver gang der afspilles en cd, selv om det ikke er så voldsomme med en god cdafspiller, selv gode produkter kan have en kort levetid på de indre dele. Som med en bil, det kan varriere fra model til model hvad der først bliver sldit,skal skiftes,opdateres og så den samme model
--
#11
gasolin
Guru
13-10-2017 16:26

Rapporter til Admin
Prøvet med en anden cdafspiller? Har du ikke en pc med dvd/cd drev du kan bruge?
--
Sidst redigeret 13-10-2017 16:30
#12
kikophil
Mega Supporter
13-10-2017 17:07

Rapporter til Admin
Hmm.. en cd afspiller har ingen fysisk genereret elektrisk opladning - kun kontakt via lys/laser hvilket ikke giver behov for jording. Vibrationer heller ikke :) Hvis cd afspilleren virkede hos Hi- Fi Klubben burde den også virke hjemme hos #0 - derfor #8 Slitage er "måske" en mulighed (vi gætter jo alle), men før man begynder at skifte ting ud eller får dem repareret i dyre domme (eller bliver "host" prakket et 1400 kr. kabel på) bør man nok prøve de gratis råd/løsninger først :)
--
Sidst redigeret 13-10-2017 17:10
#13
gasolin
Guru
13-10-2017 17:10

Rapporter til Admin
#12 Ikke den store katastrofe, hifiklubben har 14 dages returret
--
#14
kikophil
Mega Supporter
13-10-2017 17:15

Rapporter til Admin
#13 - ja men du ved så også hvordan mange har det!. #0 slæber hele molevitten ned til forhandleren, og får det indstalleret/tjecket - og ikke mindst brugt en sælgers tid, hvorefter sælgeren gerne vil ha` lidt kroner i kassen for sin ulejlighed - hvilket resulterer i, at der er et behov for et kabel til nævnte 1400 bananer hehe.. Ja de sælgere tesk tesk.. Herefter sidder #0 så derhjemme med en lidt dårlig smag i munden, og efter at kunne se, at kablet ikke har udgjort nogen bedring, har han garanteret ikke særlig lyst til at aflevere det igen! Det burde han selvf. da det ellers står 1-0 til sælger hehe.. Hvem siger lige, at livet skal være nemt?
--
#15
gasolin
Guru
13-10-2017 18:35

Rapporter til Admin
Det burde ikke være et problem at aflevere det, da det netop ikke gøres pga kabelet ikke lyder godt nok, men fordi det ikke afhjalp et problem og så det ellers lige meget om trådopretter fik bedre lyd fra det nye kabel samlignet med det gamle.
--
#16
kikophil
Mega Supporter
13-10-2017 19:00

Rapporter til Admin
#15 :) Næ nej min kære ven Gasolink :) Jeg skriver her sidst om folks følelser via deres oplevelser, og netop dette er faktisk årsagen/grunden til langt de fleste - øv bøv tråde herinde - hvor folk ikke ved hvilket "ben" de skal stå på efter en eller anden handel/oplevelse, der ikke er kommet ud til deres fordel/andet :) Nogle er selvf. i stand til, at aflevere det ubrugelige kabel, hvor andre så ikke er det. Det kommer ofte også an på folks økonomiske status - og hvor #0 rask væk betalte de 1400 ubehagelige "hveder" for noget, han ikke kunne bruge, ville andre (som dig min ven) helt sikkert ikke ha`slæbt hele anlægget ned til forhandleren samt været gået med på salgstalen ang. et 1400 kr. kabel du helt sikkert har brug for hehe.. Ser faktisk frem til, at #0 prøver mine forslag i #8 da jeg som gammel strategisk problemknuser gerne vil følge op på det, nogle ser som problemer, og andre ser det som opgaver :) Fortsat god aften til alle :)
--

Opret svar til indlægget: Min højre højtaler støjer meget


Dit navn:

Din e-mail adresse:


Indholdet fra billedet:
Denne tråd er over 6 måneder gammel!
Er du sikker på at du har noget relevant at tilføje?
Dit svar: