Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Udskifte dyre højtalere med soundbar

Af Mega Nørd KristianSlot | 12-06-2018 19:01 | 1612 visninger | 20 svar, hop til seneste
Som overskriften siger. Jeg købte for et par år siden et brugt HiFi-setup med en Yamaha RX-V667 receiver, 2 Audiovector KI3 standard og en KI-sub til den fine pris á 5000 kr. Det primære formål var, at kunne spille god musik og spille mit 25 m2 værelse op til fest. Jeg er, siden dengang, flyttet hjemmefra og bor nu på 96 m2 i en lejlighed. Dertil spiller jeg sjældent op til fest og generelt spiller jeg ikke længere højt musik. Når jeg endelig skal høre musik bruger jeg en bluetooth-højtaler eller 2 Google home (Ikke mini), da jeg så ikke skal skrue op på maks for at høre lyden på mit værelse fra stuen. Dertil er receiveren så gammel, at den hverken kan skalere 4K, bruge airplay, Spotify eller andre lignende tjenester, så den er bare koblet på med et HDMI-kabel (HDMI-CEC), så den kan bruges som primær lyd til TV'et. Med ovenstående in mente har jeg overvejet at sælge mine højtalere og skaffe mig en soundbar i stedet, så jeg kan bruge pengene et andet sted og få noget, der passer til mit behov i stedet for noget jeg egentlig ikke bruger. Mit spørgsmål er derfor: Har jer, der har skiftet fra dyrere højtalere til en billigere soundbar, fortrudt skiftet? og Kan nogle anbefale en billig soundbar til omkring 2000 kr.? Den skal kunne spille ca. 26 m2 op og gerne være med ekstern subwoofer, så den stadig kan klare nogle film i ny og næ. Jeg søger meget gerne brugt hvis nogle har nogle forslag.
--
#1
gasolin
Guru
12-06-2018 19:18

Rapporter til Admin
Hifi højtaler er altid at foretrække frem for en soundbar https://www.youtube.com[...] Det billigste hifiklubben har https://www.hifiklubben.dk[...] køb brugt stereo forstærker og gode hifi højtalere eller bare opgradere din højtaler til f.eks dem her https://hifi-freaks.dk[...]
--
Sidst redigeret 12-06-2018 19:22
#2
fuerzzz1
Mega Supporter
12-06-2018 19:18

Rapporter til Admin
Jeg smed kæresten ud - og dermed også mine 1½ meter høje højtalere, og subwooferen under sofaen, da jeg var tvunget til at flytte i mindre. Nu er min stue omtrent 30 m2, og til at spille det op, hvad enten det er til film, musik, eller computerspil har jeg købt en soundbar hos Conrad.dk til mener det var lige omtrent 350 kr. Soundbase hedder den vist. Og den spiller rigeligt høje og med god bas - rigeligt til at naboerne brokker sig hvis jeg skruer lidt op for den. Eneste minus er at den kun har en enkelt minijack-indgang, men det klarer du med en minijack-splitter fx fra AV-cables hvis du fx både vil have TV og computer på uden at rode med kabler hver gang. Der findes naturligvis dyrere løsninger, men man har egenligt ikke brug for mere. Der er også fjernbetjening til naturligvis.
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#3
Torben67
Megabruger
12-06-2018 19:26

Rapporter til Admin
Havde en tilsvarende problematik tidligere og fandt noget, der var ligeså godt som mit AV 6X setup - samlet set. JBL LSR305 springer ganske simpelt skalaen med kvalitet. De er åbne, behagelige og alligevel detaljerede. Sammen med en SW, spiller det kanon. Måske ikke helt så fint i detaljerne, men mere åbent, højere og med bedre bund. Jeg kørte den ud via hdmi-ARC->phono adapter og så over i XLR. Du skal enten lodde eller købe et par adaptere. Der ud over bruger det langt mindre strøm. Bare et alternativ til soundbar, hvor lyden næsten givet er ringere.
--
#4
gasolin
Guru
12-06-2018 19:32

Rapporter til Admin
Man skal så også lige have en enhed til at skrue op for lyden som kommer ud af tvet/pcen og har man en pladespiller der også skal bruges skal man også tænke på det
--
#5
NiceRag
Ultra Supporter
12-06-2018 19:39

Rapporter til Admin
jeg gik fra nogen... 2000 kr højttalere (altså, for et sæt) til en 1500~ kr soundbar. Jeg er umiddlebart ganske tilfreds. det fylder betydeligt mindre, der er en trådløs sub med og soundbaren har bluetooth og flere inputs end mine højttalere havde. Lyden er en lille smule dårligere, MEN det er kun væsenligt når jeg skruer højt op ifht musik. men da jeg bor i lejlighed (og har en kæreste og 2 børn) er det alligevel ikke en mulighed, når ens musikgenre er heavy metal. Så når der skal høres højt musik er det ofte med hørebøffer istedet. Når jeg næste gang skal købe nyt lyd, bliver det måske højttalere igen.. men jeg synes umiddelbart ikke man får ret meget for prisen. udvalget er latterligt lille af PC højttalere. det føles som om der er mange flere soundbars at vælge imellem... ofte til lavere pris.
--
#6
7430
Junior Nørd
12-06-2018 19:40

Rapporter til Admin
wouldnt do it
--
jep jep
#7
Fuller 8900
Maxi Supporter
12-06-2018 19:40

Rapporter til Admin
Hvis du kan gå lidt højere så kan jeg anbefale en lg sj9 som de køre til prisen 3999 nu :) gav 4999 på bf sidste år. Den spiller rigtig godt. Der er indbygget Spotify connect, Google cast samt Bluetooth mener jeg også. Der er trådløs sub med samt en hdmi in :)
--
#8
fuerzzz1
Mega Supporter
12-06-2018 19:50

Rapporter til Admin
Cerwin Vega ! Hvis penge overhovedet betyder noget, så er det optimale nu Conrad.dk. Ikke at Dali eller B&W fra hifiklubben ikke er bedre, men så er prisen også derefter ;) Du kan også kigge på dba.dk efter et sæt ældre B&O højtalere, kan man ofte finde til blot et par hundrede kroner, og de spiller også ganske fint. Så brug hellere evt ekstra penge på ordentlige hørebøffer til når filmen eller musikken skal have fuld smadder. Det blir ens naboer også glade for ;)
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#9
Torben67
Megabruger
12-06-2018 19:53

Rapporter til Admin
HDMI-ARC konverter vil som regel virke med fjernsynets volumenkontrol. Jeg kører pladespiller ind i fjernsynet med en SCART, hvor jeg så får den til at åbne med et indianer trick, hvor tv-signalet fra en WII kører ind på to indgange. Så når jeg hører pladespiller, viser den billedet fra en WII....... Ikke smukt, men når man nu vil bruge fjernsynet til at kontrollere det hele.... ? ?
--
#10
KristianSlot
Mega Nørd
12-06-2018 20:39

Rapporter til Admin
De eneste, der pt. har bidraget med noget konstruktivt er 3#, 5#, 7# og 9#. Hverken Gasolin eller Fuerzzz1 ser ud til at have forstået hvad det handler om. Gasolin linker bare til det første søgeresultat på Hifi-klubben. Hvornår har jeg nogensinde efterspurgt det? Jeg spørger om erfaringer og eventuelt gode køb i prisklassen, ikke bare den første du finder, fordi den findes i hifi-klubben. Det kunne jeg godt selv have ræsonneret mig frem til. Derudover linker du til højtalere til 799 kr. og anbefaler mig at opgradere? Ved du hvad Audiovector KI3 koster? Jeg udskifter intet på grund af plads, men på grund af formindsket behov. Hvordan ville en soundbar til 350 kr. eller et par Cerwin-Vega-højtalere nogensinde opfylde det jeg efterspørger? Du skriver, at man egentlig ikke har brug for mere end en soundbar til 350 kr., hvilket jo så må sige, at du aldrig har lyttet til andet. Audiovector KI3 er et habilt sæt højtalere, og jeg ville for alt i verden aldrig udskifte dem med noget skrammel til 350 kr. Jeg har IKKE behov for bedre lyd eller større lyd, men derimod lyd, hvis muligt, i samme kvalitet i en billigere soundbar. For at svare dem, som bidrager med noget konstruktivt: 3# Jeg søger udelukkende en soundbar. Den fylder lidt, og netop der sparer jeg besværet med en receiver, hvis funktioner jeg ikke udnytter. 1 kabel mellem TV og soundbar er at foretrække, men de virker ellers som et habilt bud. 5# Hvilken soundbar er der tale om? Det jeg er mest bekymret for er downgrade i kvalitet. Dog er det ikke PC-højtalere jeg prøver at udskifte, men Hifi-højtalere med forstærker. 7# Det er et godt bud, men mit behov er jo netop ikke særlig stort, hvorfor jeg måske tror den bliver en smule overkill. Den samlede effekt er 500w, hvilket nok er alt for meget til mit behov, deraf den prisklasse jeg foreslår i 0#. 9# Jeg kan også styre receiveren en smule fra fjernsynet, men det er ikke min pointe i 0#. Pointen er, at hele setup'et generelt er for overkill til mit behov. Fremadrettet i tråden: Gasolin og Fuerzzz1 må gerne undlade at kommentere mere. Det gavner mig ikke og i ved tilsyneladende intet om de højtalere jeg har eller hvad mit indlæg handler om. Indlæg fremadrettet vil blive rapporteret til administrator. Hvis folk reelt set har nogle erfaringer med det jeg spørger om, eller har forstand på hifi, så skal de være velkomne til at kommentere.
--
Sidst redigeret 12-06-2018 20:39
#11
M.Mikkel
Super Nørd
12-06-2018 20:48

Rapporter til Admin
#10 jesus du får sku ikke meget hjælp med dit svar lol
--
Imac 27 5K-Iphone 6x og ipad air.
#12
KristianSlot
Mega Nørd
12-06-2018 20:51

Rapporter til Admin
11# Jeg ved ikke om du kender til Fuerzzz1 eller Gasolin (Såvidt jeg er informeret bruger du selv ret hårde ord nogle gange i diskussioner), men de er ikke altid lige konstruktive. Som du jo kan læse af mit indlæg, har de hverken læst mit indlæg ordenligt igennem eller undersøgt hvad jeg havde eller søgte. INTET af det de har tilføjet til tråden kan bruges. Jeg har derimod svaret de brugere, som giver konstruktive svar. Som mit ret velformulerede indlæg lagde op til, så søger jeg nogle, der har forstand på lyd og evt. har foretaget et skift fra det ene til det andet. Ikke nogle der kan søge på Google og give mig et råd om en soundbar til 350 kr., når mit budget er 2000 kr. Hvis du laver et indlæg om hvilken familiebil du skal have og man anbefaler dig en Toyota Aygo, så er det også lige så godt som ubrugeligt. Mit svar er muligvis hårdt, men retfærdigt. Jeg bruger ikke skældsord, men skriver tingene som de er.
--
Sidst redigeret 12-06-2018 20:53
#13
gasolin
Guru
12-06-2018 21:28

Rapporter til Admin
#10 Derudover linker du til højtalere til 799 kr. og anbefaler mig at opgradere? Ved du hvad Audiovector KI3 koster? Højtalerne koster enten ca 10000kr pr stk eller ca 10000kr pr sæt MEN du vil skift højtalerne og en subwoofer som også er fra Audiovector der koster 6000kr for standard modellen, til en soundbar til 2000kr incl subwoofer. Tal lige om at gå ned i lydkvaliteten, der skal du overhovedet ikke tale om at nedgradere, det er lige nøjagtig det du er i gang med. Har tilfældigvis erfarringer med Mission LX-2 og de er klasser bedre en hvilken som helst ny soundbar med tilhørende subwoofer til 2000kr, derfor linkede jeg til dem (de fylder også mindre hvis det er blevet et problem med at have plads til gulvhøjtalere). Brugt skulle det ikke være umuligt at finde en forstærker så prisen incl et sæt mission lx-2, (der tit kan fås til 599kr pr stk, mindre hvis du kan finde dem brugt) lander på ca 2000kr https://www.avforums.com[...] Kan ikke lige se det i testen men på missions egen hjemmeside skriver de at det er de bedste højtaler op til £1000 i følge avforum (ca 8500kr) https://i.imgur.com[...]
--
#14
Survey
Supporter
12-06-2018 23:24

Rapporter til Admin
Vil du ikke lige slå fast, om det kun er til lyd på tv du skal bruge soundbaren eller om det også skal bruges til andet? skal du eks. bruge den til at erstatte din bluetooth højtaler også? hvilket mærke fjernsyn har du i givet fald, da jeg ved at visse soundbarer giver problemer med HDMI arc, når de ikke er i samme mærke. umiddelbart tror jeg at du vil gå for meget ned på lydkvalitet i et prisleje omkring 2000, medmindre du kan lave et scoop på noget brugt.
--
Consider it as a free bump
--
Sidst redigeret 12-06-2018 23:27
#15
Djengs
Bruger Aspirant
13-06-2018 07:18

Rapporter til Admin
Jeg er selv gået fra et Denon/B&W/SVS surround setup til Sonos Playbar + Sonos Sub. Har i det store hele været rigtig glad for nedgraderingen, for det spiller virkelig godt til dagligt brug, og fylder ingenting. Jo, jeg savner da nogle gange de fede surround-effekter, men udover det, er hele familien glade for Sonos. Det virker perfekt både til lyd fra fjernsynet samt streaming af musik. Giv det et lyt. Hvis du ikke vil have subben stående fremme, kan den også snildt lægges ned under en sofa, så den bliver "usynlig".
--
#16
GumpDK
Elite Supporter
13-06-2018 08:48

Rapporter til Admin
#12 Som #13 er inde på, så er det nok lidt utopi at forvente at få samme lydkvalitet fra en soundbar til 2k, som fra højttalere/forstærkere til en værdi af over 20k. Så at være efter folk fordi de forslår noget der er billigere end dit budget synes jeg er lidt hårdt. Især når man nu efterspørger hjælp. Jeg kan så sagtens følge dig i at man ikke bare skal linke til det første og bedste man lige finder på nettet, men så spring da bare de indlæg over uden at begynde og "banne" folk fra tråden. Jeg har så ikke selv nogen erfaring med soundbars, så jeg kan ikke bidrage med noget på den front, men jeg må ærligt indrømme at jeg nok hellere ville gå efter en lille kompakt stereoforstærker, evt med nogle smarte muligheder indbygget, og så et par gode reolhøjttalere. Og evt en sub. Nok også til en lidt højere pris, og så finde noget på brugtmarkedet...
--
#17
elfmatw
Semi Supporter
13-06-2018 09:02

Rapporter til Admin
Har jeg fortrudt skiftet? Nej, det har jeg ikke - jeg havde ikke behovet for et stort anlæg længere ligesom dig og kønt synes jeg heller ikke det var ifht. nu. Jeg havde fået nogle CV-højtalere af min bror og dem brugte jeg i mange år, men i takt med ny lejlighed og nyt TV, så valgte vi at udskifte det med en soundbar. Som sagt, nej jeg har ikke fortrudt, men selvfølgelig er der en mærkbar forskel i lydkvaliteten. Jeg har købt en Samsung MS760 soundbar og en swa w-700 sub ved siden af som så er koblet sammen. Lyden er fin, flot og dyb og spiller musik ganske fint. Jeg synes dog det er bøvlet, da volume lejet er fuldstændig messed up når man streamer fra telefon og PC til soundbaren ifht. fra TV'et, men det har vi så bare prøvet at tilpasse os. Det var nu også mest henvendt til at vi ville have et flot og okay setup til film og serier og det synes jeg at vi har fået. Det er jo smag og behag og jeg ved ikke om udseende har noget at sige for dig, men jeg er langt større fan af det visuelle setup vi har nu med et 55" på væggen og så en lille fin sort bar på et hvidt TVmøbel nedenunder. Sørg for at finde en soundbar der opfylder dine krav ifht. egenskaber som fx ekstern streaming og om du vil have optisk lyd eller hvad du vil. Jeg kan IKKE anbefale LG's soundbarer. Vi startede med at teste 2 billige løsninger omkring dit prisleje både SJ4 og SJ8 og det var noget værre skrald..
--
#18
7430
Junior Nørd
13-06-2018 09:04

Rapporter til Admin
17# i valgte:o nej din kone valgte og du har fortrudt lige siden admit it;):P
--
jep jep
#19
elfmatw
Semi Supporter
13-06-2018 09:10

Rapporter til Admin
Oh, jeg vil lige tilføje at jeg kiggede forkert. Jeg kan se det er en Samsung HW-MS660 vi har købt, den koster også kun lige omkring 2700 kr. :o) Og den er jeg fint tilfreds med. Det er så bare som skrevet kun soundbar, så har vi tilkøbt en sub ved siden af, for jeg var ikke tilfreds med dybden i soundbaren alene. Og det er måske der du vil halte lidt, for skal du have et kombisæt tror jeg man går noget på kompromis med lyden.. Det var i hvert fald min oplevelse med LG SJ8. Subwooferen til SJ4 virkede slet ikke. #18 Hehe, det er utroligt nok ikke tilfældet denne gang. Lige på det punkt har hun faktisk givet mig frie tøjler så jeg har fået lov at vælge både TV og lydsetup. Selvom hun var meget skeptisk for om 55" tommer ikke "var for stort" til stuen (vi har 92 kvm lejlighed)... Eh nej... Det er da om noget for lille. Men det har hun også måtte bide i sig efter det kom på væggen.
--
Sidst redigeret 13-06-2018 09:12
#20
skjonnemand
Monsterbruger
13-06-2018 09:12

Rapporter til Admin
Jeg har selv stået i præcis samme situation. Jeg har selv et sæt Audiovector højtaler stående som jeg købte i mine yngre dage men med tiden var det blev de brugt mindre og mindre og til sidst begyndte jeg også at kigge mig om efter en soundbar. Jeg endte med at købe en Samsung HW-H750 soundbar. Bevares den spiller fint og kan spille højt, men at måle den med et sæt Audiovector højtaler kan man slet ikke. Lyden fra et sæt Audiovector højtaler var mere klar og fyldig, mens lyden fra en soundbar er mere centeret fra soundbaren. Jeg kan desværre ikke udtale mig om andre soundbars, Sonos osv., men som de andre er inde på, så er jeg også bange for du må gå på kompromis. Enten en mere enkelt løsning eller bedre lyd.
--

Opret svar til indlægget: Udskifte dyre højtalere med soundbar

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning